Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 438.1k 874
  • ⭐⭐⭐⭐

    @apexcruel Merhaba. Forumda bildiğim kadarıyla Doha deneyimi hiç yok. Nasıl bir mülakat geçirdiğinizi DV2026 Mülakat Deneyimleri başlığında ayrıntılı bir şekilde yazarsanız önemli bir katkı vermiş olursunuz.


  • @Serapp tabii şimdi ekledik.


  • @bkio merhabalar. Nasılsınız. Nasıl gidiyor yeni hayatınız. Bizde 31 aralık 2026 New York JFK havaalanından giriş yaptık. Hiçbir zorluk çıkmadı ayrı bir odaya bile götürmediler herşey pasaport kontrol yerinde 5 dakikada gerçekleşti ve Amerikaya hoş geldiniz dediler. Şuan New york dayım. SSN Lerimiz geldi. Biz tekrar çıkış yapmayı düşünmüyoruz. Malum olaylar kararlar ne olur ne olmaz fiziki green card larımızı alana kadar çıkış yapmıcaz. Benim düşüncem belki tekrar girişte sıkıntı olabilir ülkeye almayabilirler. Yinede herkesin kendi bileceği bir iş.
    Sizler naptınız napıcaksınız.


  • @Erkan-0 Erkan Bey merhaba öncelikle sorunsuz girmenize çok sevindim. SSN’leriniz de hızlıca gelmiş gözünüz aydın. Bundan sonrası da sorunsuz ilerler umarım.

    Biz 15 gün kalıp çıkış yaptık, şubat sonu vizelerimizle yapaağız ikinci girişi. Geçen hafta SSN’lerimiz geldi. Kartlarımızı bekliyoruz.

    İmkan varsa kartları orada beklemek en güzeli tabi.


  • Yeni hayatlarında herkese başarılar ve bolca mutluluklar dilerim... Öte yandan da Trump kararıyla sürecin bu şekilde baltalanması ve özellikle yüksek CN'ler için umudun daha da azalmasını hazmetmek zor. Böylesine bir şansın olma ihtimali, GC çıkma olasılığı o kadar düşükken çıktı ama olanlar yüzünden hayallerimizden vazgeçmek zorunda kalıyoruz.


  • Merhabalar. Biz 12 Ocak’ta Los Angeles’a giriş yapmıştık. Bugün SSN’lerimiz teslim edilmiş. İki gün sonra döneceğiz. SSN’lerimiz güvenilir elde olduğu için almak için Ohio’ya gitmeyeceğiz. 1 haftada SSN geldi. Darısı Greencardlarımızın başına ☺️

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drbaykal, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    Merhabalar. Biz 12 Ocak’ta Los Angeles’a giriş yapmıştık. Bugün SSN’lerimiz teslim edilmiş. İki gün sonra döneceğiz. SSN’lerimiz güvenilir elde olduğu için almak için Ohio’ya gitmeyeceğiz. 1 haftada SSN geldi. Darısı Greencardlarımızın başına ☺️

    Bu hafta sonu ABD’nin orta ve doğu kısımlarını olağanüstü hava şartlarının etkilemesi bekleniyor, Ohio’yu ziyaret etmeme tercihiniz doğru bir tercih olmuş. National Weather Service’in ve Accuweather’ın tahminleri aşağıdaki linklerde mevcut.

    https://www.wpc.ncep.noaa.gov/threats/threats.php

    https://www.accuweather.com/en/winter-weather/major-snow-ice-storm-to-affect-more-than-150-million-people-in-southern-eastern-us/1854647

    En çok etkilenmesi beklenen şehirler Dallas, Austin, Oklahoma City, Nashville, Atlanta, Charlotte, Washington, D.C., Baltimore, Philadelphia, New York City ve Boston.


  • @drbaykal aa çok çabuk gelmiş sizin adınıza çok sevindim, aynı gün girmiş olmamıza rağmen bende hala haber yok. SSN olmayınca da hiçbir şey yapamıyomuş gibi hissediyor insan ben de yolunu gözlüyorum 😂


  • @ATS16 hava durumundan haberimiz yoktu 😅 biz zaman ve para yönetiminden dolayı öyle düşünmüştük ama yerinde bir karar olmuş o halde ☺️ teşekkür ederiz


  • @Göktuğ-Yılbaşı biz de hiç bu kadar hızlı geleceğini beklemiyorduk. SSN’lerimizi teslim alan arkadaş da çok şaşırdı bu kadar hızlı gelmesine 😅 sizinki de bi an önce gelir umarım 🙏🏼


  • Merhaba turist vizesine başvuru yapmamız bir sorun yaratır mı acaba ?


  • @hasaanemree Hayır


  • Bu ileti silindi!

  • @hasaanemree bildigim kadariyla aktif bir gocmenlik basvurusumuz oldugundan (DS260 formunu doldurdugumuz icin) suanda turist vizesine basvuramiyoruz.


  • @hasaanemree sorularınızı doğru başlıktan sormanızı tavsiye ederim (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @Erdi-Gultekin, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    @hasaanemree bildigim kadariyla aktif bir gocmenlik basvurusumuz oldugundan (DS260 formunu doldurdugumuz icin) suanda turist vizesine basvuramiyoruz.

    @hasaanemree Göçmen vize başvurunuz olsa bile göçmen olmayan (turistik) vize kategorisi olan B1/B2 kategorisinde başvuru yapmanızın önünde bir engel yok. Önemli olan ve başvurunuzun sonucunu etkileyecek husus, turistik vize mülakatınızda konsolosu yapacağınız seyahat sonrası ikamet ettiğiniz ülkeye döneceğinize dair inandırmak sunacağınız kanıtlar ile ve ikamet ettiğiniz ülke ile bağlarınız hususunda ikna etmek.


  • @ATS16 neden bilmiyorum ama dv2026 sonucunda kazandigimizi gorunce o heyecanla bir seyleri yanlis yapmamak adina bir danisman arayisina girdik ve danisman kanada da yasadigimizi ogrenince keske ds260 i doldurmadan turist vizesi alsaydiniz ds 260 i doldurup gonderdikten sonra turist vizesi basvurusu yapamazsiniz demisti. Ona dayanarak soylemistim. Oyleyse ben suan B1/B2 turist vizesi basvurusu yapabiliyorum. Bu konuya yogunlasacagim. Tesekkur ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erdi-Gultekin, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    @ATS16 neden bilmiyorum ama dv2026 sonucunda kazandigimizi gorunce o heyecanla bir seyleri yanlis yapmamak adina bir danisman arayisina girdik ve danisman kanada da yasadigimizi ogrenince keske ds260 i doldurmadan turist vizesi alsaydiniz ds 260 i doldurup gonderdikten sonra turist vizesi basvurusu yapamazsiniz demisti. Ona dayanarak soylemistim. Oyleyse ben suan B1/B2 turist vizesi basvurusu yapabiliyorum. Bu konuya yogunlasacagim. Tesekkur ederim.

    Bu konu icin farkli konu basligi mevcut, forumu biraz daha arastirmanizi oneririm yanlis bir islem yapmamaniz icin. Su dakikadan sonra B1/B2 vizesi alinsa bile ABD'ye giderek AOS surecine baslanamiyor zira DV talihlileri icinde AOS sureci pause durumunda.

    Hold and Review of Pending USCIS Adjustment of Status Applications Filed by Aliens Under the Diversity Immigrant Visa Program


  • Ankara mülakat dağıtmayı düşünmüyor herhalde???


  • @Erdi-Gultekin Bu konuda bir engel olmaması lazım. turistik ya da iş, öğrenci vizelerinin GC ile alakası yok. Ha tabi bir kural değişikliği yaşandıysa, süreç dondu ya da revize edildiyse bilemeyeceğim


Benzer Başlıklar

  • DV2026 - DS260 Formu Geçmiş İş Deneyimi Hk.

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    319 Bakış
    crazycellsC
    @gnollzy soru sormak icin yeni baslik olusturmayin!
  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum