Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• merhaba yarin unganlarda muayenem var aşı muayene sonuçları 1 gün sonra çıkıyormuş ben bi gün kalamicam büyük ihtimal 2 hafta sonra vize görüşmesine geldiğimde alabilme şansım var mıdır acaba evraklari zarfı vs. bilgisi olan var mıdır?

• Merhaba bugün 8 de mülakata girdim. Çok sorunlu bir süreçti. Bulgaristan’da doğan oğlumun evraklarını yetersiz görüp ektra belge daha istedi ve bizi mülakata almadan çıkış yapın tekrar mülakat alın dediler. Arabaya bindik tam ışıklarda konsolosluktan aradılar geri gelin mülakata girebilirsiniz dediler evraklarını tam bir yanlışlık olmuş. Geri döndük bir umutla tekrar evrakları verdik mülakata sıraya girdik orta yaşlarda 19 nolu bankoda kadın konsolos evraklara baktı evin original tapusunu bile dosyaya koydu geri istedim dedim original belgeleri alabilirmiyim diye. Fotokopi verdim zaten dedim. 2 tane soru sordu nereye gideceksiniz ne iş yapacaksınız. Ve mülakat bitti. Sarı kağıdı aldı üzerine oğlumun doğum belgesinin İngilizce çevirisini ve Bulgaristan Dan aldığım sabıka kaydının İngilizce çevirisini istediğini söyledi. Gönderdi. Kâğıtta mail olarak gönderin yaZıyor yani posta yapacağım anladığım kadarıyla bu istediği evrakları. Sonrasında ne olacak emin değilim. Vize basamadıklarını da söyledi zaten konsolos sarı kağıdı verirken.

• @bketcrsur Merhaba, öncelikle inşallah mülakatınız hayırla sonuçlanır. Doğum belgesinin ingilizce çevirisini apostilli noter onaylı vs diye belirttiler mi?
    Ben nüfus müdürlüğünü aradım, E-devletten alınan belgenin ingilizcesi var zaten dediler. İnternetten alınan belgede çok saçma bir şekilde her satırda başka dil yazıyor. Nüfus müdürlüğüne gittim yine var zaten ingilizcesi dediler ama maalesef yok. Tercümana çeviri yaptırdım, apostil ya da noter onaylı yaptırmadım. Tercüman da sadece ilk sayfasını tercüme etti. (İkinci sayfada çevirecek bir şey yok) O şekilde konsolosluğa ilettim. İncelemede olduğunu söylüyorlar. Sizden özellikle istedikleri bir şey var mı?

• Mulakat bitti 212g sari kagit aldim benim ile birlikte giren kisiler gibi, onlar da bilmiyor ne zaman kalkacak ne olacak siz takip edin kalkar ise bize mail atin dedi, garip geldi biraz bana

• ⭐⭐⭐⭐

@excan sizin mülakatınızda sizi zorladıkları, ekstra istedikleri birşey oldu mu acaba? Diğer 2 arkadaşımızı (farklı ülke kaynaklı sebeplerle olabilir, henüz tam bilemiyoruz) biraz zorlamışlar, ekstra belge talep etmişler. Siz ve diğer mülakata giren bütün arkadaşlarımızın geri dönüşleri, bekleyen arkadaşlarımız için önemli.

Bu vesileyle bugün mülakata giren arkadaşlarım, inşallah güzel sonuçlanır süreçleriniz, hayırlı olsun mülakatınız.

• @Aslan-3 sağlık muayenesi için randevu oluşturmuştuk ama 5 dk sonra tekrar molnar iptal etti, arkasına konsolosluk hemen mail artı bize sağlık raporu almayın diye

• @aysegul hicbir zor soru vs olmadi evraklarim tam idi, hatta gidecegim eyalette is de buldum onun davetiyesini gosterebilirim istermisiniz dedim hayir gerek yok dedi.

• @aysegul selamlar. Biz de bugün girdik. Standarttı herhangi olumsuz bir durum yaşamadık. Tüm evrakları teslim ettik. Görüşmede de klasik, mülakat deneyimlerinde de yer alan sorular soruldu ve mevcut durum nedeniyle vize verilemediğinden, bu durum düzelirse pasaportlarınızı ilettiğimizde vize basılacağından bahsedilip mülakat tamamlandı.

• @MUT yok oğlum Bulgaristan da doğdu belge Bulgarca. Burada aldığımız belgeyi kabul etmedi e devletteki.

• ⭐⭐⭐⭐

@excan @fearless1717 verdiğiniz bilgiler birçok bekleyenin içini rahatlatmıştır, zorluk anlamında yeni bir durum yok demek ki..
    @zakaria muhtemelen AS dosyasına sahip olduğu için detaylı bir mülakata ve belge talebine muhatap oldu.
    Diğer talihli de zaten belgesini bulgarca götürmüş, onu da yeterli görmemeleri normal, çünkü Türkçe ve İngilizce dışında evrak kabul etmeyeceklerini tahmin edebiliriz.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

yine, yeni, yeniden sağlık muayenesi olunmadığı için mülakat yapmamalarının hata olduğunu söylüyorum.
    ve eminim ki yakında muayenesi olmayan birileri mülakat yapıp çıkacka o binadan.
    o zaman anlayacağız hatanın o görevli özelinde olduğunu.

Merhaba.

Bugün Ankara'da sağlık raporsuz bir şekilde mülakata girebildim. Sağlık raporu istediklerinde süreç duraklatıldığı için almadığımı, riske atmak istemediğimi söyledim. "Good job" şeklinde yanıt aldım.

Vize memuru "pause" durumu sona erdiğinde sağlık raporunuzu getirip sürece devam edebilirsiniz dedi.

• @yusufeymen38

Teşekkür ederim aydınlattığınız için, bu durumda pause yasası kalkınca ,ailece ikinci bir defa Viyana’ya gitmek kesinleşti, bunu öğrenmiş olduk sayenlzde.

• Bugün Ankara’da mülakata giren 20 arkadaşımız vardı,farklı bir durum gelişmedi herhalde değil mi? Bir de merak ettiğim ekstra evrak talebi oldu mu acaba

• ⭐⭐⭐⭐

@tumra buraya mutlaka deneyim yazacak arkadaşımız olacaktır, ancak ön bilgi mahiyetinde aşamalar başlığında birşeyler paylaşıldı bilginize.

• @Betül-0 Bizim numaramız current olmuştu mail gelmediği için kazandığımızı öğrendiğimiz sayfaya güncelleme gelmişti 7 Kasım olan mülakatımı 14 Ekim de o sayfada gördüm.Numaranız current olduktan sonra oradan ara sıra kontrol ediniz

• Merhaba herkese, buraya iç açıcı şeyler yazmak çok isterdim ama maalesef kendi sürecimiz adına çok üzgünüm.

Bugün gerçekleştirdiğimiz mülakat sonucunda asıl kazanan eşim (Türk Vatandaşı); İran’da pilot olarak (yolcu uçağı pilotu) çalıştığı için ek güvenlik araştırması kapsamında DS5535 formu doldurmak üzere AP’ye bırakıldı. Pause sürecinden dolayı AP’ye bırakılmaktan ayrı bir süreç oluştu kendisi için. Ben ve çocuğumuz için gerek olmadığını söylediler.

Beni üzen kısım bu değil, bunu zaten bekliyordum ama üçümüzün de geçerli ABD turistik vizelerimizi iptal ettiler, bunu beklemiyordum ve çok üzüldüm.

DS5535 formunda son 15 yıllık yurt dışı giriş çıkışları soruluyor, ama işi itibarıyla görevli olarak giriş çıkışları da çok yoğun nasıl bu kadar bilgiyi vereceğiz bilemiyorum. Yönlendirebilecek bilgi sahibi olan varsa çok memnun olurum.

• @aktases
    Merhabalar, oncelikle gecmis olsun. Gocmen vize surecinde eger hali hazirda gocmen olmayan bir vizeniz varsa iptal edilir, bu gocmen vize prosedurunun bir parcasidir. DS-5535 formunuz icin sayin @gucarslan ‘dan destek talebinde bulunmanizi tavsiye ederim. Kolayliklar dilerim.

• @aysegul evet bir AS dosyası deneyimi vardı, bir de Buket hanımın bulgaristan doğumlu çocuğu olduğu için farklı durumlar diye düşündüm. Tabi yazanlar olacaktır bekleyemiyoruz ki ayşegül hanım stres stres stres

• @ugursway teşekkür ederim, öyle olabileceğini düşünerek sordum ama bizden aldığı bilgiler doğrultusunda iptal etmesi gerektiğini söyledi. Biz eşimin durumunda dolayı oldu diye anladık. Arka tarafa defalarca geçerek birilerine danıştı sonra da iptal etti.

• @ugursway Normalde bildiğim kadarıyla DV vizesi basıldığında diğer vizeler iptal ediliyor. Ancak hem AP’ye kalıp hem de turist vizesinin iptal edilmesi bana biraz kişiye özel bir uygulama gibi geldi.

Bu durum herkes için mi geçerli? Yoksa AP sürecine kalıp sonunda DV vizesini alamazsak, mevcut vizemizden de mi oluyoruz?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |