Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Yuri-Spaky tesekkurler


  • @Mangoman cok tesekkur ederim, sagolun. Evet 2 gun sonra DQ olmaniz mukemmel olmus, masallah. Evraklari hazirladim, parayi yatirdim bile, sadece DS260 sayfasinin aktif olmasini bekliyorum. Buda aktif olunca formlari doldurup islemi bitirecegim , sizin belirttiginiz gibi. Buyuk bir hizlanma var, ankaranin is yuku haliyle hafifledi, o kadar ulkeyi dondurduktan sonra. Tekrar cok tesekkur ederim. Mulakatinizda basarilar dilerim.


  • @Bircan Ah bircan hocam ah Ankara hafifledide Biz I-130'da bekliyoruz o değilde ben eminim bu gidiş biz daha NVC'ye gelemeden o 75 Ülke yasağı kalkar Green Card çekilişi için DV vizelerine yine başlarlar yoğunluk artar ihale bize kalır ben kendimi biliyorum bu başıma gelirse demişti dersiniz :grinning_face_with_sweat:


  • @Ekto-Oktan kardesim hep olumsuz seylerle kafani doldurma. Beterin beteri var, unutma. Green card donemi bu donem degil sakin ol. Yeni donem kazananlar mayis ilk haftasi aciklanacak sonra onlarin evrak asamasi filan 2027 yi bulacak, sakin ol 9 oldu daha , hayirlisini iste kardesim.


  • Cumleten hayirli, huzurlu ve bol gulucuklu bir bayram dilerim arkadaslar.


  • Dün akşam saatiyle 7 de ülkeye Detroit havalimanından giriş yaptım hiç bir soru sorulmadı 1 dakika sonra dışarıdaydım 🎉


  • @Bircan Merhaba Hocam klasik ben huyum gereği pesimist bir insanım ben öyle çok optimistik yaklaşamıyorum ya iyi gelişmeleri gözümle görücem ya da hep karamsarım yani gözümle görmediğim hiçbir şeye karşı olumlama yapamıyorum çocukluğumdan beri böyle

    Daha 9 ay farkındayım ama işte beni endişelendiren şey 12 aydan fazla beklemek açıkcası 14-15 ay tek bir form için hiç bekleyesim yok en çok bundan korkuyorum 12 ay veya altında bir onay alsam şu önümüzdeki 3-4 ay içinde bana kafi başka da hiçbir şey istemiyorum :grinning_face_with_sweat:

    Hayırlısı bekleyip görüceğiz tekrardan teşekkür ederim ^^


  • Herkese iyi bayramlar, SSN im hala gelmedi ama bugun Green Card im geldi :) 24 subat girmistim ulkeye 1 ay bile olmadan geldi kart. 24 u SSA randevum var . Benim gibi olan var mi? Ssn den once kart gelen :)


  • Ben dün sürecimle alakalı ilk defa youtube çektim paylaştım ilgilenenler youtube kalkanburak yazarak sayfamda izleyebilirler henüz 5 abonem var hem destek olmuş olursunuz:) başlık adı: amerikadan greencard alıyorum cr1 ir1 :)


  • Bu arada hala cevap bekliyoruz konsolosluktan 221g ap süreci ile alakalı


  • @Merve-Khan harika🎊


  • Arkadaşlar selam. Şuanki I-130 onaylanma süresi ortalama nedir ? Reddit’de biraz araştırma yaptım 13 ay da gördüm 17-18 ay da. Yakın zamanda onay alan arkadaşlar cevaplandırırsa çok mutlu olurum. Malum bu yönetimin bir ayı diğerini tutmuyor.

    Not: Abd vatandaşının eşine yaptığı I-130 başvurusu.


  • Arkadaslar DQ yazisini biz bir yerden mi yazdiriyoruz? yoksa onlar mi gonderiyor DQ olunca. Tesekkurler simdiden


  • @eyuphanyl merhaba; Bu aralar hizlanma var, lakin hic te belli olmuyor. Normali 13 ile 14 ay arasidir eger bir sorun olmazsa. Bana 14 ay sonra sira geldi lakin bu sefer parmak izi icin 3 ay bekledim boylelikle 17 ay surdu. I-130 onay surecinden sonra diger islemler son 2 aydir cok hizli ilerliyor. Buda konsoloslugun sakin oldugunu gosteriyor cunku 50 uzerinde ulke basvurulari durduruldu Trump tarafindan. Herkesin dosyasi farkli bunuda unutmayin.


  • Selamlar! Esim de girisinden itibaren 11. gununde SSNi aldi :) Simdi bir sorum var ; is icin haftaya Turkiye'ye gitmesi gerekiyor da, elimizdeki vize ile giris cikis yapmasinda herhangi bir problem var mi?


  • Merhaba ,

    Ssn numaram geldi fakat hala greed karttan haber yok, kaç günde geldi ortalamalar nedir ehliyet falan alamıyorum bir an önce işe başlasak güzel olacak aslında 8 inde giriş yapmıştım.


  • @ceen 11. günde greencard mı geldi ? Ssn mi ?


  • Ortalama 1 ay içinde geliyor. @Mahmut-Can-Yapıcı


  • Merhabalar arkadaşlar. 15 Mart’ta Amerika’ya giriş yaptım. 7 gün içinde SSN kartım geldi, ancak Green Card henüz gelmedi. Bu durum normal mi, ne kadar sürede gelir? Bilgisi olan paylaşabilir mi? Teşekkür ederim.


  • @patrisi Teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum