DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@kıymet Hocam sizlerin durumunu çok iyi anlıyorum Umarım hepiniz vizelerinize kavuşursunuz çok çaba ve emek sarf edildi o kadar para döküldü inanın bana çok zor tahmin edebiliyorum.
Şans konusunda aynı durumdayız ben DV başvurmaya 18 yaşımda başladım DV24 ile başladım ve ilk yenilgimi aldım DV25 çıkmadı DV26 yine çıkmadı artık ümidi tamamen kestim dedim olmayacak Amerikayı boşvereyim çıktım gittim Polonyaya taşındım ben kendi imkanlarımla orada kaderin cilvesi Eşimle tanıştım şimdi Eş Üzerinden vize ile Amerika yoluna geri döndüm
Bir kapı açılıyor bir ötekisi kapanıyor önemli olan mücadele ederken yedek planımızın olması sizin düşünceniz en sağlıklısı umarım zafer sizlerin olur ve vizelerinizi alırsınız. Benim tek belirtmek istediğim şey umut ederken hayalperestlik sınırına yaklaşılmaması öteki türlü üzebiliyor insanı... Deneyimledim bende zamanında başka konularda... Saygılar tekrardan...
-
@yceylan Yanlış bilgi vermeyeyim ama mülakata beş gün bir hafta kala mail geliyor diye okumuştum..şu şu evraklar diye...ama deneyimlerde çokça paylaşıldı sağolsun forumdaşlar oradan takip edebilirsiniz..
-
Herkese iyi akşamlar. Dosyamı Viyanadan Ankaraya geri taşıdım, forumdaki örnek maili kullandım sorunsuz bir şekilde geri taşıdılar. Şimdi mülakat tarihimi öğrenmek için Ankara'ya mail atacağım ancak Nisan sonunda iş nedeniyle 1 hafta boyunca izin alıp görüşmeye gidemeyeceğim bir tarih aralığı var. Bunu şimdiden belirtip daha ileri bir tarihte mülakat isteyebilir miyim, yoksa randevunun atanmasını bekleyip denk gelirse değiştirmelerini mi rica etmeliyim ? Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
@madman 16 yaşından büyük olan varsa onun kendi e devletinden hem vukuatlı nüfus kaydını hem adlı sicil kaydını çıkarın.16 yasından küçük olan varsa kazanan anne veya baba üzerinden aynı vukuatlı nüfus kaydını çıkarın adlı sicile gerek yok
-
@Dogukan-Oge, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese iyi akşamlar. Dosyamı Viyanadan Ankaraya geri taşıdım, forumdaki örnek maili kullandım sorunsuz bir şekilde geri taşıdılar. Şimdi mülakat tarihimi öğrenmek için Ankara'ya mail atacağım ancak Nisan sonunda iş nedeniyle 1 hafta boyunca izin alıp görüşmeye gidemeyeceğim bir tarih aralığı var. Bunu şimdiden belirtip daha ileri bir tarihte mülakat isteyebilir miyim, yoksa randevunun atanmasını bekleyip denk gelirse değiştirmelerini mi rica etmeliyim ? Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ede
Şu an 13.1xx lere kadar mülakat dağıtıldığı dan Nisan doldu Mayıs dağıtımında belli olacak tarihler o açıdan beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum
-
@Dogukan-Oge mülakat planlanıp planlanmadığını ve dolayısıyla tarihini Ankaradan değil de KCC'ye email göndererek öğrenebilirsiniz. Ayrıca kazandığınızı öğrendiğiniz sayfayı da ara ara kontrol edebilirsiniz, mülakat belirlendiyse orada da yazar (bazen geç güncelleniyor ama yine de ara ara kontrol edebilirsiniz).
Mülakatlar genelde bülten yayınlandıktan hemen sonra dağıtılır ancak bazen aynı ay içinde 2.kez dağıtım yaptıkları da oluyor. O yüzden haftada 1-2 kez kontrol edebilirsiniz.
Şimdiden mülakat tarihinizin istediğiniz aralıkta belirlenmesi için bir talepte bulunmanızın bir işe yarayacağını sanmıyorum. -
@yceylan dv2026 talihlilerinin mülakat deneyimlerinden daha yakın tairhli birşey bulamazsınız zaten :) Ankara için de bolca paylaşım yapıldı. Evrak emaili bazen 1 ay öncesinde (benim mülakatım 5 kasımdı, 9 ekimde evrak emaili geldi) bazen 10 gün öncesinde gelebiliyor. Dolayısıyla o emaili beklemeden notlarınızı almak için deneyimler başlığındaki bütün Ankara deneyimlerini okumanız yeterli, hepimiz genelde detaylıca yazdık, email geldiğinde de son bir check eder işinizi bitirmiş olursunuz.
Çocuklarınız küçük dolayısıyla; fotoğraf, pasaport, sağlık raporu, vuk.nüfus kayıt örneği dışında birşey gerekmeyecektir (yurtdışında doğmadılar ve yaşamadılarsa) . Ustraveldocs kaydını da genelde soruyorlar ancak son mülakatlarda sormayan memurlar da olmuş. -
Arkadaşlar mezuniyet belgesi için normal bir tercüme mi yoksa yeminli tercüman mı gerekiyor. (Diploma ve mezuniyet) mail olarak gönderilmesini istedikleri belgelerden bahsediyorum.
-
@ceycey12345 Yeminli tercüman.
-
@falsepoet
Bizim numaramız 14K sonu ama 28 Nisan’a mülakat planlandı Ankara’dan. -
@ceycey12345, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar mezuniyet belgesi için normal bir tercüme mi yoksa yeminli tercüman mı gerekiyor. (Diploma ve mezuniyet) mail olarak gönderilmesini istedikleri belgelerden bahsediyorum.
Sağlık muayenesi için hazırladığım belgeler:
· Pasaport orijinali ve kopyası. “Kopyanın arkasın da adımı, telefon numaramı, Türkiye (ev) adresimi, e-posta adresimi yazıp ve ABD adresini (GC’nin teslim edileceği adres ama kesin ise yoksa ayrı verin)",
· DV randevu sayfası,
· Aşı kayıtları (tercüme yapıldı),
· *Eski meliyatım ile ilgili raporlar (Tercüme Yapıldı) "bu maliyetli oldu".Mülakat için asıl hazırladığım belgeler:
· Pasaport orijinali ve kopyası. “Kopyanın arkasın da adımı, telefon numaramı, Türkiye (ev) adresimi, e-posta adresimi yazıp ve ABD adresini (GC’nin teslim edileceği adres ama kesin ise yoksa ayrı verin)",
· TC Kimlik kartı aslı ve fotokopisi,
· 2 adet fotoğraf 5x5 cm,
· DV Randevu sayfası (ESC sitesi çıktısı),
· DS-260 confirmation sayfası (kayıt yaparken aldığımız barkodlu son sayfası),
· Adli sicil kaydı, E-devletten İngilizce olarak çıkarılıyor ama (U.S. Consulate General Ankara,) hitaben şeklinde,
· Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi, E-devletten ama bu belgede tarih var dikkat ve (U.S. Consulate General Ankara) hitaben (tercüme yapıldı),
· Doğum belgesi "formül A", E-devletten(çeviriye gerek yok zaten çok dilli),
· Askerlik belgesi E-devletten (tercüme yapıldı),
· Lise Diploması (tercüme yapıldı),
· Kapalı şekilde sağlık zarfı (doktordan alınca eklenecek),
· CV (ingilizce)
· Bir zarf içinde 330 dolar nakityakınımdaki yeminli tercüman da çeviri hizmeti içi 4500tl ödedim size bilgi vermesi açısından.
Not : 500tl sayfa başı anlaştık 700 olmuşmuş filan falan.Ayrıca forum bilgelerinden eksik varsa bana da öneri gelir diye yazıyorum...
-
@kemal85, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ceycey12345, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Sağlık muayenesi için hazırladığım belgeler:
· Pasaport orijinali ve kopyası. “Kopyanın arkasın da adımı, telefon numaramı, Türkiye (ev) adresimi, e-posta adresimi yazıp ve ABD adresini (GC’nin teslim edileceği adres am kesin ise yoksa ayrı ver)",
· DV randevu sayfası,
· Aşı kayıtları (tercüme yapıldı),
· *Eski meliyatım ile ilgili raporlar (Tercüme Yapıldı) "bu maliyetli oldu".Mülakat için asıl hazırladığım belgeler:
· Pasaport orijinali ve kopyası. “Kopyanın arkasın da adımı, telefon numaramı, Türkiye (ev) adresimi, e-posta adresimi yazıp ve ABD adresini (GC’nin teslim edileceği adres am kesin ise yoksa ayrı ver)",
· TC Kimlik kartı aslı ve fotokopisi,
· 2 adet fotoğraf 5x5 cm,
· DV Randevu sayfası (ESC sitesi çıktısı),
· DS-260 confirmation sayfası (kayıt yaparken aldığımız barkodlu son sayfası),
· Adli sicil kaydı, E-devletten İngilizce olarak çıkarılıyor ama (U.S. Consulate General Ankara,) hitaben şeklinde,
· Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi, E-devletten ama bu belgede tarih var dikkat ve (U.S. Consulate General Ankara) hitaben (tercüme yapıldı),
· Doğum belgesi formül A, E-devletten(çeviriye gerek yok zaten çok dilli),
· E-devletten askerlik belgesi E devlet (tercüme yapıldı),
· Lise Diploması (tercüme yapıldı),
· Kapalı şekilde sağlık zarfı ile 330 dolar nakit.
· CV (ingilizce)yakınımdaki yeminli tercüman da çeviri hizmeti içi 4500tl ödedim size bilgi vermesi açısından.
Ayrıca forum bilgelerinden eksik varsa bana da öneri gelir diye yazıyorum...
Ankara’da gireceğiniz mülakat kapsamında belge dili Türkçe veya İngilizce haricinde bir başka dilde ise belgelerinizi yeminli tercüme yaptirmis olmanız doğru.
Bunun haricinde Ankara mülakat için Türkçe belgelerin İngilizceye çevrilmesinden (mahkeme kaydı varsa hariç) fayda sağlayacak ve mutlu olacak tek kişi var, TL 4500 kazanan yeminli tercüman.
Imzanızda yazan Tiflis veya Bangkok için çeviriyi yaptırdıysanız tabii takdir sizin, mülakat deneyimlerinde çok fazla detay var, her kişiden istenebilecek evraklar da kişi özelinde değişebilir. Bol şans!
-
@Steam-Power konu hakkinda yorumum yok gakat ilk cumlenize katiliyorum soylemeden gecemeyecegim
-
@Aslan-3 Viyana'da. Tasimişsiniz sanırım muhtemelen önce viyanadan mülakat almişsınızdır.Ankara ya taşınınca siz aynı mülakat tarihi sanıyor olabilirmisiniz.Bilmedigim için soruyorum ,tabi Ankara'dan 2nl gelmiş ise mulakatiniz Ankara'da planlanmış demektir.Ama 2 nl gelmediyse emin olmak için sorunuz isterseniz hala Viyana nın verdiği mulakatı görüyor olabilirmisiniz?
-
Şöyle bir haber gördüm bir ABD ile ilgili bir haber sayfasında (abdpost.news) İnstagram üzerinden yayın yapan bir sayfa, şöyle bir haber paylaşmış, başka bir kaynakta bulamadım ama haberi bilen, duyan var mı acaba?
ABD’de federal temyiz mahkemesi, Başkan Donald Trump’ın ülkeye mülteci kabulünü askıya alma yetkisine sahip olduğuna karar verdi.
ABD 9. Bölge Temyiz Mahkemesi tarafından 5 Mart’ta açıklanan kararda, Trump’ın göreve başladığı gün imzaladığı kararnameyle ABD Mülteci Kabul Programı (U.S. Refugee Admissions Program - USRAP) kapsamında mülteci kabulünü durdurmasının büyük ölçüde yasal olduğu belirtildi. -
Yani aslında verilen kararın temyizden dönmesi kararı gibi algıladım ben, ama umuyoruz ki süreç açılsın.
-
@Aslan-3 Uğur abide bu dava ve kararını paylaşmıştı birazcık araştırma yaptığımda Başkan her sene giricek mülteci sayısını kendisi ayarlayabiliyormuş bu yüzden durdurma kararınada hak verdiler tabiki hukukla ilgili bilgim yok ancak DV Lotteryde her sene 55.000 vize basımı talep edilmiş basımı durdurma gibi bir yetkisi olmadığından yerine sadece inceleme adı altında pause kararı verebiliyor bunun üzerinede davalar açılıcaktır. Mültecilerin hakkının 30 eylülde yanması gibi bir durum olmadığından devretme olayı var ancak bizlerde bu olay olmadığından dolayı mahkemede süreç bitimi üzerine yoğunlaşarak "İhtiyati Tedbir" kararı istiyceklerdir umarım olumlu sonuçlanır diyelim
-
@ATS16 ameliyat raporu ve lise diploması amerika da da gerekebilir diye çeviriye verdim ve 3000 tuttu 🥲, garanti olsun diye de nufuskayıt ve aşı kaydını da çeviri yaptırdım gerekir mi bilemedim, başta karar verememiştim barkodlu belge diye ama çeviri yaptırdım sanırım gereksiz (aşıya pek bakmıyorlar belli ki)
-
Arkadaşlar 25 yaşındayım ve 5 yaş civarı bademcik geniz eti ameliyatı olmuşum. Afet bölgesinde yaşıyorum ve 6 şubat depreminde ameliyat olduğum hastahane yerlebir oldu. Doktorum ise çok önceden başka şehire tayin edilmiş. Tek ameliyatım budur. Sağlık muayenesinde bu ameliyatımın belgelerini isterlerse o beşgelere ulaşmam mümkün değil. Bu durumda ne yapabilirim. Sorularıma yanıt veren ve yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim🙏🏻
-
@ceycey12345 Sorun olmaz Allah göstermesin kanser veya bulaşıcı bir hastalık durumları sıkıntı olabiliyor.20 yıl önceki bademcik ameliyatı sorun olmaz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum