Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Red Eagle Law ile BritSimon'ın muhabbeti:

Bu konuda gerçekten çok arada kaldım ben. Adamlar görece legit gibi gözüküyor bana, ama ülkeye adım atmadan hükümete dava açmak iyi bir seçenek mi? 500 dolar bence verilebilecek bir para bu durumda. Sadece bir kaç gün kaldı, var mı katılan/herhangi bir önerisi olan?

Muhtemelen başarısız olacaklarsa bile, eğer başarırlarsa gerçekten kendime etmediğim lafı bırakmam önümüzdeki sene. Eksi yanı yoksa katılmayı düşünüyorum.

@Mert-A

https://yesilkartforum.com/forum/post/473594

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A size ilettigim linteki @gucarslan'in daha onceki iletisini okumadiniz herhalde. "özellikle avukatların ve brit simon'un yorumlarına izin vermediğimizi görebilirsiniz. bu yüzden lütfen brit ve türevlerinin video ve yorumlarını forumda paylaşmayın."

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• İnsanların bilgi paylaşmasını yasaklayarak nereye varacaksınız, gerçekten çok merak ediyorum. 🙂

Büyük ihtimalle yüzlerce kişi, sırf davalardan haberi olmadığı ve katılmadığı için vize alamayacak; biz yine insanlık görevimizi yerine getirdik. Umarım bu yaptıklarınızdan pişmanlık duymanıza gerek kalmaz, pause kendiliğinden kalkar.

• ⭐⭐⭐⭐

@bkaraca amacı bilgi arayan binlerce kişiye karşılıksız doğru bilgi sağlamak olan bir forumu bilgiyi engellemekle suçlamanız biraz abes kaçmış. daha önce bir çok kez paylaşıldı avukatların ve o şahsın reklamının yapılmasının neden istenmediğiyle alakalı

• @Emre-Kurtulmuş Davaların varlığından bahsedilmesi neden reklam yapmak oluyor anlamadım. Ben sadece katıldığımı beyan ettim diye mesajım silindi. Herkesin kendi kararı diye de eklemiştim. Hala da aynı şeyi diyorum, herkesin kendi kararı. Ben sadece varlığının bilinmesini istiyorum çünkü katılım için az süre kaldı. Kişilerin kararı ise umurumda değil elbette, ben hariç kimse katılmasa umurumda olmaz, bilinsin yeter.

Fakat @bkaraca nın dediği gibi, biz üzerimize düşeni yaptık, daha da bu dava konusunda yazmayacağım artık ben de.

• ⭐⭐

@bkaraca bilgi paylaşmanın yasaklanacağı en son topluluk burasıdır bir çok insan en ufak bilgi için para isterken burada herkes cebinden boşuna para çıkmasın diye avukatlara ihtiyaç duymadan kendi sürecinizi takip etmeleri için bilgiler paylaşılıyor. her konu başlığında ayrı bir bilginin olduğu sayfada sizce bilgi paylaşımı yasaklana bilme ihtimal nedir?

Böyle verimli bir topluluğun olduğu sayfada avukat reklamlarının yapılması yada başka kurum ve kuruluşların yapılmasına izin vermek doğru olmaz sebebine gelirsek ben ilk başvurumda çıkacağına o kadar inandım ki burada bir admine mesaj attım ücretini ödesem de bana ds260 formunu doldurmama yardım edermisin dedim sonra bana özelden başvuru kılavuzunu attı bunları yaparsan ücretsiz doldurursun kimseye para kaptırma gerek yok ççok basit takıldığın yerde sor cevaplarız dedi şimdi bu zihniyette olan bir topluluğu birilerinin reklam yerine çevirmek doğru olmaz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bkaraca merhaba,

İnsanların bilgi paylaşmasını yasaklayarak

ile başlayan bir cümleyi; hakkında bildiği bütün bilgileri muhtemelen bu forumdan öğrenmiş, hala da öğrenmeye devam eden birinin söylemesi ne kadar da garip.

sırf davalardan haberi olmadığı ve katılmadığı için vize alamayacak

demişsiniz. baya baya davaların olumlu sonuçlanacağı ve herkesin vizesini bu dava ile alacağını garanti ediyorsunuz yani.
    nereden alıyorsunuz bu bilgiyi peki? curtis mi söyledi, brit mi?

peki aynı avukatlar DV2025 için açtıkları thein v trump davasında gittikleri temyiz'in olumsuz sonuçlandığını da söyledi mi?

kaldı ki, biz hiçbir şeyi yasaklamıyoruz. eğer yasaklayacak olsak bu forumda yazamazdınız.
    ilk konusu geçtiği andan beri söylüyorum. dava ile ilgili konu başlığı dava açıldığında oluşturulacak.
    öncesinde birilerinin bilgi almasını (!) sağlayacaksanız başka mecralara başvurabilirsiniz.

bu söylediklerim sizin için de geçerli @Arthur-Morgan
    birilerinin çığırtganlığını yapacaksanız bunu bu forumda yaptırmam.
    kendi süreciniz için bir mecra oluşturmak isterseniz bolca server var, oraya geçebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Arthur-Morgan olay sadece davayla alakalı değil dv sürecinizi bizle yürütün aman ufak bir yanlıştan elenmeyin diyip hiçbir bilgisi olmayıp para cukkalayan avukatlarında reklamının yapılmasına izin verilmiyor mesela forumda

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Sadece kazananlar vize alınca pişmanlık duymazsınız umarım demişsiniz ama peki bu kişiler yine başarısız olursa siz pişmanlık duyacak mısınız?

Nerede kurdum ben böyle bir cümleyi?

• @gucarslan, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@bkaraca merhaba,

İnsanların bilgi paylaşmasını yasaklayarak

ile başlayan bir cümleyi; hakkında bildiği bütün bilgileri muhtemelen bu forumdan öğrenmiş, hala da öğrenmeye devam eden birinin söylemesi ne kadar da garip.

Forumda sizin ve diğer üyelerin paylaştığı tüm bilgiler için hep teşekkür ettim ve halen teşekkür ediyorum. Bu platformu değerli bulduğum için ben de elimden geldiğince insanlara yardımcı olmak istiyorum; herhangi bir maddi çıkarım ya da beklentim yok.

sırf davalardan haberi olmadığı ve katılmadığı için vize alamayacak

demişsiniz. baya baya davaların olumlu sonuçlanacağı ve herkesin vizesini bu dava ile alacağını garanti ediyorsunuz yani.
    nereden alıyorsunuz bu bilgiyi peki? curtis mi söyledi, brit mi?

peki aynı avukatlar DV2025 için açtıkları thein v trump davasında gittikleri temyiz'in olumsuz sonuçlandığını da söyledi mi?

Hiçbir avukat dava açıldı diye sonucu garanti edemez ve kendileri de etmiyor. Ama insanlar bu davalardan haberdar olursa en azından bir seçenekleri olur. 2020’de son aylarda binlerce kişi vize almadı mı? 2020 ve 2021’de DV süreci durdurulmuşken, bu yıl devam edeceğini varsaymak ne kadar gerçekçi?

kaldı ki, biz hiçbir şeyi yasaklamıyoruz. eğer yasaklayacak olsak bu forumda yazamazdınız.

Geçmişte sizler tarafından desteklenen bir sürecin, sadece vize alamadığınız için bugün paylaşılmasının engellenmesi bana çok tutarlı gelmiyor. Eski paylaşımlarınızı da okudum; zamanında “binlerce kişiye vize aldırmış bir firma” olarak övdüğünüz bir yapıya, şimdi size vize çıkmadı diye tamamen karşı durmanız gayet çelişkili görünüyor.

Eğer iyi bir alternatif sunulmadan bu tür paylaşımlar engelleniyorsa, bu durum insanları bilgiden uzak tutmak anlamına gelir. Elbette ortada bir dolandırıcılık olsa buna ben de karşı çıkarım. Dava açan kişiler umut satıyor olsalar bile en azından insanlara bir seçenek sunuyorlar.

ilk konusu geçtiği andan beri söylüyorum. dava ile ilgili konu başlığı dava açıldığında oluşturulacak.

Dava açıldıktan sonra başlık açmanın kime ne faydası olacak? Şu an Türkiye’den katılan yaklaşık 20 kişi var; dolayısıyla açılacak bir başlık, onların dışında kimseye anlamlı bir fayda sağlamaz ki açılan dava bir grup davası.

öncesinde birilerinin bilgi almasını (!) sağlayacaksanız başka mecralara başvurabilirsiniz.
    bu söylediklerim sizin için de geçerli @Arthur-Morgan
    birilerinin çığırtganlığını yapacaksanız bunu bu forumda yaptırmam.
    kendi süreciniz için bir mecra oluşturmak isterseniz bolca server var, oraya geçebilirsiniz.

Peki, hükümet pause’u kaldırmaz ve dava kazanılır, ancak sadece katılanlar vizesini alırsa… İnsanlara bir alternatif sunmamanız ve mevcut alternatifi de engellemeniz konusunda hiç suçluluk hissetmeyecek misiniz? Belki bu açıdan düşünmek istemiyorsunuz, ama mevcut ABD politikalarına bakılırsa bu olasılık oldukça yüksek. Kendi vatandaşını deport eden bir yönetim, bize neden kolaylık sağlasın ki? Sizler eskiden neden davaya katılmıştınız? Siz de kadere bırakıp sürecin devam edeceğini umut edebilirdiniz; demek ki herkes sizin bizim gibi riske atmak istemiyor.

• @Arthur-Morgan olay sadece davayla alakalı değil dv sürecinizi bizle yürütün aman ufak bir yanlıştan elenmeyin diyip hiçbir bilgisi olmayıp para cukkalayan avukatlarında reklamının yapılmasına izin verilmiyor mesela forumda.

@Emre-Kurtulmuş, dediğiniz kişiler zamanında binlerce kişiye vize aldırdı; bilgisi olmadan bunu yapabildilerse, bu büyük bir başarı demektir. 🙂

Sadece kazananlar vize alınca pişmanlık duymazsınız umarım demişsiniz ama peki bu kişiler yine başarısız olursa siz pişmanlık duyacak mısınız?

Biz kimseye davaya katılın demiyoruz; sadece davanın varlığından haberdar ediyoruz. Davaya katılmak herkesin kendi özgür iradesi. Önemli olan insanlara o seçeneği sunmak.

Davayı kaybedersek de en azından şansımızı denedik derim. Eğer katılmasaydım, daha çok pişman olurdum; biliyorum. Kendim hâlihazırda 10 yıldır göçmenim, bu durumları ilk kez tecrübe etmiyorum.

Eğer davayı açan kişiler dolandırıcı ise, lütfen bize bildirin; biz de bu süreçte dolandırılmayalım.

• @bkaraca

size şöyle bir örnek ile katılmak istiyorum:

“Mahkeme, 17 İranlı DV-2025 talihlisinin ABD’ye giriş yapmasına karar verdi. Böylelikle başkan kararnamesine rağmen 17 talihli aileleriyle beraber süreci tamamlamış oldu.”

bu 17 iranlı dv25 talihlileri dava açmayıp mahkemeye katılmayıp öylece bekleselerdi vizelerini alamayacaklardı. ha bu vizeyi bir açıktan yararlanarak aldılar tabii ki ama aldılar mı ? aldılar. biz burada en ufak bir umut ışığı da olsa ona sarılıyoruz. herkesin kendi hür iradesi davaya katılıp katılmama tercihleri tamamen kendilerine bağlı. siz ( @gucarslan ) burada daha tecrübeli biri olarak tabii ki negatif yönlerinden bahsedebilirsiniz, fakat insanların bu davaların oluşumundan haber almasını neden engelliyorsunuz ?
    sizin süreciniz çok farklı bir süreçti, bizim sürecimiz çok farklı bir süreç. her senenin dinamiği farklı diye konuşuluyor. bu mahkemelerin hiçbir şekilde kazanılamayacağını size bu denli ne düşündürüyor açıkçası çok merak ediyorum. bu şans bu şekilde ayağımıza gelmişken, önüme gelen her şeyi denemeye razıyım. bu riski mahkeme kazanılmasa dahi alıyorum. sizin mahkeme açısından negatif yorumlarınızı da dikkate alarak çok umutlu olmasam da en azından bir şey yaptım diyebileceğim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bkaraca bir şey merak ediyorum.
    siz dava/lar ile ilgili bilgiyi nereden aldınız?
    ve bu bilgiyi alırken sizi ben ya da bu forum tarafından engelleyen oldu mu?
    yoksa eski yıllarda verdiğim bilgiler mi yön verip bi nevi ışık oldu, olmaya devam ediyor size?

• @bkaraca internet üzerinde bulabileceğiniz en faydalı sayfalardan biri olabilir burası. Hatta en faydalısı yıllardır bu sayfayı kullanıyorum yararlı bilgilerin engellendiği hiçbir ileti görmedim

Benzer Başlıklar

• 8
  • 14
  • 235
  • 93
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |