Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @gucarslan vizeyi kafalarına göre nasıl iptal edebiliyorlar. İlk defa böyle bir şey duyuyorum

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@istanbuladami bu hakları elbette var ama; sırf yenileme talebi için başvuru yapan birinin geçerli vizesini iptal etmeleri bana da sürpriz oldu.

• Aynı şekilde benim de yenileme talebimde vize mi iptal edip mülakata çağırdılar. Son zamanlardaki uygulama bu yönde herhalde.

• @fafaynk Bunu ilk defa duyuyorum . Gecmis olsun oncelikle . yenileme reddi ve Iptale sebep olabilecek bir sebep varmi sizin tahmin ettiginiz. ?

• Merhabalar
    Dün ablam ve annem için B1/B2 vizesine başvurdum. İlk defa gorusmeye gidecekler. Fakat ben randevu tarihini belirleme asamasina geldigimde sadece İstanbul lokasyonu çıktı ve Mart ayına randevu alabildim. Ds160 formunu Ankara seçerek doldurmuştum. Bu durumda Ds 160 formu Ankara, interview İstanbul oldu. Ve başka lokasyonda çıkmıyor. Ne yapmam gerekiyor? Bilgisi olan biri yönlendirebilirse çok sevinirim. Tesekkurler

• @Figen Tesekkurler.
    Bence bir sebep yok, anlam da veremedim zaten.
    Esimle kizim ayri basvurup almislardi, ben ve oglumu reddettiler.

• @aracienes Merhabalar, bize de 9 güngür aynı uyarı çıkıyor sistemde. Siz sorunu çözüp randevu alabildiniz mi acaba?

• Maalesef henüz randevu alamadık ama bugün en azından sorunun kaynağını söylediler. Eşimin ödemesi tekrar düşmemiş sisteme o nedenle randevu almama izin vermiyormuş. Teknik ekibe ilettiklerini söylediler ama maalesef durum 29 Ocaktan beri değişmedi. Eğer çift olarak vs başvurduysanız sizin de sorun bu nedenle olabilir.

• @aracienes siz zaten DS-160 formlarini submit etmememissiniz. her halikurda basvuruyu yeniden baslat diyerek ilerlemeniz gerekir ki, yeni DS-160 numarasini yazmaniz icin. aksi halde yine randevuya katilamazsiniz.

• Arkadaslar kafayi yemek uzereyim lutfen birisi yardimci olsun.

Yeni sistem/web sitesi dunyanin en kotu sitesi olabilir. Odeme icin sadece mastercard kabul ettigi icin www.usvisascheduling.com uzerinden annemin vize basvurusunu tamamlayamadim. Simdi tekrar siteye giris yaptigimda ve basvuruya basladigimda bilgileri doldurunca "bu bilgiler zaten veri tabanimizda var" diyerek devam etmemi engelliyor. Destek istegi olusturdum ama hic umidim yok.
    Benzer bir olay yasamis olan var mi?

• @gizemm Çağrı merkezini aramanızı öneririm

• @gizemm birinci denemenizde odeme yapamadiniz, ikinci denemenizd yeni hesap mi olusturdunuz ? ayni pasaport numarasi ile ikinci bir hesap olusturmaya izin vermez.
    dilerseniz ekran goruntusu paylasin, yardimci olalim size.

• T.C. Kubilay DikiciT T.C. Kubilay Dikici bu başlıktan bahsetti

• merhabalar. bugun ıtıbarı ıle bende vızemı almıs bulunmaktayım.. ancak ne soru ne ne de bır evrak soruldu. sıramı bekledım pasaportumu verdım eskı pasaportumda yanımda vermemı ıstermısınız dedım evet dedı verdım harıka ıyı seyehatlar dedı onay kagıdını verdı 🙂 kapıdan cıkarken bahcede benden sonra cıkanlar benı tutup sana nıye bısey sormadı sen kımsın falan demeye basladılar hehehe dedım ne bılıyım sans dedım 🙂 guzeldı 15 sanıye surmedı

• Merhaba.

Ailemin 26 Haziran'da turistik vize görüşmesi var Ankara'dan. Annemle kardeşimin ilk ABD vizesi başvurusu olacak.

10 Temmuz gibi kardeşim yurtdışına çıkmak istiyor gezmek için. O zamana kadar pasaportu gelmiş olur mu (vizesi kabul olsun olmasın). Konsoloslukta pasaportu ne kadar süre ellerinde tutuyorlar?

• Herkese merhaba,

Bugün annemin Ankara’da vize randevusu vardı. AP(Administrative Processing) kağıdı vermişler, herhangi bir seçeneği işaretlememişler ve pasaportunu da almışlar. Turist vizesinde böyle bir şey tecrübe eden var mı?

• ⭐⭐

@itsmebb bir kaç ay önce bir tanıdığımın başına geldi bu durum olay şöyle oldu vizeye başvuran 2 kardeş vardı bunlar ikiside aynı iş veren ortaklar yani kardeşlerin birinin randevusu diğerinden önceydi önce küçük olan kardeş girdi vizesine onay aldı daha sonra diğer kardeş girdiğinde memur onaylanmadı demiş bunun üzerinde büyük abi biraz önce kardeşim onay aldı dedikten sonra kardeşinin ismini istemiş kontrol etmiş başka pasaportunun olup olmadığını sormuş oda olduğunu yalnız ingiltere vizesi için gönderdim yanımda değil dedikten sonra AP bırakıp 2. pasaport vizeli sayfaları istemiş onun içinde ek bir evrak vermiş o görseli yükleyeceğim

Vizeniin sonucuna gelecek olursak da red yemiş

df44abfd-343a-428e-ba15-ee20e2ff3613-image.png

• @T-C-Kubilay-Dikici evet bu kağıt, sadece idare işlem kısmı işaretlenmiş başka herhangi bir şey işaretlenmemiş, ortalama ne kadar sürede cevap geldi.
    Teşekkürler.

• ⭐⭐

@itsmebb İstenilen evrakları gönderdikten sonra ben 10gün sonra sorduğumda ne oldu ne yaptın diye red geldi dedi ama ben sormadan önce ona kaç günde cevap geldi bilmiyorum işaretlemedi ise sözlü olarak kesin söylemiştir çünkü bana arkadaşım anlatırken hem söyledi kağıda da yazdı demişti

idari işlemde zaten orada sosyal medya hesaplarını herkese açık yapın diyor sanırım sadece bunu istedi yoksa yazarlardı yada söylerlerdi

• @orhanozbekk cok tesekkur ederim yardim oneriniz icin. hayir yeni hesap olusturmamistim, ayni hesapla kaldigim yerden devam etmeye calismistim.
    Yardim/istek talebi olusturduktan sonra cagri merkezini arayinca sistemden duzelttiler. Yeni bir email adresi istediler ve onu sisteme kaydettiler - yeniden hesap acmami istediler.

• merhabalar, annemle babama b1/b2 vize basvrusu yaptim, haftaya gorusmeleri var.
    ikisine ayri ayri basvuru yaptim ama ayni saate randevu aldim. bu durumda beraber girebilirler mi? beraber girmeleri icin ek olarak bir sey yapmam gerekiyor mu?
    tesekkurler!

Benzer Başlıklar

• EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 4 Oy
    2k İleti
    213k Bakış
    K
    @Broly-Hex tesekkurler
  • Madem ki Greencard Olmuyor, B1/B2 deneme vakti

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    129
    10 Oy
    129 İleti
    7k Bakış
    celinesyC
    @metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
  • 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    56k Bakış
    N
    Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k