Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Tax return son üç yıl olması şart mı acaba en son yılın yüklesek ek belge istemek üzere uzatırlar mı?

• Selam arkadaşlar...
    Visa status check ile kontrol etmek istediğim de '' Your search did not return any data '' yazılı bir hata alıyorum...
    yüzlerce kez denedim giriş bilgilerimin de hepsi doğru ama asla giremiyorum...
    mülakatım yeni oldu diye mi böyle oluyor acaba? ve sizler de aynısını yaşadınız mı yoksa bu ilk kez benim mi başıma geliyor? çünkü bunu soran kimseyi görmedim henüz.

CE0AC9C8-746D-4688-99AB-0D2BE7AEE90A.JPG
    CE0AC9C8-746D-4688-99AB-0D2BE7AEE90A.JPG

• @yeşim-yıldırım Teşekkür ederim 🙂 kesinlikle öyle bu site olmasa burada ki herkes maddi,manevi ve psikolojik olarak çok sorun yaşardı! avukatla süreci yöneten bir çok kişi burada avukatlarının bile haberi olmayan konular da bilgi sahibi olduğuna defalarca kez şahit oldum. o yüzden burada bilgi ve tecrübe paylaşan herkesin alnı öpülesi bence :))

• Merhabalar, 13 Şubat'ta IR1 mülakatım var. Eşim süreçte vatandaş oldu, bebeğimiz için de ayrı I-130 onayımız var ama randevu benimle aynı güne verilmedi. Bebeği mülakata götürürsem süreç nasıl işler? Daha önce bebeğini mülakat günü dosyasına ekleten oldu mu?"

• Merhaba, 4 kişilik hane için I‑864 (Affidavit of Support) doldururken AGI ile ilgili bir soru sormak istiyorum.

Hane büyüklüğüm: 4 kişi (ben + eş + 2 çocuk)

Siz 4 kişilik hane için AGI’nizi hangi miktarda gösterdiniz ve USCIS bunu rahatlıkla kabul etti mi?

• Merhaba arkadaşlar,
    6 Ocak’ta mülakatım onaylandıktan sonra 30 Ocak’ta Miami üzerinden Amerika’ya giriş yaptım. Bu süreçte yaşadığım tecrübeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle İstanbul Havalimanı’nda çıkış yaparken pasaport kontrolünde yurt dışı çıkış harcı soruldu. Kısa bir süre sonra birkaç görevliye danıştılar ve registration number’ım bulunduğu için bu harcı ödememe gerek olmadığı söylendi.

Miami Havalimanı’na girişte görevli polis, yanımda ne kadar nakit para olduğu ve herhangi bir gıda ürünü getirip getirmediğimle ilgili sorular sordu. Ardından beni ikinci bir odaya yönlendirdiler. Yaklaşık 1 saat bekledikten sonra Green Card’ımın gönderileceği adres teyit edildi.

Ayrıca evliliğimin 2. yılını doldurmuş olması nedeniyle, Ankara Konsolosluğu tarafından verilen koşullu Green Card’ın koşulsuz (10 yıllık) karta çevrilmesi talebimi ilettim. Görevli kadın memur bu durumu sisteme not aldı.

Umarım bu bilgiler süreci yaşayacak olanlar için faydalı olur.

• @nurgul Merhabalar, ilginç ve çok arada bırakan bir soru sordunuz çünkü aslında 4 kişilik ailenin hepsi vize alacak mı diye bir soru sormam gerekir size. Eğer bu kategoride iseniz, eşiniz abd vatandaşı olmalı ki ilk sponsorunuz o olmalı. Eşiniz sizinle burada yaşaması durumunda belki onu da sponsorunuzun gelirine ekleyebilirsiniz yani bu durumda sponsorunuz tek yaşıyorsa 1+4 olacak 5 kişilik hesap yapmanız gerekecek.

Normalde yalnızca vize alacak kişi için hesaplanıyor ama sizin durumunuz biraz karmaşık geldi o yüzden net birşey söyleyemeyeceğim. Belki buradaki arkadaşlarımızdan bilen biri olur ama nacizane önerim ailenizi 4 kişi olarak sponsorun tüm ailesine ekleyerek hesap yapmanız daha garanti olacak gibi görünüyor. Çok kesin bir şey söylemem çok güç

Not: Yeni gelen arkadaşlarımıza ricamdır. Hoşgeldiniz, lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın, taşımazsanız sorularınızı sorarken durumunuzu da açıklamak zorunda kalıyorsunuz. Bu durum biraz laf kalabalığı yapıyor çünkü sizin durumunuzu imzanıza bakarak hemen anlayabiliyor ve bu şekilde tıpkı hanımefendiye elimizden geldiğince yardım ettiğimiz gibi sizlere de yardım edebiliyoruz. Bu konuda sürecinizi imzanıza taşımanız hem yardım almak hem de gelecekte forumdan faydalanacak insanların yardım alabilmesi açısından çok önemli

• merhaba, saglik ile mulakat randevusu arasi 2 gun olmasi sorun olur mu? 11 ve 13 Subat olarak ayarlayabildik.

• @Seyduna Ben ve iki çocuğum ABD’de yaşıyoruz ve hepimiz ABD vatandaşı. Eşim Türkiye’de vize mülakatına girecek ve ben ona sponsor oldum. AGI’yi kaç göstermem gerekir ki ve konsolosluk vizeyi rahatlıkla onaylasın?

• @Seyduna merhabalar sizinle özelden konusabiirmiyiz acaba bikac sormak istediğim varda size?

• Merhaba arkadaşlar , aşı kartı götürdüğünüzde sağlık kontrollerinde ücret değişiyor mu dikkate alıyorlar mı hangi aşıları oluruz ? Herkese farklı fiyat çıkardıkları için soruyorum

• @patrisi Anladığım kadarıyla yurt dışı çıkış harcı ödememize gerek yok doğru mudur ?

ABD ye girerken herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı ?
    Nakit parayı neden sorduklarını anlamadım onu neden soruyorlar acaba ?

• @Mahmut-Can-Yapıcı nakit olarak en fazla 10.000$ sokabilirsin. Avrupaya da en fazla 10.000€ sokabilirsin.

• @Refiks Anladım teşekkür ederim.

• Aşı kartını nerden alıyorsunuz arkadaşlar e nabızda göremedim.

• @erncndr Aile hekiminizden alailirsiniz.

• @Yuri-Spaky çok teşekkür ederim darısı herkesin başına!
    yaptığım araştırmalara göre öyle görünmesinin sebebi henüz mülakata yeni girdiğim için ve araya hafta sonu girdiği içinmiş en geç çarşambaya kadar düzelmesini bekliyorum.

• Sağlık kontrollerinde hangi aşılar yapılıyor hangi aşıların aşı karıtnı almamız lazım ?

• @Refiks abim vizen hayırlı olsun adına çok sevindim. Bu arada 10 bin doların üzerinde para taşıyorsanız kısa bir forum dolduruluyor getirdiğin paranın beyanını vermiş oluyorsun. Herhangi bir vergilendirme vs. yok. Paranın kaynağını doğru bir şekilde ifade edin/ kanıtlarla gösterin bu yeter. 10 bin dolardan fazla para getirip bunu sakın saklamayın bu sefer paranıza el koyabilirler veya ceza ödersiniz

• @Alternative12 sağ ol kardeşim teşekkür ederim…
    evet dediğin gibi 10.000$ üstü taşımak için beyan ve kanıt gerekiyor, zahmetli iş uğraşmaya değmez diye düşünüyorum. Bu işlemi yapmadan geçirmeye çalışanların paraları el koyulabilir demişsin “bilir” değil direkt el koyuyorlar 🙂

Benzer Başlıklar

• 58
  • 226
  • 3
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |