Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Herkese merhaba! Esim sonunda geldi 🙂 Ilk heyecani atlattiktan sonra bir de buraya yazayim fikir olsun dedim. 11 Mart'ta Istanbul - Dallas ucusu ile geldi. Pasaporttan gecerken ilk girisiniz mi diye sorulmus, o da evet deyince gocmenlik ofisi oldugu dusundugum o malum alana alinmis gumruk polisi ile. Pasaportuna damga basmislar ve hicbir soru sormadan yaklasik 4 dk icinde gondermisler. Epey kolay bir gecis oldu. Henuz SSN ve Greencard yok tabii onlari bekliyoruz. Banka hesabi actiramadik (Bank of America ve Chase) burada resident olduguna dair (Kira kontrati kabul etmiyorlar) belge istedikleri icin once ehliyeti halledecegiz. Herkese sevgiler.

• @ceen Dallas havaalani memurlari çok rahat hic sour sormadi Banada 😂

• @ahmetZ Atlanta da öyle hiç soru sormadılar...

• @Merve-Khan Bilmiyorum ama yoldadır bence. Konsolosluktan çıkınca UPS e çıkmıştır. UPS teslım almıştır. Şu halde birkaç güne gelir diye umut ediyorum. Umarım yanılmıyorumdur. Bize email ile takip numarası gelmişti.

Benim işlem şu şekilde tamamlanmıştı. Daha önce anlattığım link:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/531390

• @ceen Bizim de yolculuk tamamlandı. Mutluluklar dilerim. Motorlu Taşıtlar İdaresi ehliyet yanında kimlik de isteyince ayrıca veriyor. Bizim MVA öyle. Ehliyet yerine geçmiyor ama adresin yazılı olduğu resmi bir kimlik oluyor ve ehliyetten çok daha önce alınabiliyor. Yerel olarak kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ehliyetine gene başvurabilir onun yanında. Bu arada SSN de gerekli olacak sanıyorum banka hesabı için. Onu beklemeniz gerekecek.

• @Merve-Khan umarım bayrama kadar iyi haber gelir🙏🙏🙏🙏

• Merhabalar arkadaşlar. Dün gece John F. Kennedy International Airport’tan Amerika’ya giriş yaptım. Havalimanı çok kalabalıktı, özellikle ABD vatandaşları sırası çok uzundu. Benim sıram gelince görevli “Nereden geliyorsun?” diye sordu. Ben de evlilik vizesi (IR-1) ile geldiğimi söyledim. Sonra beni bir ofise yönlendirdiler, orada yaklaşık 10 dakika bekledim. Memur pasaportumu kontrol etti ve geri verdi. “Welcome to New York” dedi 🙂 Ben de “Tamam” dedim, memur biraz şaşırdı, küçük komik bir an oldu 😄 Sonra dışarı çıktım ve eşimle kavuştum, çok şükür. Havalimanından çıkınca her şey çok farklı geldi; yollar, arabalar çok büyük, biraz kafa karıştırıcı ama heyecanlı bir his. Herkese bu süreçte destekleri için teşekkür ederim 🤝

• New yorka girişimden 1 hafta ssn numaram teslim edildi. Artık yeni hayata başlama zamanı ☺

• 15 gün oldu hala ssn gelmedi normal mi ?

• Eşime SSN geldi, havaalanında yaklaşık bir hafta önce giriş yapmıştı, belki bir hafta bile olmadı. Aslında eşimin zaten aktif bir SSN si vardı. Eyvah yeniden geldi şimdi işler karışacak diye korktum en başta ama zarfı açınca gördüm ki eski SSN ile aynı numara. İstemediğimiz halde yeni adresimize yeni basılı kartı göndermişler. İşlemlere başlamışlar ve adres değişikliği talebimiz işleme alınmış, bunu gördük. İçimiz rahatladı. Şimdi güncel Green Kart beklemeye başladık.
    Bu arada SSN size özel bir numaradır. Numara gerekmedikçe paylaşılmamalı.

• Georgia da yaşayan varmı? Bir konu danışmam gerekli?

• @Mangoman henüz posta kutumda bir şey yok gelince haber vereceğim 🙂

• @gokcesak Tamamdır çok teşekkür ediyoruz.

• @Yuri-Spaky, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@ceen Bizim de yolculuk tamamlandı. Mutluluklar dilerim. Motorlu Taşıtlar İdaresi ehliyet yanında kimlik de isteyince ayrıca veriyor. Bizim MVA öyle. Ehliyet yerine geçmiyor ama adresin yazılı olduğu resmi bir kimlik oluyor ve ehliyetten çok daha önce alınabiliyor. Yerel olarak kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ehliyetine gene başvurabilir onun yanında. Bu arada SSN de gerekli olacak sanıyorum banka hesabı için. Onu beklemeniz gerekecek.

Hangi eyalet için geçerli? State id den bahsediyorsunuz sanırım?

• @Mangoman Bu Maryland için geçerli. Her eyalette istenen belgeler ve şartlar farklı olabilir. Sanıyorum aynı anda iki tane kimliğe izin vermiyorlar. Ama ehliyet yeni alınacaksa ve 2 ay sürecekse bu süre içinde idare edebilir, ehliyet alınca bu kartı geri istiyorlar. Eyalete göre şartlara bakılır.

• Merhaba arkadaşlar.
    Bugün green card adresime geldi. 15 Şubat'ta giriş yapmıştım 18 Mart'ta kartımı aldım. 1 ay sürdü diyebilirim.
    Onaylar, sağlık kontrolü, mülakat, pasaport teslimi, Amerika'ya geliş, SSN derken sanırım son aşamayı da tamamlamış bulunuyorum. 🙂

• @Yuri-Spaky tesekkurler

• @Mangoman cok tesekkur ederim, sagolun. Evet 2 gun sonra DQ olmaniz mukemmel olmus, masallah. Evraklari hazirladim, parayi yatirdim bile, sadece DS260 sayfasinin aktif olmasini bekliyorum. Buda aktif olunca formlari doldurup islemi bitirecegim , sizin belirttiginiz gibi. Buyuk bir hizlanma var, ankaranin is yuku haliyle hafifledi, o kadar ulkeyi dondurduktan sonra. Tekrar cok tesekkur ederim. Mulakatinizda basarilar dilerim.

• @Bircan Ah bircan hocam ah Ankara hafifledide Biz I-130'da bekliyoruz o değilde ben eminim bu gidiş biz daha NVC'ye gelemeden o 75 Ülke yasağı kalkar Green Card çekilişi için DV vizelerine yine başlarlar yoğunluk artar ihale bize kalır ben kendimi biliyorum bu başıma gelirse demişti dersiniz 😅

• @Ekto-Oktan kardesim hep olumsuz seylerle kafani doldurma. Beterin beteri var, unutma. Green card donemi bu donem degil sakin ol. Yeni donem kazananlar mayis ilk haftasi aciklanacak sonra onlarin evrak asamasi filan 2027 yi bulacak, sakin ol 9 oldu daha , hayirlisini iste kardesim.

Benzer Başlıklar

• 965
  • 5887
  • 61
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |