DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
yine, yeni, yeniden sağlık muayenesi olunmadığı için mülakat yapmamalarının hata olduğunu söylüyorum.
ve eminim ki yakında muayenesi olmayan birileri mülakat yapıp çıkacka o binadan.
o zaman anlayacağız hatanın o görevli özelinde olduğunu.Merhaba.
Bugün Ankara'da sağlık raporsuz bir şekilde mülakata girebildim. Sağlık raporu istediklerinde süreç duraklatıldığı için almadığımı, riske atmak istemediğimi söyledim. "Good job" şeklinde yanıt aldım.
Vize memuru "pause" durumu sona erdiğinde sağlık raporunuzu getirip sürece devam edebilirsiniz dedi.
-
Teşekkür ederim aydınlattığınız için, bu durumda pause yasası kalkınca ,ailece ikinci bir defa Viyana’ya gitmek kesinleşti, bunu öğrenmiş olduk sayenlzde.
-
Bugün Ankara’da mülakata giren 20 arkadaşımız vardı,farklı bir durum gelişmedi herhalde değil mi? Bir de merak ettiğim ekstra evrak talebi oldu mu acaba
-
@tumra buraya mutlaka deneyim yazacak arkadaşımız olacaktır, ancak ön bilgi mahiyetinde aşamalar başlığında birşeyler paylaşıldı bilginize.
-
@Betül-0 Bizim numaramız current olmuştu mail gelmediği için kazandığımızı öğrendiğimiz sayfaya güncelleme gelmişti 7 Kasım olan mülakatımı 14 Ekim de o sayfada gördüm.Numaranız current olduktan sonra oradan ara sıra kontrol ediniz
-
Merhaba herkese, buraya iç açıcı şeyler yazmak çok isterdim ama maalesef kendi sürecimiz adına çok üzgünüm.
Bugün gerçekleştirdiğimiz mülakat sonucunda asıl kazanan eşim (Türk Vatandaşı); İran’da pilot olarak (yolcu uçağı pilotu) çalıştığı için ek güvenlik araştırması kapsamında DS5535 formu doldurmak üzere AP’ye bırakıldı. Pause sürecinden dolayı AP’ye bırakılmaktan ayrı bir süreç oluştu kendisi için. Ben ve çocuğumuz için gerek olmadığını söylediler.
Beni üzen kısım bu değil, bunu zaten bekliyordum ama üçümüzün de geçerli ABD turistik vizelerimizi iptal ettiler, bunu beklemiyordum ve çok üzüldüm.
DS5535 formunda son 15 yıllık yurt dışı giriş çıkışları soruluyor, ama işi itibarıyla görevli olarak giriş çıkışları da çok yoğun nasıl bu kadar bilgiyi vereceğiz bilemiyorum. Yönlendirebilecek bilgi sahibi olan varsa çok memnun olurum.
-
@aktases
Merhabalar, oncelikle gecmis olsun. Gocmen vize surecinde eger hali hazirda gocmen olmayan bir vizeniz varsa iptal edilir, bu gocmen vize prosedurunun bir parcasidir. DS-5535 formunuz icin sayin @gucarslan ‘dan destek talebinde bulunmanizi tavsiye ederim. Kolayliklar dilerim. -
@aysegul evet bir AS dosyası deneyimi vardı, bir de Buket hanımın bulgaristan doğumlu çocuğu olduğu için farklı durumlar diye düşündüm. Tabi yazanlar olacaktır bekleyemiyoruz ki ayşegül hanım stres stres stres
-
@ugursway teşekkür ederim, öyle olabileceğini düşünerek sordum ama bizden aldığı bilgiler doğrultusunda iptal etmesi gerektiğini söyledi. Biz eşimin durumunda dolayı oldu diye anladık. Arka tarafa defalarca geçerek birilerine danıştı sonra da iptal etti.
-
@ugursway Normalde bildiğim kadarıyla DV vizesi basıldığında diğer vizeler iptal ediliyor. Ancak hem AP’ye kalıp hem de turist vizesinin iptal edilmesi bana biraz kişiye özel bir uygulama gibi geldi.
Bu durum herkes için mi geçerli? Yoksa AP sürecine kalıp sonunda DV vizesini alamazsak, mevcut vizemizden de mi oluyoruz?
-
@bkaraca
Merhaba, DS-260 doldurdugunuz anda Amerika’ya goc etme niyetinizi resmilestirmis oluyorsunuz, bu durum bile tek basina, ilgili konsolosun gocmen vizesi mulakati sirasinda gocmen olmayan vizeleri iptal etmesi yeterli olabiliyor. Evet genel olarak FAM yasasina gore en son gocmen vizesi onaylandigi zaman iptal edildigi belirtiliyor ancak bu iptalin zamanlamasi tamamen konsolosun takdirine gore degisiyor. Dediginiz gibi DV vizesini alamadiginiz senaryoda ise gocmen olmayan vizeniz iptal olmasa bile Amerika’ya girisiniz sirasinda CBP memuru turist olarak girisinize izin vermemesi kuvvetle muhtemel. Tabii ki son senaryoda bunlarin hicbiri tekrardan turist vizesine basvurunuz icin engel degil, zorda olsa mulakatinizi yapacak konsolos ya da sonrasinda CBP memuru turist olacaginiza ikna olursa vizenizi/girisinizi onaylayabilir. -
Bülten kayıplara karıştı
-
Bülteni unuttular heralde
-
Elimizden gelen bir şey yok malesef yasayıp göreceğiz süreci ,Hayırlısı olsun da hepimiz için
-
@hüsnücan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar yarın unganlarda muayenem var sonuçlar 1 gün sonra çıkıyormuş. Bu sonuçları zarfları vs. 2 hafta sonra vize görüşmemin oldugu tarihte teslim alma şansım var mi bilgisi olan var mı?
Bu şekilde alma şansınız var, DV2026 Mülakat Deneyimleri başlığında ve önceki yıl Ankara’da mülakata giren talihlerin deneyimlerinde benzer durumu okuyabilirsiniz. Göz atmanız ve okumanız faydanıza olacaktır.
-
@FatihK-1 selamlar 212g mi birakti sizi ?
-
Bu ileti silindi! -
@aktases ilgili konu için size özelden destek olacağım.
-
@FatihK-1, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
yine, yeni, yeniden sağlık muayenesi olunmadığı için mülakat yapmamalarının hata olduğunu söylüyorum.
ve eminim ki yakında muayenesi olmayan birileri mülakat yapıp çıkacka o binadan.
o zaman anlayacağız hatanın o görevli özelinde olduğunu.Merhaba.
Bugün Ankara'da sağlık raporsuz bir şekilde mülakata girebildim. Sağlık raporu istediklerinde süreç duraklatıldığı için almadığımı, riske atmak istemediğimi söyledim. "Good job" şeklinde yanıt aldım.
Vize memuru "pause" durumu sona erdiğinde sağlık raporunuzu getirip sürece devam edebilirsiniz dedi.
i said what i said..

-
@excan 221(g)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum