Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhaba, green cardlarımız 88.gün itibariyle teslim edildi. Giriş yaptıktan 72 gün sonra produced oldu, produced olduktan 11 gün sonra mailed oldu ve 4/5 günde teslim edildi.

• Merhabalar. 12 Ocakta LA’dan giriş yapmıştık. 14 Ocakta SSN’lerimiz basılıp gönderilmişti. 21 Ocak’ta teslim edildi. 6 Şubatta green kartlarımız Produced oldu. 13 Şubatta da Mailed oldu. Adresini verdiğimiz arkadaşımıza da usps’ten mail geldi. Dün eşimin greencardı teslim edildi. Benim greencard takip mailim arkadaşımıza yarım saat kadar önce geldi. Cuma ya da cumartesi teslimi bekliyoruz. Bi aksilik çıkmazsa da Haziran gibi tamamen taşınmayı planlıyoruz.

• @ismailipek Ufak bir güncelleme, hem vize mülakatında hem de ülkeye girişte verdiğimiz adrese sadece benim kartım ulaştı. eşim ve çocuğumunki başka adrese gitmiş ve alıcı bulunamadığı için geri dönmüş. şuan bu aşamada ne yapılabilir?

• ⭐⭐⭐⭐

@ismailipek, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@ismailipek Ufak bir güncelleme, hem vize mülakatında hem de ülkeye girişte verdiğimiz adrese sadece benim kartım ulaştı. eşim ve çocuğumunki başka adrese gitmiş ve alıcı bulunamadığı için geri dönmüş. şuan bu aşamada ne yapılabilir?

Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) konu başlığının birinci iletisini okumanız ve bu başlıktaki benzer güncel deneyimlere göz atmanız yararınıza olacaktır.

• @ATS16 çok teşekkür ederim.

• Merhaba, oğlum ve benim green cardlarımızın postaya verilmesinin üzerinden 7 gün geçti ancak hala verdiğimiz adrese ulaşmamış. Mutlaka sürede değişiklikler oluyordur ancak ortalama kaç gün sürüyor bu süre, bu konuda bilgisi olan var mı ?

• @drbaykal, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

Merhabalar. 12 Ocakta LA’dan giriş yapmıştık. 14 Ocakta SSN’lerimiz basılıp gönderilmişti. 21 Ocak’ta teslim edildi. 6 Şubatta green kartlarımız Produced oldu. 13 Şubatta da Mailed oldu. Adresini verdiğimiz arkadaşımıza da usps’ten mail geldi. Dün eşimin greencardı teslim edildi. Benim greencard takip mailim arkadaşımıza yarım saat kadar önce geldi. Cuma ya da cumartesi teslimi bekliyoruz. Bi aksilik çıkmazsa da Haziran gibi tamamen taşınmayı planlıyoruz.

Merhabalar. Az önce benim kartım da teslim oldu. Süreci taşınma hariç tamamladık. Emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ederim. ☺

• ⭐⭐⭐⭐

@saydogan, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

Merhaba, oğlum ve benim green cardlarımızın postaya verilmesinin üzerinden 7 gün geçti ancak hala verdiğimiz adrese ulaşmamış. Mutlaka sürede değişiklikler oluyordur ancak ortalama kaç gün sürüyor bu süre, bu konuda bilgisi olan var mı ?

Hafta sonundan sonraki Pazartesi günü de resmi tatildi. Yani son 7 gün içinde 3 gün tatil olduğunu düşünürsek, kartların henüz ulaşmaması normal sayılır. Kartın üretilip gönderildiği eyaletten bulunduğunuz yere gelmesi sanırım 5-7 iş günü civarı olabilir.

• @Serapp Teşekkür ederim.

• Herkese selamlar,
    Forumu düzenli olarak takip ediyorum ancak bizim durumumuza benzer bir örnek bulamadım. Biz DV2025 talihlileri olarak işlemlerimizi 28 Ağustos 2025 tarihinde Bangkok’ta tamamladık. 6 Ekim 2025 tarihinde USCIS ücretlerini ödedik ve 8 Kasım 2025’te Chicago’dan ilk girişimizi gerçekleştirdik.
    Mülakat aşamasında kartların teslimi için verdiğimiz adresteki arkadaşlarımız taşındığı için, ilk girişimizde adres güncellemesi yaptık. Girişimiz sorunsuz geçti ve 19 Kasım 2025’te SSN kartlarımız yeni adrese sorunsuz şekilde ulaştı.
    Ancak ilginç olan nokta şu ki; ödemeyi yapmamızın üzerinden 143 gün, ilk girişimizin üzerinden ise yaklaşık 110 gün geçmesine rağmen USCIS sisteminde hâlâ “Immigrant Visa Fee Payment Received” aşamasında görünüyoruz.
    Bu süreçte adresimizin USCIS sisteminde güncellenmediğini düşündüğümüz için 28 Ocak 2026’da adres güncellemesi yaptık. Sonraki günlerde kontrol ettiğimizde önce “Personal information not found” uyarısı çıktı, fakat birkaç güncellemeden sonra üçümüz için de “Address changed” notunu görebildik. Yine ilerleme olmayınca aynı adresi 9 Şubat 2026’da tekrar güncelledik. Takip ekranında başta yine “Personal information not found” yazdı, ancak sonrasında durum “Address changed” olarak güncellendi.
    Aradan geçen süreye rağmen ilerleme olmayınca, verilen 90 gün dolduktan sonra 20 Şubat 2026’da önce Emma üzerinden durumu sorguladık. İki farklı canlı destekle görüştük; süreçte bir sorun olmadığını, devam ettiğini söylediler. İlk yetkili bize bir link göndererek case açmamızı istedi, ancak receipt numaramız uygun olmadığı için işlem yapamadık. İkinci yetkili daha detaylı kontrol yaptı fakat teknik sorunlar yaşadı ve yine aynı linki kullanmamızı önerdi. Denediğimizde aynı hatayı aldık. Son olarak telefonla görüştüğümüzde, yetkili adresimizi 8 Şubat’ta güncellediğimizi, süreçte bir eksiklik olmadığını ve biraz daha beklememiz gerektiğini söyledi.
    Özetle, USCIS sistemlerinde görünür bir sorun yok ancak herhangi bir ilerleme de olmuyor. Bir sonraki planlı girişimiz 15 Mart 2026’da olacak ve göçümüzü Haziran 2026 sonunda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Benzer bir tecrübesi olan veya tavsiyesi bulunan var mı?

• @cttl Merhabalar, bizde de aynı durum var şu anda ve okulu bırakıp gitmek gibi şansımız da yok. Siz nasıl bir gerekçe gösterdiniz acaba, sakıncası yoksa paylaşabilir misiniz? Nasıl bir yol izleyeceğiz hiç bilemiyorum. USCIS hesabımıza dosya ekleyemiyoruz. Live agent ile de hallolmayacak gibi anladım yazdıklarınızdan. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

• Selamlar,
    Benim özelimde işler düzgün ilerlemedi maalesef.
    Ankara’da biometrik randevusuna katılmayı başardım, ancak ortam o kadar amatördü ki, loş ışıkta foto çektiler vs biometriğim kabul edilmedi, tekrar abd’de posta adresime randevu geldi.

Ocak ayında abd’ye gidip döndüm. İkinci kez biometrik randevusuna katılmış oldum.
    Abd’de gittiğim yer application support center, tam bir stüdyo gibiydi. Bir problem olmadı ve nihayet 120gün sonra kartım teslim edildi.

Ankaradaki yer USCIS ofisi. Abd’de çağırdıkları yer ise uscis application center. Tam teşekküllü bir foto ofisi gibi bir şey. Mesele biraz da bundan kaynaklanıyor sanırım.

Siz de ankara’da deneyebilirsiniz tabiki, herkesin süreci benimki gibi olacak diye bir şey yok.

Sorunuza gelecek olursak ben çocuğun okulu ve eşimin hasta olmasını bahane ettim zar zor kabul ettiler. Süreç yazışma şeklinde bir kaç gün sürüyor.
    Durumunuzun özetini aşağıdaki mail adresine ingilizce olarak gönderin.
    Mesai saati başlamadan veya sabah tam 8.00gibi gönderirseniz mailinizi cevaplama olasılıkları artıyor, bazen kafalarına göre cevap vermeyebiliyorlar.

[email protected]

Yine soracağınız bir şey olursa sorabilirsiniz.

@mstf58, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@cttl Merhabalar, bizde de aynı durum var şu anda ve okulu bırakıp gitmek gibi şansımız da yok. Siz nasıl bir gerekçe gösterdiniz acaba, sakıncası yoksa paylaşabilir misiniz? Nasıl bir yol izleyeceğiz hiç bilemiyorum. USCIS hesabımıza dosya ekleyemiyoruz. Live agent ile de hallolmayacak gibi anladım yazdıklarınızdan. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

• @cttl Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak izninizle. Siz sadece bu adrese mail mi attınız? Ayrıca Uscis ile iletişime geçtiniz mi? Bana mail geldi bu sabah ve diyor ki; ilk randevunuzu kaçırdınız tekrar randevu alın.
    Ben Uscis e live agent üzerinden bilgi verip bu verdiğiniz adrese de mail atsam şeklen uygun olur mu karar veremedim. Diğer çocuğumuz beklenmeyen ve ağır bir ameliyat oldu, en az 3 ay seyahat edemeyiz. Yani süreç oldukça uzayacak ve biyometrik randevusu talep edilen çocuğum 14 yaşını doldurmuş olacak bu süre zarfında. Daha önce de forumda sordum fakat cevap alamadım. Çok uzun oldu farkındayım da deneyiminiz kıymetli bizim için. Vaktiniz için tekrar teşekkür ederim

• Çok geçmiş olsun..
    Önce yeni bir randevu oluşturmalısınız. Bunu da randevu mektubunda da belirtilen +1-800-375-5283 numarasını arayarak yapabilirsiniz. Bu numarayı arayıp, önceki randevuyu kaçırdığınızı, yeni bir randevu planlaması yapmalarını istemelisiniz. Sadece ingilizce ve ispanyolca dil desteği var. Bir kaç gün sonra yeni randevu planlayıp size bildirecekler. Bu işlemi mail ile yapamazsınız. Sadece üstteki numarayı aramalısınız.

Randevu planlandıktan sonra yukarıda belirttiğim mail adresine durumunuzu anlatan ve biometric işlerini bu nedenlerle ankarada yapmak istediğinizi belirten mail atmalısınız. Bu yazışmalar bir kaç gün sürecek. Başka mail adresi yok.
    Eski randevunuzu kaçırdığınız için yeni randevu almadan ankara işlem yapmayacaktır.

Sonrasında sadece bekleyeceksiniz başka bir şeye ihtiyaç olmayacak. Uscis’e live chatten bilgi veremezsiniz, çünkü “bilgiyi aldık tamamdır” gibi bir şey söyleme yetkileri yok.
    Siz ankarada randevunuza katılıp sonra sadece beklemelisiniz.

Ben de böyle yaptım. Sizinle farkımız, ben randevuyu kaçırmamıştım, siz kaçırdığınız için yeni randevu aldıktan sonra ankarayla iletişime geçeceksiniz.

@mstf58, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@cttl Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak izninizle. Siz sadece bu adrese mail mi attınız? Ayrıca Uscis ile iletişime geçtiniz mi? Bana mail geldi bu sabah ve diyor ki; ilk randevunuzu kaçırdınız tekrar randevu alın.
    Ben Uscis e live agent üzerinden bilgi verip bu verdiğiniz adrese de mail atsam şeklen uygun olur mu karar veremedim. Diğer çocuğumuz beklenmeyen ve ağır bir ameliyat oldu, en az 3 ay seyahat edemeyiz. Yani süreç oldukça uzayacak ve biyometrik randevusu talep edilen çocuğum 14 yaşını doldurmuş olacak bu süre zarfında. Daha önce de forumda sordum fakat cevap alamadım. Çok uzun oldu farkındayım da deneyiminiz kıymetli bizim için. Vaktiniz için tekrar teşekkür ederim

• Uzun süre beklemenin ardından Green kartım 21 Şubatta teslim edildi ancak hala Ssn gelmedi. Sebebini bilmiyorum ama 2 ci girişimde ssn ofisine gidip soracağım.

• @levent07 Selamlar. Öncelikle sizin adınıza çok mutlu oldum. Malum, biz hâlâ bekleme aşamasındayız. Size sormak istediğim, mülakatta verdiğiniz adreste bir değişiklik yapmış mıydınız? Ayrıca USCIS’teki takip ekranında bir güncelleme olmuş muydu, yoksa kartlar teslim edilene kadar hâlâ ‘Ödeme alındı’ adımında mı kalmıştı? Umarım SSN’leriniz de en kısa sürede iletilir

• @cttl Çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi yapacağım. İyi dilekleriniz için de ayrıca teşekkürler

• @levent07 Normalde en geç 90 günde ulaşması gerekiyor. SSN Ofisine gidip sorsanı bile kart eğer basılmadıysa numarayı veremiyorlar. Basıldıysa bile bekleyin posta uzayabiliyor diyorlar. Daha dün yaşadım bu olayı.

• ⭐⭐⭐⭐

@yasinkoç, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@levent07 Normalde en geç 90 günde ulaşması gerekiyor. SSN Ofisine gidip sorsanı bile kart eğer basılmadıysa numarayı veremiyorlar. Basıldıysa bile bekleyin posta uzayabiliyor diyorlar. Daha dün yaşadım bu olayı.

Belirttiğiniz en geç 90 günde ulaşması gereken belge permanent resident kart (Greencard), @yasinkoç talihlinin sorduğu SSN’in normal şartlarda 7-10 iş gününde gelmesi beklenir. Bu sürede veya daha geç sürede gelmediyse en yakın SSA ofise randevulu veya walk-in gidilmesi ve danışılması yararlı olacaktır.

• Merhabalar case state online da mailed olduktan 14 gün sonra Card Was Returned To USCIS oldu yani geri dönmüş. Ssn aynı adrese problemsiz gelmişti. Abd giriş yaptıktan 2 gün sonra döndüm hala turkiyedeyim. Adreste bulunan kişide 2 gün önce kendi greencardını teslim almis(benden bağımsız biri bayadır abd de yaşıyor) alirken gorevli ile konusmuslar onlara usps adresleri arasında benim ismim kayıtlı değilse kart geri usps e gönderirler demiş. Ds260, mülakat ve ilk girişte hep ayni adresi verdim hiç adres değişikliği yapmadım. Usps adres kaydım için ekstra birsey yapmalı mıydım yani bugüne kadar okuduklarımda boyle birseye gerek olmadığını düşünüyordum. Yapay zekayada sorunca posta kutusunun üzerinde senin ismini yazmadılarsa bu sebepten geri dönmüş olabilir diyor daha once teslim alanlar veya almayanlar posta kutusuna ekstradan isim ekledi mi acaba? Ne yapmam gerekir posta kutusuna ismi ekleyip tekrar mi ayni yere isteyeyim yada baska bir adres mi bulayım?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |