Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Bizim 9 Mart’ta interview var Şubat ortası gibi vergi işlemleri başlıyormuş sanırım sponsorun ve eşimin belgelerinin Şubat’ta ki ödenecek olan ve eskileri birlikte mi götürmeyim?

• @Refiks Hocam merhaba adınıza öncelikle çok mutlu oldum uzun süre sonra sizin vize aldığınızı görmek şu süreci bitirdiğinizi görmek beni o kadar mutlu etti ki an itibariyle sizin için oyun bitti meşaleyi biz aldık sıra bizlerde bundan sonrasında ve sizi gerçekten kutluyorum sonunda uzun bir bekleyişin ardından özellikle IR1 ile süreciniz tamamlandı çok tebrikler

Bu adli sicil kaydı konusunda bizde aynı durumdayız benimde devam eden bir davam var çok şükür sicilim şuan için temiz daha öncesi için davalık olmuşluğum veya vukuatim yok hayatımda geçirdiğim ilk ceza davası ilk kez bununla karşı karşıyayım ama işin kötü tarafı benim davam Başkasına Ait Kredi Kartının Kötüye Kullanılması başlığı adı altında geçiyor Yani Ahlak Zedeleyici Moral Turpitude olarak geçiyor. Olası bir cezada adli sicilime girerse beni %99 Waiver'a yollayacaklar tek umudum ilk yargılanmam olduğu için HAGB kararı alabilme ihtimalimin olması bu olursa zaten adli sicilime girmeden bu işten kendimi kurtarabilirim ama yinede çok stresli şubatın 19'unda duruşma var bakalım başımıza neler gelicek... umarım bende bu işten sıyırabilirim...

Tekrardan sizlere Amerikadaki yeni hayatınızda çok iyi bir başlangıç ve bolca şans diliyorum bu foruma geldiğim ilk günlerde yardım aldığım bir çok kişiden birisiniz tekrardan hayırlı olsun 💯

• Unganlarla saglık muayenesi dün yapıldı. Ben ABD deyim eşim gitmiş. Fazla detay veremiyorum o nedenle. 18,500 gibi bir rakam tutmuş Eski aşılardan sadece bir tanesini geçerli saymışlar. Aslında aşı kartı Amerikan hastanesinden alınmıştı ve göçmen vizesi için istenen aşılardı. Ama çok zaman önce. Sonuçları yarın email ile alacaksınız demişler. Ama bu gün hala sonuçlar gelmedi. Sadece ödeme makbuzu gelmiş. Bir süre daha gelmezse email ile soruyor musunuz yoksa telefon mu ediyorsunuz. Normalde aynı gün saat 3 den sonra aramazsak dönebilirsiniz diyorlarmış. Ama sonuçlar ne zaman çıkar ve email ile gelir? Bilgisi olan varsa yazarsa seviniriz.
    Bir gün önceden gidip Hotel Cinnah ta kaldılar. Fena değildi otel. Kahvaltıları güzelmiş ve Unganlara çok yakın mesafede. Aşılar yapılırken doktorla sohbet edilmiş biraz. Kısa sürede tamamlanmış. Belge olarak da sadece pasaport ve aşı kartını sormuşlar. Başka hiç bir şey istememişler. Ama bu yaşa veya sağlık durumunuza göre değişebilir. Ama bizden sadece bu ikisi istenmiş.

EDIT: Email ile aşı kartını ve belgeleri göndermişler. Yeni gelmiş. Ayrıca dosyayı konsolosluğa da göndermişler. Sanıyorum bu belgelerden çıkış alacağız ve konsolosluk görüşmesi sırasında onları da yanımızda bulunduracağız. Şart değil ama sorun çıkarsa kanıt göstermek gerekebilir diye. Aynı belgeler ABD ye girişte havaalanında da sorulabilir diye biliyorum.

• @Merve-Khan Subat ortası değil , bir sonraki vergi dönemi ocakta başlayıp nisanda sonunda bitiyor

• @Burak-0 şubat diye biliyorum Nisan’sa aynı nvc ye yüklediklerimi götüreceğim o zaman teşekkürler 🙂

• @Merve-Khan ocak ayında yani bu ay w2 lar gelir yada gelmiş olması lazım. onları temin etmenizde fayda var. En yeni gelen belgeler onlar suan yanınızda götürebileceğiniz

• @Burak-0 tamam çok teşekkür ediyorum

• @Merve-Khan Sizden isteyecekleri 1040, Tax Transcription ve W2 olabilir. Eğer bunlardan bahsediyorsak yıllık vergi ödeme zamanı Ocak başında başlar ve Nisan ayının sonuna kadar sürer. Eğer yurt dışında yaşıyorsanız bu süre Hazirana kadar uzayabilir de. Dolayısıyla 2025 yılı için 1040 götürüp götürmemek sizin insiyatifinizde. Çünkü yasal olarak Nisan sonuna kadar vaktiniz var. Ama 2024 leri mutlaka götürün. Tax Transcription, W2 ve 1040. Eğer bu yılınkini de Nisandan önce bitirirseniz onu da ayrıca götürün tabii. Ama bitiremezseniz en azından W2 dediğimiz belgeyi ve maaş bordrolarından son 4 aya ait olanları götürebilirsiniz. Bu bilgiler çalışanlar için. Kendi işşiniz varsa istenen belgeler farklı olabilir. 1040 olmaz da işin veya gelirin türüne göre başka bir kodda olabilir. Ama bireyler için ABD de yaşıyorsa Ocak ile Nisan ayı vergi ödeme zamanıdır. Yurt (ABD) dışındaysa HAziran sonuna kadar uzatma alınabilir.

• @Yuri-Spaky faydalı ve açıklayıcı paylaşımınız için çok teşekkür ederim ☺

• @Turhan-0 ben bugün pasaportlari ve evrakları UPS kargoya verip yolladim çünkü ceac sistemine yükleyeli 10 gün oldu boşamı bekledim acaba bastanmi yollasaydim acaba pasaportlari çünkü ben mail.bekledim.pasaportunuzu yollayın diye

• @Ekto-Oktan sorunsuz halledeceksin, teşekkür ederim Ektocum. 🙏🏻

• @Refiks cani gonulden tebrik ederim, darisi bizlerin basina. Hersey gonlunce olsun kardesim, sonsuz mutluluklar dilerim.

• Bu ileti silindi!

• @Turhan-0 tebrikler, hersey gonlunuzce olsun. Darisi tum bekleyenlerin basina.

• Merhabalar herkese , 75 ulkeye vize yasaginin gelmesi greencard başvuru surecinde turkiye basvurularini hızlandirdi mi , herhangi bir duyumu olan var mi ? 2025 başvurulari hala 12-16 ay mi sürüyor ?

• Merhaba arkadaşlar bir mazuratim vardı mülakat maili hatırlatması aldım 4 maddede şu şöyle yazıyor : 4 Proof of registration for document delivery services on ustraveldocs.com (a printout of the "Transaction Complete" page displayed after completing the registration is sufficient) ne kaydı ne belgesi yapmam gerekiyor anlamadım ?

• @ulgen Keşke evraklar ile birlikte pasaportunuzu gonderseydiniz ama sağlık olsun sonunda göndermişsiniz. Lütfen görüşme sürecinde pasaportunuzu almayıp evrak istiyorlarsa, istenilen evraklar ile pasaportunuzu birlikte kargo olarak gonderin.

• @ahmetZ Bu siteye kargo için üyelik olusturmanizi ve üyeliğiniz oluşturduktan sonra verilen barkodlu sayfanın çıktısını yanınızda mulakata getirmeniz gerektiği anlamına geliyor.

• @Zeyno-0 teşekkürler sağolun

• @Zeyno-0 bana kargo ile pasaportlarimi ve sarı kağıt yolladılar ceac sistemine yükleyin diyeama bana kimse demedi hemen pasaportlarida yolla diye bende dün gönderdim hem pasaportlari hemde istedikleri vergi kağıtlarının çıktısını acaba kaç günde bakiyolar tahminen

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 148
  • 3116
  • 61
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |