Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @erncndr ilk girişte sadece pasaport veriyorsunuz sistemde görüyorlar muhtemelen randevuları.İ 864 ü ekranda göremezlerse isterler herkesten istemiyorlar.Ds 260 da aynı şekilde herkesten istenmiyor…

• @ceen Zaman ayırıp paylaştığınız için çok teşekkürler. Kesinlikle bizlere de faydalı oluyorlar. Benim de eşim girecek sizinkisi gibi. BU yazıları ben de eşimle de paylaşıyorum. Herşey tamam gibi ama buraya gelince ne iş yapacağına dair bir dosya hazırlamaya çalışıyorum şimdi. O sorunun sorulduğunu da görünce daha özenli hazırlamaya devam ediyorum mesela. Anladığım çoğu belgeyi istemiyorlar bile. 864 mesela demek bazen istiyorlar bazen bakmıyorlar bile. Sizden almışlar ama sormadılar diyenler de var eğer doğru hatırlıyorlarsa. Ben 2 tane 864 doldurmuştum ful olanı bir de EZ olanı. Hepsinin orijinalleri eşimde. En kısa zamanda olumlu sonuçlanması ve pasaportlarını vizeyle beraber almaları dileğiyle.

• @seda-2 Haftasonları kargo takibinde herhangi bir güncelleme olmuyor o yüzden görülmüyordur. kızımın pasaportu cuma günü kargoya verilmişti Salı günü teslim edildi belki fikir olur.

• @Yuri-Spaky Kesinlikle herkesin aynı değil bazen herseyi soruyorlar bazen sormuyorlar benden getirdiğim evraklar harici

( Evlilik cüzdanı

Nufus Kayit örneği

Askerlik durum B

Adli sicil

1 adet Fotoğraf

Bosanma Belgeleri ORJINAL ( Uyaptan almistim renkli e-imzali)

Pasaport)

hic bir belge sormadı mesela ,
    mulakat 5-6 dk sürdü 5-6 soru sordu

Ne zaman nasil tanıştınız

Ne zaman evlendiniz

Kac kere eşin geldi

Eşin Ne is yapiyor

Sadece fotoğraf varmi dedi 5-6 tane verdim

Hepsi bu kadar

Bütün evrakları kontrol etti baktı hepsini tek tek geri verdi Vizeniz onaylandi 1 hafta içinde gelecek dedi.

• @erncndr I 864 dosyasını yanımızda orjinal olarak getirin diye bir zorunluluk yok üstad bildiğim kadariyla. Ben dosya gönderilirken arada onuda gönderttim :dvd: hani olurda lazım olur diye

• Sağlık kontrolüne giderken aç mı gidiyoruz tok mu acaba ?

• @Mahmut-Can-Yapıcı farketmiyor

• @Merve-Khan Teşekkürler

• @hasanszym Çok teşekkürler. Bu bilgiler sonuçta altın değerinde bizler için. :)
    Bize bazı soruları farklı soracaklardır mutlaka. Ama görünen o ki kolay olmuş ve bu da sevindirici. Eminim biz gitmeden dosyaları inceliyorlardır. Sorun yoksa, bir de bekledikleri cevabı kısa net aldılarsa, sonuç harika. :) Adınıza çok sevindim ve paylaşımınız için de mutluluk duydum. Çok güzel günleriniz olsun. Selamlar, sevgiler.

• Selam arkadaslar birkac sorum olacak.
    Eşimin 19 Şubatta randevusu var.

1-Pasaportu teslim alacağımız adresi sectim ama çıktısını almadım.
    Şimdi tekrar sisteme giremedim.
    Sistem hata veriyor.
    Yeni hesap olusturunca da bu bilgide kayıt var diyor ama bilgiyi girince de log in hata veriyor. VFS Global'e teslimat istedim. Ama ev adresiyle degistirmek istiyorum. Bu sistemsel hatayi nasil duzeltecegiz?

2-Bebeğimiz 2 ay önce doğdu. Bizim işlemler ise neredeyse 24 ay önce başladı. Bebegimin abd vatandaşlığı ve pasaportu yeni geldi.
    Ben hane halkini 2 kişi gösterdim zamanında; çünkü bebegimiz yoktu. Eşime sponsor olarak 30.250$ gelir gosterdim. Bebeğimin doğmasıyla hane halkı için 3 kişilik gelir isterler mi?

Bebeğimi ds260'a ekletmedim, bir sorun olur mu?

• @Mardin-Le-Gund
    İmza bölümünüzdeki tarihler neden o kadar eski? Sanki ABD ye girilmiş ve hakkaybı olmuş işlem tekrar başlamış gibi. Bizde de benzer bir durum var aslında o yüzden sordum acaba düşündüğüm sebepten mi diye. Bilgi verirseniz sevinirim en azından benzer bir case e sahip olabiliriz birbirimize daha iyi fikir verebiliriz belki.

Çıktıyı alamadıysanız bunu deneyin:

Şu siteye giriş yapın:
    https://www.usvisascheduling.com/en-US/

Daha sonra o sayfa açık kalsın ama başka bir sayfadan şu adrese girin:
    https://www.usvisascheduling.com/en-US/appointment-confirmation/

Oturumunuz aktif olduğu için tekrar şifre sormayacak ve size barkod numaranızı verecektir. Bir deneyin bakalım çalışacak mı? Bu işlem için Türkçe siteyi denemeyin bence.

Ev adresiyle nasıl değiştirebilirsiniz onu bilmiyorum. Fakat açıklamalarda bu işlem için bir yerlerde telefon numaraları da veriyordu. Belki şu linkten birşeyler bulursunuz:
    https://www.ustraveldocs.com/tr/en/contact-us

Bebeğiniz mutlu bir haber. :) Ama umarım geliriniz yeter. Biraz riskli geldi bana. Benzer durumlar yaşayanlar yazsa daha iyi olur ama normalde belgelerde güncelleme gerektiği her durum için CEAC a biz son hallerini ekliyoruz.

• @Yuri-Spaky Kalin mi kalin bir dosya ile gonderdim esimi ve cocuklari mulakata, gercekten kagit israfi yuzunden icim yana yana cikti aldim ve hicbir sey istemediler neredeyse. :) Kural bu olunca cikartmayayim diyemiyoruz sonucta el mahkum. Ne is yapacaksiniz sorusu asiri yersiz bir soru ve bence sirf sormus olmus olmak icin soruyorlar. Dolayisiyla lutfen kendinizi yipratmayin bu soru icin. Kolaylikla gecsin esinizin de mulakati 😊

• @ceen Az önce hepsini tamamladım. Hatta Ankara YHT tren bileti ve otel rezervasyonlarını da yaptım. Sadece 146 sayfa doküman çıktısı alacak. Bir de bazı belgelerin orijinallerini yanında götürecek o kadar. Aslında ucu açık belgeler çoğu. 2 fotograf mahalle muhtarından ikametgah gibi 4-5 tane net şey olsa kolay olacak da, IRS transcript bile deyince bakıyorsunuz 4 çeşit var. Hepsinin ne olduğunu öğrenmek zorunda mıyız? Ama öğrendik. Doğrusunu bulduk. Ama acaba memur da doğrusunu biliyor mu diye bir kuşku... Dur şu da olsu dur bu da olsun. Artık düşünmeme moduna geçebilirim. Hepsini tamamladık çünkü. Bu uğraşılar kimsenin boşa çıkmasın da sorun değil artık. Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için.

• Arkadaslar selam, cuma issued olan pasaportum bugun (pazartesi) kargolandi diye mail geldi. Gelen mail de istanbuldan kargolancak yaziyor ama detaylara girdigimde ankaradan teslim alindi diyor ve 19 u teslim edilcek diyor. Benim ucak biletim 18 i :) tam 10 is gunu surmus oluyor eksik evraklaei gonderdikten sonra . Bilet alacak olan olursa 15 gun sonrasina alsin benden tavsiye :)
    Anlamadigim sey ankaradan trabzona 1 is gununde kargo geliyordu suan neden 3 gun yazilmis acaba erken teslim olur mu? Sizde kaci teslim gozukuyordu pasaport icin kacinda teslim aldiniz? Tesekkurler

• Su CEAC sistemine girememe sikintisi gercekten yoruyor yahu. Koskoca ulke su websitesindeki sorunu gideremiyor. Resmen sitenin iyi gunune denk gelmemiz gerek belge yukleyebilmek icin. Onceden Opera, Firefox falan aciyordu simdi hepsi hata veriyor. :angry_face:

• @seda-2 yazan süreye çok takılı kalmayın yarın teslim alabilirsiniz. En geç çarşamba sabah olarak düşünün.

• Arkadaşlar selam şuan unganlardayız buraya araçla gelecekseniz eğer gelirken mutlaka yakınlardaki bir otoparkın konumunu seçerek gelin benim gibi direkt unganların konumuna gelip araç koyacak yer bulamayınca 20 dk daha yolu uzatmayın :)

Çıkınca detayları yazacağım sizlere

• Pasaportumu az önce teslim aldım.

• @Refiks gözünüz aydın hocam onca bekleyiş onca soru işareti kalkmış oldu aklınızdan şimdi tek telaşınız valiz hazırlamak olacak :)

Tebrik ederim yeni hayatınızda başarılar dilerim.

• Merhaba arkadaşlar dün Unganlar'daydım. Randevum 11:10'daydi ancak erken gittiğim için sıra erkenden geldi. 10:30 gibi başlayan süreç yemek molası dahil 13:45'te bitti. Yanımda;

• Konsolosluk randevu maili çıktısı,
    • DS-260 barkodlu confirmation sayfası ve
    • Pasaportumu götürdüm.
      Fotoğrafı orada çekiyorlar ve zaten sadece benden pasaportu aldılar, diğer belgeleri talep etmediler.
      Akciğer filmi çekildi, kan alındı ve en son ilgili Ungan doktoru genel fiziksel sağlık kontrolü ve aşıları yaparak süreci tamamlıyor.
      Yapılan aşılar
      Tdap
      Hepatitis B
      Influenza
      MMR
      IPV (Polio)
      Varicella
      Düzen laboratuvara - 2068 TL
      Ungan'a ise 440 Dolar (19.223 TL) kart ile ödeme yaptım.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k