Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• UNGANLAR : Benim bile aşı kartımın olmasına rağmen bana eşime 1 karma aşı çocuklara 2 şer tane aşı yaptılar yaklaşık 70bin tl ödedik. Mülakattaymışız gibi ABD ne yapacaksın birikiminiz var mı ? gibi sorular sordu doktor bey onun dışında her şey önce ki deneyimlerle aynıydı.

ANKARA MÜLAKAT : 30 kere kontrol ettiğim dosyadan kızımın pasaportu nasıl otobüste düştü hala anlamadım. Kapının önünde inanılmaz panikledim neyse ki şansımızı deneyelim dedik içeriye girdik vize parasını ödediğimiz memura durumu anlattım nerede düşürdüğümüzü bilmiyorum dedim . Arkaya gitti sordu sonrası tamam kabul ediyoruz dedi ödemeleri aldı 4 kişi 1320 dolar ödedik.
    Belgeler ; 2 fotoğraf , pasaport , aile nufus kağıt örneği, adli sicil kaydı, sağlık raporu, banka hesap dökümü , eşimden japonya sicil kaydı ( japonya konsolosluğundan ingizce olarak istemiştik ) askerlik belgesi. v.b
    gözlüklü kadın memur bize denk geldi. Türkçesi gayet iyiydi . nereye gideceksiniz dedi New jersey dedim. Çünkü türkler hep orada 🙂 diye cevap verdi memur gülerek. Sonra ne iş yapacaksınız ? göz ucuyla banka hesap dökümüne baktı.
    japonya dan gelen belgeyi japon konsolosluk bize asla açmayın dedi. Memur japonca sandı arkaya götürdü sonca ingilizce olduğunu gördü geri geldi. sonra malum durumdan dolayı vize basamıyorum bir gelişme olursa siz mail atın bizi beklemeyin dedi. sarı 221g kağıdımızı aldık çıktık. sonra emanetten tlf alınca kızımızın pasaportunun otobüste olduğunu öğrendik ve AŞTİ den aldık. inşallah kısa zamanda bir gelişme olur. Herkese hayırlısı olsun.

• Süreci yıllardır takip ettiğimi ve çok şey bildiğimi sanıyordum; meğer aslında çok az biliyormuşum. Yalnız değildik; forum üyeleri bizi hiç yalnız bırakmadı. Sıkılmadan, bıkmadan, tekrar tekrar sorulan sorulara cevap verdiler. Bu yüzden forum kurucularına ve tüm yardım eden arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle @gucarslan, @ATS16, ve @Serapp … Sorularıma farklı kaynaklardan çelişkili cevaplar aldığımda, en güvendiğim ve tavsiyelerine uymayı tercih ettiğim kişiler sizdiniz. Size ne kadar teşekkür etsem az. Ayrıca bu zor süreçte @aysegul, @tulay, @Utku-Pehlivan ve @Ceyda-Altun ‘a da destekleriniz için size de teşekkür ediyorum.

Aslında daha çok uzun yazacaktım, kazanmadan önce Hayallarımdan bahsetmek isterdim ama bu pause kararından sonra hevesim kalmadı.

DS-260 formunu ertesi gün hızlıca kapattım. Sonradan fark ettiğim basit ama çok sayıda hata olmasına rağmen asla açmadım, mülakat tarihi aldıktan sonra düzeltirim diyerek hepsini bir kenara not ettim. Ardından dosyamı Bangkok’a taşımak için KCC’ye e-posta attım. Ertesi gün “Taşıma işlemi tamamlandı” cevabı geldi. Daha sonra ilk bülten açıklandığında Amman’a taşıdım, ve Kasımın sonunda Ankara’nın güzel performansını izleyerek geri aldım.

Hem Suriye hem Türkiye vatandaşı olduğumdan 2 ülkeden evrakları topladım. Suriye’nin durumu o kadar karışık ki, başlı başına ayrı bir hikâye. Hazırlamaları 1 hafta sürdü ama çok şükür onu da halettim. Evrakla ilgili sorusu olan varsa özelden yazabilir ona yardımcı olurum.

19 Aralık’ta 2NL geldi, bu tarih benim için hiç güzel değil çünkü aynı günde Pause geldi. Mülakatım 19 gün sonra 7 Ocak’ta olacaktı. Pause kararından dolayı sağlık raporunun sadece 6 aylık süresi olduğu için unganlardaki randevumu iptal ettim ve onu almadan mülakata katılmayı karar verdim.

Konsolosluğa 07 Ocak'ta gittiğimde mülakata alınmadım. Yaşadığımı anlatacağım:

Mülakattan bir önceki gece Gebze otogarından Ankara'ya doğru gittim. Sabah 4:30'da AŞTİ'ye geldik. Orada biraz dinlendim kendime geldim, orada da emanetmatik var eşyalarımı bıraktım (24 saat 120 TL/4 USD) sonra konsolosluğa gittim. AŞTİ konsolosluğa çok yakın 15 dk yürüme mesafesinde, zamanım vardı o yüzden yürümeyi tercih ettim. Geldiğimde sıraya girmeye gerek olmadığını biliyordum ama ben de herkes gibi girdim bekledim. Sonra randevu saatine göre bizi almaya başladılar önce pasaportu kullanarak randevu teyidi yapılır sonra bizi içeri alıyorlar, araba anahtarı hariç elektronik eşya yanımızda bulunmaması gerek, çanta vs. her şey dışarıda kalacak. Güvenlik kontrolünden geçtiğimizde o uzun yol yürüdüm ve ağır kapıdan girdim. İlk girişte 2 çalışan isim kontrolü yapıyorlardı ve pasaporta delivery barkodu yapıştırıyorlardı. Benim adımı bir türlü bulunmadı sonra vizeyi sordu DV dedim o zaman soldan geç 18 no'lu bankoya dedi, orada bir kaç kişi bekliyordu ve herkes elinde 200-300 sayfalık dosyalar taşıyordu, millet o kadar evrak getirmiş ki kendimi hazırlıksız geldiğimi hissettim. Ama neyse en azından @Cem-Çeliker tavsiyesine göre gömlekle geldim, lisenin ilk günü gibi olmasın. Veznede tam 330 USD ödeme yaptım, fazla verenlere para üstü veriliyor. Bana numara verdi ve evrak teslimi için 5 dakika bekledim. Beklerken turist vizesine başvuranların mülakatlarını izledim, 10 kişi ret yediğini gördüm, kabul almış kimse görmedim. Bu arada konsolosluk İranlılarla doluydu hepsi de elinde İran pasaportu vardı, vize yasağı olanlar mülakata girip ret yemesi pek anlayamadım, fakat demek istediğim şu, İran'a yasak var diye Ankara'nın performansıyla alakasını görmedim. Numaram banko 16'da yandı, benimle Farsça konuşmaya başladı, Arabic? dedim. No Arabic dedi, (bana gelen evrak mailinde Arapça hizmeti mevcut yazıyordu şaşırdım). Sorun yok biraz Türkçe biraz İngilizce konuştum. Ben Türkçe çok ileri seviyede konuşuyorum yüksek lisans tezim de Türkçe yazdım fakat heyecanlıydım ondan diller karıştı aklımda. Evrakları teslimine başladım:

Türk pasaport, 2 adet fotoğraf, Suriye'den Birth Certificate. Hiç evlendin mi sordu, Hayır dedim. Suriye'den ve Türkiye'den adli sicil kaydı. Adli sicil belgeleri verirken Askerlik belgesi gördü onu da alayım dedi verdim, Suriye'den Askerlik belgeleri veriyim mi sordum evet dedi. Suriye'de askerlik yaptın mı? hayır dedim. İsim denklik belgesini gösterdim, o ne sordu, doğum belgesindeki adımı pasaporttan farklı dedim. Tamam onu da alayım dedi. Sağlık raporu istedi. Yanımda değil dedim, Neden sordu, durdurulmadan dolayı raporun geçerlilik tarihi olduğu için yaptırmadım dedim. O zaman bugün mülakata giremezsin, doktora hiç gitmedin mi yani? dedi, hayır bugün mülakata katılma şansım hiç olmaz mı dedim, bir saniye soracağım dedi gitti sordu sonra geldi maalesef sağlık raporu olmadan seni mülakata alamam, Ama diğer evraklara bakalım başka eksik bir şey varsa onu da getirirsin dedi. Diploma ve fotokopisi, Banka dokümanları.. Tamam dedi. Nüfus kayıt örneği veriyim mi dedim evet onu da alayım dedi verdim. Suriye'den nüfus kayıt örneği veriyim mi dedim, gerek yok Birth Certificate verdin zaten dedi. Sonra bütün belgelerim geri verdi, belgelerin bu şekilde tamam bir sonraki geldiğinde bu şekilde verirsin, bir kağıt daha verdi bu adımları takip ederek yani randevu oluşturabilirsin dedi. Suriye'nin pasaport fotokopisi lazım mı sordum, biraz düşünerek baktı sonra evet onu da eklersin dedi. Sen hiç evlenmedin mi? tekrar sordu, hayır dedim. Çocuğun var mı? hayır dedim. Makbuzu mutlaka getir yoksa tekrar ödersin dedi (iki tane makbuzum vardı sadece biri geri verdi). Pasaport teslimi için adres seçtin mi sordu, hayır Pick up seçeneği tercih ettim dedim tamam dedi. Amerika'da adres yazmamışsın onu da bir kağıda yaz getir dedi. DS260'ı iki gün önce açtırma talebi bulundum ve ona adres ekledim dedim. Baktı sonra adresi teyit etti evet doğru dedim. Ayrıca DS'te bir yanlış yaptım onu düzelttirmek mümkün mü sordum neyi düzelteceksin dedi, Eski adres 4'te ülke ismi yanlış girdim bu kadar dedim. Güldü o önemli değil dedi. Başka bir şey yapmamı gerek var mı sordum hayır dedi ve konsolosluktan çıktım. Unganlara gidip sağlık muayenesini yapma aklıma geldi, fakat pause ne zamana kadar devam edeceğini belli olmadığı için eve döndüm.

Bir kaç gün sonra, ustraveldocs üzerinden yeni randevu talebi oluşturdum, bir hafta sonra talebim olumlu sonuçlandı ve bana uygun bir tarihte randevu alabildiğime dair mail aldım. 30 Mart'a aldım, sonra aynı sayfa üzerinden yeni talep oluşturmadan değiştirebildim ve 17 Şubat'a çektim. Ardından hemen sonra 12 Şubat'a Unganlardan randevu aldım.

Sağlık Muayenesi

AŞTİ'den 15 Temmuz Milli İrade Meydanına metro ile gittim oradan Kuğulu Parka otobüse bindim, kolaydı 30 dakika içinde unganlara ulaştım. Daha çok erkendi saat 9'da açıyorlar beklerken bir şeyler yedim çay içtim o şekilde geçti. Dr. Mehmet Ungan polikliniği 4'üncü kattaydı, ben ilk kişiydim hemen girişteki görevli kaydımı açtı resim çekti. Pasaport, enabızdan aldığım aşı listesi ve Suriye'den aldığım aşı kartı (çocukluk aşılar) aldı sonra bir üst kata çıktım orada kan verdim. Daha sonra üçüncü kata indim röntgen çekildim ve tekrar polikliniğe döndüm 11:20'de tekrar gelmemi istedi. Aşağıda biraz yürüdüm ve 11:15'te döndüm fakat orada yine yarım saat civarında bekledim. Adımla seslendi içere girdim üzerimdekiler çıkarttım, doktor uzanmamı istedi tansiyona baktı 16 çıktı biraz yüksek senin yaşın genç dedi strestendir dedim, evet normalde buraya gelen çok kişi öyle tansiyonu çıkıyor dedi, sonra aşıları yaptı, akciğerleri dinledi. Sigara alkol madde kullanıyor musun piercing veya tattoo var mı, Gözlük kullanıyor musun, uzağı göremiyor musun, araba kullandığında lazım oluyor mu sordu. Sonra tamam giyinebilirsin dedi (soyunma amacı anlamadım, yaptığı muayene çok basit ve normaldi aile hekimi gibi ama neyse). Biraz sohbet ettik sonra yapılan aşıları sordum, enabızda gözükenleri sistem otomatik çekiyor dedi , ama Suriye'de yapılan aşıları görünmüyor yapmaya zorundayız dedi, peki hangi aşılar oldum sorduğumda 6’lı karma aşı yaptım dedi. Rapor bir sonraki gün alabilirsin dediler ama ben mülakattan bir önceki gün aldım.
    Toplamda 13987 TL/320 USD poliklinikte ve 2069,25 TL/48 USD laboratuarda ödeme yaptım, Kredi kartla ödeyerek vade farksız 5 taksite böldüm.

Mülakat

Sabah otelden çıktım yavaş sakin bir şekilde konsolosluğa gittim, randevum saat 9 daydı, 8:30'da oradaydım sıraya girdim içeri alınıyorduk, polis randevu saatine göre sırayı düzeltiyordu randevusu önce olan öne, geç olanı arkaya alıyordu. Binaya girdiğimde soldaki masaya doğru gittim eksik evraklarım vardı onu getirdim dedim ne zaman girdiniz siz 07 Ocak dedim hiç ödeme fişi falan sormadılar direkt numara verip beklememi istediler. 15 no'lu bankoda yandı, Bir önceki gittiğimde aynı memura evrak teslimi yaptım:

1. Türk pasaport
    2. 2 adet fotoğraf
    3. Suriye'den Birth Certificate, Türkiye'den aldığım formül A'yı hiç sormadı bile
    4. İsim denklik belgesi
    5. Suriye'den ve Türkiye'den adli sicil kaydı
    6. Sağlık raporu
    7. Diploma
    8. Banka dokümanları
    9. Başka hangi evrak vardı hatırlıyor musun sordu, evet Askerlik belgeleri dedim verdim

Nüfus kayıt örneği ve Suriye pasaportu almadı gerek yok dedi, ama mülakatta verdim. Verdiğim bütün evrakların fotokopilerini istedi asıl evrakları geri vereceğiz dedi.

Sonra tekrar bekledim 45-60 dakika belki bekledim bilemiyorum, içerde hiç bir saat yoktu ve bence güzel bir şey, saati fark etsem daha çok stres yapardım. Beklerken çok kişinin mülakatlarını izledim, çoğu ABD vatandaşı ile evli, düğün fotoları, nasıl tanıştıkları, Türkiye'ye hangi sıklıkla geldiği ve ne kadar süre kaldığı sordular, harekesin mülakatı rahat geçiyordu onay veriliyordu. Irak’lı bir kadın vardı onu soru yağmuruna tuttu, onunki uzun sürdü en son 75 ülke yasağından dolayı onay veremiyorum dedi. Benim numaram banko 19'da aynı görevlide yandı, sanırım 30 yaşı doldurmayan bir Amerikan erkek memur, kendisi Türkçe ve Arapça biliyordu, Do you speak English sordu Yes but I prefer to speak Arabic during the interview dedim ve Arapça devam ettik. Sol elimi kaldırdım verdiğim bilgiler doğru ve dürüst olduğu yemin ettim. Sonra parmak izi verdim.

Evrakları kontrol ediyordu her bir fotokopiye iki adet kaşe ve imza basarak aslını geri verdi. Doğum belgesindeki adımı pasaportta farklı olduğu için dikkatli bir şekilde kontrol etti, Suriye pasaportu istedi. Türk vatandaşlığı aldığımda adımı ZAKARIA yerine ZEKERİYA düzelttiğimi anlattım tamam aynı isim yazı farklı sadece dedi sorun yok dedi, 5 dakika kontrol ettikten sonra isim denklik belgesini gördü güldü (önceden baksaydı). Ne kadar Türkiye'de yaşıyorsun sordu. Suriye'de ve Türkiye'de askerliği sordu yapmadığımı söyledim. Banka dokümanları baktı onların fotokopileri yoktu ama yine geri verdi. Diplomayı da sordu biyomedikal kelimesinin Arapçasını bilmiyordu söyledim. Türkiye'den alığım nüfus kayıt örneği istedi gösterdim ve geri verdi. Sana bazı özel sorular sormak istiyorum dedi, (Bu sorular Iraklı kadına da sordu, ülkeden dolayı prosedür gereğini olduğu düşünüyorum, bunun için sorun yaşadığımı düşünmüyorum) Suriye'de herhangi bir terörist örgütü veya silah gruplarına destek verdin mi? Herhangi bir İŞİD bölgesinde yaşadın mı? Suriye'de seçimlere hiç katıldın mı? En son ne zaman Suriye'ye gittin, geçen sene 2 defa gittiğimi söyledim. Ne kadar kaldın ve hangi şehirlere gittiğimi sordu cevapladım.

Sonra mesleğimi sordu (yaşadığım asıl sorun buradan kaynaklı sanırım) biyomedikal mühendisliğinde ne okuyorsunuz ne işlerle uğraşıyorsunuz sordu, elektrik elektronik programlama gibi farklı şeyler okuduğumuzu söyledim, genelde işlerimiz sağlık sektöründe kullanılan tıbbi cihazlar ve protez tasarımı ile ilgili dedim. Amerika'da bu mesleği mi yapmak istiyorsun sordu evet dedim ama onu yapabilmem için önce bir kaç sınavdan geçmem gerek dedim. Yüksek lisans tezimi sordu, diş implantları dedim anlamadı İngilizcesini söyledim. Bu arada mülakat esnasında 2-3 kez gitti geldi arakada başka birine danışıyordu heralde. CV var mı yanında sordu evet hemen çıkarttım verdim yine gitti sonra bana gelip bu CV yetersiz dedi geri verdi. Mavi kağıdı çıkarttı burada Arapça yazacağım dedi, yazdıktan sonra lisans ve yüksek lisansta yaptığım bütün araştırmaları bize epostayla gönderirsin dedi, Ayrıca okuduğun dersleri görmek istiyoruz o yüzden lisans ve yüksek lisansın transkriptleri de bize gönder dedi, onlar yanımda hemen verebilirim dedim verdim yine gitti, sonra tekrar geldi tamam ama yine yaptığın bütün araştırmaları bize göndermeni isteriz dedi. Sadece Abstract kısmı mı yoksa araştırmanın tamamı sordum, tamamını istiyorum dedi. Bu DS-5535 formu mu sordum hayır dedi, sadece araştırmaları görmek istiyoruz dedi.

Sonra Pause kararından bahsetti bu vize bütün ülkelerin vatandaşları için hükümet tarafından durduruldu şuanda veremiyoruz dedi. Peki yeni karar gelirse verilebilir mi sordum, yanlış bilgi vermek istemiyorum dedi şuanda bilmiyoruz ama sen yine evrakları bize epostayla gönder dedi. Bu 221G reddi mi sordum evet dedi, teşekkür ettim mavi kağıdı ve pasaportumu aldım ve konsolosluktan ayrıldım. Mülakat esnasında hiç stres olmadım ortam sakindi gerginlik yoktu, memur çok kibardı ve anlayış gösteriyordu, hemen arkasında ayakta başka bir memur vardı bizi izliyordu ama hiç bir şeye karışmadı. Konsolosluktan saat 11:11 de çıktım ve mutluydum, sonra soruları düşünerek, diğer insanlara sordukları gibi orada tanıdığın var mı nereye gideceksin falan sormadığını fark ettim, eski aldığım vize reddi de sormadı, o anda işte mülakatım sıkıntılı olduğu anladım.

Biraz araştırdım, biyomedikal mühendisliği alanı Technology Alert Listesinde yer aldığı öğrendim, ve bu sebepten dolayı yaptığım araştırmaları istediklerini anladım.
    The same technologies that could be applied to develop and produce chemical and biological weapons are used widely by civilian research laboratories and industry.

Hatırlayabildiğim kadar yazmaya çalıştım, belki başka birine faydası olur. En yakın zamanda bu pause kararları kalkmasını ve herkes vizesine ve hayallerine ulaşmasını diliyorum.

Hayırlı Ramazanlar 🌙

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria öncelikle içerik olarak çok güzel, çok detaylı bir deneyim yazısı olmuş, birkaç kez dosya taşımış, sistem üzerinden direk reschedule yapmış biri olarak bu detayları paylaşmanız önemli, tebrik ederim.
    Sonrası için de, inşallah en kısa zamanda pause kararı kalkar da vizenize kavuşursunuz. Bol şans.

• Merhaba. 18 Şubat Ankara mülakat deneyimimi kısaca paylaşmak istiyorum.
    Sabah saat 8 gibi konsolosluğa vardığımda uzun sayılabilecek bir sıra vardı. Sıranın bana gelmesiyle kutuya pasaportumu bırakıp içeri çağırılmak için beklemeye başladım. Kısa bir süre sonra içeri alınıp güvenlik kontrolünden geçtikten sonra ana binaya yönlendirildim.
    Girişte görevli kişilerin vize türüne göre yönlendirmesiyle ücret ödeyeceğim bankoda sıraya girdim ve ödemeyi yaptıktan sonra evrak teslimi için beklemeye başladım. Belgelerin teslimi ve Amerika adres bildiriminden sonra mülakat görüşmesini belkemeye başladım.
    Sıra bana geldiğinde, önce yemin edip parmak izi verdikten sonra görüşme başladı. Daha önce Amerika'ya gidip gitmediğimi, nereye gideceğimi ve orada ne iş yapacağımı sorduktan sonra teşekkür edip mülakatı bitirdi. Mülakatın olumlu geçtiğini fakat vize basamadıklarını söyleyip süreçten bahsetti. Pause durumu kalkınca onlara mail atmam gerektiğini söyleyip sarı kağıdı verdi ve görüşmeyi bitirdi.
    Burada paylaşım yapan, sorulan sorulara cevap vererek elinden geldiğince yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
    Herkesin sürecini sorunsuz geçirip vizesine kavuşması dileğiyle.

• BANGKOK MÜLAKAT DENEYİMİ (DURDURMA KARARI VARKEN) 10.02.2026

Başta forum yöneticilerimiz ve bu forumun gelişmesinde katkı sağlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür edip üstüme düşen paylaşımı yapmak üzere Bangkok deneyimimizi paylaşmak istiyorum zira süreçle ilgili tomarla para verip elde edemeyeceğimiz bilgileri buradan edindik.

2NL MAIL ALMA : Biz 2nl maili almadık sayfadan kontrol ettik ve mülakat yerimizi o şekilde öğrendik yani aktif olduğunuzda illaki mail gelecek diye beklemeyin

HASTANE RANDEVUSU : Bumrungrad hastanesinden mail yoluyla 3 kişilik ailem için randevu oluşturdum ve randevu tarihi geldiğinde hastanede hiç bir zorluk yaşamadan güzelce yönlendirildik (her adımda bırı sıze ne yapacagınızı nerede bekleyecegınızı tek tek soyluyor) .Kafasında hastaneye nasıl varırım sorun olurmu gibi soru işaretleri olan arkadaşlar için bangkok ta bolt ve grab cok guzel calısıyor uygun fıyatlara sızı hastaneye vardıracaktır bu uygulamaları ındırmenız ısınızı kolaylastıracaktır cunku metro bıletı parasına bıle 3 kısılık aıle olarak taksıyle gıttıgımız zamanlar oldu.hastanede rutın aşılarınızı soracaklar , röntgen çekecekler , göz muayenesi yapacaklar , kan alacaklar ve size bir sorun yoksa 2 gün sonraya gelin sonuclarınızı alın dıyecekler.hastane cok temız calısanlar kıbar ve uyumlu.aklına ekstra bırsey takılan olursa sorabılır genel olarak boyle

MULAKAT : Mulakat gunu bıze denk gelen cok fazla bır yogunluk yoktu.oncelıkle dısarıda sıraya gırıyorsunuz ısmınız lısteden bakılıp ıcerıye alınıyor ds260 barkodlu sayfasını ıstıyorlar pasaportun arasına koyup devam edıp ıcerıye gırıyorsunuz gayet kıbar ve anlayıslı sekılde ılerlıyor hersey telefonlarınızı emanete alıp bır numara verıyorlar cıkısa kadar alamıyorsunuz.ıcerıde once bır banko belgelerınızı ıstıyor sırayla daha oncede paylasılan belgeler tekrar paylasma geregı duymuyorum cunku standart ve tum mulakata gırecek arkadaslarıma nacızane tavsıyem ıstenebılecek tum belgelerı hazırlamaları , bırınden bır belge ıstenmedı dıye sızden ıstenmeyecek anlamına gelmıyor konsolosluk ne kadar ılımlı olsada ver bakalım su belgeyı dedıgınde 11 saatlık uzaklıktakı bır yerden belge temın etmek sızı cok daha fazla strese sokacaktır yada surecın uzaması vs vs o yuzden gereklı gereksız belgenız yanınızda olsun.
    Tum belgelerı alıp kendıne gore duzenledıkten sonra gorusmeyı yapacagınız bankoya yonlendırılıyorsunuz.sorulan sorular
    * Asıl kazanan mezunıyetı
    * Amerıkada nerede yasamayı ve ne yapmayı dusunuyorsunuz?
    * Her ıkınızınde ılk evlılıgımı?
    * Baska ulkede 1 yıldan fazla yasadıysanız onunla ılgılı hangı tarıhlerde yasadınız?

Sorulan sorular bunlar hemen ardından ap kagıdını uzatıp baskanın durdurma kararından bahsettı ve olumlu bır gelısme olursa tekrar pasaportları ısteyeceklerını soyleyıp pasaportlarımızı gerı uzattı tesekkur edıp gorusmeyı sonlandırdı.düz donuk bır ıfadeyle soruları soruyor ve onundekı belgelerle uyusup uyusmadıgına bakıyor zaten belgelerınız tutarlı ve dogruysa pekte takılmıyor sonrakı soruya gecıyor onemlı olan belgelerınızı tam ve ıngılızceye cevırılecek olanların ıngılızceye cevrılı verılmesı.Umarım bu durdurma kararı bır an once son bulur ve tum forum arkadaslarım ve bız vızelerımızı alıp yenı hayatımıza ılk adımımızı atarız.
    Bangkok özelinde sorulacak her soruya cevap vermeye calısırım aklına bırsey takılan olursa cekınmeden sorabılır

• 18 Şubat'taki Ankara mülakat deneyimimizi video olarak yayınladık. Tüm bilgileri detaylı şekilde anlatmaya çalıştık. Umarım yardımcı oluruz.

(ilgili link forum kuralları gereği kaldırılmıştır.)

• Bu ileti silindi!

• VİYANA MÜLAKAT DENEYİMİM

Merhaba,
    Öncelikle şunu belirteyim Green kart çıkan şahsen ben değilim kazanan annem ve dolaylı olarak babam ve ben çocuğu olarak yazıyorum.
    İkisi viyanaya gitti ben iş dolayısıyla viyanaya gidemediğim için ikisinede uzaktan yardımcı olabildim.
    Bu yüzden mülakat deneyimini birinci ağızdan anlatamıyorum bana aktardıkları kadar anlatmaya çalışacağım.

Diğer mülakat deneyimlerindekileri tekrarlamadan sadece farklı olan konuları yazmaya çalışacağım.

ULAŞIM
    Viyanaya gitmeden önce WienMobil uygulaması üzerinden anne ve babama 1 haftalık geçerli viyana toplu taşıma kartı aldım.
    En uygun bilet bu şekilde alınıyor, hatta 1 haftalık bilet yanında müzelerde indirim de veren "Vienna City Card" ı aldım.
    Bu kart viyana içinde tüm toplu taşımada geçiyor. Uygulama üzerinden aldığınız için basılı kağıt verilmiyor.
    Görevli bilet sorduğunda uygulamadaki QR kodu gösteriyorsunuz.

DİKKAT: Uygulama üzerinden Viyana toplu taşıma kartı aldıysanız Havalimanından Viyana merkeze giderken ve Viyana merkezden Havalimanına giderken bu aldığınız biletin yanında eyalet pulu gibi bir isimle geçen tek seferlik bileti de kiosk makinelerinden almanız gerekli. Bunu almazsanız ve yakalanırsanız 105 euro ceza kesiyorlar. Biletlerinizi uygulama üzerinden değilde kiosk makinelerinden alırsanız uygulamaya göre daha pahalı bilet alıyorsunuz fakat bu eyalet pulu içinde oluyor.

Havalimanından Viyana merkeze S-Bahn-7 treni ile gittiler.
    "Landstraße" durağında indiler. Burası konsolosluğa 10dk yürüme mesafesinde.
    Buradan yurtdışında internet kullanımı ve benimle iletişim için 15 euroya geçici sim kart aldılar.

YURDIŞINDA İNTERNET
    Eğer Telefonunuz destekliyorsa e-SIM en uygun yöntem. Google da e-SIM diye çok uygun fiyatlara fiziksel sim kartsız sim kart alabilirsiniz.
    Eğer Telefonunuz e-SIM desteklemiyorsa fiziksel sim kart almak zorundasınız.

MÜLAKAT GÜNÜ
    10.02.2026
    Mülakat gününden 1 gün önce Viyanaya Yeşil Pasaport ile vize sıkıntısı olmadan gittiler.
    Viyana Amerikan konsolosluğunun yeri tam olarak Viyana Stadtpark karşısında yer alan Vienna Marriott Hotel in girişinden değil aynı binanın dışardan sağ taraftan gittikten sonra 3 veya 4. kapısından giriş yapıyorsunuz.
    Kapının yanında orta boyutlu tabelada "U.S. Consulate" yazıyor.
    Viyana Amerikan Konsolosluğu Kapısı

Bu kapıdan giriş yaptıktan sonra 4. kata çıkıyorsunuz.
    Mülakat saatimiz tam 13:00 idi ve 15 dakika önceden girmek isteyince görevli önceden değil saat tam 13:00 da gelin diyip bizi geri yolladı.
    Saat 13:00 te tekrar geldiğimizde içeri aldılar.
    Fakat babamın yanındaki çantada laptop olduğu için (otele vs bırakmak istemediği için..) yayında götürmüş ve tabiki laptop ile giremezsiniz demişler ve bırakıp gelmelerini istemişler.
    Fakat tabi zaman olmadığı için oradaki görevli iyi niyet gösterip laptopu buraya bırakın çıkarken alırsınız diyip içeri almış.
    Siz yanınızda kesinlikle fazladan elektronik bir alet getirmeyin telefondan başka.

İçeri girildiğinde önce pasaport kontrolleri yapılmış gerekli belgeler kontrol edilmiş.
    kişi başı $330 toplamda $660 ödemeyi kredi kartı ile yapmışlar. Nakitte yapılabiliyor.
    Dikkat: Kredi kartınız Visa, MasterCard veya diğer uluslararasında geçen kart olduğuna dikkat edin yoksa çekim yapamayabilirsiniz.

Teslim edilmesi gereken belgeleri @moboz un gönderisinde bulabilirsiniz bizzat orada olmadığım için çok detaylı anlatamıyorum.

moboz mülakat deneyimi & belgeler

Hiçbir belgeyi noterden onaylatmadık.
    Belgelerden yalnızca bankadan verilen 6 aylık hesap dökümü ve varlık dökümünde ıslak imza ve kaşe vardı.
    Varlık dökümünde bankada sadece altın varlığı gösterdik.
    Bunun dışında tüm belgeler orjinali + e-devlet + fotokopi

Mülakat sırası geldiğinde ise:
    Asıl talihliden diploması istenmiş, annem açık öğretim mezunu, bu konu hakkında hiçbir bilgi bulamamıştım bu forum dahil şimdi ben yazıyorum, özetle greencard'ta lise diploması olarak "Açık Lise Diploması" da kabul ediliyor.
    Diploma yanımızda olduğu için gösterebildik ve aynı zamanda e-devletten açık öğretim lisesi kısmından liseden mezun olduğu bilgisinin de çıktısını almıştım.

SAĞLIK MUAYENESİ
    Mülakattan önce veya sonra sağlık muayenesine gitmedik.
    Mülakatta Sağlık Muayenesi ile alakalı hiçbir belge vs istemediler çünkü zaten konsolosluk mailinde:
    Please don't take the medical exams yet, information will be provided at the interview.
    (Lüften sağlık muayenesi olmayın, mülakat günü bilgi vereceğiz) demişlerdi.

Bunun dışında:
    Ne iş yapıyorsunuz? Amerikada ne iş yapacaksınız? soruları yöneltilmiş.

Mülakat ingilizce olmuş fakat bazı kelimeler anlaşılamadığı için aynı gün mülakatımız olan @moboz sağolsun tercüme konusunda yardım etmiş.

Mülakat sonrası herkese 221g belgesi (vize şimdilik verilmiyor sizden başka birşey istemiyoruz bizden gelecek maili bekleyin) vermişler.

Özetle bundan sonra tek yapılması gereken "pause"un sona ermesini beklemek ve konsolosluktan mail gelmesini beklemek.

Greencard son talihlileri olarak umarım "pause" bir an önce kalkar ve herkes hayallerine kavuşur.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   DunyaVatandasi DunyaVatandasi 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Sağlık Muayene sabahı :
    Öncelikle herkese merhaba, 5 Kasım 2025 mülakatımız için 3 Kasım 2025 gününe eşim ve 3 çocuğum için ayrı ayrı randevu talebinde bulundum. Unganlar tarafından uygun görülen randevu talebimiz kabul edildi. Mülakat ile arası iki gün risklimindir karar sizin, biz İzmir'den gelip konaklama yapacağımız için minimumda tuttuk. Sağlık için sabah 09:00 randevumuza zamanında Unganlardaydık. Evrak prosedürlerinden sonra ben ve eşimden kan + film 16 yaş kızımdan kan diğer 12 yaş ve 3 yaş çocuğumuzdan tahlil istenmedi 1 saat saat çivarı işimiz bitti 11:45 Dr. muayenesinde bulunmamızı ilettiler. sakin bıraktığımız karşılama salonu muayene saatine geldiğimizde hınca hınç dolmuş olduğunu gördük. Yarısının yabancı pasaportlu olduğunun altını çizmeliyim. Sırayla isimlerimizi çağrıldı bayan Dr. standart soruları suru cevap şeklinde geçti.(işimiz nerden geldiğimiz Abd nereye yerleşmek istediğimiz gibi bir nevi ön mülakat gibiydi. Bir an aklıma bunları da dosyayı ekliyorlar mı sorusu aklıma gelmedi değil. Bana ve her kesede sanırım hastalık geçirdin mi ameliyat oldun mu gibi soruların ardından 2 sağ 2 sol koluma olmak üzere toplam 4 aşı yapıldı. Eşime 3 aşı büyük kızım ve oğluma 4 aşı 3 yaş küçük kızma 2 aşı yapıldı. Muayene ve aşılar için 2.000 $ kan ve röntgenler için 8 bin ₺ gibi bir ücret ödedik. (çocukların aşı karneleri olmasına rağmen yinede aşı yapıldı maalesef). Ödememizin ardından Unganlarda işimiz bitti yarın 16:00/17:00 arası dosyamızı alabileceğimiz iletildi. Yanılmıyorsam ertesi gün, gün içinde dosyanızın dijital olarak Konsolosluğa ulaştığı maili geliyor bir an ben dosyayı Unganlardan almaya gerek yok hissiyatına kapılsam da herkes gibi söylenen saatte 5 kişilik ayrı ayrı hazırlanan dosyaları Eldem teslim aldım ve heyecan içinde ertesi günü beklemeye başladık. (Bizim için Unganlar daha çok normal bir hastane kontrolü ve muayenesi havasında geçti. Girecek arkadaşlara hiç bir stresli durumun olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim Allah kimseye dermansız hastalık vermesin)
    Mülakat sabahı:
    Biz havaalanı tarafında Akyurt ilçesinde arkadaşımızın bize tahsis ettiği dairesinde kaldık. Unganlara ve Konsolosluğa 40 km. mesafede. Randevularımız sabah 09:00 da oldukları için sabah trafiğini göze alarak yaklaşık 07:00 gibi evden ayrıldık. stresli bir yolculuk sonrası 08:40 gibi konsolosluk önündeydik. Bizler 14 yaş altı çocukların randevu mecburiyetlerinin olmadığını biliyorduk. o yüzden küçük kızımız arabada uyuyordu abisi de ona bakacaktı bu planla araçtan ayrıldık. Ben eşim ve büyük kızım dosyalarımızı da yanımıza alarak yürümeye başladık. Önceden tanıştığım yine Green Card talihlisi saat 07:30 da randevusu olan Mustafa beyle karşılaştık ve heyecanla sorular arka arkaya eksik evrakı olduğu için çıkış kartı vermişler tamamlayıp içeri gireceğini söyledi ve ekledi, çocukları yanınıza alın mülakatta istiyorlar benim küçük kızımı görmek istediler dedi ve girişte öncelikte verdikleriniz iletti. Bizde dediği gibi yaptık uyuyan çocuğumuzla hep beraber o uzun kuyruklu sıraya yöneldik çok geçmeden Polis memuru kucakta çocuğu gördü çocukta mülakata girecek mi diye seslendi evet yanıtıyla siz en öne gelin lütfen dedi. Dediği gibi yaparak aranma kontrol kapısından içeri girdik pasaport kontrolü sonrası bahçe kapısına doğru ilerledik. (son ana kadar aile içerisinde konuşmamıza rağmen kontrolde büyük kızımın montunun cebinde unuttuğu kaş alma makası ve 2 adet ruj bir anda bizde heyecan yaratsada görevli polis olabilir heyecan yapmayınız, lütfen rujları kullanır mısınız dedi eşim ve kızım dudaklarına sürdü tamam yeterli geçebilirsiniz demesiyle bir anda rahatladık.) böyle şeylerin olabileceğini paylaşmak istedim ama elektronik cihaz vs. olsaydı kesinlikle almazlardı bilginize sadece araba anahtarını ses çıkarmıyorlar.
    Ağır kapıların ardından karşılama bankosundaydık, bizleri ilk önce ödeme veznesine aldılar nakit olarak ödememi yaptım. Evrakları teslim etmek için sıra numarasını veznedeki memur veriyor. Evrak teslim sıramız geldi Türk olan bayan vardı bankoda. Yaklaşık 10 tane yan yana bulunan çoğunluğunun turist vizesi işlemleri yapılan bölüm. Biz birinci sıradaki bankodaydık sırayla benden başladı,
    Kazanan talihli olan benden
    1 pasaport aslı
    2 evlilik cüzdanı aslı ve fotokopi
    3 diploma aslı ve fotokopi
    3 askerlik durum belgesi e devlet
    4 nüfuz kayıt örneği aile olan e devlet
    5 adli sicil belgesi e devlet
    6 banka dökümleri (baktı geri verdi) tapu ve araç ruhsatını gerek görmedi almadı
    7 Diğer istenen hiç bir evrakı sormadı (bende karıştırmadım )
    8 son olarak 2 fotoğraf ( fotoğrafları dijital bir makinada kopyasını aldı )
    9 sağlık rapor dosyası
    Eşimden
    1 pasaport aslı
    2 evlilik cüzdanı aslı ve fotokopi
    3 nüfuz kayıt örneği aile olan e devlet
    4 adli sicil belgesi e devlet
    5 sağlık rapor dosyası
    Çocuklardan
    1 pasaport aslı
    2 nüfuz kayıt örneği aile olan nüfus dairesinden
    3 adli sicil belgesi (16 yaş üstü için) adliyeden
    4 sağlık rapor dosyası
    Görevli bayan mülakatınızı başta hangi dilde yapmak istediğimizi sordu bizde Türkçe yanıtını vermiştik. Son olarak aynı sıra numaramız la yan bölümdeki veznenin yanındaki gişelerden numaramızı takip etmemizi mülakatımızın orada yapılacağını iletti. Veznede para yatırırken o bölümde beklemiştik ve o alanda çocuk parkı var bizimde küçük oradan ayrılmadığı için bire bir görüşmelere şahit oluyorduk çoğunluğun sevindiğini görmekle bi kaç ailenin üzüldüğünü şahit olduk.
    Çok geçmeden sıra bize geldi 2 bayan 1 erkek memur mülakat yapıyordu o gün, bize orta gişe erkek memur denk geldi, yabancı olmasına rağmen Türkçe konuşa biliyordu. Dosyalarımız elindeydi ayakta birebir karşılıklı aramızda zırhlı cam olan önü ve arkası açık yanları kapalı ses kesmesi için dizayn edilmiş localar.
    ilk önce sağ ellerimizi kaldırıp doğru cevaplar vereceğimize yemin ettirdi. Devamında burayla ilgili hiç birşey sormadı. Nereye gideceğimizi, ne iş yapmak istediğimizi, karşılayacak ve kalacak yerimizin olup olmadığı sorarak cevapları sağ köşede duvarda asılı bilgisayara yazdığını var sayıyorum. Memurda bulunan diploma evlilik cüzdanın asıllarını kapalı bölmeden iade etti bunlarla beraber hepimizin fotoğraflarıda iade etti. (burası önemli dikkat edin fotaların onlarda kalması gerekiyormuş biz Ankara'dan ayrıldıktan sonra akşam üstü konsolosluktan aradılar fotoğraflar sizde mi kaldı diye sordu evet iade edildi dedim onları yakınsanız getirebilir misiniz dedi bir bayan, ben de çok uzaklaştım dedim o zaman ups ile ek dosya yazıp zarfın özerine bize kargolayın dedi peki dedim ve ertesi gün Geçtiğimiz Cuma kargoladım, Pazartesi teslim edildi msj geldi bugün 12/11/2025 Çarşamba 3 oldu henüz Konsolosluktan henüz ses yok aynı gün mülakata girdiğimiz arkadaşlarım Ankara'dan Vizeleri basılmış pasaportlarını teslim alanlar var veya pasaportları gönderilen yolda olanlar var biz korku ve heyecanla bekliyoruz.) her ne kadar eksiğimiz olmasa da memurun hatasından dolayı stresli olarak haber bekliyoruz. Son olarak bana dönerek İngilizce biliyor musunuz sorusunu yöneltti kendimi ifade edemem çok az dedim biraz konuşur musunuz dedi bir anda dondum dünya durdu sanki bir şeyler bilmeme rağmen herşey gitti 3 /5 sn sonra hello, Where are you from gibi klasik bi kaç cümle çıktı ağzımdan gülerek tamam tamam dedi ve tebrik ederim vizeniz verilecek dedi, derin içten bir oh çektik, oğlan havaya sıçrıyordu bi ara, teşekkür ettik
    şimdi heyecanla beklemedeyiz..

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @bketcrsur gönderdikleri liste harici evrak mı istediler

• ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

• DV-2026 Sürecimde Sağlık Muayenesi ve Mülakat Deneyimim

Yaşadığım sağlık muayenesi ve mülakat sürecini paylaşmak istiyorum. Belki bu süreçten geçecek olanlara yardımcı olur.

Sağlık Muayenesi

19 Şubat 2026 tarihinde saat 09:30 için sağlık muayenesi randevusu almıştım. Daha sonraki günlerde uygun randevu bulamadığım için biraz erken bir tarih seçmek durumunda kaldım.

Muayene günü sabah 08:30 civarında Kuğulu Park’ın hemen yanında bulunan A4 Cafe’nin arkasındaki Unganlar Kliniği’ne gittim. Kliniğin 4. katında bir süre bekledim çünkü erken gelmiştim. Daha sonra sıra beklediğimiz odaya alındık. Sabah saatleri olmasına rağmen içerisi oldukça kalabalıktı. Bu nedenle erken saatlerde gitmenin daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum.

Sıram geldiğinde görevli hanımefendi önce pasaportumu ve aşı kartımı istedi.
    E-Devlet üzerinden aldığım aşı belgesinde çocukluk aşılarım görünmüyordu; sadece Covid, tetanoz ve kuduz aşıları görünüyordu. Tetanoz aşısını belgenin arkasına eklediler. Daha sonra pasaportumla birlikte 1-2 adet form vererek beni 5. kattaki laboratuvara yönlendirdiler.

Laboratuvar bölümünde yaklaşık 5-10 dakika bekledikten sonra önce 35 dolar ödeme yaptım ve kan tahlili için bir tüp kan verdim. Ardından 3. kata inerek göğüs röntgeni çektirdim.

Röntgen işlemi tamamlandıktan sonra tekrar 4. kata çıkarak doktor muayenesini bekledim. Sıram geldiğinde beni çağırdılar ve önce bazı protokol soruları sordular (kullandığım ilaç olup olmadığı vb.). Daha sonra muayene odasına geçtim.

Üstümü tamamen çıkarmamı (boxer hariç) istediler ve üzerime bir muayene yeleği verdiler. Yaklaşık 5 dakika sonra doktor hanım geldi. Yine bazı sorular sordu:
    • Mental hastalık geçmişi var mı
    • Daha önce ameliyat olup olmadığım
    • Genel sağlık durumum vb.

Muayene sonrasında 3 adet aşı yapıldı ve tekrar bekleme salonuna geçtim. Ardından 400 dolar muayene ve aşı ücretini ödedim. Bana ertesi gün saat 16:00–17:00 arasında gelerek kapalı zarf içindeki sonuçları almam gerektiğini söylediler. Ertesi gün gidip sonuçlarımı teslim aldım. Süreçte herhangi bir sorun yaşamadım.

Bu aşama için tavsiyem:
    Muayeneden 2-3 ay önce hangi aşıları olduğunuzu gösteren resmi bir belge alabilirseniz, bazı aşıları tekrar yaptırmanız gerekmeyebilir. Klinik çalışanları bu belgeleri kabul edebileceklerini söylemişti. Ben bu konuyu önceden araştırmamıştım.

Konsolosluk Mülakatı – 4 Mart 2026

Bana gelen 2NL e-postasında mülakat saatim 09:00 olarak yazıyordu. Bu nedenle 08:30 civarında Ankara’daki Amerikan Konsolosluğu’nun önünde bulundum.

Konsolosluğun yeri oldukça kolay bulunuyor. YDA Center’a çok yakın ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün tam karşısında.

İlk başta kalabalığı görünce uzun süre bekleyeceğimizi düşündüm ancak işlemler beklediğimden çok daha hızlı ilerledi.

Konsolosluğa giderken yanınızda elektronik cihaz (telefon, akıllı saat, çakmak vb.) götürmemenizi tavsiye ederim. Mekanik saatlerde genellikle sorun çıkarmıyorlar; birkaç kişinin kolunda gördüm.

Önce güvenlik noktasından geçtim. Pasaportumu teslim ettim, ismim çağrıldı ve güvenlik taramasından geçtim. İçeri girdikten sonra bana sıra numarası verildi.

İlk olarak 330 dolar vize görüşme ücretini ödedim. Daha sonra yan taraftaki gişeye yönlendirildim ve evraklarımı teslim ettim. Ödeme sırasında kredi kartı da kabul ediliyor, ancak orada birkaç kişinin kredi kartıyla ödeme yaparken sorun yaşadığını ve bu nedenle konsolosluk dışına çıkmak zorunda kaldığını gördüm. Bu yüzden her ihtimale karşı yanınızda nakit dolar bulundurmanız iyi bir seçenek olabilir.

Teslim ettiğim belgeler şunlardı:
    • Nüfus kayıt örneği
    • Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
    • Askerlik durum belgesi
    • Üniversite diplomam ve fotokopisi
    • Sağlık raporu
    • Banka hesap dökümü
    • Pasaport
    • Amerika’da kalmayı planladığım adresin çıktısı

Adres belgesini görevli hanımefendi sisteme girdikten sonra bana geri verdi.

Bu aşamada görüşmeyi Türkçe mi İngilizce mi yapmak istediğim soruldu. İngilizce konuşabilecek olsam da görüşmeyi Türkçe yapmak istediğimi söyledim.

Belgeleri teslim ederken birkaç kısa soru daha soruldu:
    • Daha önce evlendiniz mi?
    • Amerika’ya ilk gidişiniz mi?

Daha sonra konsolosluk görüşmesi için beklemeye başladım. Yaklaşık 30 dakika sonra ismim tekrar çağrıldı.

Görüşme sırasında:
    • Verdiğim bilgilerin doğru olduğuna dair yemin ettim
    • Parmak izim alındı

Konsolos memuru şu soruları sordu:
    • Hiç evlendiniz mi?
    • Daha önce Amerika’ya gittiniz mi?
    • Nereden mezun oldunuz?
    • Amerika’da nerede yaşamak istiyorsunuz?
    • Amerika’da ne iş yapmak istiyorsunuz?

Sorulara cevap verdikten sonra konsolos memuru şu açıklamayı yaptı:

“Mevcut yasa gereği şu anda vize basamıyoruz. Haberleri takip edin. Eğer yasa değişirse bize e-posta gönderin. Size bundan sonra ne yapmanız gerektiğini anlatan talimatları ileteceğiz.”

Ardından bana 221(g) belgesi verildi ve konsolosluk görüşmem bu şekilde tamamlandı.

Genel olarak süreç çok hızlı ve oldukça kolay ilerliyor. Stres yapılacak bir durum olmadığını düşünüyorum. En uzun kısım sadece sıranızı beklemek. Konsolosluk görüşmesi ise yaklaşık 10 dakika sürdü.* en yakın zamanda Excel tablosunu ve imzamı güncelleyeceğim*

• Merhaba,

Bugün Ankara’da 4 kişilik ailemizle mülakata girdik. Randevumuz 07:30’daydı. Ankara’da ikamet ettiğimiz için 07:05’te yola çıktık ve yaklaşık 07:35 gibi konsolosluğa vardık. Park yeri aramak ve sonrasında konsolosluğa yürümek biraz vaktimizi aldı. Vardığımızda önce uzun bir sıraya girdik. Görevliye randevu saatimizi söyleyince bizi öne aldı; çünkü 07:30 randevularını çoktan içeri almaya başlamışlardı. 🙂

İlk girişten itibaren oldukça güler yüzlü personelle karşılaştık. Ödeme işlemini kredi kartımızla sorunsuz şekilde hallettikten sonra evrak teslimi için sıramızın gelmesini bekledik. 15 numaralı bankodaki görevli evraklarımızı teslim aldı; ancak 16 yaşından büyük çocuklarımız için adli sicil kaydı almayı unuttuğumuzu fark edince kısa süreli bir mide krampı yaşadık. Buna rağmen görevli son derece yardımcı ve güler yüzlüydü. Kızımın hemen çıkıp evrağın çıktısını alabileceğini, bunun sorun olmayacağını söyledi ve tekrar hızlıca giriş yapabilmesi için üzerine not yazılmış bir kağıt verdi. 16 yaşındaki oğlumuzun adli sicil kaydı için de “tamam o zaman” diyerek eksik evrak kapsamında değerlendirdi. Bu arada değişen ikametgahımızı güncellemek istediğimizi söyleyince önemli değil dedi. Amerika’daki adresimizi DS-260 formuna yazmamıştık; onu da hallettik. Ayrıca mülakatı Türkçe isteyip istemediğimizi sordu; biz de Türkçe olmasını tercih ettik.

Kızımın gelmesi için yaklaşık yarım saat bekledikten sonra evrak teslimini tamamladık ve mülakat için sıramızın gelmesini beklemeye başladık.

Yaklaşık 40 dakika sonra 20 numaralı bankoda sıra numaramız yandı. Önce hepimiz sağ elimizi kaldırarak yemin ettik, ardından parmak izlerimiz alındı. Evrakları kontrol eden görevli sağlık raporunu sorduğunda, mevcut durum nedeniyle almadığımızı belirttik; o da “tamam” dedi. Bu noktada şunu da fark ettik ki sağlık raporu konusunu artık sorun etmiyorlar. Hatta bizden önce yine 19 numarada mülakata giren genç bir çift (iki küçük çocukları vardı) için, süreç açılmadan sağlık raporu almamaları yönünde özellikle bilgilendirme yaptılar.

Oğlumuzun adli sicil kaydını sorduğunda ise, gelen konsolosluk mailinde bu şekilde bir bilgi yer almadığını söyledik; ancak bunu eksik evrak olarak işaretledi. (O anda, geçmiş deneyimlerden böyle bir bilgi hatırladım ve neden zamanında hatırlamadım diye kendime kızdım, o da ayrı bir konu 🙂)

Sonrasında mülakat, daha önce herkesin belirttiği gibi ilerledi.

Asıl talihli olan eşime:

Ne iş yapıyorsunuz?

Amerika’da da bu işi mi yapacaksınız?

Amerika’da tanıdığınız var mı?

Nereye gideceksiniz?

Bana:

Ne iş yapıyorsunuz?

Çocuklara:

Öğrenci misiniz?

Üniversitede okuduğunu söyleyen kızıma ayrıca İngilizce olarak hangi üniversitede okuduğunu sordu.

Mülakatın sonunda süreçle ilgili bilgi verdi. Şu anda “refuse” (reddediyorum) statüsünde işlem yaptığını; ancak süreç açıldığında eksik evrakları belirtilen mail adresine göndermemiz gerektiğini ve sonrasında dosyanın tekrar açılacağını söyledi. Sarı 221(g) kağıdında mail bilgisinin olduğu yeri ve eksik evrakları işaretledi, arka kısmına da “DV Processing” yazarak belgeyi bize teslim etti. Açıklama yaparken yanına bir tercüman çağırdı; muhtemelen durumu daha net ifade edebilmek için bunu yaptı.

“Refuse” kelimesi biraz kafamızı karıştırdı; ancak eksik evrakları göndererek sürecin devam edeceğini söylemesi, bunun kesin bir ret olmadığı anlamını çıkarmamıza neden oldu.

Sonuç olarak üzerimizdeki yükten bir nebze de olsa kurtulmuş olduk. Son dönemdeki gelişmeler aklımızı oldukça karıştırmış ve bizi tedirgin etmişti. Yine de elimizden geleni yaparak süreci tamamladık. Bundan sonrası artık kısmet diyerek bekleyeceğiz.

Bu yoldaki herkese her şeyin en güzelini diliyorum. 🌿

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @ORUCU belgenin 221g olduğu nerde yazıyor bende sadece sarı kağıt var other seçeneğinde DV Pause şeklinde yazılmış

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@İbrahim-Şen öncelikle sizi ve ailenizi içtenlikle tebrik ederim.
    umarım yasaklar sonrası vizelerinize kavuşur ve hayal ettiğiniz hayata başlarsınız abd'de.

paylaştığınız videoyu forum kurallarımız gereği kaldırmak zorundayım.

bir de, çokça destek aldığınız ve sürecinizi yönettiğiniz forumdan tek kelime bile söz etmemiş olmanızı açıkçası garip karşlıyorum.
    elbette reklama ihtiyacımız yok, söz etmiş olmanızın bize sağlayacağı maddi bir katkı da yok ama; manevi olarak bu foruma ve destek aldığınız insanlara bir borcunuz olduğunu düşünüyorum.

tekrardan geri kalan süreçte size ve ailenize bol şans diliyorum.
    yolunuz açık olsun.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kemalalp 221g sadece bir fam kodu. konsolosluk görevlilileri AP'ye kalan dosya için gerekli detayların hepsini AP kağıdına yazmayabilir.
    size mevcut durumu yazmış ki gayet normal. sizde yazmıyor olması sizin durumunuzun farklı olduğunu göstermez.

• DV2026 Mülakat Deneyimim – 4 Mart 2026

4 Mart 2026 saat 09:00’da mülakatım vardı. Saat 08:45 civarında içeri alınmak üzere güvenlik kontrolünden geçtim ve ana binaya yönlendirildim. İçeri girdikten sonra vize ücretini ödedim ve evrak teslimi için sıramın gelmesini bekledim. Sıram geldiğinde evrak teslimi yapmak üzere gişeye gittim.

Benden istenilen evraklar şunlardı:

Pasaport

2 adet biyometrik fotoğraf

Vukuatlı nüfus kayıt örneği

Diploma aslı ve fotokopisi

Diploma e-Devlet çıktısı

Banka hesap dökümlerim

Araç ruhsatım

Askerlik durum belgem

USTravelDocs kayıt çıktısı

Adli sicil kaydı

Sağlık raporum (sarı zarf)

Ek olarak Green Card’ımın gönderileceği adresin güncellenmesi için ricada bulundum. Sağ olsun gişedeki hanımefendi bu konuda yardımcı oldu.

Daha sonrasında mülakatı Türkçe mi yoksa İngilizce mi yapmak istediğimi sordu. Ben de İngilizce yapmak istediğimi söyledim.

Ardından mülakatların yapıldığı bölüme geçtim ve heyecanla sıramı bekledim. Yaklaşık 20–25 dakika sonra beklediğim o an gelmişti. 🙂

Mülakatta geçen diyaloğu sırasıyla yazıyorum:

— Hi, good morning.

C/O: Hi, how are you?

— I’m doing great, thank you.

C/O: Please raise your right hand and swear that all the information you will provide today is true and correct.

— Yes, I do.

C/O: Have you ever been to the United States before?

— No, I have never been to the United States before.

C/O: Have you ever lived outside of Turkey before?
    (Bunu evrak teslimi yaptığım hanımefendi de sormuştu.)

— No, I haven’t.

C/O: What are you currently doing for work?

— I’m currently working as a front office operator at a 5-star hotel.

(Sonrasında otelin ismini ve nerede olduğunu sordu, cevapladım.)

Daha sonra aksanım ve İngilizce konuşma akıcılığımdan dolayı bu şekilde İngilizce konuşmayı lisede mi öğrendiğimi sordu. Ben de kısaca evet dedim. Bunun üzerine “Impressive.” dedi. O an mülakatın gidişatının olumlu olduğunu hissetmeye başlamıştım ve heyecanım biraz olsun azaldı.

Sonrasında anlayamadığım bir aksan olup olmadığını sordu. Ben de İngiliz ve Avustralya aksanını bazen anlamanın zor olabildiğini söyledim ve aynı soruyu kendisine sordum. O da gülerek aynı cevabı verdi. Her soruyla birlikte ortam daha da rahat bir hale geliyordu.

C/O: Where do you plan to live in the United States?

— I plan to live in Orlando, Florida because of its job opportunities in tourism, which aligns with my work background.

(Bunu söyledikten sonra onaylayıcı şekilde “Oh, okay.” dedi ve yazmaya devam etti.)

Yaklaşık 10–15 saniye sonra sorulara devam etti:

C/O: Do you know anyone in the United States?

— I have a friend in .........., California, whose address I used for mailing purposes only.

(Samimi bir şekilde “Okay.” dedi.)

Ardından “Anlaşılan otelinize bayağı Amerikalı geliyor.” dedi.
    Ben de evet, gerçekten çok fazla Amerikalı misafir ağırladığımızı söyledim.
    (Gerçekten de öyle, yaşasın Turkish Hairlines 🙂)

Sonrasında belgeleri karıştırmaya başladı. Banka dökümüne birkaç saniye baktı ve dosyaya koydu.

Aracımın ruhsatının fotokopisine baktı ama tam anlayamadı ve sordu:

C/O: What is that?

— It’s the registration of my vehicle.

“Okay.” dedi ve belgeyi geri vermek için kenara koydu, dosyama eklemedi.

Daha sonra maaş bordrolarımı da tam anlayamadı. O sormadan:

— And those are my payslips.

dedim.

“Ooh, okay.” dedi.

Diploma aslı ile fotokopisini karşılaştırdı, fotokopiye imza ve kaşe vurdu. Ardından ekrana baktı ve son soruyu sordu:

C/O: Have you ever been married?

— No, I have never been married.

Daha sonra sandalyesini geriye itti, o hiç sevmediğim ve sevmeyeceğim sarı kağıdı aldı ve:

“Kısaca gelişmeleri biliyorsundur.” dedi.

Ben de “Evet, maalesef.” dedim.

O sırada kağıda tarihi, dosya numaramı ve sebep olarak DV PROCESSING yazdı. Pasaportumu geri verirken ben de esprili bir şekilde:

“In fact, you guys can keep my passport if you want, I probably won’t be needing it anytime soon.” 😄

dedim.

O da gülerek:

“Sorry, I can’t do that.” dedi.

Ben de mülakat için teşekkür ettim ve gişeden ayrıldım. Binadan çıkıp o meşhur uzun bahçeye geldiğimde derin bir nefes aldım ve o anda üzerimden büyük bir yük kalktı.

Artık sürecin benim sorumluluğum olan kısmı bitmişti. Gerisi politikalara kalmış durumda. Güzel bir deneyimdi ve bana çok şey öğretti.

Umarım en kısa sürede her şey yoluna girer ve tüm talihlilerin Amerika macerası başlar.

(Mülakatı özellikle diyalog şeklinde yazmamın sebebi, ilerleyen tarihlerde mülakata girecek kullanıcıların süreci mümkün olduğunca gerçekçi şekilde görebilmelerini sağlamak. O an yaşanan atmosferi, sorulan soruları ve mülakatın akışını tüm detaylarıyla aktarmaya çalıştım ki herkes kendi hazırlığını buna göre yapabilsin.)

• @Emre-Işık-0 Yaa, bu kadar iyi giden bir mülakatın sonu böyle mi olmalıydı 😞 Anlamsız bir duraklama süreci ve sonuçta eline tutuşturulan bir sarı kağıt ! "Zor oldu ama vizeyi aldık sonunda " diyebileceğimiz günler de gelir umidiyle sabretmeye devam...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |