Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Gündem
1.1k 190 70.4k 223
  • ⭐⭐⭐⭐

@bkaraca alakası var demiyorum zaten mantıksız nedenlere durdurdular dediniz ya başka bir nedene bağlasalar duruma okey miyiz yani ondan bahsettim orda. Gold kart olduğuna nedenine takılmayın. Nedenin mantıklı yada mantıksız oluşu kişiden kişiye değişebilir çünkü.
    Diğer konuya gelirsek daha öncede bahsettim bana şu kısmı inandırıcı gelmiyor davaya katılanlara özel bir hak tanınacağını sanmıyorum çünkü avukatlar bile vize reserve edileceğini düşünmüyor, tek amaçları süreci açtırabilmek olacak yani açılırsada herkes için açılmış olacak zaten sırf davacılara açalım olacağını sanmıyorum ama bu tamamen benim düşüncem

• @Emre-Kurtulmuş Eğer süreci mantıklı ve hukuken geçerli bir nedene dayandırırlarsa, dava açsanız bile kazanmanız mümkün olmaz. Zaten böyle bir gerekçeleri olsaydı, süreci doğrudan kaldırırlardı. Bunu yapamadıkları için, şu anda ürettikleri bahanelerle süreci fiilen durdurmuş durumdalar.

2020–2021 yıllarındaki mahkeme süreçlerini okuyup okumadığınızı bilmiyorum; ancak o davaların bazılarında mahkeme, yalnızca davaya katılan ve davayı kazanan kişiler için istisna tanıdı. Benim okuduğuma göre DV2026 için açılacak davada da yalnızca davaya katılanlar adına vize verilmesi talep edilecek; herkes için genel bir uygulama söz konusu olmayacak.

Vize rezervasyonu ise ayrı bir mesele ve bu dava onu kapsamıyor. Nitekim 2021’deki davada da rezerve edilen vizeler fiilen verilmedi. 2021 sürecinin en büyük dezavantajı, davanın çok geç başlamış olmasıydı (Haziran ayında). Bu kez dava gelecek ay (Mart) başlayacak.

Daha geçen hafta, 75 ülkeye yönelik yasak nedeniyle açılan bir davada hâkim, belirli bir kategori için istisna tanıdı. Bu da hukuki mücadelenin sonuç verebileceğini gösteriyor.

Haklarınızı siz aramazsanız, kimse sizin adınıza aramaz. Avrupa’da yıllardır yaşayan biri olarak, bunu maalesef defalarca ve çok net bir şekilde tecrübe ettim.

Kim bilir, belki dava açılmadan önce ya da dava açıldıktan sonra hükümet süreci devam ettirmeye karar verir. Belki etmez ve sadece davayı kazananlar vizelerini alır. Belki de her iki senaryo da olumsuz sonuçlanır ve kimse vize alamaz.

Burada insanların karar vermesi gereken asıl konu, ne kadar risk almak istedikleridir.

Keşke avukatlar bu tür davaları pro bono olarak üstlense ya da en azından daha düşük bir ücret karşılığında yapsalar. Ancak Amerika kapitalizmin başkenti ve maalesef denize düşen yılana sarılıyor.

• @TRP bu davada davacıların lehine bir gelişme olursa bu bizim aleyhimize olur.

• başlık doğru mu emin olmamakla birlikte bekleyenler için paylaşmak istedim . Greencardlarımız elimize ulaştı . Giriş yaptıktan 10 gün sonra SSN - 1 ay gibi bir sürede de grrencardlarımız elimize ulaştı . Saygılarımla 🙏

• Bu ileti silindi!

• Trump’ın verdiği bazı kararları kendi vekilleri Cumhuriyetçiler bile sorgulamaya başladı, Trump’ın güven oyu belki de en diplere ulaşmış durumda.

• @Uğur-Çelik Hayırlı olsun!!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mert-A, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Red Eagle Law ile BritSimon'ın muhabbeti:

Bu konuda gerçekten çok arada kaldım ben. Adamlar görece legit gibi gözüküyor bana, ama ülkeye adım atmadan hükümete dava açmak iyi bir seçenek mi? 500 dolar bence verilebilecek bir para bu durumda. Sadece bir kaç gün kaldı, var mı katılan/herhangi bir önerisi olan?

Muhtemelen başarısız olacaklarsa bile, eğer başarırlarsa gerçekten kendime etmediğim lafı bırakmam önümüzdeki sene. Eksi yanı yoksa katılmayı düşünüyorum.

@Mert-A

https://yesilkartforum.com/forum/post/473594

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mert-A size ilettigim linteki @gucarslan'in daha onceki iletisini okumadiniz herhalde. "özellikle avukatların ve brit simon'un yorumlarına izin vermediğimizi görebilirsiniz. bu yüzden lütfen brit ve türevlerinin video ve yorumlarını forumda paylaşmayın."

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• İnsanların bilgi paylaşmasını yasaklayarak nereye varacaksınız, gerçekten çok merak ediyorum. 🙂

Büyük ihtimalle yüzlerce kişi, sırf davalardan haberi olmadığı ve katılmadığı için vize alamayacak; biz yine insanlık görevimizi yerine getirdik. Umarım bu yaptıklarınızdan pişmanlık duymanıza gerek kalmaz, pause kendiliğinden kalkar.

• @bkaraca amacı bilgi arayan binlerce kişiye karşılıksız doğru bilgi sağlamak olan bir forumu bilgiyi engellemekle suçlamanız biraz abes kaçmış. daha önce bir çok kez paylaşıldı avukatların ve o şahsın reklamının yapılmasının neden istenmediğiyle alakalı

• @Emre-Kurtulmuş Davaların varlığından bahsedilmesi neden reklam yapmak oluyor anlamadım. Ben sadece katıldığımı beyan ettim diye mesajım silindi. Herkesin kendi kararı diye de eklemiştim. Hala da aynı şeyi diyorum, herkesin kendi kararı. Ben sadece varlığının bilinmesini istiyorum çünkü katılım için az süre kaldı. Kişilerin kararı ise umurumda değil elbette, ben hariç kimse katılmasa umurumda olmaz, bilinsin yeter.

Fakat @bkaraca nın dediği gibi, biz üzerimize düşeni yaptık, daha da bu dava konusunda yazmayacağım artık ben de.

• @bkaraca bilgi paylaşmanın yasaklanacağı en son topluluk burasıdır bir çok insan en ufak bilgi için para isterken burada herkes cebinden boşuna para çıkmasın diye avukatlara ihtiyaç duymadan kendi sürecinizi takip etmeleri için bilgiler paylaşılıyor. her konu başlığında ayrı bir bilginin olduğu sayfada sizce bilgi paylaşımı yasaklana bilme ihtimal nedir?

Böyle verimli bir topluluğun olduğu sayfada avukat reklamlarının yapılması yada başka kurum ve kuruluşların yapılmasına izin vermek doğru olmaz sebebine gelirsek ben ilk başvurumda çıkacağına o kadar inandım ki burada bir admine mesaj attım ücretini ödesem de bana ds260 formunu doldurmama yardım edermisin dedim sonra bana özelden başvuru kılavuzunu attı bunları yaparsan ücretsiz doldurursun kimseye para kaptırma gerek yok ççok basit takıldığın yerde sor cevaplarız dedi şimdi bu zihniyette olan bir topluluğu birilerinin reklam yerine çevirmek doğru olmaz

Benzer Başlıklar

• DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025

Gündem
    93
    1
    16 Oy
    93 İleti
    4k Bakış
    B
    @SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025 10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım... Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim. Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde; “10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim. Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı: P(10) = \frac{1}{10} Gelmemesi olasılığı: P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10} Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı: P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^n Şimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım: Atış sayısı (n) En az 1 kere 10 gelme olasılığı 1 0.1 → %10 2 1 − (0.9)² = 0.19 → %19 5 1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.95 10 1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13” Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65. Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65 Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde. Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95 Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
  • Green Card'ın Tasarımı Değişiyor!

Gündem
    19
    1
    11 Oy
    19 İleti
    950 Bakış
    J
    @cgokhan o zaman bize de bundan hayırlı olsun diyelim
  • Nijerya'ya Green Card çekilişi yasağı geldi

Gündem
    14
    2 Oy
    14 İleti
    605 Bakış
    efe boyundaE
    Amerika'da yasayacak durumunuz yoksa ya da boyle bir isteginiz yoksa basvuru yapmayin.
  • Cesitlilik Vizesinin (Green Card Lotosu) Kaldirilmasi ile ilgili Yasalar ve Durumlari

Taşındı Gündem
    61
    2 Oy
    61 İleti
    14k Bakış
    arnbltA
    Şu an böyle bir şey yok. Her şey eskisi gibi devam edecek.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k