Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar günaydın, vizem onaylandı detayları yazacağım. 🤍🤍🤍

• @gokcesak tebrikler çook sevindim🥰

• Bugün mülakata girdim ve mülakat sorunsuz geçti dostlar 9 da girdim 10:30 çıktık ne istedilerse verdim tüm sorulara cevap verdim ama bir soruya ayar oldum karinla ne konuşuyorsun yanyanayken üç sefer sordu normal konuşuyoruz havadan sudan diyorum detay istiyor 3 kez aynı cevabı verdim sana ne lan karimla olan muhabbetten Numuneye denk geldim hakkını verdik Sonuç vize onaylandı ✌

• @ahmetZ ahhahahshsh hocam hayırlı olsun ama okurken çok güldüm 😀😀 saçma bir soru olmuş biraz insan ne diyeceğini de şaşırır

• Arkadaşlarım İstanbul'a dönerken size mülakat deneyimlerimi yazayım dedim. Öncelikle bit teşekkür etmek istiyorum.Biz sürecimizi avukatsız tamamladık. Ama buradan aldığımız yardımlar sayesinde, buradaki arkadaşlarıma çoook çoook teşekkür ederim, hakkınızı helal edin. Ve burada lütfen imza kısımlarınızı doldurmayı unutmayın, bizden sonra bu süreçte olacak kişilere büyük yardım :). Gelelim mülakata, gözümde o kadar büyütmüştüm ki gece uyuyamadım heyecandan. 9.15'te olan mülakatıma 8.30 gibi konsolosluğun önünde bekleyerek başladım, karmaşık olan hiçbir durum yok randevu saati gelenleri sırasıyla içeriye alıyorlar. İlk güvenlik kontrolünden sonra içeride binaya girdim ve oradada ilk etapta sıra numarası veriyorlar. Sıra numaram yandığında ilk vukuatlı nüfus kayıt örneğim, sonra adli sicil kaydım, evlilik cüzdanımı ve 1 adet resmimi aldılar. Tekrar oturdum ve mülakat sıramı beklemeye başladım. 2 kişi ile sohbet ettim onlarda evlilik vizesine başvurmuştu, biri bebekli bir aile diğeri de Miami'ye gidecek olan arkadaştı. Hepimiz çok heyecanlıydık, belki burada okuyorlarsa :). Sonra görevli Gökçe Hanım diye seslendi. Aha dedim ne oldu acaba gittim interwiev penceresine, 1 adet resim daha alabilir miyiz dedi. 4 tane götürmüştüm iyi ki dedim. Sonra tekrar çağıracağız dediler. 1 kişi aynı pencerede mülakat olduktan sonra tekrar çağırdılar beni. Başta ilk belge tesliminde bana mülakat dilini sormamışlardı. Ama türkçe bilen tatlı bir kadına denk geldim. Bana en son vereceği Amerika'da olan haklarımın kağıdını başta verdi ve çok şaşırdım. Çünkü 1 tane bile soru sormadan onaylandı yani. Sonra sadece eşimin ismini söyleyip bu kim dedi? Amerika'da çalışıyor mu? İlk evliliğiniz mi? Amerika'da kaç gün kaldın? diye sorular sordu. Benim çocukken ailem tarafından alınmış bir vizem vardı, Ama gitmemiştim bunu extra belirttim. Ve tebrikler vizeniz onaylandı 🙂 Toplam 5 dakika bile sürmedi. Tavsiyelerim kesinlikle kısa ve öz cevaplar verin. İstediklerini söyleyin yeterli. Ama hissettiğim şey bana kalırsa biz oraya gitmeden her şeyin cevabı önceden verilmiş oluyor. Şimdiden benden sonraki arkadaşlara başarılar diliyeyim. 🙂

• Arkadaşlar mülakat detayını yazıyorum eşimin dilinden;

Randevumuz 9’daydı biz biraz erken gittik 08:15 gibi beklemeye başladık. 9 randevularını almaya başladıklarında oradaki polis memuru bebeğimiz olduğu için beni öncelikli sıraya aldı. Güvenlik kontrolünden sonra içeri girdim. Kontroldeki polis memuru da nazik içten biriydi. Beni heyecanlı görünce çok mu gitmek istiyorsun dedi ben de eşim ve kızım vatandaş evet istiyorum dedim o da o zaman neden takılıyosun zaten alırsın dedi çok güleryüzlüydü, biraz daha rahatladım. Sonra içeri girdim ve IR-1 için başvurduğumu söyledim bana hemen sıra kâğıdımı verdiler. Yaklaşık 7-8 dk bekledikten sonra evrak teslimi için çağrıldım. Benden sadece
    •nüfus kayıt örneğim
    •adli sicil kaydım
    •evlilik cüzdanımın aslı
    •pasaportum
    •1 adet biyometrik fotoğraf
    istendi. Burada ufaktan ilk evliliğiniz mi daha önce amerikada bulundunuz mu ve eşinizin ilk evliliği mi diye sorular soruldu sonrasında arka tarafta bekleyebilirsiniz mülakatınız İngilizce mi türkçe mi diye sordu ben de türkçe dedim ve beklemeye başladım.
    10 dakika bekledikten sonra çağrıldım. Kadın bir memur benimle ilgilendi. Onun türkçesi zayıf olduğu için evrak teslimindeki beyefendiyi çevirmen olarak çağırdı ve öyle ilerledik.
    •(Eşimin ismi) bu kim? dedi,
    •Eşinle ne sıklıkla görüşüyorsun?
    -Eşim türkiyede yaşıyor benimle diye cevap verince; •Eşinin amerikada yaşadığına dair bir kanıtın var mı?dedi ben de eşimin orada sahip olduğu bir ev var ve faturaları ödeniyor dedim
    •Eşinle nasıl tanıştın?
    •Eşin amerikada çalışacak mı?
    Diye sorduktan sonra sorular bitti bu mülakatta benden hiçbir evrak istenmedi.
    Sonrasında;
    “tebrikler vizeniz onaylandı pasaportunuz 3 iş günü içinde teslim edilecek”
    dedi ve derin bir nefes aldım. Mülakatım çok kısa sürdü, dediğim gibi evrak dosyamı açmadım bile, bide o kadar kalın bir klasör yapmıştım hiçbirine bakılmadı. Gerçekten işi kolaylaştıran bir memurdu. Evrak teslimi ve mülakat 3-5 dakika sürdü gerisi beklemeydi. Umarım sizler de öyle insanlara denk gelirsiniz herkese başarılar dilerim.
    🇺🇸🇺🇸🇺🇸

• @gokcesak gökçe hanım tebrik ederim sanırım o bebekli aile biz oluyoruz siz eşimle görüşmüşsünüz içeride çıkınca bana da bahsetti cr-1 görüşmesi olan biriyle tanıştım diye, çok sevindik adınıza sizlere de ailenizle birlikte güzel bir yaşam diliyoruzz 🙏🏻🇺🇸

• @erncndr sağ ol 😂

• @Zübeyde-Cengiz teşekkür ederim 🥰🥰 darısı başınıza

• @erncndr evet muhtemelen güzel bir karşılaşma olmuş forumdan birilerini görmek 😊 pozitif onaylı bir gün geçirdik. Bende yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum, teşekkür ederim ✨✨

• @gokcesak tebrik ederim 👏🏻

• @erncndr Gözünüz aydın, tebrik ederim 👏🏻

• @can-bolatbaş teşekkür ederim 😊🙏🏻 darısı başınıza

• @can-bolatbaş teşekkür ederim hocam darısı başınıza inşallah 🙏🏻

• Vizeleri onaylanan herkesi tebrik ederim. Sizler kadar bizler de sevindik. Iyı yolculuklar dıyelım artık. 🙂

• Merhabalar. Güncelleme geçmek istedim. NVC ye geçtiğimiz hafta yüklediğim dosyaların tamamı bu hafta onaylandı. Şimdi randevu tarihini beklemeye başladık. Randevu vermeleri ne kadar sürüyor. sizlerin tecrübeleri nasıldı?

• @gokcesak tebrikler 🤗 bana da o kâğıdı önce vermişti demek ki o zaman sorulardan önce onaylanmış mıydım zaten hiç bunu düşünmemiştim 😄

• @gokcesak teşekkür ederim güzel dilekleriniz için🙏🏻

• @erncndr eyvallah hocam, yavaş yavaş sıra sizlerden bize geliyor

• Tebrik eden tüm herkese teşekkür ederim sıra sizlerde. 🙏🏻

Mülakattan hemen sonra visa status administrative processing olarak mı güncelleniyordu? Şuan bende böyle görünüyor normal değil mi böyle yazması? Çoğu kişi ertesi gün issued olmuş yine de bi sormak istedim. Bugün onay alan diğer arkadaşlarda da visa status böyle mi?

Benzer Başlıklar

• 9
  • 5887
  • 226
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |