Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• guzel gunler herkese. ben green card ile yasiyorum Amerika Birlesik Devletlerinde. arkadasim icin turist vize basvurusu yapacagiz gelip gormek istiyor. onun icin referans mektubu yazmam iyi bir izlenim verir mi yoksa aksine suphe mi uyandirir?

eger yazarsam referans mektubunu sadece ona mi gondermem gerekir yoksa hem ona hem de konsolosluga mi? tesekkur ederim.

• ⭐⭐

@bilings Merhaba 2024 başvuru yapacağımda amerika vatandaşı tanıdıklarım vardı ailecek görüştüğümüz kişiler bu kişilerden davet mektubu almayı bende düşünmüştüm ama birinci ve ikinci derece akraba değilseler iyi bir izlenim vermez hatta tandık varmı diye sorsalardı bana mülakatımda yok diyecektim...

Ama iş verenseniz amerika'da bir işletmeniz var ise ve arkadaşınızın da türkiye'de bir işletmesi varsa yada ithalat veya ihracat yapan bir firmada çalışıyorsa iş alanında davet ile dış ticaretçi gibi gösterip davet etmeniz faydası olacaktır diye düşünüyorum bir kaç ay önce iş verenim bu şekilde kendine ve kızına ( dış ticaret müdürü olarak gösterdik) vize aldılar

• Merhaba, 29 Ocak günü İstanbulda b1b2 turist vizesi başvuruma gittim ve pasaport kontrolde ds 160 formuma ulaşılamadı. Sonradan submit edip confirmation işlemi yapmadığımı öğrendim. Elime bu nedenle randevumun iptal edildiğini ve en az 24 saat sonra ek ücret ödemeden yeniden randevu oluşturabileceğim yazan bir evrak verdiler. 24 saati aşmasına rağmen randevu sisteminde takip planlaması kısmında hata veriyor. Başvuruları kapat ve yeni başvuru başlat kısmına girmemem gerektiğini düşünüyorum. Bilgi ve yardım gelirse çok sevinirim.

• @bilings Belgelere pek bakmıyorlar açıkçası. Onlar daha çok sizin 'hikayenize' ve niyetinize odaklanıyorlar. Eğer amacınız turistik geziyse, yanınızda götüreceğiniz davet mektubu vs. pek bir işe yaramıyor. Bir de DS-160 formunda ABD'de tanıdığınız olup olmadığı sorusu kritik; eğer orada çok yakın bir akrabanız varsa bu durum maalesef şansınızı azaltabiliyor.

• gtspremium.com sitesinde adres asamasinda il seciminde Canakkale secenegi yok. Saka gibi
    Bu durumda ne yapilabilir ?

• Istanbulda da turist vizesi icin mulakat veriliyor sanirim sizce istanbuldaki onay durumu ankaradan daha fazla gibi bir durum mevcut mu? nerden gorebiliriz bu istatistikleri?

• @gucarslan Konsolosluga mevcut vizemin durumunu sordum, sistemden iptal edildigi bilgisini aldim. Artik gecerli bir vizem yokmus maalesef.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@fafaynk ilk defa bu şekilde bir işlem yaptıklarını görüyorum, vize yenilemede mülakat talep ettiklerinde mevcut vizenin iptali tamamen artniyetli bir davranış.
    sormakta iyi yapmışsınız, bu bizim için de artık tedbirli olmamızı gerektiren bir bilgi oldu.
    bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

• @gucarslan vizeyi kafalarına göre nasıl iptal edebiliyorlar. İlk defa böyle bir şey duyuyorum

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@istanbuladami bu hakları elbette var ama; sırf yenileme talebi için başvuru yapan birinin geçerli vizesini iptal etmeleri bana da sürpriz oldu.

• Aynı şekilde benim de yenileme talebimde vize mi iptal edip mülakata çağırdılar. Son zamanlardaki uygulama bu yönde herhalde.

• @fafaynk Bunu ilk defa duyuyorum . Gecmis olsun oncelikle . yenileme reddi ve Iptale sebep olabilecek bir sebep varmi sizin tahmin ettiginiz. ?

• Merhabalar
    Dün ablam ve annem için B1/B2 vizesine başvurdum. İlk defa gorusmeye gidecekler. Fakat ben randevu tarihini belirleme asamasina geldigimde sadece İstanbul lokasyonu çıktı ve Mart ayına randevu alabildim. Ds160 formunu Ankara seçerek doldurmuştum. Bu durumda Ds 160 formu Ankara, interview İstanbul oldu. Ve başka lokasyonda çıkmıyor. Ne yapmam gerekiyor? Bilgisi olan biri yönlendirebilirse çok sevinirim. Tesekkurler

• @Figen Tesekkurler.
    Bence bir sebep yok, anlam da veremedim zaten.
    Esimle kizim ayri basvurup almislardi, ben ve oglumu reddettiler.

• @aracienes Merhabalar, bize de 9 güngür aynı uyarı çıkıyor sistemde. Siz sorunu çözüp randevu alabildiniz mi acaba?

• Maalesef henüz randevu alamadık ama bugün en azından sorunun kaynağını söylediler. Eşimin ödemesi tekrar düşmemiş sisteme o nedenle randevu almama izin vermiyormuş. Teknik ekibe ilettiklerini söylediler ama maalesef durum 29 Ocaktan beri değişmedi. Eğer çift olarak vs başvurduysanız sizin de sorun bu nedenle olabilir.

• @aracienes siz zaten DS-160 formlarini submit etmememissiniz. her halikurda basvuruyu yeniden baslat diyerek ilerlemeniz gerekir ki, yeni DS-160 numarasini yazmaniz icin. aksi halde yine randevuya katilamazsiniz.

• Arkadaslar kafayi yemek uzereyim lutfen birisi yardimci olsun.

Yeni sistem/web sitesi dunyanin en kotu sitesi olabilir. Odeme icin sadece mastercard kabul ettigi icin www.usvisascheduling.com uzerinden annemin vize basvurusunu tamamlayamadim. Simdi tekrar siteye giris yaptigimda ve basvuruya basladigimda bilgileri doldurunca "bu bilgiler zaten veri tabanimizda var" diyerek devam etmemi engelliyor. Destek istegi olusturdum ama hic umidim yok.
    Benzer bir olay yasamis olan var mi?

• @gizemm Çağrı merkezini aramanızı öneririm

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |