@Fatma-Antalya Bu durumda gerçekten zor işiniz ve yardıma ihtiyacınız gerçekten var. Sizin için şunları yazabilirim.
Dosyanızın eksiksiz olarak DQ olmadığını görüyorsunuz zaten.
Neden kabul edilir ama eksik denir. Bunu düşünelim. Dosyalar okunur durumda ve kabul edilir. Ama daha çok belgeye ihtiyaç duyuluyor olabilir.
Mesela burada başka arkadaşlar da var her iki eş de Türkiyedeler. Bu durumda ikamet kanıtı/domicile belgeleriniz yetersiz bulunmuş olabilir. ABD vatandaşı olan eşin belki daha çok kanıt ve garanti sunması gerekir. Belki onu bekliyorlardır. Bu durumda mevcut dosyalarınız OK kabul edilir durumda ama yetersiz, ve daha çok kanıt sunmanız bekleniyor olabilir. Belki ondan sonra DQ olursunuz. Bunu kesin söyleyemem tabii.
Kamu sorgusu cevabınızda "mali belgeler eksik" denmiş, muhtemelen sponsorun (eşinizin) ABD ikametgahını yeterince kanıtlayamadı.
Belki de bir arkadaş arkadaş adresi beyanı yeterli gelmemiştir. NVC, eşinizin ABD'ye yerleşme konusunda somut adımlar attığını görmek istemiş olabilir.
Arkadaşınızın pasaport ve ehliyeti sadece onun orada yaşadığını kanıtlar. Eşinizin oraya yerleşeceğine dair kendi adına kanıtlar sunması gerekir.
ABD banka hesaplarının aktif kullanıldığına dair ekstreler.
ABD'de iş arama yazışmaları veya iş teklifi (varsa).
ABD seçmen kaydı veya oy kullanma belgeleri.
ABD'deki sigorta veya ehliyet yenileme işlemleri.
Eşyaların ABD'ye taşınması için alınan nakliye teklifleri.
İkametgah ev kiralam belgesi ya da faturalar vs vs... Ne varsa artık.
Ama en güçlüsü iş ve çalışma belgeleri mümkünse.
Sponsor oldu mu arkadaşınız?
Ayrıca genelde yazılı ve imzalı kağıt gönderiyorlar ve ben bakacağım bir şey olursa şeklinde yazıyorlar. Bunu konsoloslukta sorduklarını duyduk ama belgeler çok yetersizse ilk aşamada da takılmış olabilir.
Yani yetersiz demiyorum sakın yanlış anlamayın. Sadece ne olabilir onu düşünüyoruz.
Açıkçası benim aklıma gelenler bunlar. Ama tam neler yüklendi detayları ben bilmiyorum. Pekala teknik başka bir sorun da olabilir sitede. CEAC sisteminden Add a Document butonu var. Biz oradan ek belge yüklemeleri zaman zaman yapabiliyoruz. Sonra da Submit butonuna basıyoruz.
Sisteme giriş yaptığınızda messages kısmında yeni gelen mesaj işareti yok değil mi?
Bunlar dışında hepsi tamamsa tekrar onlara sormanızda fayda var. Ama burada benzer durumda arkadaşlar da söyleyebilir belki zamanları olursa.