Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Seyduna Hanım merhaba eşim benim için soruyordu bu soruyu benim eşim ve iki çocuğum Amerika da sadece bana başvuru yapıldı ve eşim sponsor olacağı için 4 kişilik bir aile için ne kadar gösterilmesi lazım acaba diye sormuştu.

• I-130 onayı alıp CEAC a geçenler için bir bilgilendirme yapmak istiyorum DS-260 formunu doldururken firefox kullandım (vpn yok) ve bu aşamada başka bir tarayıcı/uygulama/belge açmak için sayfayı hiç terk etmedim. Bir alakası var mıdır bilmiyorum ama Security sorunları sebebiyle sistemin sıkça kullanıcıları attığını duymuştum bu şekilde denediğim zaman form boyunca hiçbir sorun yaşamadan tamamlayabildim

• @Refiks aile basi mi bu miktar? kisisel mi?

• @Refiks Tam da dedigim gibi olmus! Cok sevindim adiniza. Gecmis gitmis olsun 🙂 Benim esimin basvurusu oldugu icin ben imzama tasimamistim sureci bu arada onda var diye ama bu cok rahatsiz edici bir sey anladigim kadariyla, ben onun surecini yazayim madem. Tekrar hayatinizda mutluluk ve basarilar.

• @nurgul
    Merhaba, USCIS in kendi sitesinde hesaplama cetveli var. Oradan giderek bütün işlemlerinizi tamamlayın.

adresine gidin. Sayfanın aşağısında 2025 Poverty Guidelines Calculator başlığı altında hesap var. Hangi eyalette kalacağınızı seçin. Ben 48 eyaletten birinde kalacaksınız diye düşünüyorum. O bölümdeki hesabı kullanın. Oraya 4 yazın çünkü number of family members in your household. diye soruyor. Yani ev hanesinde kaç kişi var. Aktif ABD askeri görevli olduğunu varsaymıyorum eşinizin.
    Şu halde sponsorunuzun yıllık geliri en az şu olmalı: $40,187

Ama bu gelirin biraz yukarısında olursa daha iyi. Bu rakama çok yakınsa gene de sponsor sorabilirler.

• @patrisi İngilizce hiç bilmeyen birisi acaba zorlanır mı acaba? Eşim için düşünüyorum.
    Bir de bilgi için teşekkür ederim. Mesela ben de yeni taşınmış olacağım. Demek ki green card adresini o zaman güncelleyebileceğiz. Bu bilginiz çok işime yarayacak gibi. En azından eşime yeni evin adresini veririm gelmeden önce. Bir de sanıyorum biz havaalannda bekslesek dahi bizi o görüşmeye almazlar gibi. Ddeğil mi? Ama belki telefonla bağlanıp yardımcı olmamıza izin verirler. Bizimkisi büyük ihtimal Dulles tan gelecek eğer sorun çıkmazsa. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

• @Yuri-Spaky bazı havaalanlarında türkçe tercümanı telefonla arayabiliyorlar ama bunu talep etmeniz gerekiyor diye biliyorum, bilen arkadaşlar yazarsa daha net olur.

• @Mahmut-Can-Yapıcı Merhaba,
    Nakit para ben bir keresinde 10bin dolardan fazla yanımda götürdüm. Varmı dediler, var dedim. Başka bir bölüme gönderiyorlar ve orada bekliyorsunuz biraz. Memur neden fazla getirdiniz ki ne gerek vardı diye soruyor. Ben zaten ABD vatandaşıyım ve ABD hesaplarım da vardı. Yani havale de yapabilirdim ama toplayamadım herşeyi kafamda nakit aldım çıktım yola. Ama siz yeni göçmen olarak şunu nda diyebilirsiniz: Ben de yeni hayata başlayacağım bu az bile bir de burada henüz banka hesabınız yoksa havale yapacak yerim de yoktu diyebilirsiniz. Ama burada verdiğiniz cevapların bir önemi yok. Memur zaten önce size bunun bir formalite olduğunu ve paranıza asla el konulamayacağını, rahat olmanız gerektiğini bildiriyor. Form doldurtuyorlar. Paraya bakmıyorlar bile. Formu doldurduktan sonra işiniz bitiyor. Kısacası sadece beyan etmeniz gerekiyor o da en az yarım saat daha form doldurmakla zaman harcamanız demek, o kadar. Fazla sorun olmaz. Ama insan tabii tedirgin oluyor biraz parayla dolaşırken.

• @Mahmut-Can-Yapıcı
    Herkes için bu cevap. Sağlık için verdikleri belgeden alıntı.

1. Diphtheria, Tetanus, Pertussis (bizdeki 20 yıl önce yapılmıstı, aşı kartında yapıldığı yazıyordu, 20 yıl once Istanbul Amerikan hastasinden almıştık aşı kartını.)
    2. Tdap (Ne olduğunu sormayın öyle yazıyor, bize yapılmış)
    3. Hepatitis A (Bizde yaştan dolayı muaf yapılmadı)
    4. Hepatitis B (Yapıldı)
    5. Hib (Ne olduğunu sormayın öyle yazıyor, bize yapılmış)
    6. Influenza (Yapıldı)
    7. Measles, Mumps, Rubella (bizdeki 20 yıl önce yapılmıstı, aşı kartında yapıldığı yazıyordu, yirmi yıl once Istanbul Amerikan hastasinden almıştık aşı kartını.)
    8. Meningococcal (Bizde yaştan dolayı muaf yapılmadı)
    9. Pneumococcal (Yapıldı)
    10. Polio (Yapıldı)
    11. Rotavirus (Bizde yaştan dolayı muaf yapılmadı)
    12. Varicella (Yapılmadı, sanıyorum hastalık geçirilmiş zaten su çiçeği emin değilim)

Toplam sanıyorum 2 - 3 kere iğne vuruyorlar. Bir de akciğer filmi çektiler.
    Yapılanların ücreti 19000 liranın biraz altında tuttu.

• @Yuri-Spaky 2016 yılında ev arkadaşım üzerinde 16.000$ nakit ile los angeles a gitti. Türkiyeden gizlice çıkardı ama Amerikaya sokamadı normalde form 105 doldurunca daha kolay oluyor ama memurlar paranın türkiyeden alınmış resmi bir kanıt evrakı istediler. 16.000$ paranın tamamını kaybetti dava açabilirsiniz demişler ancak avukat ödemeleri çok fazla ve yıllarca süreceği için oda olmadı.

• @Refiks Cevabınız için teşekkür ederim. Olmadı sıradn birisinden de belki rica edilebilir. Ama gene de hep en kötü senaryoya göre düşünüyoruz ki her önlemi alalım sorun çıkmasın istiyoruz. Bakalım göreceğiz. 🙂

• @peaceful resmiyette aile geneliydi belki değişmiştir araştırmak lazım.

• @Yuri-Spaky bence bu ciddi bir konu, ben bu konuda asla fikir vermem fikirde almam… size de tavsiyem böyle yapın.. en azından alternatif yolları araştırın… tipinize uyuz olurlar, ingilizceniz iyi değildir yanlış anlaşılırsınız vsvs her şey olabilir ve olumsuz bir durum yaşanırsa çok üzülürsünüz.

• @nurgul Selamlar, @Yuri-Spaky arkadaşımız çok iyi yanıtlamış sorunuzu aslında. Limiti düşünürken sanki sponsorun evinde sizde yaşayacakmış gibi hesap yapabilirsiniz

• @Yuri-Spaky Çok teşekkürler önemseyip titiz şekilde cevap verdiğiniz için

• @peaceful https://app06.ivmis.com/when/?language=tr_TR

Burdan kontrol edebilirsin. Benimde 13 subat Ben 10 subata aldim garanti olsun diye ama sorun olmaz sanirim

• @Refiks Aslında yüzde 90 sorun olacağını sanmıyorum. Burada da daha önce birisi korkmayın tercüman buluyorlar demişti. Ama eşim biraz tedirgin, eğer faydası olacağını bilsem ben de Turkiye ye gider onunla gelirim. Ama sonuçta gene ABD ye gelince ben başka kapıdan gireceğim o başka kapıdan. Faydası olmayacak. Geçenlerde ben giriş yaptığımda yaklaşık 15 - 20 tane soru soruyorlardı. Belki turistlere ve göçmenlere başka soruyorlardır. Ama bize sorduklarında alkollü içkilerden tutun pek çok konuya kadar soru vardı. Sıra da çok olduğu için hızlı hızlı soruyorlar. İngilizce bilmeyenler ne yapıyor kestirmek zor. Ama öteki taraftan her yıl binlerce green card kazananı ülkeye İngilizce bilmeden giriyor, vardır yolu zor değildir. Kötü düşünmemek lazım ama hazırlıklı olmalı.
    Acaba havaalanında rica etsem izin verirler mi o tarafa geçmeme? Belki? Yok ya sanmıyorum.

25-30 yıl önce green kart ile ABD ye geldiğim zaman havaalanında bir kız karşılamıştı. Demişti ki ben gönüllü geldim belki yardımım dokunur diye. Listeden bakıp rastgele seçmiş bizi. Böyle birşeye şahit olan başkası var mıdır bilmiyorum. Ama o zaman bile işlem bitince gçrmiştik onu. Göçmen odasında yoktu. Ve bir form doldurduğumu hatırlıyorum. Eh 30 yıl. Onu hatırlamam bile mucize. Ama İngilizcem vardı gene o zamanlar az da olsa. Eşimin hiç yok.
    Ve evet kesinlikle kesin aynı durumu yaşamış birisinin tecrübe paylaşmasında fayda var. Yoksa artık biz paylaşırız ileride. Ama araştıracağım. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Bir ara havaalanına önceden gidip orada görevlilerle konuşmaya ve onlara sormaya çalışacağım. Ama önce vizesi konsoloslukta bir onaylansın. Sonra muhtemel soruları hazırlayıp bir kart olarak eşime verebilirim. Telefon hattının havaalanında kullanılabılır olduğundan emin olacağız. Google translate ve belge tercümesi yapan yazılımlar hazırlanacak. vs vs. Bunlar aklıma gelenler. 🙂

• @Refiks vpn kullaniyormusun?

• @Bircan hayır kullanmıyorum. ama açıp öyle de denedim olmadı.

• @Yuri-Spaky Bu sitede göçmen vizesiyle ABD'ye ilk giriş diye bir bölüm var biraz orada yazılanları okudum, gördüğüm kadarıyla herkes şöyle demiş, çok hızlı sürdü bir iki soru sorup hemen gönderdiler, bir kaç arkadaşımız da bir tane bile soru sormadı 1 dakika içinde mühürü bastı yolladı demiş... tabi bu havaalanına ve memura göre değişiyordur... ama çoğunlukta tecrübeler böyleydi...

benim bildiğim eşleri o bölüme almıyorlar, ama talep edilirse türkçe tercüman ayarlıyorlar... eşiniz spesifik sorulara ve cevaplara çalışırsa bence hiç bir şey olmaz, zaten vizesini gösterip ingilizce bilmediğini söylerse memur anlayacaktır ve bu duruma alışkındır bence, olur mu bilmiyorum ama acaba bir kağıda sorulabilecek her sorunun ingilizce cevabını yazıp ingilizce bilmediğini de o kağıtla memura gösterirse işlemleri çok kolay olabilir.

sizi zamanında gönüllü olarak karşılayan kişi yüzümü gülümsetti sabah sabah ne güzelmiş 🙂

havaalanında free wifiye bağlanabilir belki ama ben bu konuda da şöyle biliyorum göçmen ofisine girildiğinde telefona izin vermiyorlar diye, belki bu durumda memurun insiyatifiyle esneyebilir.

Benzer Başlıklar

• 2
  • 2
  • 1589
  • 965
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |