DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@aysegul çok teşekkür ederim Ayşegül Hanım.
-
@Betül-0 benim numaram henüz current olmadığı için mail atmadım. Numaranız aktif, kazandığınızı öğrendiğiniz web sayfasında herhangi bir güncelleme olmamış, 2nl maili gelmedi ise, KCC ye mail atarak mülakat tarih ve saatinizi sorabilirsiniz.
YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki başlıktaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532
Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli
-
Merhaba, dün mülakata katıldım. Mülakatım uzun sürdü ve sormadığı bir şey kalmadı. Benden CV, Lisans ve Yüksek Lisans Transkriptleri istendi, çok şükür yanımda taşımıştım verdim. CV'yi beğenmedi yetersiz dedi (işe mi vize mi başvuruyorum anlamadım). Ayrıca, daha önce yaptığım araştırmaları ve tezlerin hepsini konsolosluğa eposta ile göndermemi istedi (kağıda Arapça yazılanlar bunlar).
"We want to see a list of all academic and practical researches that you have worked on. Furthermore, we want to see a list of all courses that you studied in your Bachelor's and Master's"
En son, ABD hükümeti bu vize türü verilmemesi ilişkin kararlar aldı o yüzden şuanda veremiyorum, ama siz yine istediğim evrakları bize göderin dedi. Karar değise bizimle iletişime geçecek misiniz veya ne olacak sordum, şuanda bu konuyla ilgili başka bilgimiz yok yanlış bilgi vermek istemiyorum dedi, mavi kağıdı vererek konsolosluktan ayrıldım.
Detaylı deneyimi hazırlayıp foruma aktaracağım.

-
@zakaria şaka gibi. CV, istedikleri belgeler mailinde yer alıyor muydu?
-
@sule75 Hayır bunlardan hiç biri yer almıyordu. Daha önce mülakata giren kişiler aldığı için ben de ne olur ne olmaz diye yanımda aldım.
-
@zakaria bence AS kontenjanında olduğunuz için ekstra zorlamış (ırkçılık demek istemiyorum). Geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda herşey normale döner
-
@Betül-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@mesut57 merhabalar mail gelmiyor mu dosyanın current olmasıyla ilgili ? Yoksa biz mail atıp durumunu öğrenebiliyor muyuz veya dediğiniz gibi entrant status check'e bakmamız yeterli mi ? Cevap verirseniz çok memnun olurum 🙏🏻
Dosya numaranızın aktif olmasıyla ilgili tarafınıza ayrıca bir mail gönderilmez. Bu nedenle bülteni takip etmeniz gerekmektedir. Şu an sıra numaranız muhtemelen 11 binin üzerinde olduğu için dosyanız aktif görünmüyor. Bugünlerde açıklanacak yeni bülteni takip etmenizi öneririm.
-
Merhabalar yarın unganlarda muayenem var sonuçlar 1 gün sonra çıkıyormuş. Bu sonuçları zarfları vs. 2 hafta sonra vize görüşmemin oldugu tarihte teslim alma şansım var mi bilgisi olan var mı?
-
merhaba yarin unganlarda muayenem var aşı muayene sonuçları 1 gün sonra çıkıyormuş ben bi gün kalamicam büyük ihtimal 2 hafta sonra vize görüşmesine geldiğimde alabilme şansım var mıdır acaba evraklari zarfı vs. bilgisi olan var mıdır?
-
Merhaba bugün 8 de mülakata girdim. Çok sorunlu bir süreçti. Bulgaristan’da doğan oğlumun evraklarını yetersiz görüp ektra belge daha istedi ve bizi mülakata almadan çıkış yapın tekrar mülakat alın dediler. Arabaya bindik tam ışıklarda konsolosluktan aradılar geri gelin mülakata girebilirsiniz dediler evraklarını tam bir yanlışlık olmuş. Geri döndük bir umutla tekrar evrakları verdik mülakata sıraya girdik orta yaşlarda 19 nolu bankoda kadın konsolos evraklara baktı evin original tapusunu bile dosyaya koydu geri istedim dedim original belgeleri alabilirmiyim diye. Fotokopi verdim zaten dedim. 2 tane soru sordu nereye gideceksiniz ne iş yapacaksınız. Ve mülakat bitti. Sarı kağıdı aldı üzerine oğlumun doğum belgesinin İngilizce çevirisini ve Bulgaristan Dan aldığım sabıka kaydının İngilizce çevirisini istediğini söyledi. Gönderdi. Kâğıtta mail olarak gönderin yaZıyor yani posta yapacağım anladığım kadarıyla bu istediği evrakları. Sonrasında ne olacak emin değilim. Vize basamadıklarını da söyledi zaten konsolos sarı kağıdı verirken.
-
@bketcrsur Merhaba, öncelikle inşallah mülakatınız hayırla sonuçlanır. Doğum belgesinin ingilizce çevirisini apostilli noter onaylı vs diye belirttiler mi?
Ben nüfus müdürlüğünü aradım, E-devletten alınan belgenin ingilizcesi var zaten dediler. İnternetten alınan belgede çok saçma bir şekilde her satırda başka dil yazıyor. Nüfus müdürlüğüne gittim yine var zaten ingilizcesi dediler ama maalesef yok. Tercümana çeviri yaptırdım, apostil ya da noter onaylı yaptırmadım. Tercüman da sadece ilk sayfasını tercüme etti. (İkinci sayfada çevirecek bir şey yok) O şekilde konsolosluğa ilettim. İncelemede olduğunu söylüyorlar. Sizden özellikle istedikleri bir şey var mı? -
Mulakat bitti 212g sari kagit aldim benim ile birlikte giren kisiler gibi, onlar da bilmiyor ne zaman kalkacak ne olacak siz takip edin kalkar ise bize mail atin dedi, garip geldi biraz bana
-
@excan sizin mülakatınızda sizi zorladıkları, ekstra istedikleri birşey oldu mu acaba? Diğer 2 arkadaşımızı (farklı ülke kaynaklı sebeplerle olabilir, henüz tam bilemiyoruz) biraz zorlamışlar, ekstra belge talep etmişler. Siz ve diğer mülakata giren bütün arkadaşlarımızın geri dönüşleri, bekleyen arkadaşlarımız için önemli.
Bu vesileyle bugün mülakata giren arkadaşlarım, inşallah güzel sonuçlanır süreçleriniz, hayırlı olsun mülakatınız.
-
@Aslan-3 sağlık muayenesi için randevu oluşturmuştuk ama 5 dk sonra tekrar molnar iptal etti, arkasına konsolosluk hemen mail artı bize sağlık raporu almayın diye
-
@aysegul hicbir zor soru vs olmadi evraklarim tam idi, hatta gidecegim eyalette is de buldum onun davetiyesini gosterebilirim istermisiniz dedim hayir gerek yok dedi.
-
@aysegul selamlar. Biz de bugün girdik. Standarttı herhangi olumsuz bir durum yaşamadık. Tüm evrakları teslim ettik. Görüşmede de klasik, mülakat deneyimlerinde de yer alan sorular soruldu ve mevcut durum nedeniyle vize verilemediğinden, bu durum düzelirse pasaportlarınızı ilettiğimizde vize basılacağından bahsedilip mülakat tamamlandı.
-
@MUT yok oğlum Bulgaristan da doğdu belge Bulgarca. Burada aldığımız belgeyi kabul etmedi e devletteki.
-
@excan @fearless1717 verdiğiniz bilgiler birçok bekleyenin içini rahatlatmıştır, zorluk anlamında yeni bir durum yok demek ki..
@zakaria muhtemelen AS dosyasına sahip olduğu için detaylı bir mülakata ve belge talebine muhatap oldu.
Diğer talihli de zaten belgesini bulgarca götürmüş, onu da yeterli görmemeleri normal, çünkü Türkçe ve İngilizce dışında evrak kabul etmeyeceklerini tahmin edebiliriz. -
@gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
yine, yeni, yeniden sağlık muayenesi olunmadığı için mülakat yapmamalarının hata olduğunu söylüyorum.
ve eminim ki yakında muayenesi olmayan birileri mülakat yapıp çıkacka o binadan.
o zaman anlayacağız hatanın o görevli özelinde olduğunu.Merhaba.
Bugün Ankara'da sağlık raporsuz bir şekilde mülakata girebildim. Sağlık raporu istediklerinde süreç duraklatıldığı için almadığımı, riske atmak istemediğimi söyledim. "Good job" şeklinde yanıt aldım.
Vize memuru "pause" durumu sona erdiğinde sağlık raporunuzu getirip sürece devam edebilirsiniz dedi.
-
Teşekkür ederim aydınlattığınız için, bu durumda pause yasası kalkınca ,ailece ikinci bir defa Viyana’ya gitmek kesinleşti, bunu öğrenmiş olduk sayenlzde.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum