Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @gigi25 detayli yazdiginiz icin cok tesekkur ederim😊 bana da aksam 22.00 de mail gelmis takip kodu yaziyor. Ama kod calismiyor. Yuksek ihtimal pazartesi kargolanir o zaman . Bende trabzondayim hayirlisi artik sali direk ucmam gerekiyor gelirse carsamba ogle ucus var 😅

• Arkadaslar dosyalarını hazırlamış ve mulakata girmiş arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak adına hazırladıgım dosyalar :

Ds-260 Comf. Page çıktısı
    w-2 lar 2022- 2023 - 2024 - 2025
    1040's 2022- 2023- 2024 (transcriptler)
    Askerlik Belgesi (E devlet)
    Adli sicil kaydı (ingilizce E-devlet)
    Nufus kayıt örneği (Vukuatlı edevlet)
    Pasaportum
    Evlilik Cüzdanı (orjinal)
    Employment letters (Orjinal ıslak imzalı)
    pay stubs (son 2 ay orjinal ve ceac a yüklediğim son 3 ay)
    Pasaport geri gönderimi için kargo onay sayfası cıktısı
    Aşı kartı
    Randavu onay maili cıktısı (Hem elcilik hem sağlık)
    I-864 Islak imzalı
    Eşimin Birth certificate Orjinal
    Eşimin pasaport fotokopisi
    Whatsapp discord arama kayıtları
    Whatsapp yazışmalar
    Evlilik ve normal fotoğrafların çıktısı
    Otobus biletleri kaldıgımız otellerde konaklama evrakları
    1 x Pasaport fotoğrafı

Not : eşimle 2 mizinde ilk evliliği ondan bosanma evrakı yok , herhangi bir markeme durumu söz konusu değil bu yüzden bu belgeler üstte yer almıyor. Ayrıca joint sponsora ihtiyac olmadıgından böyle Dq olmuştuk oda yukarıda mevcut değil.

Eksiğim varmıdır arkadaşlar bunu düşünüp durmak insanı yoruyor. Mulakata girmiş arkadaşlar cevap verirse sevinirim. Zaman bizimde yaklaşıyor heyecan dorukta artık.
    Teşekkürler!

• @Burak-0 Burak Hocam merhaba 1040'lar ve W-2'lar için Fotokopilere mi sahipsiniz yani PDF yapıp print mi yaptınız yoksa Orjinal belgeler mi ?

Paystubs için Fotokopileri uygun olur mu kullanabiliyormuyuz?

Eğer cevaplayabilirseniz çok teşekkür ederim bunlar aklıma takılıyor biz 1040'ları Tax Return Transcript olarak Doğrudan IRS Websitesinden Trasncript halini indirmek istiyoruz form olarak değil de o durumda Print oluyor diyorlardı W2'lar içinde aynı şekilde W2 Transkriptini ve orjinal W2'ların fotokopilerini ekliyeceğim ben bu uygun oluyor mu yoksa tüm belgelerin orjinali mi gerekiyor Tekrardan çok sağ olun ^^

• @Ekto-Oktan 1040 lar zaten irs sitesinden indirliyor onun çıktısı w-2 larda tarattık çıktısını aldım ben dostum. Paystubsları ceac a yüklediklerimin cıktısını aldım. Eşimin dogum belgesinin orjinalini gönderirken bana 2 tane de orjinal en yakın tarihli paystubslardan da 2 adet gönderttirdim tabi bu paystubs kısmı tamamen opsiyonel hazır gönderiliyorken onlarıda aradan çıkardım kısaca.

• Arkadaşlar mülakatta ı-864 formlarını ne zaman istiyorlar? Birde ds-260 onay formunu binaya girerken pasaport istedikleri yerde mi gösteriyoruz randevumuz var diye?

• @Burak-0 adli sicil kaydınızın arşivli ingilizce olduğunu varsayıyorum.Tax return transcript leride alın yanınıza başka eksik ben göremedim

• SAGLIK MUAYENESI VE MULAKAT DENEYIMI

Merhaba,
    Oncelikle belirtmek isterim ki muayene ve mulakata ben degil esim girdi. Dolayisi ile ondan aldigim bilgileri aktariyorum, Olaydaki 1. tekil sahis degilim bilginize 🙂

Esim ve 2 kizimizin saglik muayeneleri 11 Subat saat 11:30'daydi. Once kan tahlili yapilmis ve film cekilmis, daha sonra da muayene ve asilar yapilmis. Esime 5, 12 yasindaki kizimiza 3 ve 8 yasindaki kizimiza 2 asi yapilmis. Totalde $1050 + ilk odedikleri (neden bilmiyorum kk ekstresinde vardi) 2000 TL odemisler. Ogle yemegi arasi da dahil 3 saat surmus islemleri.
    Tum belgelerin elektronik ortamda paylasildigi bilgisi verilmis ve ertesi gun de doktorlardan belgelerinin iletildigine dair e-mail gelmis.

Gelelim Mulakata ;

Sabah 7:30 mulakati icin 7:15'te oradalardi. 7:15 ve 09:20 arasi iletisim kuramadigimizi dusunursek 2 saatten kisa surdu. Giriste DS-260 barkodlu ciktilari vermisler, iceri girdikleri zaman da Turk olan memur fotograflarini, evlilik cuzdanimizi, pasaportlarini istemis ve fotograflari geri vermis.

Mulakat totalde 10 dk bile surmemis. Sorduklari sorular ;

• Sponsorunuz ihtiyaciniz olmasi halinde tum harcamalarinizi karsilayacak mi?
    • Esinizle nerede tanistiniz ve ne zaman evlendiniz?
    • Esiniz ne siklikla buraya geliyor ve en son ne zaman geldi?
    • Oraya gidince ne is yapmayi planliyorsunuz?

Esimin bir hakaret davasi vardi, dava ile ilgili ceza yatip yatmadigini sormus, o da yatmadigini belirtmis.

Pasaportlari ve dava dosyalarini alip eksik evrak kagidini doldurmus. Sisteme yuklemesini, yukledikten sonra da e-mail ile bilgilendirmesini soylemis.

EKSIK BELGELER

Esimin onceki evliliginden 2 cocugu var, bosanma evraklarimizi ve TAX Return gibi tamamlayici belgeleri onlarin dosyasina da yuklememiz gerektigini soylemis.
    Esim heyecandan unuttu muhtemelen, aslinda kopya kopya tum belgeleri de yaninda goturmustu, belki orada var dese uzamayacakti bu ama saglik olsun.

Ozellikle belirtmek isterim; eger cocugunuz varsa ve onceden evlenip bosandiysaniz mutlaka evlilik belgesi ve bosanma belgelerini de onlarin dosyasina ekstra olarak ekleyin. Sponsor belgelerini ve I-864 formlarini da istiyorlar bu dosyalarin icine.

Konustuklarimizdan anladigim tum detaylari ileride gorusmeye girecek olanlar icin elimden geldigince anlatmak istedim. Herkese keyfli aksamlar!

• @erncndr ilk girişte sadece pasaport veriyorsunuz sistemde görüyorlar muhtemelen randevuları.İ 864 ü ekranda göremezlerse isterler herkesten istemiyorlar.Ds 260 da aynı şekilde herkesten istenmiyor…

• @ceen Zaman ayırıp paylaştığınız için çok teşekkürler. Kesinlikle bizlere de faydalı oluyorlar. Benim de eşim girecek sizinkisi gibi. BU yazıları ben de eşimle de paylaşıyorum. Herşey tamam gibi ama buraya gelince ne iş yapacağına dair bir dosya hazırlamaya çalışıyorum şimdi. O sorunun sorulduğunu da görünce daha özenli hazırlamaya devam ediyorum mesela. Anladığım çoğu belgeyi istemiyorlar bile. 864 mesela demek bazen istiyorlar bazen bakmıyorlar bile. Sizden almışlar ama sormadılar diyenler de var eğer doğru hatırlıyorlarsa. Ben 2 tane 864 doldurmuştum ful olanı bir de EZ olanı. Hepsinin orijinalleri eşimde. En kısa zamanda olumlu sonuçlanması ve pasaportlarını vizeyle beraber almaları dileğiyle.

• @seda-2 Haftasonları kargo takibinde herhangi bir güncelleme olmuyor o yüzden görülmüyordur. kızımın pasaportu cuma günü kargoya verilmişti Salı günü teslim edildi belki fikir olur.

• @Yuri-Spaky Kesinlikle herkesin aynı değil bazen herseyi soruyorlar bazen sormuyorlar benden getirdiğim evraklar harici

( Evlilik cüzdanı

Nufus Kayit örneği

Askerlik durum B

Adli sicil

1 adet Fotoğraf

Bosanma Belgeleri ORJINAL ( Uyaptan almistim renkli e-imzali)

Pasaport)

hic bir belge sormadı mesela ,
    mulakat 5-6 dk sürdü 5-6 soru sordu

Ne zaman nasil tanıştınız

Ne zaman evlendiniz

Kac kere eşin geldi

Eşin Ne is yapiyor

Sadece fotoğraf varmi dedi 5-6 tane verdim

Hepsi bu kadar

Bütün evrakları kontrol etti baktı hepsini tek tek geri verdi Vizeniz onaylandi 1 hafta içinde gelecek dedi.

• @erncndr I 864 dosyasını yanımızda orjinal olarak getirin diye bir zorunluluk yok üstad bildiğim kadariyla. Ben dosya gönderilirken arada onuda gönderttim 📀 hani olurda lazım olur diye

• Sağlık kontrolüne giderken aç mı gidiyoruz tok mu acaba ?

• @Mahmut-Can-Yapıcı farketmiyor

• @Merve-Khan Teşekkürler

• @hasanszym Çok teşekkürler. Bu bilgiler sonuçta altın değerinde bizler için. 🙂
    Bize bazı soruları farklı soracaklardır mutlaka. Ama görünen o ki kolay olmuş ve bu da sevindirici. Eminim biz gitmeden dosyaları inceliyorlardır. Sorun yoksa, bir de bekledikleri cevabı kısa net aldılarsa, sonuç harika. 🙂 Adınıza çok sevindim ve paylaşımınız için de mutluluk duydum. Çok güzel günleriniz olsun. Selamlar, sevgiler.

• Selam arkadaslar birkac sorum olacak.
    Eşimin 19 Şubatta randevusu var.

1-Pasaportu teslim alacağımız adresi sectim ama çıktısını almadım.
    Şimdi tekrar sisteme giremedim.
    Sistem hata veriyor.
    Yeni hesap olusturunca da bu bilgide kayıt var diyor ama bilgiyi girince de log in hata veriyor. VFS Global'e teslimat istedim. Ama ev adresiyle degistirmek istiyorum. Bu sistemsel hatayi nasil duzeltecegiz?

2-Bebeğimiz 2 ay önce doğdu. Bizim işlemler ise neredeyse 24 ay önce başladı. Bebegimin abd vatandaşlığı ve pasaportu yeni geldi.
    Ben hane halkini 2 kişi gösterdim zamanında; çünkü bebegimiz yoktu. Eşime sponsor olarak 30.250$ gelir gosterdim. Bebeğimin doğmasıyla hane halkı için 3 kişilik gelir isterler mi?

Bebeğimi ds260'a ekletmedim, bir sorun olur mu?

• @Mardin-Le-Gund
    İmza bölümünüzdeki tarihler neden o kadar eski? Sanki ABD ye girilmiş ve hakkaybı olmuş işlem tekrar başlamış gibi. Bizde de benzer bir durum var aslında o yüzden sordum acaba düşündüğüm sebepten mi diye. Bilgi verirseniz sevinirim en azından benzer bir case e sahip olabiliriz birbirimize daha iyi fikir verebiliriz belki.

Çıktıyı alamadıysanız bunu deneyin:

Şu siteye giriş yapın:
    https://www.usvisascheduling.com/en-US/

Daha sonra o sayfa açık kalsın ama başka bir sayfadan şu adrese girin:
    https://www.usvisascheduling.com/en-US/appointment-confirmation/

Oturumunuz aktif olduğu için tekrar şifre sormayacak ve size barkod numaranızı verecektir. Bir deneyin bakalım çalışacak mı? Bu işlem için Türkçe siteyi denemeyin bence.

Ev adresiyle nasıl değiştirebilirsiniz onu bilmiyorum. Fakat açıklamalarda bu işlem için bir yerlerde telefon numaraları da veriyordu. Belki şu linkten birşeyler bulursunuz:
    https://www.ustraveldocs.com/tr/en/contact-us

Bebeğiniz mutlu bir haber. 🙂 Ama umarım geliriniz yeter. Biraz riskli geldi bana. Benzer durumlar yaşayanlar yazsa daha iyi olur ama normalde belgelerde güncelleme gerektiği her durum için CEAC a biz son hallerini ekliyoruz.

• @Yuri-Spaky Kalin mi kalin bir dosya ile gonderdim esimi ve cocuklari mulakata, gercekten kagit israfi yuzunden icim yana yana cikti aldim ve hicbir sey istemediler neredeyse. 🙂 Kural bu olunca cikartmayayim diyemiyoruz sonucta el mahkum. Ne is yapacaksiniz sorusu asiri yersiz bir soru ve bence sirf sormus olmus olmak icin soruyorlar. Dolayisiyla lutfen kendinizi yipratmayin bu soru icin. Kolaylikla gecsin esinizin de mulakati 😊

• @ceen Az önce hepsini tamamladım. Hatta Ankara YHT tren bileti ve otel rezervasyonlarını da yaptım. Sadece 146 sayfa doküman çıktısı alacak. Bir de bazı belgelerin orijinallerini yanında götürecek o kadar. Aslında ucu açık belgeler çoğu. 2 fotograf mahalle muhtarından ikametgah gibi 4-5 tane net şey olsa kolay olacak da, IRS transcript bile deyince bakıyorsunuz 4 çeşit var. Hepsinin ne olduğunu öğrenmek zorunda mıyız? Ama öğrendik. Doğrusunu bulduk. Ama acaba memur da doğrusunu biliyor mu diye bir kuşku... Dur şu da olsu dur bu da olsun. Artık düşünmeme moduna geçebilirim. Hepsini tamamladık çünkü. Bu uğraşılar kimsenin boşa çıkmasın da sorun değil artık. Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için.

Benzer Başlıklar

• 226
  • 1360
  • 1589
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |