Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Yuri-Spaky kontrol ettim ama yok erken tarihte yaptırdığım için olabilir belki stres yapmak istemiyorum. Bana ilk gün masraf receipt da gelmedi ki. Teşekkür ederim ☺

• @erncndr Su gibi gecsin 🙏🏻

• @Merve-Khan Bence hic endiselenmeyin. Mulakatiniza digerlerine nazaran vakit oldugu icin agirdan aliyorlardir. Ben olsam 5'ine kadar endiselenmezdim. Yine de iciniz rahat edecekse cagri aldiklari saatlerde her gun arayin. Nasilsa bir noktada acacaklar 😊

• @ceen ben de öyle düşünüyorum, endişe etmemeliyim 😇 teşekkür ederim güzel düşünceniz için 🙂

• @Merve-Khan Makbuz da gelmediyse belki de email adresini yanlış aldılar. Biz de bir ay önceden muayene olduk ama sonuçlar geldi. Buradan numaraları var, gerçi siz de bulmuşsunuzdur:
    Telefon +90 850 532 84 72
    Eposta [email protected]
    Fax +90 850 532 62 27

Doktorların bir de bu numaraları ve emailleri bulunuyor internette:
    +90 850 532 53 27
    [email protected]
    [email protected]

Bir de geçmişte de burada aynı şeyden şikayet edenler vardı. İletişim için başka numaralardan ulaşmışlardı diye hatırlıyorum. Ama burada da bulmak zor. Bakmaya çalışalım.

• herkese merhaba,esımın aılesının saglık problemlerınden dolayı uzun sure burayı takıp edemedım,umarım herkes ıcın guzel gelısmeler ve haberler alınmısıtr.buradan bılgısı olan var mı bız dq tarıhı beklıyoruz en son 15 aralıkta esımın bosanma evrakı ıngılızce tercume ve abd de yasayacagımız adres ıstendı bız esımle turkıyede yasıyoruz.esımın abd de olan arkadasında ılk gıttıgımızde kalacağımız ıcın o adres beyanı abd pasaportu ve ehlıyetını gonderdı bızde ona ıstınaden evrakları ılettık.sonra bu evraklar kabul edıldı gorundu ama 31 aralıkta tekrar ıkmamet kanıtı ıstendı evrakların hepsı kabul edıldı gorundugu ıcın mukerrer talep dıye sımdıye kadar ıslem yapmadık 6 hafta gectıgı ve ses cıkmadıgı ıcın kamu soru sorma platformuna maıl attım onlarda bana Bazı gerekli mali belgelerin eksik olduğunu bildiren bir mesaj ılettıler ama malı evraklarımızda kabul edıldı gozukmekte.ve aos ek belge yukle harıcınde bır yer yok.su an tıkanmıs durumdayım ve ne yapacagım hangı adımı atacagımı bılemıyorum.su ana kadar avukat olmadan geldık ama su anda bır avukat ıle mı ılerlersek dedım ama su asamada nasıl oacak ınannın bılmıyorum.uzun bır maıl oldu luutfen k bakmayın burada bukunan arkadaslardan baska kımse anlamıyor bu yorgunlugu bılgısı olan ya da dusuncesı olan var ıse yardımcı olursanız sevınırım herkese boll sans ve kolaylık. sevgıyle. gelen maıl:https://ceac.state.gov adresindeki çevrimiçi Konsolosluk Elektronik Başvuru Merkezi (CEAC) aracılığıyla hesabınıza gönderdik.
    Ayrıntılı mesajımızı okumak için, NVC dosya numaranızı ve fatura kimlik numaranızı kullanarak CEAC'ye giriş yapın.
    Site, Özet Bilgiler sayfanızda açılacaktır. Mesajlarınızı okumak için, sayfanın sağ tarafındaki Mesajlar bölümünün altında yer alan Yeni Mesaj simgesine tıklamanız yeterlidir.
    Mali belgeler kontrol listesi, henüz dosyalanmamış veya değiştirilmesi gereken gerekli belgeleri göstermektedir. Göçmenlik vizesi dosyanızın işlenmesine devam edebilmemiz için eksik belgeleri CEAC'ye yüklemeniz gerekmektedir.
    CEAC'ye belge yükleme konusunda ayrıntılı talimatlar için lütfen https://nvc.state.gov/submit (İngilizce) veya https://nvc.state.gov/submit/espanol (İspanyolca) adresindeki web sitemizi ziyaret edin.

• @Yuri-Spaky randevu hatırlatma maili aynı mail adresime geldi, evet burada sizin yazdığınız e-posta adresine mail attım otomatik mesajla dönüş oldu, aynı numarayı aradım ama bekletiyor sadece, belki de daha zaman olduğu için gelmiyor diyordum ama sizin gelmiş bakalım beklemedeyim, bir sıkıntı yoktur umarım. Teşekkür ederim ilgili yanıtınız için 🙂

• @Fatma-Antalya Buradan anlamak zor. Belki de sisteme yüklediniz ama submit butonuna basmadınız. Belki boşanma evrakının İngilizce çevirisini sisteme istendiği gibi yüklemediniz. Hem orijinali hem İngilizcesi gerekli olabilir. Belki sizin ABD içinde yerleşik kanıtınız yeterli olmamıştır. Sizden istenen belgeleri dikkatlice birebir aynen hazırlamanız gerekli. Şu ana kadar çoktan DQ olmalıydınız.

• @erncndr sorunsuz onay almanızı diliyorum 🙏

• @gokcesak inş çok pozitif bir görevliye denk gelip kolayca onayınızı alırsınız 🙏🙏

• @Yuri-Spaky hepsıne baktım ama hepsı accepted gozukmekte eksık evrak ıstenıldıgınde dosyanın yanında eksık evrak yazmakta ıdı sımdı yukleyecegım alan ya da yazılan notta yok 4-6 hafta dıye bekledım ya butun evrakları aos ek belge yukle adımında tekrar yukleyecegım ya da kamu soru sorma ya tekrar maıl atacagım psıkolojık olarak delırmenın bır tık altındayım sanırım 😕 donus ıcın cokk tesekkurlerr🙏🏻

• @Fatma-Antalya Mesajları kontrol ettıysenız eksik evrakları bilmiyorsanız mecburen tekrar soracaksınız. Sakin olun ama. Durumunuzu hiç bilmiyorum. Ama bütün aşamaları sakince son bir kontrol edip tekrar sormanız önemli.

• @Fatma-Antalya Bu durumda gerçekten zor işiniz ve yardıma ihtiyacınız gerçekten var. Sizin için şunları yazabilirim.

Dosyanızın eksiksiz olarak DQ olmadığını görüyorsunuz zaten.
    Neden kabul edilir ama eksik denir. Bunu düşünelim. Dosyalar okunur durumda ve kabul edilir. Ama daha çok belgeye ihtiyaç duyuluyor olabilir.
    Mesela burada başka arkadaşlar da var her iki eş de Türkiyedeler. Bu durumda ikamet kanıtı/domicile belgeleriniz yetersiz bulunmuş olabilir. ABD vatandaşı olan eşin belki daha çok kanıt ve garanti sunması gerekir. Belki onu bekliyorlardır. Bu durumda mevcut dosyalarınız OK kabul edilir durumda ama yetersiz, ve daha çok kanıt sunmanız bekleniyor olabilir. Belki ondan sonra DQ olursunuz. Bunu kesin söyleyemem tabii.

Kamu sorgusu cevabınızda "mali belgeler eksik" denmiş, muhtemelen sponsorun (eşinizin) ABD ikametgahını yeterince kanıtlayamadı.
    Belki de bir arkadaş arkadaş adresi beyanı yeterli gelmemiştir. NVC, eşinizin ABD'ye yerleşme konusunda somut adımlar attığını görmek istemiş olabilir.
    Arkadaşınızın pasaport ve ehliyeti sadece onun orada yaşadığını kanıtlar. Eşinizin oraya yerleşeceğine dair kendi adına kanıtlar sunması gerekir.

ABD banka hesaplarının aktif kullanıldığına dair ekstreler.
    ABD'de iş arama yazışmaları veya iş teklifi (varsa).
    ABD seçmen kaydı veya oy kullanma belgeleri.
    ABD'deki sigorta veya ehliyet yenileme işlemleri.
    Eşyaların ABD'ye taşınması için alınan nakliye teklifleri.
    İkametgah ev kiralam belgesi ya da faturalar vs vs... Ne varsa artık.
    Ama en güçlüsü iş ve çalışma belgeleri mümkünse.
    Sponsor oldu mu arkadaşınız?
    Ayrıca genelde yazılı ve imzalı kağıt gönderiyorlar ve ben bakacağım bir şey olursa şeklinde yazıyorlar. Bunu konsoloslukta sorduklarını duyduk ama belgeler çok yetersizse ilk aşamada da takılmış olabilir.

Yani yetersiz demiyorum sakın yanlış anlamayın. Sadece ne olabilir onu düşünüyoruz.

Açıkçası benim aklıma gelenler bunlar. Ama tam neler yüklendi detayları ben bilmiyorum. Pekala teknik başka bir sorun da olabilir sitede. CEAC sisteminden Add a Document butonu var. Biz oradan ek belge yüklemeleri zaman zaman yapabiliyoruz. Sonra da Submit butonuna basıyoruz.
    Sisteme giriş yaptığınızda messages kısmında yeni gelen mesaj işareti yok değil mi?
    Bunlar dışında hepsi tamamsa tekrar onlara sormanızda fayda var. Ama burada benzer durumda arkadaşlar da söyleyebilir belki zamanları olursa.

• Yepyeni bir soru ile karsinizdayim. 😊

Eşimin ve çocukların göçmen vizeleri onaylandı ve sağlık muayenelerini aynı gün tamamladılar. Aynı anda giriş yapmaları zorunlu mu, yoksa çocukların okulunun bitmesini bekleyebilir miyiz?
    Eşim Mart ortasında ABD’ye gelecek. Ben ise Temmuz başında Türkiye’ye gidip çocukları alarak birlikte ABD’ye döneceğim.

Konsolosluğa email gönderdim ama tecrübesi olan var mıdır diye de bir sorayım dedim. 😊

• @ceen Harika! Çok sevindim. tebrik ederim. 🙂 Cevabı bilmiyorum. Ama sağlık kaydı 6 ay geçerli. Ve ben olsam herkesi bir an önce alırdım. Adapte olmaya erken baslamaları bence daha önemli. Ama siz bilirsiniz tabii. Fakat olumlu sonuçlanması çok sevindirdi beni de. Yaşasıııın. 🙂

• @ceen Tebrik ederim, gözünüz aydın☺️ sağlık muayenesi olduğunuz tarihten itibaren 6 ay içinde giriş yapmanız gerekiyor şayet yapmazsanız sağlık muayenesi yeniden yaptırmanız gerekiyor, mülakat görüşmesini tekrarlamak gerekiyor mu o kısmından emin değilim.

• Evet An itibariyle bugün USCIS'e son bir güncelleme ile İlişki kanıtları yolladım tam 4 tane dosya yolladım şaka maka şu 9 ayda fotoğraflar pasaport damgaları neler neler artık yeterince bayıldım bu USCIS aşamasından yani sıkıcı olmaya başladı umarım önümüzdeki 2 ay içinde Nisan'da bir onay alabilirim veya Mayısta bekleyen herkese bol sabır diliyorum kazanıcağız yakındır...

• Arkadaşlarrr çok şükür onayımızı aldıkk beklediğimiz gibi zorlu bir mülakat süreci geçmemiş detayları yazacağım şuan ağzımız kulaklarımızda gülmekten duramıyoruz umarım herkesinki su gibi geçer 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🫶🏼🫶🏼🫶🏼

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 77
  • 3116
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |