Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Zeynep_Oz ben de bugün sabah girdim mülakata aynı şekilde belge teslimindeki memur hanım bankayla alakalı hesap hareketi imza sirkülerini vs önce aldı sonra geri verdi bana. Hatta ısrarla bunları almanız gerekmiyor mu diye sorunca gerek olmadığı söyledi. İşin garip kısmı ustravel barkodlu sayfayı görünce onu alayım dedi ve baya hevesliydi 🙂 Aslında o barkodlu sayfayı istemezler diye hevessiz çıkartmıştım ama görünce ısrarla istedi. Gün sonunda aynı şekilde sarı kağıt verildi arkasında dv pause yazılı olarak. Gündemi takip edin bir karar çıkarsa bizle iletişime geçiniz denildi.

• Arkadaşlar tarafıma gelen maillere cevap verirken ''yanıtla'' seçeneğini kullanmadan ''yeni ileti oluştur'' şeklinde mail gönderdim Dr.Molnar'a . Ve attığım maile dönmüyor Dr.Molnar . Acaba attığı maili ''yanıtla'' seçeneğini kullanarak yanıtlamadığım için mi oluyor? Nerede hata yapıyorum anlayamadım .

• Merhaba, mülakat tarihimin ardından formumda düzenlemek istediğim bilgiler vardı, formumu açtırdım. Fakat sizlere çok basit bir soru sormak istiyorum. CITY - STATE/PROVINCE alanlarına hep il mi yazdınız yoksa birine ilçe adı belirttiniz mi ? Bu konuda formu dolduranlar hep ikiye ayrılmış ve formu güncellerken doğru bir bilgi rica etmek istedim.

• @alfonzo sadece bizden almayı unuttular diye düşünüp üzülmüştüm demekki böyle de bir uygulama varmış içim rahatladı. Bizden de ustraveldocs barkodlu belgeyi özellikle istedi.

• @Zeynep_Oz Bize de bugün mülakatta o belgeyi sormadılar bile ben iki kez bunu almayacakmısınız dedim evrakları alan hanfendi hayır gerek yok dedi ( aklıma o sırada o kaydın ve barkodlu belgesini almanın zorlukları ve stresi geldi neler yaşadı yazdı insanlar burda ) neyse bunu biz yaşadık ama mülakata girecek olanlar yine de belgelerini eksiksiz temin etsin ne olur ne olmaz kime denk gelir bilinmez, eşimin boşanma belgesini alamadığımızı e devletten aldığımız belgeyi göstererek anlattım evrak teslimi yaparken, orda sorun yok buda yeterli dedi ama mülakat sırasında mülakatı yapan kişi bu olmaz evrak eksik dedi, evrak teslimi sırasında söyleseydi eksik diye bir kartla çıkıp yarım saatte adliyeden çıktı alıp dönebilirmiş onu anlamış olduk ama olan oldu, evraklar eksik değil fazla olsun emin olmadıklarınızı evrak teslim ederken sorun herkese kolaylıklar diliyorum 😞

• Merhaba. Biliyorsunuz Hongkok için lise olayı mühim üniversite diploması olsa dahi. Üniversite arşivinden lise diplomasını bulduk fakat çok eski olunduğu için transkript yok. E devletten çıktı yok. Sadece diploma aslı yeterli olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@Sibel-Apaydın, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba. Biliyorsunuz Hongkok için lise olayı mühim üniversite diploması olsa dahi. Üniversite arşivinden lise diplomasını bulduk fakat çok eski olunduğu için transkript yok. E devletten çıktı yok. Sadece diploma aslı yeterli olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler

Asıl talihli siz iseniz ve üniversite mezunuysanız diploma ekinde transkriptiniz varsa lise diplomasının aslı yeterlidir transkripte gerek yoktur.
    Lise mezunu iseniz okula gidip transkript alabilir ve bunu milli eğitimden imza mühür alıp tercüme ettirebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Sibel-Apaydın, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba. Biliyorsunuz Hongkok için lise olayı mühim üniversite diploması olsa dahi. Üniversite arşivinden lise diplomasını bulduk fakat çok eski olunduğu için transkript yok. E devletten çıktı yok. Sadece diploma aslı yeterli olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler

Orijinal lise diploması ve çevirisi (yeminli tercüme), orijinal universite diploması (Ingilizce degilse yeminli tercumesi) ve universite transkript (ingilizce degilse yeminli tercumesi) dosyalarini hazirlayarak scan edilmis kopyalarini bir on metin ile ekli evraklarin mulakat icin yeterli olup olmayacagini Hong Kong konsolosluktan email ortaminda gorus almak ister misiniz?

• Merhabalar, Hong Kong Konsolosluğu'na mail atarak dosyalarımızı açtırdık.
    Mail esnasında herhangi bir evrak göndermedik! (evlilik cüzdanı, pasaport vs.)

NOT: HK konsolosluğu için direkt mail atınca gitmiyor. Navigator üzerinden size belli bir taslak veriyor o taslağa göre mail atılmalı!

--> Hong Kong Visa Navigatör: https://hk.usconsulate.gov/visa-navigator/

• @alfonzo ustraveldocs barkodlu belgeyi benden almadı, evrak tesliminde kayıt yaptın mı sordu evet pick up seçtim dedim tamam dedi. Mülakatta onu hiç sormadı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ceyda-Aydoğan öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.

• @Sibel-Apaydın Merhaba, Evet konsolosluk sayfasında min 5 gün öncesinde evrakların yüklenmesi gerektiğini okumuştum. evraklarımın çevirisini bekliyorum sonrasında yükleyeceğim.

• @ORUCU Benim merak ettiğim şey yasa değişirse diyorlar ya Diyelim DV26 için vize dağıtımı biticek ya zaman aşımı olucak hani süreci tamamlamak için belli bir süre var Eylül diye biliyorum

Diyelim o tarihe kadar yasa değişmedi hiçbir şey düzelmedi bu durumda DV2026 talihlilerinin hakları yanıcak mı yoksa siz zaten mülakata girdiğiniz ve bittiği için 3 sene bile sürse atıyorum yasa değiştikten sonra Green Card alabilicekmisiniz yani vize basıcaklar mı? Bu nokta biraz aslında değişik bir durum. Bunun hakkında bilginiz var mı hocam aydınlatabilirmisiniz. Teşekkür ediyorum tekrardan

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ekto-Oktan dv özelinde mülakat alınmış, mülakata girilmiş olunsa dahi 30 eylül sonrası vize basımı mümkün değildir.

• ⭐⭐⭐⭐

@bayuzayli, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Sibel-Apaydın Merhaba, Evet konsolosluk sayfasında min 5 gün öncesinde evrakların yüklenmesi gerektiğini okumuştum. evraklarımın çevirisini bekliyorum sonrasında yükleyeceğim.

DV2026 Mülakat Deneyimleri başlığındaki mülakat deneyimlerini okumanız halinde, Hong Kong’da gireceğiniz DV vize kategorisi mülakat öncesi sisteme herhangi bir evrak yüklenmeyeceği hususunda bilgi edinebilirsiniz. Deneyimler başlığındaki değerli paylaşımları okumanız yararınıza olacaktır, diğer göçmen vize kategorilerinde sisteme evrak yüklenmesi hususu ile kendi kategorinizi karıştırmamanız gerekir.

https://yesilkartforum.com/forum/post/516073

• Merhaba arkadaşlar,
    Dört kişilik bir aile olarak dün sabah Ankara’da mülakatımızı tamamladık.
    Sevgili @gucarslan tavsiyelerini ilk günden beri takip eden biri olarak randevumuza sağlık raporu almadan katıldık. Bu riski bilerek ve sonuçlarını baştan kabul ederek aldığımızı tekrar belirtmek isterim, her deneyim kendine özel olabiliyor.
    Evrak kabulünü yapan görevliye durdurma kararını hatırlattım ve sağlık raporu olmadan görüşme yapıldığı konusunda örnekler olduğunu ilettim. Konu hakkında farklı kişilerden uygunluk alındıktan sonra sürecimize rutin mülakat görüşmesi olarak devam ettik ve sarı kâğıdı alarak görüşmemizi sonlandırdık.
    Benzer durumda olan arkadaşlarımıza örnek olması için iletmek istedim, hepimizin hakkında en hayırlısının olması dileğimle.

• Merhabalar,
    Current olduktan sonra KKTC den adli sicil kaydımı almaya geldim,Polis karakolundan aldıktan sonra (daha sonra dis isleri ve en son tc konsolosluguna gidiyorsunuz kibrista. konsoloslukta bir de ucret aliyorlar. toplamda 3 yere damgalattiktan sonra, turkiyede yeminli tercumana cevirttirip apostil yaptiriyorsunuz, eger damgalar yoksa apostil alamiyorsunuz turkiyeden.) Bu işlemleri yaptım. Aklıma takılan soru şu Ben Kıbrıstan aldım unıversıte diplomamı o diploma icinde mi bu işlemleri yaptırmam lazımdı, benimle aynı durumda olanlar var mı kıbrıs mezunu diplomam ve transkriptim ingilizce bu arada yinede bunlarıda iç işleri vs vs yerlere onaylatmam gerekiyor muydu TR den apostil almak icin. Tesekkurler..

• Arkadaşlar bu gün araştırma hastanesine antikor testi için gittim. Sonuçlar 10 günde çıkar dediler. Ama polio aşısının antikoru yok dedi enfeksiyon bölümü. Aynı durum ile karşılaşan var mı

• Evet bende antikor testi yaptırdım .polio için antikor bakılmıyor aşısını olacağız.

• @Sibel-Apaydın @ceycey12345 , aşı konusunda @Flight101 'in detaylı yazdığı bir iletisi halihazırda mevcut. Forumdaki çoğu kişi bundan fazlasıyla faydalanıyor. Sizde isterseniz okuyun, detaylıca açıklamış sağolsun. Kafanızda soru işareti kalmamış olur

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/15508?_=1771831583938

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |