Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Ben dün sürecimle alakalı ilk defa youtube çektim paylaştım ilgilenenler youtube kalkanburak yazarak sayfamda izleyebilirler henüz 5 abonem var hem destek olmuş olursunuz:) başlık adı: amerikadan greencard alıyorum cr1 ir1 :)

• Bu arada hala cevap bekliyoruz konsolosluktan 221g ap süreci ile alakalı

• @Merve-Khan harika🎊

• Arkadaşlar selam. Şuanki I-130 onaylanma süresi ortalama nedir ? Reddit’de biraz araştırma yaptım 13 ay da gördüm 17-18 ay da. Yakın zamanda onay alan arkadaşlar cevaplandırırsa çok mutlu olurum. Malum bu yönetimin bir ayı diğerini tutmuyor.

Not: Abd vatandaşının eşine yaptığı I-130 başvurusu.

• Arkadaslar DQ yazisini biz bir yerden mi yazdiriyoruz? yoksa onlar mi gonderiyor DQ olunca. Tesekkurler simdiden

• @eyuphanyl merhaba; Bu aralar hizlanma var, lakin hic te belli olmuyor. Normali 13 ile 14 ay arasidir eger bir sorun olmazsa. Bana 14 ay sonra sira geldi lakin bu sefer parmak izi icin 3 ay bekledim boylelikle 17 ay surdu. I-130 onay surecinden sonra diger islemler son 2 aydir cok hizli ilerliyor. Buda konsoloslugun sakin oldugunu gosteriyor cunku 50 uzerinde ulke basvurulari durduruldu Trump tarafindan. Herkesin dosyasi farkli bunuda unutmayin.

• Selamlar! Esim de girisinden itibaren 11. gununde SSNi aldi :) Simdi bir sorum var ; is icin haftaya Turkiye'ye gitmesi gerekiyor da, elimizdeki vize ile giris cikis yapmasinda herhangi bir problem var mi?

• Merhaba ,

Ssn numaram geldi fakat hala greed karttan haber yok, kaç günde geldi ortalamalar nedir ehliyet falan alamıyorum bir an önce işe başlasak güzel olacak aslında 8 inde giriş yapmıştım.

• @ceen 11. günde greencard mı geldi ? Ssn mi ?

• Ortalama 1 ay içinde geliyor. @Mahmut-Can-Yapıcı

• Merhabalar arkadaşlar. 15 Mart’ta Amerika’ya giriş yaptım. 7 gün içinde SSN kartım geldi, ancak Green Card henüz gelmedi. Bu durum normal mi, ne kadar sürede gelir? Bilgisi olan paylaşabilir mi? Teşekkür ederim.

• @patrisi Teşekkürler

• @eyuphanyl merhaba su an trackmyvisanow sitesinde 14 ay gozukuyo bu aralar epey yavasladilar, onumuzdeki dosyalar ilerlemiyor malesef , yaklasik 1 ay oncesine kadar her gun tahmini 1000 dosyaya bakiyorlardi 12 aya kadar inmisti bekleme suresi.

• @bamboo evet hatta 12 ay 1 haftaya kadar düşmüştü onaylar görüyordum bu süre dahilinde ama şuan dediğiniz sürelere çıktı gibi. Umarım bu durum normaldir ve tekrardan hızlanırlar.

• Arkadaşlar biz mülakattan sonra 221g sarı kağıt verdiler yani eksik belge kağıdı ek slonsor istiyolar eşim birini bulmuş ama sadece son senenin vergisini Ödemiş olurmu acaba çünkü bu sene yeni başlamış işe oyuzden yani son senenin vergi belgelerini göstersek sorun olurmu

• @patrisi SSN geldi

• @bamboo yaklaşık 10 gündür 1 dosya bile ilerlemedi görünüyor 14.5 aya çıktığı görünüyor gerçekten çok üzücü bir durum umutlanıp utandık açıkçası

• 12 ocakta mülakatta sarı kağıtla çıktım sonra ap sürecine koydular bugün şu mail geldiiiiiiiiiiiii.....

Sayın Bay/Bayan,

Sayın Kalkan'ın göçmen vizesinin son işlemleri için pasaportunu ofisimize gönderebileceğini bildirmekten memnuniyet duyuyoruz.
    Lütfen tıbbi raporunun yalnızca 16 Haziran 2026 tarihine kadar geçerli olduğunu ve bu tarihten önce Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmesi gerektiğini unutmayın.

Samimi olarak,
    Göçmen Vize Birimi
    Konsolosluk Bölümü
    ABD Büyükelçiliği, Ankara

Şükürler olsun galiba vize onayı... sponsora gerek kalmadı çok yıprandık ama sonunda oldu.....

• @ozcancavus Ölene kadar bekleticekler bizi hahaha ya şaka bir yana benim moralim bozuldu ben uygulamaya aboneliğimi vs iptal ettim şunlar geri başlayana kadarda hiçbir şey yapmaya niyetim yok ne yalan söyliyeyim acayip moralim bozuldu acayip yıprandım hani

• @ozcancavus @Ekto-Oktan arkadaşlar selam çoğumuz aynı stresi yaşayarak bu süreci geçtik, approved olması yaklaşık 12-13 hatta 14 ay sürüyor herkesin imzasında yazıyor işlemler asla hızlanmıyor ordaki tarihler sistem tarafından otomatik atıyor, benimki mesela 1 aydan bi anda 14 aya çıkıp ardından 2 sonra onay gelmişti süreçte stres yapmayın ve elinizde yapabileceğiniz hiç bir şey yok şuan maalesef sadece beklemelisiniz süreç zor ama mutlu bitecek unutmayın..

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k