Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 519.7k 770

  • @ugursway teşekkür ederim, öyle olabileceğini düşünerek sordum ama bizden aldığı bilgiler doğrultusunda iptal etmesi gerektiğini söyledi. Biz eşimin durumunda dolayı oldu diye anladık. Arka tarafa defalarca geçerek birilerine danıştı sonra da iptal etti.


  • @ugursway Normalde bildiğim kadarıyla DV vizesi basıldığında diğer vizeler iptal ediliyor. Ancak hem AP’ye kalıp hem de turist vizesinin iptal edilmesi bana biraz kişiye özel bir uygulama gibi geldi.

    Bu durum herkes için mi geçerli? Yoksa AP sürecine kalıp sonunda DV vizesini alamazsak, mevcut vizemizden de mi oluyoruz?


  • @bkaraca
    Merhaba, DS-260 doldurdugunuz anda Amerika’ya goc etme niyetinizi resmilestirmis oluyorsunuz, bu durum bile tek basina, ilgili konsolosun gocmen vizesi mulakati sirasinda gocmen olmayan vizeleri iptal etmesi yeterli olabiliyor. Evet genel olarak FAM yasasina gore en son gocmen vizesi onaylandigi zaman iptal edildigi belirtiliyor ancak bu iptalin zamanlamasi tamamen konsolosun takdirine gore degisiyor. Dediginiz gibi DV vizesini alamadiginiz senaryoda ise gocmen olmayan vizeniz iptal olmasa bile Amerika’ya girisiniz sirasinda CBP memuru turist olarak girisinize izin vermemesi kuvvetle muhtemel. Tabii ki son senaryoda bunlarin hicbiri tekrardan turist vizesine basvurunuz icin engel degil, zorda olsa mulakatinizi yapacak konsolos ya da sonrasinda CBP memuru turist olacaginiza ikna olursa vizenizi/girisinizi onaylayabilir.


  • Bülten kayıplara karıştı


  • Bülteni unuttular heralde


  • Elimizden gelen bir şey yok malesef yasayıp göreceğiz süreci ,Hayırlısı olsun da hepimiz için


  • @hüsnücan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar yarın unganlarda muayenem var sonuçlar 1 gün sonra çıkıyormuş. Bu sonuçları zarfları vs. 2 hafta sonra vize görüşmemin oldugu tarihte teslim alma şansım var mi bilgisi olan var mı?

    Bu şekilde alma şansınız var, DV2026 Mülakat Deneyimleri başlığında ve önceki yıl Ankara’da mülakata giren talihlerin deneyimlerinde benzer durumu okuyabilirsiniz. Göz atmanız ve okumanız faydanıza olacaktır.


  • @FatihK-1 selamlar 212g mi birakti sizi ?


  • Bu ileti silindi!

  • @aktases ilgili konu için size özelden destek olacağım.


  • @FatihK-1, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    yine, yeni, yeniden sağlık muayenesi olunmadığı için mülakat yapmamalarının hata olduğunu söylüyorum.
    ve eminim ki yakında muayenesi olmayan birileri mülakat yapıp çıkacka o binadan.
    o zaman anlayacağız hatanın o görevli özelinde olduğunu.

    Merhaba.

    Bugün Ankara'da sağlık raporsuz bir şekilde mülakata girebildim. Sağlık raporu istediklerinde süreç duraklatıldığı için almadığımı, riske atmak istemediğimi söyledim. "Good job" şeklinde yanıt aldım.

    Vize memuru "pause" durumu sona erdiğinde sağlık raporunuzu getirip sürece devam edebilirsiniz dedi.

    i said what i said..

    beyin bedava


  • @excan 221(g)


  • @FatihK-1 ah ya şansıma bak ben bu iletiyi nasil bu kadar geç gördüm şuan unganlardayim keşke önceden görseydim inşallah 6 ay içinde pause kalkarda tekrar ayni paralari vermek zorunda kalmam kalmayiz benim durumda olan kişiler 😕


  • @FatihK-1 haklının acelesi yok diye boşa dememişler verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Umarım ankara doğru olanı yapmaya genel olarak karar vermiştir daha önceki gibi iş bilmez 1-2 memurun saçmalıklarını tekrarlamazlar


  • @gucarslan saygilar, size bir sorum olacak mulakat sonrasi 221g sari kagit alanlarda memur elle 3 farkli not yazmislar kimi dv policy, dv paused, dv processing gibi yazilar fark ettik sizce bir anlam iceriyormu ? Tesekkurler


  • Kızımın pasaportunu düşürmüşüz. Pasaportsuz mülakata kabul ettiler 221g sarı kağıdımızı aldık çıktık. Umarım en kısa sürede açılır herkese hayırlı olsun inşallah .


  • @FatihK-1 tamam super.


  • @excan önemli olan oraya yazdığı değil, AP kodu.
    bu yüzden hiçbir fark yaratmıyor


  • Merhaba ,
    Yarınki sağlık muayenesi randevumuzla ilgili kararsız kaldık, aklımızda bazı soru işaretleri var. Randevuyu iptal edersek ve “pause” durumu kalkarsa, ve yoğunluk olursa tekrar muayene randevusu bulmakta sıkıntı yaşar mıyız? Ya da bir ihtimal balgam testi istenmesi durumunda süre yetişmemesi durumu olur mu? Sağlık evrağını sonradan göndermemiz, vize basım sürecinde bizi geriye atar mı ? Gibi gibi... Ne stresli bir süreçmiş bu gerçekten :(


  • @Damlaybars benim gittigimde sadece 1 cift den istediler ancak yaslar yuksekti, akcigerde leke gorduler 3 gun arka arkaya balgam testi ve 2 ay sonra sonuc cikacak dediler fakat mulakata girebilirsiniz problem yok dediler,


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum