Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @bamboo yaklaşık 10 gündür 1 dosya bile ilerlemedi görünüyor 14.5 aya çıktığı görünüyor gerçekten çok üzücü bir durum umutlanıp utandık açıkçası

• 12 ocakta mülakatta sarı kağıtla çıktım sonra ap sürecine koydular bugün şu mail geldiiiiiiiiiiiii.....

Sayın Bay/Bayan,

Sayın Kalkan'ın göçmen vizesinin son işlemleri için pasaportunu ofisimize gönderebileceğini bildirmekten memnuniyet duyuyoruz.
    Lütfen tıbbi raporunun yalnızca 16 Haziran 2026 tarihine kadar geçerli olduğunu ve bu tarihten önce Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmesi gerektiğini unutmayın.

Samimi olarak,
    Göçmen Vize Birimi
    Konsolosluk Bölümü
    ABD Büyükelçiliği, Ankara

Şükürler olsun galiba vize onayı... sponsora gerek kalmadı çok yıprandık ama sonunda oldu.....

• @ozcancavus Ölene kadar bekleticekler bizi hahaha ya şaka bir yana benim moralim bozuldu ben uygulamaya aboneliğimi vs iptal ettim şunlar geri başlayana kadarda hiçbir şey yapmaya niyetim yok ne yalan söyliyeyim acayip moralim bozuldu acayip yıprandım hani

• @ozcancavus @Ekto-Oktan arkadaşlar selam çoğumuz aynı stresi yaşayarak bu süreci geçtik, approved olması yaklaşık 12-13 hatta 14 ay sürüyor herkesin imzasında yazıyor işlemler asla hızlanmıyor ordaki tarihler sistem tarafından otomatik atıyor, benimki mesela 1 aydan bi anda 14 aya çıkıp ardından 2 sonra onay gelmişti süreçte stres yapmayın ve elinizde yapabileceğiniz hiç bir şey yok şuan maalesef sadece beklemelisiniz süreç zor ama mutlu bitecek unutmayın..

• @Mahmut-Can-Yapıcı Hocam merhaba yorumunuzu anlıyorum ama bizim durumumuz şuanda bir tık farklı USCIS hiç çalışmıyor son 1 aydır hiç dosya onaymaladılar normal hızlarında giderken benim bekleme sürem 2 aydı benim Nisan ortasında veya mayıs başında onay almam gerekiyor diye gözüküyordu veriler ile şimdi yavaşladılar.

Buradaki esas panik biz bu duraksamanın nedenini bilmiyoruz ve ne kadar sürüceğini de bilmiyoruz şöyle düşünebilirsiniz Haziranın başına kadar duraksama devam etti hiç case bakmadılar diye düşünün haziranın başındada başladılar (Bıraktıları dönemki gibi günde 1000 case bakıcak aynı hızda başlarlarmı o da çok meçhul) aynı hızda başlasalar bile 2.5-3 ay da bizim kendi bekleme süremiz var Bizim işimiz bu matematik ile Eylüle kadar uzuyor.

Korkutan şey tam olarak bu yani beklemekten şikayetçi değiliz hiç için beklemek tam olarak yoruyor hocam ilerleme olsa zaten bu kadar söylenmem derim ki hayatımıza devam ediyoruz o da arkamızdan geliyor ilerliyor ama şuanda durduğunu düşünücek olursak biz her gün boşuna bekliyoruz çünkü zaten dosya bakılmıyor olduğumuz yerde sayıyoruz ve daha ne kadar böyle bekletirler hiçbir fikrimiz yok tam olarak bu moralimizi bozuyor yoksa bir sürü arkadaşımız aylarca bekledi herkesin imzası 14-15 ay diyor ve biz bunu görüyoruz sizde haklısınız... Teşekkür ederim güzel yorumunuz için çok sağ olun ^^

• @burak2344 Tebrik ederim, gözünüz aydın 👏🏻

• @can-bolatbaş çok teşekkür ederim darısı tüm bekleyenlerin başına

• @Ekto-Oktan ben bu süreçte sakal kıran biri olmuş olarak stresinizi gayet iyi alıyorum hiç ilerlemiyor bazen duraksıyorlar eşime o kadar baskı yapıyordum ki onunda elinden bir şey gelmiyordu garip olaylar silsilesi açıkçası

• Selamlar herkese, bugün 27 Mart saat 07:30'da mülakatım vardı, orada irs'den istenen belgeleri götürmeme rağmen eşimin 1099'ı olduğu için sanırım irs'den alınan 1040 tax return transcriptte yer alan ilk sayfadaki total income yazan kısım 5. sayfadaki gross incomedan farklı olduğu için 5. gross income limitin üstünde olmasına rağmen 1. sayfadaki total income limitten düşük olduğu için az kalsın problem oluyordu. Ama onlara son 3 senenin sadece 1099-NEC formunu gösterdim ve o zaman bir problem olmadı. Eğer sizin de böyle bir sorununuz olursa dikkat edin.

Ancak bana sorular sormaya başladığı zamanda son ana kadar hiçbir sorun olmadı önüne yeşil kağıdı almış fakat son soruda Amerika'da nerede kalacaksınız ve ne yapacaksınız diye sorduğunda. Yapacağımız şu işten dolayı Denver şehir merkezinde aile yakınlarımızla yaşayacağız dedim onların kim olduğunu daha detaylı sordu ve açıkladım. Neden bir akrabamızda kalmayacağımızı sordu. Eşimin ailesinin banliyösünde yaşadığı için onlarla kalamayacağızı söyledim. Sonra bana peki o kalacağınız kişilerden elinizde bir mektup var mı diye sordu. Hiç böyle bir şeye gerek olacağını düşünmemiştim bu yüzden yok maalesef dedim. Arkasından sarı kağıdı aldı ve eksik belge kısmında diğer kısmını işaretleyip ''Proof of domicile'' yazdı. Kalacağımız yerdeki kişilerden bir mektup ve eşimin amerikada ailecek ne yapacağımıza dair niyetimiz hakkında bir mektup yazıp. Hem ceac'a yükleyip hem de posta yoluyla pasaportumla göndermemi söyledi.

• Bu gün eşimin Green Kartı da geldi. Daha 20 gün oldu. 7 Mart'ta giriş yapmıştık bu gün 28 Mart.

• @Yuri-Spaky Merhaba, USCIS fee’yi ne zaman ödediniz? Ben 5 Mart’ta ödedim, 15 Mart’ta New York’a geldim. 7 günde SSN geldi ama Green Card hâlâ gelmedi, 15 gündür bekliyorum. Sizde ne kadar sürede geldi?

• Burada bekleyen bir çok kişi Abd dışında süreçlerini yürütüyor biliyorum ancak varsa diye bir soru sormak istiyorum. I-130 başvurusunu Abd içinde bekleyen arkadaşlar interview’e çağırıldınız mı ?

• @eyuphanyl
    Amerikaya gelecek olan eş gidiyor interview’e, sizin amerikadan gelmenize gerek yok.
    Şöyle düşünün Amerika devleti ülkeye girecek olan yeni göçmeni aslında canlı kanlı görüp teyit alıyor gibi bir şey. Sizin abd vatandaşı olarak interview a gitmenize gerek yok çok ekstrem durumlar söz konusu olmadıkça.

• @ujurcelik53 Ödemeyi ABD ye giriş yapmadan birkaç gün önce yapmıştık ama aslolan ABD'ye giriş tarihiniz olmalı eğer ödemeyi önceden yaptıysanız. Ödemeyi 20 yıl önce de yapsanız ABD'ye girmeden Green Card gelmez. Önemli olan gecikme olmaması için girmeden önce yapmış olmanız.
    Bizimkisi 21 günde geldi.
    Bu arada bir detay var bu sizin de sizin durumunuzda olan çok kişinin de işine yarar. Green Kartınızın hangi aşamada olduğunu resmi siteden takip edebiliyorsunuz:

https://egov.uscis.gov/

Buraya receipt numaranızı yazın. Ama Green Card ödemenizi yapmış olduğunuz zaman size verilen belgedeki en son receipt numaranız olsun bu. Daha önce de verdiklerinden farklı. Gene IOE ile başlar ama GreenKart ödemenize ait receiptin sonraki rakamları eskisinden farklıdır.
    IOE numaranızı yazıp Check Status a bastığınızda sayfanın güncellendiğini bil anlamadan kutunun hemen üzerinde durumunuzun hangi aşamada olduğu İngilizce olarak yazar, güncellendiği anlaşılmadığı için özellikle yazıyorum numara yazdığınız kutunun hemen üzerinde yazar son durumunuz.

Şu anda büyük ihtimal verdiğiniz bilgiye göre baskıda olabilir green kartınız. Baskıdan sonra kargoya verilir. Eğer ödemenizde sorun varsa o adreste ödemeniz bekleniyor diye de yazabilir, onları bilmiyorum.

Bir bakın bakalım. Sizinki ne aşamada siz de bize söyleyin. Bol şans. 🙂

SSN bizim de bir hafta gibi gelmişti.

• Mülakat tarihi göndermişler, 22 Mayıs

• @can-bolatbaş 6 Mart DQ olduğunuza göre bugün 30 mart 24 günde mülakat gelmiş Konsolosluk hızlı çalışıyor bu da şu anlama geliyor şu USCIS çemberinden çıkmayı bir başarabilsek hızlıca mülakat alıp 3-4 ay'a çıkıp gidiceğiz gibi duruyor hocam

• @Ekto-Oktan Şu an öyle gözüküyor, umarım bu uzun süre devam eder.

• @can-bolatbaş tebrikler cok iyi haber

• Merhaba arkadaşlar, bugün sabah vaktinde Ankaradan mail geldi ceac sitesini kontrol etmemi söyledir. Benden istedikleri missing ptr marriage termination. Anlam veremedim eşimle benim ilk evliliğimiz daha önce boşanma evlenme olmadı. Burada nasıl ilerlemeliyim, Yaşayan oldu mu bu durumu? Teşekkürler şimdiden.

• @bamboo Çok teşekkür ederim, şaşırdım çünkü nisanda bekliyordum. Martta 2 defa mülakat dağıtmış oldular

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 1
  • 58
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |