Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @gokcesak @patrisi @Mangoman @bamboo Bir Florida grubu lazım gibi 😄

• Bu ileti silindi!

• @can-bolatbaş Aynen bir whatsup grubu kursak güzel olur. Başlangıçta hem birbirimize yardımcı olur hemde arada ortak biryerde toplanır çiğköfte kebap türk günü yaparız 😅🤣

• Merhabalar amerikaya giriş yapan insanlar kaç gün sonra ssn numarasını aldı acaba

• @Merve-Khan tam dusundugum gibi tesekkurler

• @can-bolatbaş USCIS Tarafı maalesef K3 başvurusunun nedenine uyandı. Yani K3 bavşrusu yapıp I-130'u insanların hızlıca onaylattığını yani K3'ü I-130'un hızlandırılmasını denemek içini nsanların kullandığını anladılar bu yüzden artık K3 nedeniyle gelen I-130 onayı yok gibi bir şey doğrudan paslıyorlar. K3 artık pratikte işe yaramaz bir form haline getirildi üzücü ama gerçek ://

• Zaten benim bu konu ile alakalı acayip moralim bozuk USCIS hızlanmıştı ne güzel Nisan 20 benim için onay tarihi gözüküyordu iyi dediğimiz bir kaç gün yaşamıyor zaten bizim. Adamlar bıraktılar 2025 caselerine bakmayı komple 2024'e vs sardılar bakmıyor adamlar dosyalara her gün boşuna uyanıyoruz ilerleme yok üstüne bir de sıralamamız kayıyor Nisan 20 Nisan 25 arası olan onay sürem sağ olsunlar Mayıs 15 ve Mayıs 20 arasında gösteriyor acayip gıcık oldum ya ben böyle sinir bozucu bir şey görmedim... Neyse tek çare beklemek fazlası elimizden gelmiyor artık keyifleri ne zaman eserse paşalarımın başlarlar 2025 caselerine geri acayip doluyum ama diyebiliceğim hiçbir şey yok

• @uguran istanbulda yasiyorsaniz vfs ofisin yeri sislide avm de yeri. Haberiniz olsun

• @bamboo özelden numarami atiyorum. Haberleselim

• @can-bolatbaş kurabiliriz

• @Mahmut-Can-Yapıcı Hocam genelde 1-3 Haftalık süreler bildiriliyor SSN için yani ben denemedim ama yabancı forumlarda ve burda gördüğüm genel deneyimler bunu söylüyor.

• @Ekto-Oktan Hocam beklemenin stresini burada hepimiz yaşadık ancak 2025 caselerini bırakıp 2024 caselerine bakmaları bence olması gereken hareket.

Biz onay beklerken bizden 6 ay sonra başvuran insanların onay aldıklarını hatta DQ olduklarını görmek dahada sinir bozucuydu.

2025 eylül-ekim ayında başvuran birinin onay alması size nasıl hissettirse, bugün sizden erken başvuranlarda aynı hissi yaşıyordur emin olun.
    Bir de bu pencereden bakın olaylara lütfen 2024’ten beri onay bekleyenler varsa onların durumu daha öncelikli olması zaten doğal değil mi? Siz başvuralı 1 sene olmamış henüz.

Ayrıca bakarsınız beklediğiniz tarihlerde gelir onay hiç belli olmuyor bu durumlar. Önceden de bahsettiğim gibi USCIS’in dosyaları inceleme şekli çok farklı neye göre hızlandığını bilemiyoruz. Umarım bekleyen herkes bir an önce onayını alıp ailelerine kavuşur. Can sıkıcı bir bekleyiş gerçekten, hepimiz geçtik aynı yollardan zamanında. 🙏🏻

• @erncndr Merhaba hocam prosedür olarak yaptıklarını anlamak zaten çok zor değil ama yinede bunun insanı gıcık etmediğini söylemek yalan olur yani biz çok heyecanlandık geçen ay eğer bu hızda giderlerse 1 aya bu iş tamam moduna girdik heyecanlandık hop herşey ters düz oldu yani yorumunuzu anlıyorum ama sizin dediğiniz gibi 2024'den bekleyen insanlar var diyorsunuz ama bu noktada bu iş bir Beneficial iş yani 2024 de bekleyen adam kendini düşünüyor ben kendimi düşünüyorum bunu düşündüğünüz zaman onun söylenmesi kadar benim söylenmem çok doğal bir durum ha size hak veriyorum ama USCIS kalkıp hem beni hem onu aynı anda mutlu edemez birinin canı yanıcak ötekine zaman kalsın bu sefer piyango bize vurdu 2024'dekiler beklerken onlarda bize itiraz ediyorlardır muhtemelen bunu düşününce hani terazi mantığı oluyor işte

Öteki yandan 1 sene beklemekten bahsetmişsiniz zaten konu burada başlıyor aslında biz 1 seneden erken onay alabiliceğimize inandık son hızlanma ve veriler sağ olsun yoksa ben 12-14 aylık sürecin zaten farkındayım bunun başından beri farkındayım USCIS'in dosya inceleme şekillerine birebir hakim olamıyoruz ama ben günlük olarak yabancı forumları discord gruplarını TMVN gibi ciddi inceleme araçlarını yani veri bloklarını çok detaylı takip ediyorum birebir hakim olmam mümkün olmasa bile çok rahat bir şekilde izleyebiliceğim veri bloğu veya fikir elde edebiliyorum %100 doğru olmasa bile bu durum bu şekilde

Genel özette yorumunuzu anlıyorum fakat bu dediğim gibi Beneficial bir olay 2024 yılında başvuran için onun dosyasının onaylanması önemli 2025 de başvuran benim için benim dosyam önemli kimse kimseyi inanın düşünmüyor herkes bir an önce onay versinler aradan çıkayım modunda bu noktada tepkimin doğal olduğunu düşünüyorum.

Ama işin duygusal boyutundan çıkıp Objektifliğine dönersek size hak veriyorum USCIS'in 2024'den kalan caselere dönmesi olması gereken bir hareket zaten olucaktı bugün değilse yarın yarın değilse 1 ay sonra eninde sonunda dönmeleri gerekiyordu o adamları ölene kadar bekletemezlerdi piyango bize vurdu bizim onay gelmeden dönmek istemişler o kadar case onayladıktan sonra bunada yapıcak hiçbir şey yok genel olarak tek umudum 12 ay'ı geçmemesi 13-14 ay beklemek hiç istemiyorum midem bulanıyor artık USCIS sürecinden 12'inci aya kadar şu işten kurtulursam çok mutlu olucağım. Yorumunuz ve fikirleriniz için size çok teşekkür ediyorum saygılarımla tekrardan ^^

• @Ekto-Oktan teşekkür ederim

• @Mahmut-Can-Yapıcı merhaba çok şükür 🙏 ben de bugün oğlumun fee sini ödedim ama ekranda bir dekont falan çıkmadı sadece Mail geldi ödeme yapıldı diye ve yeni bir case numbers oluşturulmuş o vardi mailde. Sizin de ayni şekilde mi oldu? Girişte sordular mi ödeme dekontunu?

• @Ekto-Oktan hocam sizi en iyi ben anlarım biz başvururken avukatımız kendinizi her zaman en iyi ihtimalle 13 ay en kötü 15-16 ay olarak hazırlayın dedi approval için bundan erken olursa çok büyük sürpriz olur diye söyledi. Biz martta başvuru yapmıştık, bir ara haberler döndü redditte işlemler hızlandı çoğu case’ i erkenden bitirecekler diye hatta çoğu arkadaşınki de onaylandı o süreçte bizede hızlıca onay gelir diye ümitlendik ama olmadı zaten avukatımızın dediği gibi o sürprizi biz yaşar mıyız acaba dedik sadece. O an beklediğimizden 5-6 ay sonra onayımızı aldık. Birde biz randevu içinde bekledik epey ağustostan ocağa kadar. Bu aralar dq olan arkadaşlar mesela 2-3 hafta içinde IL alıyorlar. Süreç herkes için farklı ama siz en ufak bir gelişmede bir kaç aya onay alabiliriz beklentisine girerseniz emin olun çok yorulursunuz hevesinizin kursağınızda kalmasını istemediğimden yazıyorum bunları. İnsanı en çok o üzüyor.

İnşallah burada bekleyen herkes en ama en kısa sürede onaylarını alırlar ve süreci tamamlarlar. 🙏🏻 Benim tek beklentim ve temennim bu yönde inşallah sizin dosyanızda beklediğiniz heveslendiğiniz tarihten önce onaylanır ve bir sonraki aşamaya geçersiniz. Sadece USCIS hareketlerinin tahmin edilmesi en zor kurumlardan biri bunu söylemek istedim. 🙂

• @erncndr Son yorumunuz hakkında çok haklısınız gerçekten hareketlerini tahmin etmek çok zor USCIS'in bir gün ayrı bir gün ayrı vaziyet alıyorlar. Bir diğer sinirimi bozan konuda I-485 AOS konusu yani Amerikaya turist ile gidip evlenen adamlar I-130+I-485 Paket halinde yolluyorlar adaml 6-9 ay da tüm green card sürecini bitiriyor biz 9 aydır tek I-130'a onay alamadık resmen olması gereken yasal yolu takip ettiğimiz için cezalandırılıyor gibiyiz

Ama hayırlısı umarım hocam temennim en ama en azından Haziranın içinde onay alabilmek yani 12 ayı geçmesin başka hiçbir şey beklemiyorum şu kurumdan mümkünse zaten I-130'dan sonra yüzlerini bile görmek istemiyorum aman aman 😅 Tekrardan teşekkür ederim hocam tüm yorumlarınız için ^^

Eşimle ben bunu konuşmuştuk bu arada ilk ilk evlenmeyi düşündüğümüz zaman önce bir Turist vizesi denememi falan söylemişti aslında ben hem o an maddi durumum çok parlak olmadığı için hemde doğru yolu izleyelim baştan sona tam evlilikle GC süreci olsun göçmen vizesi alalım moduyla reddettim :F

• @zeynep1212 hayır girişte bir şey sormadılar, fotoğraf çektiler sonra adresi teyit ettiler gönderdiler

• @can-bolatbaş ve Ekto bey cok tesekkur ederim bilgi verdiginiz icin , herkes gibi hizlandirmanin yollarını arıyoruz biz de , çünkü süreç asiri yorucu maalesef 😞 congressman'e ulaşıp hizlandiriliyormus bir de sanirim , ama o da süreç normalden fazla uzun sürerse etkili oluyor anladigim kadariyla. bir de hamilelik olursa dosyayı one alabiliyorlarmış diye duydum , ama alinacak bir risk degil tabiki de.

• @ecemustafa merhaba yakın bir zamanda başvurmuşsunuz inşallah en kısa zamanda onayınız gelir. Congresium ve senatöre ben hızlandırma talebinde bulunmuştum. Oğlumun dosyası için yaklaşık 20 ay olmuştu ve hala normal sürecte kabul ediliyordu. Congress imdan cevap alamadım ama senatöre yazdıktan 3 gün sonra onayı gelmişti oğlumun. Şuan sizin için erken olabilir inşallah ihtiyac da kalmaz ama aklınızda bulunsun , ilgileniyorlar.

Benzer Başlıklar

• 9
  • 58
  • 1589
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

163

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |