@gucarslan, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@bkaraca merhaba,
İnsanların bilgi paylaşmasını yasaklayarak
ile başlayan bir cümleyi; hakkında bildiği bütün bilgileri muhtemelen bu forumdan öğrenmiş, hala da öğrenmeye devam eden birinin söylemesi ne kadar da garip.
Forumda sizin ve diğer üyelerin paylaştığı tüm bilgiler için hep teşekkür ettim ve halen teşekkür ediyorum. Bu platformu değerli bulduğum için ben de elimden geldiğince insanlara yardımcı olmak istiyorum; herhangi bir maddi çıkarım ya da beklentim yok.
sırf davalardan haberi olmadığı ve katılmadığı için vize alamayacak
demişsiniz. baya baya davaların olumlu sonuçlanacağı ve herkesin vizesini bu dava ile alacağını garanti ediyorsunuz yani.
nereden alıyorsunuz bu bilgiyi peki? curtis mi söyledi, brit mi?
peki aynı avukatlar DV2025 için açtıkları thein v trump davasında gittikleri temyiz'in olumsuz sonuçlandığını da söyledi mi?
Hiçbir avukat dava açıldı diye sonucu garanti edemez ve kendileri de etmiyor. Ama insanlar bu davalardan haberdar olursa en azından bir seçenekleri olur. 2020’de son aylarda binlerce kişi vize almadı mı? 2020 ve 2021’de DV süreci durdurulmuşken, bu yıl devam edeceğini varsaymak ne kadar gerçekçi?
kaldı ki, biz hiçbir şeyi yasaklamıyoruz. eğer yasaklayacak olsak bu forumda yazamazdınız.
Geçmişte sizler tarafından desteklenen bir sürecin, sadece vize alamadığınız için bugün paylaşılmasının engellenmesi bana çok tutarlı gelmiyor. Eski paylaşımlarınızı da okudum; zamanında “binlerce kişiye vize aldırmış bir firma” olarak övdüğünüz bir yapıya, şimdi size vize çıkmadı diye tamamen karşı durmanız gayet çelişkili görünüyor.
Eğer iyi bir alternatif sunulmadan bu tür paylaşımlar engelleniyorsa, bu durum insanları bilgiden uzak tutmak anlamına gelir. Elbette ortada bir dolandırıcılık olsa buna ben de karşı çıkarım. Dava açan kişiler umut satıyor olsalar bile en azından insanlara bir seçenek sunuyorlar.
ilk konusu geçtiği andan beri söylüyorum. dava ile ilgili konu başlığı dava açıldığında oluşturulacak.
Dava açıldıktan sonra başlık açmanın kime ne faydası olacak? Şu an Türkiye’den katılan yaklaşık 20 kişi var; dolayısıyla açılacak bir başlık, onların dışında kimseye anlamlı bir fayda sağlamaz ki açılan dava bir grup davası.
öncesinde birilerinin bilgi almasını (!) sağlayacaksanız başka mecralara başvurabilirsiniz.
bu söylediklerim sizin için de geçerli @Arthur-Morgan
birilerinin çığırtganlığını yapacaksanız bunu bu forumda yaptırmam.
kendi süreciniz için bir mecra oluşturmak isterseniz bolca server var, oraya geçebilirsiniz.
Peki, hükümet pause’u kaldırmaz ve dava kazanılır, ancak sadece katılanlar vizesini alırsa… İnsanlara bir alternatif sunmamanız ve mevcut alternatifi de engellemeniz konusunda hiç suçluluk hissetmeyecek misiniz? Belki bu açıdan düşünmek istemiyorsunuz, ama mevcut ABD politikalarına bakılırsa bu olasılık oldukça yüksek. Kendi vatandaşını deport eden bir yönetim, bize neden kolaylık sağlasın ki? Sizler eskiden neden davaya katılmıştınız? Siz de kadere bırakıp sürecin devam edeceğini umut edebilirdiniz; demek ki herkes sizin bizim gibi riske atmak istemiyor.