Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gizemm birinci denemenizde odeme yapamadiniz, ikinci denemenizd yeni hesap mi olusturdunuz ? ayni pasaport numarasi ile ikinci bir hesap olusturmaya izin vermez.
    dilerseniz ekran goruntusu paylasin, yardimci olalim size.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

• merhabalar. bugun ıtıbarı ıle bende vızemı almıs bulunmaktayım.. ancak ne soru ne ne de bır evrak soruldu. sıramı bekledım pasaportumu verdım eskı pasaportumda yanımda vermemı ıstermısınız dedım evet dedı verdım harıka ıyı seyehatlar dedı onay kagıdını verdı 🙂 kapıdan cıkarken bahcede benden sonra cıkanlar benı tutup sana nıye bısey sormadı sen kımsın falan demeye basladılar hehehe dedım ne bılıyım sans dedım 🙂 guzeldı 15 sanıye surmedı

• Merhaba.

Ailemin 26 Haziran'da turistik vize görüşmesi var Ankara'dan. Annemle kardeşimin ilk ABD vizesi başvurusu olacak.

10 Temmuz gibi kardeşim yurtdışına çıkmak istiyor gezmek için. O zamana kadar pasaportu gelmiş olur mu (vizesi kabul olsun olmasın). Konsoloslukta pasaportu ne kadar süre ellerinde tutuyorlar?

• Herkese merhaba,

Bugün annemin Ankara’da vize randevusu vardı. AP(Administrative Processing) kağıdı vermişler, herhangi bir seçeneği işaretlememişler ve pasaportunu da almışlar. Turist vizesinde böyle bir şey tecrübe eden var mı?

• ⭐⭐

@itsmebb bir kaç ay önce bir tanıdığımın başına geldi bu durum olay şöyle oldu vizeye başvuran 2 kardeş vardı bunlar ikiside aynı iş veren ortaklar yani kardeşlerin birinin randevusu diğerinden önceydi önce küçük olan kardeş girdi vizesine onay aldı daha sonra diğer kardeş girdiğinde memur onaylanmadı demiş bunun üzerinde büyük abi biraz önce kardeşim onay aldı dedikten sonra kardeşinin ismini istemiş kontrol etmiş başka pasaportunun olup olmadığını sormuş oda olduğunu yalnız ingiltere vizesi için gönderdim yanımda değil dedikten sonra AP bırakıp 2. pasaport vizeli sayfaları istemiş onun içinde ek bir evrak vermiş o görseli yükleyeceğim

Vizeniin sonucuna gelecek olursak da red yemiş

df44abfd-343a-428e-ba15-ee20e2ff3613-image.png

• @T-C-Kubilay-Dikici evet bu kağıt, sadece idare işlem kısmı işaretlenmiş başka herhangi bir şey işaretlenmemiş, ortalama ne kadar sürede cevap geldi.
    Teşekkürler.

• ⭐⭐

@itsmebb İstenilen evrakları gönderdikten sonra ben 10gün sonra sorduğumda ne oldu ne yaptın diye red geldi dedi ama ben sormadan önce ona kaç günde cevap geldi bilmiyorum işaretlemedi ise sözlü olarak kesin söylemiştir çünkü bana arkadaşım anlatırken hem söyledi kağıda da yazdı demişti

idari işlemde zaten orada sosyal medya hesaplarını herkese açık yapın diyor sanırım sadece bunu istedi yoksa yazarlardı yada söylerlerdi

• @orhanozbekk cok tesekkur ederim yardim oneriniz icin. hayir yeni hesap olusturmamistim, ayni hesapla kaldigim yerden devam etmeye calismistim.
    Yardim/istek talebi olusturduktan sonra cagri merkezini arayinca sistemden duzelttiler. Yeni bir email adresi istediler ve onu sisteme kaydettiler - yeniden hesap acmami istediler.

• merhabalar, annemle babama b1/b2 vize basvrusu yaptim, haftaya gorusmeleri var.
    ikisine ayri ayri basvuru yaptim ama ayni saate randevu aldim. bu durumda beraber girebilirler mi? beraber girmeleri icin ek olarak bir sey yapmam gerekiyor mu?
    tesekkurler!

• ⭐⭐

@gizemm Merhaba aynı gün ayı saatte olan randevularda memurlara söylediğinizde birleştiriyorlar diye biliyorum daha önce bununla ilgili bir deneyim okumuştum

• Herkese Merhaba,
    Kardeslerim ve yegenlerim yazin ziyaretime gelmek istiyor. Yogun olduklari icin DS160 forumlarinave vs seyleri doldurmalarina ben yardimci olmak istiyorum.
    Elimde ki notlari paylassam acaba eklemem gereken veya cikartmam gereken seyler varsa bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
    Simdiden tesekkur ederim.

Gerekenler;
    Pasaport Fotokopi ve Aslı
    Nufus Cuzdani Fotokopisi ve Aslı
    Resim 2 adet
    DS160 onay formu
    Vukuatli nufus kayit ornegi
    Ikametgah
    Tapular
    Banka hesap dokumu
    Seyahat amaci dilekcesi
    Isyeri imza sirkuleri fotokopi ve aslı
    Vergi levhasi fotokopi ve aslı
    Faaliyet belgesi fotokopi ve aslı
    Bagkur veya Sgk hizmet dokumu barkodlu
    Ticaret sicil gazetesi kurulus tarihi

• ⭐⭐⭐⭐

@BMS

ABD’ye planlanan giriş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport aslı, DS160 confirmation page, randevu onay email çıktısı, 2x2 inch (51x51 mm) boyutlarında 1 adet fotoğraf mülakata goturulmesi zorunlu evraklar.

Diğer bahsettiğiniz evraklar müracaat eden kişinin tercihine kalmış evraklar, konsolosluğun bu evrakların getirilmesi hususunda bir talimatı yok. Başvuru sahipleri turistik seyahatini gerçekleştirdikten sonra ülkesini döneceğini kanıtlar tüm evrak ve beyanları ibraz etmesi bekleniyor mülakatta, mülakat sonucunda son karar konsolosun. Bu konu başlığının birinci iletisini de okumanız başvuru sahiplerinin yararına olacaktır. Bol şans!

• @ATS16 Cok tesekkur ederim.

• Merhabalar 16 Mart’ta b1/b2 vize görüşmem var. 2022’de Wat yaptım. Sonrasında Avrupa’da birçok ülkeye yeşil pasaportumla seyahat ettim. Ancak şöyle bir durum var ki kız kardeşim de 2022 de wat yapıp sonrasında Abd ‘de kalarak iltica başvurusunda bulundu. Hatta bu yüzden anneme geçen sene kardeşimi ziyarete gideceğini söylediği için ve onun statüsünü açıklayamadığı için ret verdiler.
    24 yaşındayım diş hekimiyim 2027 şubatta bir dental kongre için gideceğimi söyleyeceğim ve ds-160 ı da bu plana göre doldurdum. Benim profilim için mülakatta yapmamı önerdiğiniz veya kardeşimin sürecini nasıl açıklayabileceğimle ilgili tavsiyeleri olan tecrübesi olan kişiler varsa çok memnun olurum teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@HCS, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar 16 Mart’ta b1/b2 vize görüşmem var. 2022’de Wat yaptım. Sonrasında Avrupa’da birçok ülkeye yeşil pasaportumla seyahat ettim. Ancak şöyle bir durum var ki kız kardeşim de 2022 de wat yapıp sonrasında Abd ‘de kalarak iltica başvurusunda bulundu. Hatta bu yüzden anneme geçen sene kardeşimi ziyarete gideceğini söylediği için ve onun statüsünü açıklayamadığı için ret verdiler.
    24 yaşındayım diş hekimiyim 2027 şubatta bir dental kongre için gideceğimi söyleyeceğim ve ds-160 ı da bu plana göre doldurdum. Benim profilim için mülakatta yapmamı önerdiğiniz veya kardeşimin sürecini nasıl açıklayabileceğimle ilgili tavsiyeleri olan tecrübesi olan kişiler varsa çok memnun olurum teşekkür ederim.

Bir kuruma bağlı çalışıyorsanız, DS160 formunda beyan ettiğiniz seyahat tarihleri ve diş hekimliği kongresinin tarihlerine göre kaşeli ve imzalı görevlendirme yazısını yanınızda götürmeniz faydanıza olacaktır.

Buna ilave olarak katılacağınız kongre kapsamında ödenen registration fee’yi kanıtlar fatura ve kongre yaka kartının çıktısını da yanınızda götürmeniz, neden ABD’ye gitmek istiyorsunuz sorusu gelince tereddütsüz bu evrakları beyan etmeniz şansınızı artıracaktır.

DS160’da gideceginizi beyan ettiğiniz şehir ile kardeşinizin yaşadığı şehiri aynı beyan etmezdim yerinizde olsam, soru gelirse akrabanız var mı şeklinde yalan söylemeksizin kardeşinizin asylum sürecinde olduğunu ama bu seyahatin ve vize başvurunuzun tamamen kişisel akademik - kongreye katılım amaçlı olduğunu söylerdim sizin yerinizde olsam, hiç bir yalana başvurmaksızın. Son değerlendirme ve karar konsolosun, bol şans!

• Bu ileti silindi!

• Merhaba , sayfadaki gönderilerin çoğunu okudum ancak profilime uyan pek bir bilgiyle karşılaşmadım. O yüzden yazmak istedim.
    Kendimden bahsedeyim, 53 yaşındayım. Emekliyim, şuan çalışmıyorum. Arabam, evim, nakitim var. Evliyim ve iki çocuğum var. Daha önce greencard a da başvurdum çıkmadı tabiki:)
    Abd ye turist olarak 10 günlük tek başına bir tatil yapmak istiyorum.
    Sizce, bu bilgiler ışığında bir şansım varmı? Yoksa hiç boşuna uğraşmayayımmı :).
    Bilgisi yada fikri olan arkadaşlar yazarsa memnun olurum.

• ⭐⭐⭐⭐

@ERGÜN-YILDIZ

Hangi pasaport türüne sahipsiniz emekli olarak, bordo (umuma mahsus) veya yeşil (hususi)? Pasaportunuzda son 5 yıl içerisinde vize ile gidilen ve konsolosluk aracılığıyla (Schengen - kapı vize değil) edindiğiniz Schengen veya Birleşik Krallık (UK) vizesi var mı? Varsa vizenin geçerli olduğu tarihlere göre bu ülkelere seyahat ederek yaşadığınız ülkeye geri döndünüz mü? Bu soruların cevabı ABD B1/B2 turistik vize başvurunuzun sonuçlarına etki etmesi muhtemel. Eşinizden ayrı tek başına başvuru yapmanız ve tek başınıza seyahat etme talebiniz (eşinizin seyahatine engel olacak hastalık vb kanıtlayabileceğiniz bir durum yok ise) mülakat esnasında konsolos nezdinde soru işaretleri doğurabilir.

• @ATS16 Dahaönce hiç yurt dışına çıkmadım. Pasaportum bordo olandan. Eşimin bir hastalığı yok, çalıştığı için müsait olmayacak. Amacım sadece felekten bir 10 gün çalmak :). Artık greencard çıksada gitmem, sadece gidip oraları görmek biraz gezmek istiyorum. Ama bunlar konsolosun umrunda olmaz heralde 🙂

• @HCS Yakınınızın iltica süreci olması çok yüksek olasıkla başvurunuz ret ile sonuçlanır. Elbette istisnai şekilde onaylananlar vardır lakin bunları örnek olarak baz almayın lütfen. Genel olarak Aile fertlerinden herhangibirinin iltica başvurusu gözüktüğü takdirde ret ile sonuçlanması kaçınılmaz oluyor. amacim yalana tesvik etmek degil ebette, sozlerim yanlis anlasilmasin lakin bu durumu ekarte edebilecek farkli yontemler var elbette ama bu durum kisinin profilene gore degiskenlik gosterir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |