Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @hiafamily " Ankara’ya guveniyorsak " derken Ankara'da sıranın size gelip gelmemesini kastettiğinizi varsayarak konusuyorum, bundan sonrasını bilemeyiz tabi ama suana kadar Ankara gayet hızlı ilerledi, eger dosya tasıma yapacaksanız cok bir zamanınız yok gibi, bu noktada Ankara'ya tasımak benim acımdan daha mantıklı gibi gorunuyor ama nihai karar sizin tabi

• Merhabalar. 4 kişilik bir aile olarak dosya numaramız 20xxx ve biz daha öncesinden dosyamızı Ankara yavaş ilerler diye Viyana'ya taşımıştık. Ancak sonrasında geçerli Turist vizemiz olduğundan AOS yapmayı da düşündük ve 3 ay kuralını da dikkate alarak (avukatlar ile de görüştük) nisan ayına biletlerimizi almıştık. Fakat şu anda hem sıra numaralarının inanılmaz hızlı ilerlemesi, Ankara Konsolosluğunun yüksek numaralara bile hızlıca mülakat vermesi, AOS yapmak istesek bile hükümetin hala kapalı olması nedeniyle aklımız karıştı. Son gelişmeleri göz önüne alınarak, sizce:

1. Nisanda ABD'ye gidip AOS yapmayı mı denemeliyiz?

2. Dosyamızı geri Ankara'ya taşıyıp mülakata burada mı girmeliyiz?

3. Dosyamızı Viyana'da bırakıp orada mülakata girmeyi mi beklemeliyiz?

Yardımcı olursanız seviniriz.

• @hiafamily
    ankara’ya sadece hız açısından mı güvenden bahsettiniz yoksa genel anlamda mı?

ankara diğer konsolosluklara nazaran daha katı bir konsolosluk. daha 1-2 ay öncesine kadar sağlık raporu almamış arkadaşlarımızı kapıdan mülakata almadan geri çevirdiler. ki bu doğru bir şey değildi.

ayrıca ankara eskisine göre tabii ki çok iyi çalışıyor ancak mesela bizim dosya numaramız 134xxx ve bülten açıklanır açıklanmaz bangkok’tan mülakat aldık. dosya numarası 136xx ve dosyası ankara’da olan arkadaşlarımıza daha mülakat maili gelmedi.
    yani numaranız 19xxx current oldunuz tabii ki fakat bundan sonraki süreçte current olan dosyaların mülakat atamasını kaç aya yayacaklar, bülten 20k’dan daha fazla artacak mı ? vs. gibi soruların cevabını maalesef ki bilemiyoruz. durdurma kararı da olduğu için açıkçası sizin yerinizde olsam maddi açıdan çok da probleminiz yoksa hong kong’da kalırdım.

• @cleszi @Spectator Cok tesekkur ederim. Evet Ankara’ya siramizin gelmesi konusunda guvenebilir miyiz acaba diye sormustum, su an current olsak bile 19xxx yine de cok buyuk bir dosya numarasi, belki bu seneyi kapatana kadar bize sira gelmeyebilir bile diye dusunuyorum. Ceac uzerinden takip etme konusunda benden baska herkes basarili mi acaba, bu konuda forumda gozumden kacan bir bilgi aciklama vs varsa ve iletebilirseniz cok sevinirim.
    Tekrar tesekkurler

• @Pickle_Eagle000
    Merhabalar, dosyaniz ozelinde sunu yapmalisiniz gibi bir yaklasim dogru olmayacaktir. Bu sizlerin bireysel arastirmalari sonucu, artisini, eksisini ozellikle masraflarini iyice analiz edip kendi kararinizi almaniz gereken bir durum. Bunun icin forumda bulunan ilgili basliklardaki diger kisilerin deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.
    Size bunu yapmalisiniz diyemem ama yerinizde olsam eger Schengen vizesi sorunum yoksa Viyana’da kalma secenegine agirlik verirdim. Bol sanslar.

• @hiafamily o konuda maalesef bilgim yok fakat hong kong 15k ya kadar olan dosya numaralarına mülakat atadı diye biliyorum forumdan gördüğüm kadarıyla.

• Bu ileti silindi!

• Arkadaşlar dosya değişimi için mail atmıştım Şöyle bir cevap geldi.

"Thank you for your inquiry.

Your interview location is Hong Kong and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
    Please continue to monitor Adjudicating Applicants in Their Country of Residence - August 28, 2025, for any changes regarding interview locations.
    Visit https://dvprogram.state.gov/ for any updates regarding your case.

Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application."

Herhangi bir randevu maili henüz almadım.
    Dosyamı Ankara'ya taşımayı düşünüyordum. Artık Hong Kong'a mı mail atmam gerekiyor?

• ⭐⭐⭐⭐

@Pickle_Eagle000 alınan son kararlardan sonra "nisan ayına bilet alıp, abd'de aos yaoabilceğiniz bilgsini" avukatlarınız mı veya danıştığınız avukatlar mı verdi size?

• @ArifK34-0 bu başlığın son 10 sayfasında milyon kere paylaşıldı arama kutusuna da yazabilirsiniz örnek için

• Bize Viyana’da randevuya giderken götürmemiz gereken belgelere ilişkin mail geldi ancak sağlık muayenesi için randevu almamamıza ilişkin bir ibare yok. Sağlık muayenesinden hiç bahsedilmemiş mailde. Sadece sürecin durduğunu ve halihazırda vize basamadıklarını belirtmişler. İlgili kısım şu şekilde:

Important: Before you travel to Vienna, we wanted to highlight the current guidance about the Diversity Visa program. As you can see in the article on our website, Travel.State.Gov, there is currently a pause in visa issuances to diversity immigrant visa applicants. Please see the article here: https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-issuance-updated-guidance.html
    Please continue to monitor the website for policy updates. You can still be interviewed on your pre-scheduled date, but we will not be able to issue the visa until guidance changes.

• Gün içinde KCC’ye Viyana’dan Ankara’ya geri taşıma talebinde bulunduk şöyle bir mail aldık az önce, hem sizleri bilgilendirmek hem de sizin de bu mail hakkındaki görüşlerinizi öğrenmek isterim.

Thank you for your inquiry.

KCC has completed your reassignment request from Vienna to Ankara. For more information, please contact the Embassy/Consulate at [email protected].

In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov

• @emrewhite sağlık muayenesinin süresi Nisan ayı itibariyle Eylül sonuna kadar geçerli olduğu için " sağlık muayenesi randevusu almayın " diyeceklerini düşünmüyordum ve öyle de oldu galiba...

• ⭐⭐⭐⭐

@ArifK34-0 dosya değişiminden kastınız nedir? Yani tam olarak ne yazdınız KCCye?

• @emrewhite hangi adresten mail geldi size?

• ⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3 Benim anladığım dosyanız taşınmış, zaten o yüzden de artık daha fazla bilgi için Ankara ile iletişime geçin yazmışlar. Hayırlısı olsun.
    İsterseniz Ankara'dan mülakat emaili beklerken, emin olmak isterseniz de 1-2 hafta sonra kcc ye dosyam şuan nerede diye bir sorabilirsiniz, bunun zararı olmaz.

• @aysegul

ESC sayfasında hala Viyana görünüyor, dediğiniz gibi taşıma işlemi gerçekleştiyse ESC sayfası bir kaç gün içinde güncellenir mi Ankara olarak sizce ?

• @winter-is-coming ya da Nisan ayına kadar pause kararının kalkacağını mı müjdelemek istediler acaba 😁

• @tolga-ozfidan Tam tersi , pause var vize basamıyoruz demişler :))

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |