Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

• arkadaşlar ilk girişimden itibaren 28 gün oldu ofise gideceğimi söylemiştim şimdi yazma fırsatım oldu sosyal güvenlik ofisi aşırı kalabalıktı birkaç farklı ofise gitmiştim durum hepsinde aynı neyse 2 saat gibi bir süre sıra bekledikten sonra sıram geldiğinde İngilizcede bilmediğim için bana refakat eden arkadaşımla beraber officer’ın yanına gittik. Translate’ten hazırladığım metni telefonumdan göstermek istedim daha önce okumuşlardı bu sefer hiç bakmadı bile arkadaşıma direkt olarak bir numara verdi bu numarayı arayıp size bir sosyal güvenlik numarası verip verilmediğini öğrenebilirsiniz dedi kestirdi attı o gün çoğu kişi ilgilenmediklerini söyleyerek sitem ediyordu zaten.açıklama yapmaya fırsatım olmadı Forum’dan da bildiğim üzere telefondan sosyal güvenlik ofisine ulaşmak çok zor ama yine de çıkar çıkmaz hemen denedim bir şekilde bağlandım telefondaki hanımefendi bana bir sosyal güvenlik numarası atanmadığını söyledi en yakın tarihli randevuların bana en yakın merkezlerde mart ayından başladığını söyledi baya bi gerildim açıkçası çünkü zaten 1 aydır bekliyorum 2 ay daha sadece randevu için beklemek baya kötü hissettim randevu seçtik hala açıklıyorum gelmesi gerekliydi süreç nasıl ilerlemiş falan diye soruyorum yani hiç mi bi gelişme olmamış direkt başvurum mu yokmuş ortada onu sordum en son bi anda dedi ki aa sizin numaranız var numara atanmış dedi nasıl yani dedim neden gelmiyor onu sordum adresinize gelmiş siz teslim almamış olarak gözüküyorsunuz dedi bu çok zor çünkü her gün tüm günüm bunu beklemekle geçiyordu zaten , sonrasında kendisi de söyledi bazen hata olabiliyor muhtemelen bizim hatamız dedi randevu verdi 6 şubata yine de çok kötü hissediyorum çok uzun sürdü çünkü ve ardından yarın şubeyi kontrol edin dedi orada zarfınızı bulamazsanız 6 şubatta randevu için gelmeniz gerekecek dedi kısacası hiç güzel olmayan bir sürece daha girmiş oldum yeni gelişme olursa bildiririm

düzenleme:green card hala ödeme alındı olarak gözüküyor ve ssn adresime hiç gitmemiş kargolamamışlar ama numara verilmiş bu nasıl oluyor anlamadım ayrıca telefondan numarayı da söylemiyorlar ofisten istedim orda da vermediler önce teyit edin numaradan dedi kadın enteresan yönlendirmeler yaşanıyor şuan için

• @dogukan-altn

Merhaba hocam, 100 gün geçmiş diyorsunuz. Bence artık o karttan ümidinizi kesin; çünkü 90 gün içinde ulaşmayan kartlar için doğrudan yeni bir talep oluşturulması isteniyor. Bu durumda yapmanız gereken en doğru şey, I-90 formu doldurarak yeni kart talebinde bulunmaktır.

I-90 formunu doldurduktan sonra size yeni bir receipt number verilecek; artık dosyanızın takibini bu numara üzerinden yapacaksınız. Formu doldurmanızı takiben, yaklaşık bir buçuk hafta içinde size ileri bir tarih için parmak izi randevusu veriyorlar. Parmak izinizi verdikten sonra ise kartın basım aşamasına geçmesini beklemeye başlıyorsunuz. Bu kurumlarla iletişim kurup uğraşmaya değmez, maalesef pek yardımcı olmuyorlar. En kısa zamanda formu doldurup göndermenizi öneririm.

• @hukukveonline

Hocam, ofise gittiğinizde randevunuz olmadığı için yüksek ihtimalle yeni kart talebinizi oluşturmayacaklardır. Bu yüzden siz öncelikle sadece numaranızı almaya çalışın. Kartın şu an sizin için olmazsa olmaz bir önemi yok; bu kartlar nihayetinde üzerinde fotoğraf bulunmayan birer kağıt parçasıdır. Bugüne kadar doğrulama için fiziki SSN kartı isteyen bir kurum görmedim, kurumlar genellikle sadece numaranızı ezbere bilmenizi istiyorlar.

Stres yapmanıza hiç gerek yok, sizin için asıl önemli olan numaranın kendisidir. Numaranızı almaya bakın, daha sonra ileri bir tarihte oluşturduğunuz randevu günü gidip kart talebinizi de oluşturursunuz. Ayrıca SSA sitesinden çevrenizdeki tüm posta kodlarını taratarak farklı ofislere bakabilir, böylece daha yakın bir tarihe, hatta ertesi güne bile randevu bulabilirsiniz.

• @rasitcenngiz evet hocam çok haklısınız cevabınız için teşekkür ederim yarın tekrardan ofise gidip ısrarla numaramı öğrenmeye çalışacağım biraz başlarından savıyorlar ama yarına öğrenmeyi planlıyorum sonrasında dediğiniz gibi numarayı bilmek en önemli olanı banka hesabı vs için acilen gerekli aynı zamanda state id çıkaracağım ilk sorulan soru ssn numaranız nedir oluyor. gelişme oldukça bildireceğim umarım faydam dokunur

• merhabalar, green card icin produced asamasindan mailed olma asamasina gecmesi ne kadar suruyor ortalama bir bilginiz var mi acaba? arama yaparak baktigimda cogu kisinin birkac gun icinde mailed olarak update'lendigini gordum, benimkisi 10 gundur produced asamasinda oldugu icin sormak istedim. tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@ucangeyik bizim de 10 gün oldu tam, 1-2 arkadaşıma da sordum onların da aynı günlerden beri hala produced, geçmişi taradım genelde 3-5 gün içinde mailed olmuş hep, ama bizimki dönemsel bir durumdur diye dua ederek bekliyorum biometric gelmesin diye, bizden başkaları da var çünkü hep 10 gündür produced olarak bekleyen 😜😂

Edit: Bu arada sabırsızlığım greencardın birkaç gün veya birkaç hafta gecikmesi değil, yani sabredin vs tavsiyeleri için guardımı alayım 🤓🤓 biometric gelmeyeceğinden emin olmak istediğim için mailed güncellemesini görmek istiyorum, bunu da belirteyim de ☺

• @aysegul cevabiniz icin tesekkur ederim, genel olarak boyleyse donemsel bir durumdur bence de. biyometrik gelmemesi icin dualariniza eslik edicem 😂

• Ben de card durumunu bugün kontrol ettiğim de ocak 15 ten beri "Card is being produced "aṣamasında arkadaşlar,bilginize.

• @rasitcenngiz Bu arada canlı destekle iletişime geçtim durumu anlattım bana şunu yazdılar Your inquiry(Bu kısımda bir inqury numarası verdiler T ile başlıyor )was succesfully submitted the target date for a response to your inquiry is 02/10/2026 chatgpt ye sordum dosyanı işleme almışlar diyor bu saatten sonra bişey yapma. I 90 kaybolan green card için yani zaten basılmış olan içindir bence yanlışınız var benim durumumu kapsamıyor

• @dogukan-altn

Hocam, eğer kartınızla ilgili kesin bir sonuç veriyorlarsa başvurmayın tabii; ama 'kartınız postalandı' veya başka bir şey derlerse o durum için söyledim. Bana kalırsa, kartınız 100 gün içinde size ulaşmamışsa USCIS zaten 'başvurun' diyor. Ya da 100 gün içinde postalanmış ama size ulaşmamışsa, o karta ulaşmak imkansız gibi; çünkü bu postaların takip numarası yok ve USPS’e gittiğiniz zaman yardımcı olmuyorlar. Ben pasaportumu verdim, 'Bakın, bu bilgilere sahip birine postalanmış bir posta var, bu ülkede bu bilgilere sahip başka kimse yok' vs. dedim. İki farklı yere gittim ama yardımcı olmuyorlar, illa da takip numarası istiyorlar. Eğer size ayın 10’una kadar kartınızla ilgili bir sonuç verirlerse ne ala, ama vermezlerse bence direkt yeni kart talep edin.

• @rasitcenngiz Haklısınız hocam şöyle izah edeyim benim case statuesi kontrol ettiğimde hala vize ödemenizi aldık diyor yani hiç postalanmadı bile

• ⭐⭐⭐⭐

@ucangeyik bizimkiler bu sabah itibariyle ‘mailed’ oldu, bekleyen arkadaşlarımın bilgisine ☺
    Produced aşamasından mailed aşamasına geçmesi 11 gün sürdü 👍🏻
    Dönemsel bir yoğunluk, bir backlog durumu oldu demek ki.

• @dogukan-altn selamlar, siz peki 90 gün sonunda ödeme adımını hiç geçmemesi durumunda hangi aksiyonu olmuş oldunuz ve sonrasında süreç nasıl ilerledi?

• @aysegul bizim aynı sekilde mailed olmuş ama takip numarası yok, sizde de öyle mi 🙂

• @melisbasdurmus evet Melisciğim, bizde de öyle, takip numarası olmuyor. Sadece bekleyeceğiz 🙂

• @apexcruel Selamlar ben uscis live agentla degalarca konustum en sonunda dosyanız incelemeye alınmıştır mesajını aldım mail olarak bildirilecek 10 şubat tarihine kadar onun dışında uscisı telefonla defalarca aradım ama bir türlü bağlanmıyor görevli memura emin olamadım aslında yarın uscis ofisine gidip bir sorsam mı bilemiyorum chatgpt ye yazıyorum dosya incelemeye alındıysa bekleyin mutlaka diyor

• @dogukan-altn siz hiç şu alandan e-request vs oluşturmadınız o zaman sanırım Live Agent sizin için açmış oldu. Ben 3. adımdan talep oluşturmamız gerektiğini düşünmüştüm 90 gün boyunca gelmemesi durumunda.

https://egov.uscis.gov/e-request/

Screenshot 2026-01-22 at 09.39.25.png

• @erenist postlarınızdan son durumunuzu görememiştim, belki ben kaçırmış olabilirim bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Öncelikle geç de olsa nihayetinde elinize geçmesine çok sevindim. Hangi evrakları tekrar götürdüğünüzü de ekleme şansınız olur mu?

• @apexcruel Peki siz nasıl bir yol izlediniz tam olarak

• @dogukan-altn bizim henüz 90 günümüz dolmadı, süreci anlamaya çalışıyorum aslında sadece

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k