@HCS, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhabalar 16 Mart’ta b1/b2 vize görüşmem var. 2022’de Wat yaptım. Sonrasında Avrupa’da birçok ülkeye yeşil pasaportumla seyahat ettim. Ancak şöyle bir durum var ki kız kardeşim de 2022 de wat yapıp sonrasında Abd ‘de kalarak iltica başvurusunda bulundu. Hatta bu yüzden anneme geçen sene kardeşimi ziyarete gideceğini söylediği için ve onun statüsünü açıklayamadığı için ret verdiler.
24 yaşındayım diş hekimiyim 2027 şubatta bir dental kongre için gideceğimi söyleyeceğim ve ds-160 ı da bu plana göre doldurdum. Benim profilim için mülakatta yapmamı önerdiğiniz veya kardeşimin sürecini nasıl açıklayabileceğimle ilgili tavsiyeleri olan tecrübesi olan kişiler varsa çok memnun olurum teşekkür ederim.
Bir kuruma bağlı çalışıyorsanız, DS160 formunda beyan ettiğiniz seyahat tarihleri ve diş hekimliği kongresinin tarihlerine göre kaşeli ve imzalı görevlendirme yazısını yanınızda götürmeniz faydanıza olacaktır.
Buna ilave olarak katılacağınız kongre kapsamında ödenen registration fee’yi kanıtlar fatura ve kongre yaka kartının çıktısını da yanınızda götürmeniz, neden ABD’ye gitmek istiyorsunuz sorusu gelince tereddütsüz bu evrakları beyan etmeniz şansınızı artıracaktır.
DS160’da gideceginizi beyan ettiğiniz şehir ile kardeşinizin yaşadığı şehiri aynı beyan etmezdim yerinizde olsam, soru gelirse akrabanız var mı şeklinde yalan söylemeksizin kardeşinizin asylum sürecinde olduğunu ama bu seyahatin ve vize başvurunuzun tamamen kişisel akademik - kongreye katılım amaçlı olduğunu söylerdim sizin yerinizde olsam, hiç bir yalana başvurmaksızın. Son değerlendirme ve karar konsolosun, bol şans!