@Yuri-Spaky Bu sitede göçmen vizesiyle ABD'ye ilk giriş diye bir bölüm var biraz orada yazılanları okudum, gördüğüm kadarıyla herkes şöyle demiş, çok hızlı sürdü bir iki soru sorup hemen gönderdiler, bir kaç arkadaşımız da bir tane bile soru sormadı 1 dakika içinde mühürü bastı yolladı demiş... tabi bu havaalanına ve memura göre değişiyordur... ama çoğunlukta tecrübeler böyleydi...
benim bildiğim eşleri o bölüme almıyorlar, ama talep edilirse türkçe tercüman ayarlıyorlar... eşiniz spesifik sorulara ve cevaplara çalışırsa bence hiç bir şey olmaz, zaten vizesini gösterip ingilizce bilmediğini söylerse memur anlayacaktır ve bu duruma alışkındır bence, olur mu bilmiyorum ama acaba bir kağıda sorulabilecek her sorunun ingilizce cevabını yazıp ingilizce bilmediğini de o kağıtla memura gösterirse işlemleri çok kolay olabilir.
sizi zamanında gönüllü olarak karşılayan kişi yüzümü gülümsetti sabah sabah ne güzelmiş 
havaalanında free wifiye bağlanabilir belki ama ben bu konuda da şöyle biliyorum göçmen ofisine girildiğinde telefona izin vermiyorlar diye, belki bu durumda memurun insiyatifiyle esneyebilir.