Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @can-bolatbaş ve Ekto bey cok tesekkur ederim bilgi verdiginiz icin , herkes gibi hizlandirmanin yollarını arıyoruz biz de , çünkü süreç asiri yorucu maalesef 😞 congressman'e ulaşıp hizlandiriliyormus bir de sanirim , ama o da süreç normalden fazla uzun sürerse etkili oluyor anladigim kadariyla. bir de hamilelik olursa dosyayı one alabiliyorlarmış diye duydum , ama alinacak bir risk degil tabiki de.


  • @ecemustafa merhaba yakın bir zamanda başvurmuşsunuz inşallah en kısa zamanda onayınız gelir. Congresium ve senatöre ben hızlandırma talebinde bulunmuştum. Oğlumun dosyası için yaklaşık 20 ay olmuştu ve hala normal sürecte kabul ediliyordu. Congress imdan cevap alamadım ama senatöre yazdıktan 3 gün sonra onayı gelmişti oğlumun. Şuan sizin için erken olabilir inşallah ihtiyac da kalmaz ama aklınızda bulunsun , ilgileniyorlar.


  • @Mahmut-Can-Yapıcı ortalama 10 gün. Ama 2 hafta diyin en geç siz. Gelmezse randevu alıp gidebilirsiniz.


  • @Ekto-Oktan ekto bu süreçte en kötü şey kendine bir zaman belirlemen. Bence bunu yapma çünkü süreç bazen çok belirsiz oluyor. O süreç bir gün gelecek zaten merak etme. Herkes gider ben gidemem diyorum ama geldim buradayım. Sen de olacaksın.


  • @Mahmut-Can-Yapıcı Merhaba 10 gun içinde SSN geldi giriş yaptıktan 1 ay sonrada green cardlarımız geldi.


  • Herkese selamlaaaar.
    13 nisan New York biletimi aldım.
    2 kedi 6 bavul 1 sırt çantası bakalım nasıl olacak :))
    havaalanın da girişte deneyimleyeceğim bir şeyler olursa buradan bilgilendiririm.


  • @Refiks abi selam, keyifli sorunsuz uçuşlar diliyorum. Ben 4 bavul 1 sırt çantası olarak kafamda planladım acaba 4 fazla mı gelir diye düşünürken senin mesaj güldürdü :))


  • @Refiks Uçakta Rafet El Roman Amerikaya İnince Greencard Hüseyin totemlerini lütfen bizim adımıza yap bunu rica ediyoruz haricindede iyi yolculuklar diliyoruz bu kadar beklemeden sonra fazlasıyla hak ettiniz efenim ^^

    Konu Dışı : 6 Bavul hakikaten çokmuş ya ben taşınsam yarın 1 valiz muhtemelen bana yeticek ya benim hiçbir şeyim yok ya sizin çok eşyanız var harbiden 6 bavul fena fazla şakası bir yana hayırlısı olsun diyorum tekrardan ^^


  • @Merve-Khan eger trabzona kargo yapılcaksa haftanın 2 gunu gelıyormus ptesi ve perşembe galıba normal süre bu yuzdrn bi kaç gün daha öteliyor


  • Selamlar herkese , 24 ü aksam los angeles a indim 2 hafta bekledim fakat SSN gelmedi. Burdaki arkadaslarımızın dediği gibi randevu da oluşturmuştum 24 marta. Ds260 a ssn gelsin diye işaretlemisim ama ssn i hemen gelen şanslı kişilerden olamadım galiba 🙂 bilgi vermek istedim


  • @seda-2 daha bugün Administrative Processing oldu hayırlısı olsun


  • Ne diyecegimi bilmiyorum, 17 ay 5 gun sonra sonunda I-130 formumuz onay aldi, pisikolojimizin bozuk olmasindan dolayi sevinemedim dogru duzgun.:(((Cok sacma bir sekilde bekletildik. Esim ve ben bu surecte cok yiprandik. Cok dua ettim kendim ve herkes icin, rabbim yukarda. Amerikan vatandasi oldugum halde benden parmak izi almalari zaten beni deli etti. Surecte yanimda olan butun arkadaslara cok tesekkur ederim, allah razi olsun sizlerden. Yeni katilan arkadaslara da sonsuz basarilar dilerim. Rabbim yar ve yardimciniz olsun(amin)


  • @Bircan tebrik ederim 🥳


  • @Bircan Hocam merhaba hayırlı uğurlu olsun öncelikle kutluyorum sizleri çok çok beklediniz bunun için ve sonuna kadar hak ettiniz sizin dahada erken almanız gerekiyordu ve evet USCIS gereksiz bir bekleme yarattı sizin için ama olsun yinede süreci başarı ile tamamladınız çok tebrik ederim

    Biz hala bekliyoruz ki paşalarımın keyfi yerine gelsin de caseleri işlemeye başlasınlar 2025 case işlemeleirni durdurdular Consular Processing'de I-130 onayı gelmiyor Şubat 2025 den sonrası için paşamın keyfi gelip başlarsa bizde gün sayıcağız ama şuan boşa bekliyoruz yani beklediğimiz tüm günler boşa gidiyor çünkü ilerleme yok en sinir bozucu olan şey bu zaten ilerleme olmadan boşu boşuna beklemek...


  • @Merve-Khan Hanim; tesekkur ederim.


  • @Ekto-Oktan cok tesekkur ederim guzel kalpli kardesim. Evet gercekten cok bekledik. Benden bir ay sonra(kasim 2024) basvuran kardesim nisan 6 da mulakat aldi bile. Ne diyim guzel insan bunada sukur. Sabirla beklemekten baska bir care birakmiyorlar bizlere. Milletvekiline yazi yazdim, dosya normal ilerliyor dedi, senatore yazi yazacaktim ki onay geldi. Bu arada chatgbt tahmini dogru cikti. Bir seyi eklemek istiyorum , bilmeyen arkadaslar icin. Ucsic e telefonla ulasamayan arkadaslara bir tavsiyede bulunayim siddetle. Allah esimden razi olsun , o gece gunduz arastirdi. Ucsic sayfasina girdiginizde sag alt kosede ''Chat with Emma'' var oradaki gerekli bilgileri doldurdugunuzda sonra size gercek kisi ile yazismak istermisiniz diye soruyor. Lutfen bunu yapin, neden cunku burdaki yetkili siz iletisme gectiginizde dosya icin gerekli kisma rapor veriyor. Ben gecen hafta bunu yaptim ve dosyamin hangi servis merkezine gonderildigini ve hangi asamada oldugunu ogrendim, ondan sonra umutlarimiz artti. Yani demem o ki , sadece beklemeyinde. Elinizden geleni yapin. Cagri merkezini aramaktan korkmayin 13-14 ay sonra. Birde Ekto kardesim, memurlarin isi layiki ile yapmamalari var, dosya rafa kalkiyor ve diger memurun onu tekrar eline almasi zaman aliyor. Tek bildigim bir sey var, artik cok bekleme donemi yok. kardesim toplamda 17 ayda herseyi tamamladi, kendinizi buna gore ayarlayin, yok servis merkezi farkli muhabbeti yalan, sira size geldimi hakkinizi kimse cigneyemez. Umudunuzu yitirmeyin, allah buyuktur. Bu uygulama(https://trackmyvisanow.com/) gercekten datayi nerden aliyorsa bilmiyorum lakin %95 dogru soyluyor. Tekrardan tesekkur ederim kardesim. Rabbim sabir versin ne diyim, halen inanamiyorum, kendime gelemedim. Neyse gun gelicek, bu durumlar aklimiza geldiginde tatli bir tebessum edip, gececegiz.:)


  • @Refiks Hayirli olsun kardesim, hersey gonlunce olsun yeni yasaminda. Tek tavsiyem turkiyeden ne getirdiniz(gida, tohum) gibi sorulara mutlaka dogru cevap ver. Lokum varsa lokum de ki detayli arama girme. Cok fazla bavulun oldugu icin seni ikinci bir aramaya alacaklar, sakin ol. Ev adresini dogru verdinmi olay biter.


  • @seda-2 Hanim; bir ayi gecerse bulundugunuz sehirdeki Social Security Administration office giderek sorunuz, telefonla turkce tercuman hizmetleri var.


  • @Turhan-0 masallah, hayirli olsun.


  • @Bircan Sonunda hocam, sizin adınıza çok sevindim gözünüz aydın


Benzer Başlıklar

  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum