Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @yasinkoç merhaba tamamdır. Teşekkürler, tekrat bakacağım. Henüz bir mail gelmedi Ankara'dan. Ben mail atıp sormalı mıyım sizce?

• @gucarslan O zaman ne davada bir sonuç bekleyelim nede DV2026 dan süpriz bir şey olmadığı sürece bu senede böyle bitiyor

• @iibrahimd Kesinlikle öyle. Zaten Uğur Bey'in bahsettiği sonuçlar resmi sitede de mevcut. Eylül 30 sondur. Sonrasında dava bile olsa vize verilmediğini okudum bende. Her gün haberleri takip edip okumaya çalışıyorum ancak şuan bunun tek bir yolu gözüküyor. O da hükümetin bu programı tekrar açma fikri bu da maalesef başkanın görüşüyle çok uyuşmuyor. Hani diyorum belki soruşturma sonrasında yeni gelecek bakan Nisan-Mayıs gibi bir güncelleme duyurur ve ek incelemelerle süreci tekrar açarlar ama maalesef tam bunu düşündüğüm noktada yine başkanın bunu istemeyeceği geliyor. Her şeyde vardır bir hayır diyorum arkadaşlar. Şuan mevcut hayatınızdan kopmamanız en önemlisi. Bekleyip göreceğiz...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Steam-Power

İşlem yapılmadığı için 9 bin küsür kişi kazandıkları yılı devreden yıl vizelerini almışlar.

sizin cümleniz, ben de böyle bir şey olmadığını, bu bilginin yanlış olduğunu söylüyorum.
    gerekli bütün bilgiler forumda mevcut, bu yüzden farklı bir kaynak aramanıza gerek yok.
    bol şans.

• @Steam-Power Hocam merhaba bu saldırganlık ile alakalı bir konu değil bu sizin sorduğunuza benzer bir soruyu bende geçenlerde sordum ve cevabını aldım sonrasında detaylı araştırmamı yaptım. DV vizeleri Eylül ayında basılmış olması lazım basılmayan vizeler devretmiyor öyle bir kanun yok zaten bu işin olayı bu DV bir loto zaten adı üstünde şans temelli bir vize.

Yani sizi yargılamıyorum bugün ben DV2026 kazanmış olsam tam aha başardım derken böyle bir şey yaşasam acayip üzülürdüm sizin yaşadığınız durumu anlıyoruz fazlasıyla hemde. Ama burada insanların demek istediği şey dayanaksız hayaller kurmamanız gerektiği genellikle pişmanlık ile sonuçlanıyor.

Maalesef DV şans temelli bir vize ve Eylülde kullanılmayan vizeler için süre doluyor. Bu bir Eş vizesi vb... USCIS tarafından dilekçe ile onaylanmış bir hak talebi içeren bir vize değil. Bunu düşündüğümüz zaman garanti edilemez zaten sırf bu yüzden DV2020'lerden beri sıkça söylenir Elçilikler bile söyler DV vizesi elinize geçene kadar işinizden ve hayatınızla alakalı şeylerden vazgeçmeyin diye.

Çünkü DV ABD hükümeti tarafından loto üzerinden verilen Çeşitliliği Arttırmak amaçlı yapılan bir şans temelli bir vize. Garanti verilmez hak temelli değildir. Eylül geldiğinde numaralar dolar. Davalar vs açılır ama bir çoğu sonuca ulaşmıyor. Avukatların cebi doluyor genelde olan bu.

• @Ekto-Oktan Evet söylediklerinize katılıyorum. Şahsen bana bu zamana kadar BOŞ YOK CİPS ambalajından BEDAVA çıkmayan bir insandım 🙂 ilk defa şans bana gülmüştü. Tabiki ümidimi tamamen kaybetmedim ama açılmayacakmış gibi hayatıma yeni rotalar çizeceyim ki Eylülde daha büyük bir hayal kırıklığı ve zaman kaybım olmasın. Eğer açılırsa da büyük bir süpriz ve coşku olacaktır. Hepimizin için en iyisi nasip olur inşallah..

• @kıymet Hocam sizlerin durumunu çok iyi anlıyorum Umarım hepiniz vizelerinize kavuşursunuz çok çaba ve emek sarf edildi o kadar para döküldü inanın bana çok zor tahmin edebiliyorum.

Şans konusunda aynı durumdayız ben DV başvurmaya 18 yaşımda başladım DV24 ile başladım ve ilk yenilgimi aldım DV25 çıkmadı DV26 yine çıkmadı artık ümidi tamamen kestim dedim olmayacak Amerikayı boşvereyim çıktım gittim Polonyaya taşındım ben kendi imkanlarımla orada kaderin cilvesi Eşimle tanıştım şimdi Eş Üzerinden vize ile Amerika yoluna geri döndüm

Bir kapı açılıyor bir ötekisi kapanıyor önemli olan mücadele ederken yedek planımızın olması sizin düşünceniz en sağlıklısı umarım zafer sizlerin olur ve vizelerinizi alırsınız. Benim tek belirtmek istediğim şey umut ederken hayalperestlik sınırına yaklaşılmaması öteki türlü üzebiliyor insanı... Deneyimledim bende zamanında başka konularda... Saygılar tekrardan...

• @yceylan Yanlış bilgi vermeyeyim ama mülakata beş gün bir hafta kala mail geliyor diye okumuştum..şu şu evraklar diye...ama deneyimlerde çokça paylaşıldı sağolsun forumdaşlar oradan takip edebilirsiniz..

• Herkese iyi akşamlar. Dosyamı Viyanadan Ankaraya geri taşıdım, forumdaki örnek maili kullandım sorunsuz bir şekilde geri taşıdılar. Şimdi mülakat tarihimi öğrenmek için Ankara'ya mail atacağım ancak Nisan sonunda iş nedeniyle 1 hafta boyunca izin alıp görüşmeye gidemeyeceğim bir tarih aralığı var. Bunu şimdiden belirtip daha ileri bir tarihte mülakat isteyebilir miyim, yoksa randevunun atanmasını bekleyip denk gelirse değiştirmelerini mi rica etmeliyim ? Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• @madman 16 yaşından büyük olan varsa onun kendi e devletinden hem vukuatlı nüfus kaydını hem adlı sicil kaydını çıkarın.16 yasından küçük olan varsa kazanan anne veya baba üzerinden aynı vukuatlı nüfus kaydını çıkarın adlı sicile gerek yok

• @Dogukan-Oge, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese iyi akşamlar. Dosyamı Viyanadan Ankaraya geri taşıdım, forumdaki örnek maili kullandım sorunsuz bir şekilde geri taşıdılar. Şimdi mülakat tarihimi öğrenmek için Ankara'ya mail atacağım ancak Nisan sonunda iş nedeniyle 1 hafta boyunca izin alıp görüşmeye gidemeyeceğim bir tarih aralığı var. Bunu şimdiden belirtip daha ileri bir tarihte mülakat isteyebilir miyim, yoksa randevunun atanmasını bekleyip denk gelirse değiştirmelerini mi rica etmeliyim ? Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ede

Şu an 13.1xx lere kadar mülakat dağıtıldığı dan Nisan doldu Mayıs dağıtımında belli olacak tarihler o açıdan beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@Dogukan-Oge mülakat planlanıp planlanmadığını ve dolayısıyla tarihini Ankaradan değil de KCC'ye email göndererek öğrenebilirsiniz. Ayrıca kazandığınızı öğrendiğiniz sayfayı da ara ara kontrol edebilirsiniz, mülakat belirlendiyse orada da yazar (bazen geç güncelleniyor ama yine de ara ara kontrol edebilirsiniz).
    Mülakatlar genelde bülten yayınlandıktan hemen sonra dağıtılır ancak bazen aynı ay içinde 2.kez dağıtım yaptıkları da oluyor. O yüzden haftada 1-2 kez kontrol edebilirsiniz.
    Şimdiden mülakat tarihinizin istediğiniz aralıkta belirlenmesi için bir talepte bulunmanızın bir işe yarayacağını sanmıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@yceylan dv2026 talihlilerinin mülakat deneyimlerinden daha yakın tairhli birşey bulamazsınız zaten 🙂 Ankara için de bolca paylaşım yapıldı. Evrak emaili bazen 1 ay öncesinde (benim mülakatım 5 kasımdı, 9 ekimde evrak emaili geldi) bazen 10 gün öncesinde gelebiliyor. Dolayısıyla o emaili beklemeden notlarınızı almak için deneyimler başlığındaki bütün Ankara deneyimlerini okumanız yeterli, hepimiz genelde detaylıca yazdık, email geldiğinde de son bir check eder işinizi bitirmiş olursunuz.
    Çocuklarınız küçük dolayısıyla; fotoğraf, pasaport, sağlık raporu, vuk.nüfus kayıt örneği dışında birşey gerekmeyecektir (yurtdışında doğmadılar ve yaşamadılarsa) . Ustraveldocs kaydını da genelde soruyorlar ancak son mülakatlarda sormayan memurlar da olmuş.

• Arkadaşlar mezuniyet belgesi için normal bir tercüme mi yoksa yeminli tercüman mı gerekiyor. (Diploma ve mezuniyet) mail olarak gönderilmesini istedikleri belgelerden bahsediyorum.

• @ceycey12345 Yeminli tercüman.

• @falsepoet
    Bizim numaramız 14K sonu ama 28 Nisan’a mülakat planlandı Ankara’dan.

• @ceycey12345, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar mezuniyet belgesi için normal bir tercüme mi yoksa yeminli tercüman mı gerekiyor. (Diploma ve mezuniyet) mail olarak gönderilmesini istedikleri belgelerden bahsediyorum.

Sağlık muayenesi için hazırladığım belgeler:
    · Pasaport orijinali ve kopyası. “Kopyanın arkasın da adımı, telefon numaramı, Türkiye (ev) adresimi, e-posta adresimi yazıp ve ABD adresini (GC’nin teslim edileceği adres ama kesin ise yoksa ayrı verin)",
    · DV randevu sayfası,
    · Aşı kayıtları (tercüme yapıldı),
    · *Eski meliyatım ile ilgili raporlar (Tercüme Yapıldı) "bu maliyetli oldu".

Mülakat için asıl hazırladığım belgeler:
    · Pasaport orijinali ve kopyası. “Kopyanın arkasın da adımı, telefon numaramı, Türkiye (ev) adresimi, e-posta adresimi yazıp ve ABD adresini (GC’nin teslim edileceği adres ama kesin ise yoksa ayrı verin)",
    · TC Kimlik kartı aslı ve fotokopisi,
    · 2 adet fotoğraf 5x5 cm,
    · DV Randevu sayfası (ESC sitesi çıktısı),
    · DS-260 confirmation sayfası (kayıt yaparken aldığımız barkodlu son sayfası),
    · Adli sicil kaydı, E-devletten İngilizce olarak çıkarılıyor ama (U.S. Consulate General Ankara,) hitaben şeklinde,
    · Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi, E-devletten ama bu belgede tarih var dikkat ve (U.S. Consulate General Ankara) hitaben (tercüme yapıldı),
    · Doğum belgesi "formül A", E-devletten(çeviriye gerek yok zaten çok dilli),
    · Askerlik belgesi E-devletten (tercüme yapıldı),
    · Lise Diploması (tercüme yapıldı),
    · Kapalı şekilde sağlık zarfı (doktordan alınca eklenecek),
    · CV (ingilizce)
    · Bir zarf içinde 330 dolar nakit

yakınımdaki yeminli tercüman da çeviri hizmeti içi 4500tl ödedim size bilgi vermesi açısından.
    Not : 500tl sayfa başı anlaştık 700 olmuşmuş filan falan.

Ayrıca forum bilgelerinden eksik varsa bana da öneri gelir diye yazıyorum...

• ⭐⭐⭐⭐

@kemal85, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ceycey12345, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar mezuniyet belgesi için normal bir tercüme mi yoksa yeminli tercüman mı gerekiyor. (Diploma ve mezuniyet) mail olarak gönderilmesini istedikleri belgelerden bahsediyorum.

Sağlık muayenesi için hazırladığım belgeler:
    · Pasaport orijinali ve kopyası. “Kopyanın arkasın da adımı, telefon numaramı, Türkiye (ev) adresimi, e-posta adresimi yazıp ve ABD adresini (GC’nin teslim edileceği adres am kesin ise yoksa ayrı ver)",
    · DV randevu sayfası,
    · Aşı kayıtları (tercüme yapıldı),
    · *Eski meliyatım ile ilgili raporlar (Tercüme Yapıldı) "bu maliyetli oldu".

Mülakat için asıl hazırladığım belgeler:
    · Pasaport orijinali ve kopyası. “Kopyanın arkasın da adımı, telefon numaramı, Türkiye (ev) adresimi, e-posta adresimi yazıp ve ABD adresini (GC’nin teslim edileceği adres am kesin ise yoksa ayrı ver)",
    · TC Kimlik kartı aslı ve fotokopisi,
    · 2 adet fotoğraf 5x5 cm,
    · DV Randevu sayfası (ESC sitesi çıktısı),
    · DS-260 confirmation sayfası (kayıt yaparken aldığımız barkodlu son sayfası),
    · Adli sicil kaydı, E-devletten İngilizce olarak çıkarılıyor ama (U.S. Consulate General Ankara,) hitaben şeklinde,
    · Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi, E-devletten ama bu belgede tarih var dikkat ve (U.S. Consulate General Ankara) hitaben (tercüme yapıldı),
    · Doğum belgesi formül A, E-devletten(çeviriye gerek yok zaten çok dilli),
    · E-devletten askerlik belgesi E devlet (tercüme yapıldı),
    · Lise Diploması (tercüme yapıldı),
    · Kapalı şekilde sağlık zarfı ile 330 dolar nakit.
    · CV (ingilizce)

yakınımdaki yeminli tercüman da çeviri hizmeti içi 4500tl ödedim size bilgi vermesi açısından.

Ayrıca forum bilgelerinden eksik varsa bana da öneri gelir diye yazıyorum...

Ankara’da gireceğiniz mülakat kapsamında belge dili Türkçe veya İngilizce haricinde bir başka dilde ise belgelerinizi yeminli tercüme yaptirmis olmanız doğru.

Bunun haricinde Ankara mülakat için Türkçe belgelerin İngilizceye çevrilmesinden (mahkeme kaydı varsa hariç) fayda sağlayacak ve mutlu olacak tek kişi var, TL 4500 kazanan yeminli tercüman.

Imzanızda yazan Tiflis veya Bangkok için çeviriyi yaptırdıysanız tabii takdir sizin, mülakat deneyimlerinde çok fazla detay var, her kişiden istenebilecek evraklar da kişi özelinde değişebilir. Bol şans!

• @Steam-Power konu hakkinda yorumum yok gakat ilk cumlenize katiliyorum soylemeden gecemeyecegim

• @Aslan-3 Viyana'da. Tasimişsiniz sanırım muhtemelen önce viyanadan mülakat almişsınızdır.Ankara ya taşınınca siz aynı mülakat tarihi sanıyor olabilirmisiniz.Bilmedigim için soruyorum ,tabi Ankara'dan 2nl gelmiş ise mulakatiniz Ankara'da planlanmış demektir.Ama 2 nl gelmediyse emin olmak için sorunuz isterseniz hala Viyana nın verdiği mulakatı görüyor olabilirmisiniz?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |