Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Sağlık raporuyla ilgili merak ettiğim bir şey var. Mülakattan önce sağlık raporunu almadık ve mülakata sağlık raporu olmadan girdik diyelim, daha sonra pause kararının kalkmasını ve vize basımı için tekrar çağrılmayı beklemeden ara bir tarihte sağlık raporumuzu alabilir miyiz? Örneğin 1 Nisan'daki randevudan 1-2 ay sonra rastgele bir tarihte sağlık raporunu alsak konsolosluğun sistemine düşer mi, yoksa bu raporu teslim etmek için tekrar çağrılmamız mı gerekir?

Bunu, sağlık raporunu sonraya bırakma kararı verdiğimizde pause'un kaldırılması durumunda olası bir yığılmada sıra bulamama ihtimaline karşı soruyorum.

• ⭐⭐

@emrede Müsait vaktinizde mülakat deneyimlerini okumanız size bu süreçte çok faydası olacaktır çünkü ben talihli olmadığım halde DV2026 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları bu iki aşamayı çok aktif takip etmesem de sorduğunuz soru hakkında bir çok yazıya denk geldim

Sorunuzun cevabına gelecek olursak masraftan kaçıp sağlık muayenesine girmeden bir çok kişinin mülakata girdiğini gördüm hatta ankarada da girmeyen var özellikle viyana girmenize gerek yok dediklerini okudum ama geçen @ATS16 bu konu başlık altında bir arkadaşımıza yazdığı bir yazı vardı onu da sizinle paylaşmak istiyorum kararınızı vermede size faydası olacaktır.

bağlantı metni

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

• @iibrahimd Doğru aslında. Mahkemede irrepairable harm argümanını bu şekilde boşa düşürmeye çalışabilirler. Diyecek ki 221g'de on binlerce insan bekliyor, istersek Eylül'de bile vizeleri veririz, zarar henüz oluşmadı. Böyle böyle oyalayarak sonuna kadar götürmeye çalışabilirler.

• image.png

Selamlar,
    Bu tam olarak ne anlama geliyor? Hong Kong'da mülakata gireceğiz. Bunu aratınca herhangi bir ileti çıkmadı bununla ilgili yazılı olarak?
    Mail'de bahsedilen visa portal linki açılmıyor.
    Bu Ankara yada Bangkok' için yapılan USTravel kaydı ile mi alakalı ki? (pasaport gönderimi yada teslimi ile alakalı sanırsam)
    Normalde Hong Kong istemiyor deniliyordu değil mi? Yanılıyorsam, beni düzeltir misiniz lütfen

"usvisascheduling" yazınca USTravelDocs ile alakalı şeyler çıktı?

• @uck ustraveldocs hesabı açacaksınız tüm talihliler için ve UID ile bağlayacaksınız. burada amaç vizeniz basıldıktan sonra pasaportunuzun size gönderilmesi ile alakalı süreci tamamlamak. forumda bununla alakalı arama yaparsanız bir çok detay var. Özellikle @aysegul Hanım'ın bu konuda detaylı paylaşımları var.

• ⭐⭐⭐⭐

@elbruz talihlinin mulakata girecegi konsolosluk Hong Kong, Ankara degil. HKN'de daha onceki deneyimlerde ustraveldocs kaydi istenmedigi icin @uck talihli konuyu teyit etmek icin sorusunu paylasmis.

• @uck bize de geldi aynı mail. Ben de doldurulmadığını biliyorum bu sene başında Hong Kong da.

• ⭐⭐⭐⭐

@kemal85 anladım, "ben barkodlu belgeyi çeviri yaptırmadan gitsem muhtemelen konsolosluğa almayacaklar okuduklarıma bakılırsa" gibi birşey yazmıştınız, ona istinaden sordum 🙂 bu başlığı sessizce okuyan da çokça talihli oluyor, tahmininizden fazla, bu yazdığınızı görecek birilerinden 'Ankara artık barkodlu belgelerin de çevirisini istiyormuş' şeklinde bir yayılır ki, siz bile şaşarsınız.

Varsa mahkeme kayıtlarınız onların karar yazılarını ve yurtdışından alınmış police certificate veya birth certificate gibi evraklarınız varsa ve İngilizce değilse onları çevirtmeniz gerekir.
    Onun dışında edevlet çıktıları yeterli. Deneyim başlığında zaten çoğumuz detaylıca yazdık, Ankara için o başlıktan da çokça faydalanabilirsiniz. Bol şans.

• @ATS16 teşekkürler, evet kesinlikle. Öyleyse bu mail daha önce Hong Kong’da mülakata girenlere yine de geliyor ama işlem mi yapmıyorduk? Yoksa yeni mi gelmeye başladı o zaman? O zaman bu senaryoda artık bizde USTravel kaydı yapmak durumunda mıyız bundan sonrası için

• ⭐⭐⭐⭐

@Steam-Power 30 Eylül sadece bu sene için değil, her dv dönemi için kendi 30 Eylül'ü son tarihtir. 30 Eylül'den sonra o dv dönemi için vize basılamaz. Yani DV2026 için de 30/09/2026 son gündür. O sarı kağıtların da bir anlamı kalmaz malesef o tarihten itibaren.
    @elbruz size o cevabı doğru bilgiye istinaden ve bu işin resmiyetine dayanarak vermiş.
    Sarı kağıtların anlamı da, 30/09/2026 dan önce ehrhangi bir tarihte pause kalkarsa vize alabilme ihtimalleri olacak(inşallah herkes alır vizesini, temennimiz o) mülakatını başarıyla tamamlamış talihlilerin, kabaca bu demek diyebiliriz.

• ⭐⭐⭐⭐

@onur12 https://yesilkartforum.com/forum/topic/3468/ds-260-göçmenlik-formu-ve-dv-süreci-danışmanlığı-turquoise-horizon/52
    şöyle birşey vardı ama, son iletide cevap gelmediği yazılmış, yine de işinize yararsa bir bakın.

• @T-C-Kubilay-Dikici Merhaba mesajiniz icin tesekkurler. Ilettiginiz yaziyi okumustum ancak benim sormak istedigim farkli bir seydi.

Saglik muayenesine mulakattan 1 ay sonra girersem yine de eksik dosya'dan AP kalmaya devam mi ediyorum, yoksa saglik muayenesine girildiginde bu bilgi konsolosluga online olarak iletiliyor mu? Cunku mulakat oncesinde saglik muayenesine girersem 6 aylik sure Eylul'un sonuna kadar kapsamiyor olacak, bir kac hafta sonra girmek bir fark yaratir mi bunu merak etmistim.

Biraz detay bir soru, bu konuda bir bilgi olmayabilir farkindayim.

Alinti yapilan arkadas @Bugra0666'in dedigi gibi "Bir tarafta eksik dosyadan AP var, diğer tarafta bürokratik süreçten AP kalmak var. İkisi bambaşka şeyler..." mi gercekten, ya da arada ne kadar fark var bunu anlamaya calisiyorum.

Tekrar tesekkurler.

• ⭐⭐⭐⭐

@GRKM Unganlar için antikor testi ve önden yapılmış aşıların bir anlamı yok malesef. Sadece çocukluk çağı aşı kayıtlarını kabul ediyorlar (orjinal kart veya gerçek enabız verileri). Onun haricinde yakın zamanda, bu rapor amaçlı yapılmış aşıları kabul etmiyorlar.
    Kızınızın aşı kartını mutlaka götürün, kendi enabızınızda; yaşınız gençse çocukluk çağı aşı kartınız görüntülenebilir, onun çıktısını götürün veya son yıllarda olduğunuz tetanoz vb aşılar varsa bunların ekran görüntülerini alabilirsiniz, ki kendileri de bunları görebiliyor.
    Bilginize.

• @uck Aynı mail bana da geldi.Bangkok ve Ankara kayıt yapıyor / dolduruyor bu maili biz hongkong'a gidenler doldurmuyoruz diye biliyorum.Konuya hakim arkadaşlar bilgi verecektır bizlere.

• ⭐⭐⭐⭐

@emrede ara tarihte kendi isteğinize göre rapor almak için muayene randevusu alabiliyor musunuz çok emin değilim, çünkü randevu talebi için form doldururken mülakat tarihi bilgilerimizi giriyoruz ve mülakat tarihinden max 1 ay öncesi olacak şekilde takvim açılıyor bizim için. Yani normalde prosedür bu.
    Raporsuz oldukları için mülakata giremeyip, sonraki birkaç gün içinde Unganlarla görüşüp muayene olup rapor alanlar oldu. Yine çeşitli sebeplerle raporsuz mülakata girip sonradan rapor alanlar oldu geçmişte de. Ancak bunu her isteyen yapabilir mi, onların durumları gereği o talihlilere bir ayrılacalık mı tanıdı unganlar bilemiyorum. Ancak unganlara ulaşıp bu şekilde bir uygulamaları olup olmadığını sorabilirsiniz.

• @aysegul Sagolun baktım ama işe yarar bir şey cıkmadı

• ⭐⭐⭐⭐

@Fer-0 Normalde evet, HNK için ustraveldocs kaydı yapılmıyordu ancak şimdi sizlere böyle bir email geldiyse bir değişiklik mi var, bunun bir anlamı var mı, sizlerden biri HNK konsolosluğa sorarak netleştirebilir sanki.

• ⭐⭐⭐⭐

@emrede, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@T-C-Kubilay-Dikici Merhaba mesajiniz icin tesekkurler. Ilettiginiz yaziyi okumustum ancak benim sormak istedigim farkli bir seydi.

Saglik muayenesine mulakattan 1 ay sonra girersem yine de eksik dosya'dan AP kalmaya devam mi ediyorum, yoksa saglik muayenesine girildiginde bu bilgi konsolosluga online olarak iletiliyor mu? Cunku mulakat oncesinde saglik muayenesine girersem 6 aylik sure Eylul'un sonuna kadar kapsamiyor olacak, bir kac hafta sonra girmek bir fark yaratir mi bunu merak etmistim.

Biraz detay bir soru, bu konuda bir bilgi olmayabilir farkindayim.

Alinti yapilan arkadas @Bugra0666'in dedigi gibi "Bir tarafta eksik dosyadan AP var, diğer tarafta bürokratik süreçten AP kalmak var. İkisi bambaşka şeyler..." mi gercekten, ya da arada ne kadar fark var bunu anlamaya calisiyorum.

Tekrar tesekkurler.

Ankara’da gireceğiniz mülakat ile ilgili olarak, evet AP olarak kalmaya devam ediyorsunuz mülakatınız başarılı geçse bile şu an ki pause sürecinde. DV mülakatlarında sağlık muayenesi raporunun (dosyasının) online ortamda konsolosluğa iletilmesi olmadi şu ana kadar (diğer vize kategorilerinde online iletimi mevcut).

Pause kalkarsa, göçmen vizenin basılabilmesi için konsolosluk eksik evrakınız olan sağlık raporunuzu ve pasaportunuzu konsolosluğa iletmenizi sizden talep edecektir (başka eksik evrak yok ise mülakatınız sonucu size bildirilen), Unganlar’dan sizin giderek alacağınız sağlık raporu dosyanızı ve pasaportunuzu ustraveldocs aracılığıyla oluşturacağınız kayıt ile VFS üzerinden sizin iletmeniz gerekecektir şu anki eksik evrak işlem sürecinde.

Aksi/farkli bir uygulama olursa konsolosluk dosyanız özelinde sizinle irtibata geçecektir muhtemelen. İlk defa yaşanacak bir durum olacak, sizde diğer talihliler gibi yaşayarak tecrübe edeceksiniz bu durumu ne yazık ki.

• @iibrahimd Eğer dediğiniz gibi olsaydı ben olsam ufak bir arttırım yapardım. kaç kişiden 330$ alacak ve abd ekonomisine ne katkı sağlayacak ki toplanan. Ekonomilerine devede kulak gibi birşey olur bence.

• @Steam-Power kısaca özetlemek gerekir ise; şuan vize basılmadığı için size (kendi yasalarına göre) resmi bir açıklama yapmak ve bunu belgelemek zorundalar. O kağıtların olayı tamamen bununla alakalı. Eğer belirli kriterlerde bir dava sürecine dahil değilseniz 30 eylül 23.59 dan sonra süreciniz biter. Daha önceki yıllarda deneyimlere bakarsanız son tarih sonrası dava kazananlar oldu ama yine de gidemediler mesela. Dolayısı ile çok detaya takılmayın ve 30 eylülü deadline olarak takviminize işleyin. Mart sonuna kadar açılmaz ise çok daha karamsar konuşmaların başlayacağı döneme gireriz zannımca ama şuanki savaş ortamında da mart sonu çok parlak görünmüyor. Hakkımızda hayırlısı olsun

Benzer Başlıklar

• 642
  • 57
  • 19441
  • 728
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |