IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Yuri-Spaky Merhaba, USCIS fee’yi ne zaman ödediniz? Ben 5 Mart’ta ödedim, 15 Mart’ta New York’a geldim. 7 günde SSN geldi ama Green Card hâlâ gelmedi, 15 gündür bekliyorum. Sizde ne kadar sürede geldi?
-
Burada bekleyen bir çok kişi Abd dışında süreçlerini yürütüyor biliyorum ancak varsa diye bir soru sormak istiyorum. I-130 başvurusunu Abd içinde bekleyen arkadaşlar interview’e çağırıldınız mı ?
-
@eyuphanyl
Amerikaya gelecek olan eş gidiyor interview’e, sizin amerikadan gelmenize gerek yok.
Şöyle düşünün Amerika devleti ülkeye girecek olan yeni göçmeni aslında canlı kanlı görüp teyit alıyor gibi bir şey. Sizin abd vatandaşı olarak interview a gitmenize gerek yok çok ekstrem durumlar söz konusu olmadıkça. -
@ujurcelik53 Ödemeyi ABD ye giriş yapmadan birkaç gün önce yapmıştık ama aslolan ABD'ye giriş tarihiniz olmalı eğer ödemeyi önceden yaptıysanız. Ödemeyi 20 yıl önce de yapsanız ABD'ye girmeden Green Card gelmez. Önemli olan gecikme olmaması için girmeden önce yapmış olmanız.
Bizimkisi 21 günde geldi.
Bu arada bir detay var bu sizin de sizin durumunuzda olan çok kişinin de işine yarar. Green Kartınızın hangi aşamada olduğunu resmi siteden takip edebiliyorsunuz:Buraya receipt numaranızı yazın. Ama Green Card ödemenizi yapmış olduğunuz zaman size verilen belgedeki en son receipt numaranız olsun bu. Daha önce de verdiklerinden farklı. Gene IOE ile başlar ama GreenKart ödemenize ait receiptin sonraki rakamları eskisinden farklıdır.
IOE numaranızı yazıp Check Status a bastığınızda sayfanın güncellendiğini bil anlamadan kutunun hemen üzerinde durumunuzun hangi aşamada olduğu İngilizce olarak yazar, güncellendiği anlaşılmadığı için özellikle yazıyorum numara yazdığınız kutunun hemen üzerinde yazar son durumunuz.Şu anda büyük ihtimal verdiğiniz bilgiye göre baskıda olabilir green kartınız. Baskıdan sonra kargoya verilir. Eğer ödemenizde sorun varsa o adreste ödemeniz bekleniyor diye de yazabilir, onları bilmiyorum.
Bir bakın bakalım. Sizinki ne aşamada siz de bize söyleyin. Bol şans. :)
SSN bizim de bir hafta gibi gelmişti.
-
Mülakat tarihi göndermişler, 22 Mayıs
-
@can-bolatbaş 6 Mart DQ olduğunuza göre bugün 30 mart 24 günde mülakat gelmiş Konsolosluk hızlı çalışıyor bu da şu anlama geliyor şu USCIS çemberinden çıkmayı bir başarabilsek hızlıca mülakat alıp 3-4 ay'a çıkıp gidiceğiz gibi duruyor hocam
-
@Ekto-Oktan Şu an öyle gözüküyor, umarım bu uzun süre devam eder.
-
@can-bolatbaş tebrikler cok iyi haber
-
Merhaba arkadaşlar, bugün sabah vaktinde Ankaradan mail geldi ceac sitesini kontrol etmemi söyledir. Benden istedikleri missing ptr marriage termination. Anlam veremedim eşimle benim ilk evliliğimiz daha önce boşanma evlenme olmadı. Burada nasıl ilerlemeliyim, Yaşayan oldu mu bu durumu? Teşekkürler şimdiden.
-
@bamboo Çok teşekkür ederim, şaşırdım çünkü nisanda bekliyordum. Martta 2 defa mülakat dağıtmış oldular
-
@Mahmut-Can-Yapıcı bildigim kadariyla ssn ile ve pasaportunda olan vize ile calisabilirsiniz, ssn siz hic birsey yapilmiyor cunku ben 1 ay ssn bekledm gelmedi ofise gidip basvuru yaptim bu hafta gelicek insallah. Benm green card tam bir ay olmak uzereyken geldi
-
@seda-2, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@Mahmut-Can-Yapıcı bildigim kadariyla ssn ile ve pasaportunda olan vize ile calisabilirsiniz, ssn siz hic birsey yapilmiyor cunku ben 1 ay ssn bekledm gelmedi ofise gidip basvuru yaptim bu hafta gelicek insallah. Benm green card tam bir ay olmak uzereyken geldi
Derken demin SSN imi posta kutusundan aldim :) Artik bekleyecegim bir evrak kalmadi galiba cok sukur
-
Arkadaşlar eşim 17 martta görüşmeye girdi ve onay aldı. Pasaportunu 1 hafta içinde teslim alcağımız söylenmiş fakat bugün 30 Mart ve randevu üzerinden 2 hafta geçti ve ceac de ready görünüyor. Bu süre sizce normal mi ?
-
19 Mart’ta giriş yapmıştım ülkeye, bugün 30 Mart’ta SSN geldi.
-
Merhabalar, 2 Nisanda randevumuz var eşimin finansal dökümanları türkiyede uzaktan çalıştığından yetersiz olduğundan eşimin babası co-sponsor oldu. Gayet yeterli görünüyor yıllık ve aylık gelirleri. Eşim için I864 doldurduk. Babası immediate relative ve aynı evde yaşadığından I-864 yerine I-864A formunu doldurduk. Ancak herşey onaylanmıştı. CEAC herşey accepted yazmasına rağmen eşimin babası yani sponsorumuz için I-864 Missing diye uyarı maili gönderdi mülakata 1 hafta kala. Bu konuda ne yapmam gerekiyor? Birçok yerden baktık ayrıca sponsor eşimin anne baba kardeş gibi yakın akrabası olduğu için ve aynı evde household member olduğu için I-864A doldurulmalı deniyor. Ayrıca eşimin babası için I864 doldurduk yine de mülakata götüreceğiz. Sizce ne yapmalıyım? Aydınlatırsanız sevinirim.
-
@Mangoman I-864A Sadece sponsorun dışında birinin gelirini kullanıcaksanız doldurmanız gereken bir belgedir Hocam atıyorum iki kişi düşünelim Karı koca olsunlar Joint tax filling veriyorlar Eğer kocanın tek geliri sponsorluğa yetiyorsa bu durumda I-864 Yeterli olur ama İkisi gelirini birleştiricekse tek adama sponsor olmak için o zaman I-864A Doldurulur yani aynı evde yaşamaları hatta evli olmaları bile eğer tek kişinin geliri yetiyorsa I-864A doldurmanız için sebep değildir.
I-864 konusunda eğer CEAC Sisteminde accepted diyorsa orada bir karışıklık veya sorun olabilir siz I-864 Formunu ve tax transcriptlerini yanınızda mülakata götürdüğünüz sürece Konsolosluğun bunu sorun ediceğini sanmıyorum. Tekrardan bol şanslar dilerim.
-
@Ekto-Oktan dostum çok sabırsızsın bu süreçte sabırlı olman gerekiyor ben sadece i-130 onayı için 16 ay bekledim benim zamanımda bu sürelerdi. Sabırlı olmayı öğrenmen gerekiyor çünkü amerikada her şey yavaş ilerliyor
-
@Ekto-Oktan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@Mangoman I-864A Sadece sponsorun dışında birinin gelirini kullanıcaksanız doldurmanız gereken bir belgedir Hocam atıyorum iki kişi düşünelim Karı koca olsunlar Joint tax filling veriyorlar Eğer kocanın tek geliri sponsorluğa yetiyorsa bu durumda I-864 Yeterli olur ama İkisi gelirini birleştiricekse tek adama sponsor olmak için o zaman I-864A Doldurulur yani aynı evde yaşamaları hatta evli olmaları bile eğer tek kişinin geliri yetiyorsa I-864A doldurmanız için sebep değildir.
I-864 konusunda eğer CEAC Sisteminde accepted diyorsa orada bir karışıklık veya sorun olabilir siz I-864 Formunu ve tax transcriptlerini yanınızda mülakata götürdüğünüz sürece Konsolosluğun bunu sorun ediceğini sanmıyorum. Tekrardan bol şanslar dilerim.
Eşimin geliri yetersiz olduğundan eşime I864 doldurduk. Babası için I864A doldurduk tek başına babasının geliri yeterli ve ekstradan sponsor olarak kullandık eşimin babasını. Yanımıza yine de eşimin babasına ait I864 de doldurup alıyoruz ki yine de istenirse elden vereceğim. CEAC bazen otomatik hatalı mesaj gönderebiliyor sanırım.
-
@Mangoman panik yapmayin, sorun olacak bir sey yok gibi. Ceac sistemine I864 u hemen yukleyin ve mulakattada yaniniza alin. Onemli olan gelirin yeterli olmasi. Kayinpederinizin 2025 w2 ve tax transcript i mutlaka yaninizda olsun hatta garanti olmasi acisinda 1040 da yaninizda olursa super olur. Mulakatta basarilar dilerim. Hersey gonlunuzce olsun.
-
@Alfa-Centauri Hocam merhaba ben zaten hep sabırsız biriydim önceki mesajlarımda defalarca dile getirdim açıkcası :grinning_face_with_sweat: Şuanda USCIS durdu ve bu durum beni m acayip canımı sıkıyor ben 10 ay zor bekledim bi yarım yılı daha kaldıramam ve bugüne kadar eşim yanımdaydı öyle bekledim Mayısta o Amerikaya dönücek uzak mesafeye geçiceğiz artık hiç çekemem ben
Ha tek üzüldüğümüz nokta biz tracker verileri hızlı giderken eğer normal devam etseydi süreç benim için Nisanın sonu mayısın başı gibi onay gözüküyordu şimdi sağ olsun USCIS tekrar durduğu için tam o duraksamaya denk geldik ne zaman onay alıcağımızı bilmiyoruz kaç ay durucaklar bilmiyoruz ben ekstra bir şanssızım @can-bolatbaş Hocam çok güzel bir örnektir 12/02/25 PD tarihi var tam 365 günde hızlanma dönemine denk geldi Şubat 2025 dosyalarına çok hızlı bakıyorlardı 12/02/26 da onay aldı kendi imzasındada belirttiği gibi zaten can hocam onay aldıktan sonraki 15 gün içinde USCIS tüm caseleri duraklattı burada işte sinirimi bozan yandığımız şey şanssızlığımız USCIS bugün bile başlasa ben artık elimdeki timeline ile baktığımda can hocam gibi 365 günde onay alamıyorum benimkisi garanti bir şekilde 365 günü geçicek. Burada sinir bozan şey tam kurtulduk aha şansımız döndü derken bir anda madalyonun öteki tarafına kaymak. Yoksa başka hiçbir şeye şikayetim yok hocam :grinning_face_with_sweat:
Ama yapıcak bişi yok yani siz bana bakmayın ben geliyorum şikayet ediyorum mızmızlanıyorumda içimi döküyorum ben yapabilicek başka bir şey elimden gelmiyor çünkü günün sonunda hani sadece kendimi rahatlatıyorum benimle aynı şekilde USCIS çemberinde sıkışmış insanlarla birlikte hepsi bu yoksa siz haklsınız süreç yavaş ve sabretmek dışında bir şart yok ki günün sonunda Sabırsız bir kişiliğimde olsa paşa paşa sabrediyoruz çünkü başka yol açmıyorlar tekrardan saygılar :hundred_points:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum