Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Ya arkadaşlar baya bir erken sormak için ama hazır artık bazı arkadaşlarımızın mülakatı bitiyor ve benim kafamda bir kaç kırıntı var ufak maddeler halinde sormak istiyorum yanıtlayabilirseniz çok sevinirim ^^

• Joint Sponsor İçin Tax İçin IRS online Hesabından Son 3 Yılın Account Tax Transcriptlerini alsak Bunlar NVC ve Mülakat İçin Yeterli Oluyor Mu?

• Ek Olarak W2 İçinde orjinal W2 Belgeleri Yüklenmelimi Yoksa Yine Son 3 Yılın W2 And Wage Transcriptini IRS Online'dan Alıp Yüklesem Ve Mülakata bunu götürsem Sorun Yaşanırmı?

• I864 Formunu nasil doldurdunuz yardim alan oldu mu Veya tek basina dolduran ek olarak bu formu Amerikada Sponsor imzaladiktan Sonra Türkiyeye Orjinal İslak İmzali Halini Kargo mu yapti Cikti Alip Ciktisini Mi Goturdunuz?

Bu Sponsorluk asamasi ile alakali kafama takilan sorular bunlar 2 Cümlede olsa cevaplayabilen olursa sevinirim bizim icinde zaman artık hafiften geliyor ^^

• Sağlık muayenesinde piercing çıkarttırıyorlar mı arkadaşlar?

• @Ekto-Oktan Çok zaman oldu. Ama I864 formu birkaç tane vardı. Full versiyon vardı sponsorlu vardı bir de standarttı galiba. Ben full ve standart olanı beraber doldurdum evde. Standart yetiyordu ama zaten aynı sorular. Açıklama kısmında hangisini isterseniz onu kullanın diğerini lütfen umursamayın diye de yazdım. Islak imzayla imzaladıktan sonra masaüstü scanner ile taradım ve sisteme yükledim. Sistemde ebat kısıtlamaları vardı, 7 MB miydi tam hatırlamıyorum, o ebada sığdırırken uğraşmıştım biraz. Sonra I-130 onaylanınca bendeki ıslak imzalı kopyalarını Türkiye'deki eşime DHL kargo ile postaladım.
    Sanıyorum IRS sisteminden transcriptleri zaten bedava indiriyorsunuz. Yalnız oraya üye olmanız gerekiyor. Kimlik doğrulaması vb ile bir secure ID mi alınıyordu öyle bir ön işlem vardı. Ondan sonra şifre ile oradan dilediğiniz transcripti indirmiştik. Onları da fazla fazla indirmiştim. En önemli belgeler onlar çünkü o belgeler QR ya da barkod numaralı formlar ve sistemden doğruluğu edevlet belgeleri gibi kontrol edilebiliyor. Buna ilave W2 ve yıllık 1040 gibi vergi formlşarı da vs ayrıca var ve ekledik ama W2 ve 1040 sahte olarak hazırlaması kolay, IRS bu bilgileri gizli tutar dolayısıyla kim bakacak. Fakat IRS transcript belgesi hemen IRS kendi sitesinden kontrol edilebilir. Daha güçlü ve geçerli.
    Sponsor bilmiyorum.

Bu arada biz de konsolosluk onayı bekliyoruz. Yani ne yaptığımızı yazdım ama konsolosluk onayı daha gelmediği için kesin budur diyemem hiç bir şey için.

İşlemlerin hepsi için şu sitede adım adım bir kılavuz var. Onu birebir uyguladık ve bu aşamaya kadar sorun çıkmadı:

• @Yuri-Spaky Elinize sağlık hocam cevaplarınız için teşekkür ederim burada kafamı karıştıran tek şey bu W2 için ne yapabilirim yani IRS websitesinden baktığımda Wages And W2 transcript adı altında tıpkı 1040 return transcripti verdikleri için W2 İçinde veriyorlar sadece Transcripti alıp yüklesem yanımda götürsem görüşmeye yetiyor mu yoksa ille ki orjinallerini yani amerikadan işverenlerin verdiği W2'ları toplamak mı gerekiyor o kafamı karıştırıyor

• @Ekto-Oktan Biz ABD den işverenden orijinal almıyoruz bile. İnternetten aylık indiriyoruz. Yılda bir kere orijinal veriyorlar bu sene onu bile vermediler. Ben de internetten indirdiklerimi çok sayfalı pdf yaptım ekledim. Nasılsa onlar için orijinal kavramı yok. Başkaları neler yaptı acaba?

• @Yuri-Spaky ben I-864ü ıslak imzalı kargo yaptırdım belki de istemeyecekler bile.

• @Refiks Belki de. Ama ben ıslak imzalı orijinali isteyeceklerini zannediyorum. Sonuçta kefalet belgesi gibi yasal bir belge durumunda. Sorunsuz vizeleri alalım da, ailemizle güzel güzel yaşayalım. Olacak inşallah. Kargo yapmakla iyi yapmışsınız bence de. Ben de hepsini beraber topladım ne var ne yok orijinalleri gönderdim.

adresinde gerekli dokumanlar var:
    Appointment Letter
    Passport
    Photograph
    DS-260 Confirmation Page
    Supporting Documents

En son destekleyici belgeler kısmı herkes için farklı olabilir. Mesela burada hiç olmayan çok eski işsizlik belgelerimi benden isteyebilirler. Benim durumuma özel birşey bu. Veya başka bir duruma göre güvensiz bir şey bulurlarsa şart olmasa bile 864 ün orijinalini görmek isteyebilirler. Göndermekle iyi yaptık bence. 🙂

• @Refiks hayır benimkileri çıkartmamışlardı

• IRS tax transcript’ı eksik olan arkadaşlar, benim sponsor 5 dakikada onlineden girip indirdi ve gönderdi… sponsor konusunda evraklarım taş gibi oldu eksiksiz hatta fazlası var😅 sizde sponsorlarınızı darlayın lütfen. 🙏🏻

• @Turhan-0 olumsuz etkilencek bişey yok dostum. Belgenin ne oldugunu söylersen ve ne sorun yasadgıını söylersen insanlar kendi durumu için bunu check edebilir. Bu durumu yazmak cok zor olmasa gerek. Umarım Sorun ne ise en kısa zamanda cözülür.

• @Ekto-Oktan I-864 formunu ben kendim doldurmuştum, ancak doldurmak için sponsorun ve eşinin(kim için doldurmak istediğine bağlı) 1040 tax formuna ve ID'sine ihtiyacın var. Kısaca form diyor ki, bu formun sahibi vize alacak kişiye kefil oluyor ve ayrıca kefil olma gereksinimlerini de taşıyor. Bu gereksinimler de işte sponsorun gelirleriyle gösterilebiliyor. Bu gelir kanıtlarını da sunduğunda bir sorun kalmıyor. Nedir bu gelir kanıtları? Paystub falan.

Sponsor formulu ise şu şekilde; vize alacak kişi + sponsorun kendisi+ aynı evde yaşadığı diğer aile üyeleri = Sponsorun yıllık geliri NVC'nin belirlediği limitin üstünde kalması gerekiyor. Yani vize alacak kişi sanki sponsorun evinde yaşayacakmış gibi hesap yapmanız gerekiyor. Limitler 2026 yılına göre güncellenmiş olması gerekiyor. NVC'nin sitesinde formül ve limitler vardı diye hatırlıyorum

Nasıl yaptım? Ksenya diye biri var youtube'de o açıkça anlatıyor. Rehber yapmış yani, ancak ona rağmen anlamam biraz vakit aldı. USCIS'den apporeved aldıktan sonra google I-864 formu yazıp pdf indirip, pdf üzerinden doldurmaya başlayabilirsin.

Hangi tax evrakları zorunlu dersen de, inan bende bilmiyorum ancak bana verilen 221g formunda adamlar açıkçası 1040 tax formu, w2 ve tax transcript istediler. Üzerine tüm evrakların tamam olduğundan emin olduktan sonra pasaportunuzu gönderin dediler.

Bence I-864 formunun orjinaline gerek yok ama tedbirden zarar gelmez değil mi? 🙂

• @Refiks evrağın üstünde ne yazıyor . Bizede yolladı dün ama doğru mu bilemiyorum hiç yollamasa daha iyiydi sanki 🙂 1040 tax account transcript yazıyor bizdekinde ? Belkide aynı bilgileri içeriyor anlamıyoruz ki neye bakmak istediklerini

• @umutmuftahi sol üstte IRS logosu ve Internal Revenue Service bir altında da Form 1040 account transcript yazıyor.

• Merhabalar

Benim de 13 subatta mulakatim var

(IR1)

Nufus Kayit örneğini yani doğum belgesini edevletten aldığınız gibi mi götürdünüz yoksa tercüme ettirip mi götürdünüz?
    Diger sorum evlilik cüzdanı edevletten alıp opostil yaptırdım ve fotokopisi var orijinal cüzdanı istiyorlarmı ?

Herkese bol sanslar dilerim

• d4bc342b-6748-4c6f-bf58-c3295490b9a9-image.jpeg

Almış olduğunuz belgelerin başlığı görseldeki gibi olduğu zaman yeterli olacağını düşünüyorum. Her iki tür belgenin de son 3 yılı yani 22-23-24 yıllarına bakıyorlar sanırım.

Bende olanlar bunlar son 3 yıl için ayrı ayrı toplam 6 farklı belge çıkarttım. Her iki türdeki belge de ortalama 5-7 sayfa aralığında oluyor. Genelde 6 sayfa her biri.

(2025 için de destekleyici olması adına w2 formları götürülebilir. Tax return isteyeceklerini sanmıyorum 2025 yılından çünkü nisana kadar vakti var vergi beyanı için)

• @erncndr işte bizdekiler bu değil .Öyle becerememde foto koymasını ama tam olarak Form 1040 Account transcript yazıyor ve tek sayfa
    Yani dediğim gibi belki bu belgede de istedikleri bilgiler vardır ama emin olamıyorum artık birşey de diyemiyorum beynim yandı biraz 🙂

• @umutmuftahi o 1040 formu ayrı bir şey bende oda var… arkadaşın paylaştığı fotoğraf IRS trancript doğru olan.

• @hasanszym Vukuatlı nüfus kayıt (nüfus aile) Türkçe olarak direkt edevletten aldığım barkodlu şekliyle götürdüm.
    Aile cüzdanı orjinalini götürmek gerekiyor onu alıyorlar mülakat sonunda geri veriyorlar.

• Sağlık muayenesi için yarın yola çıkacağım, sadece pasaport alıyorduk yanımıza değil mi?

• @Refiks randevu mailinin çıktısını ve ds 260 ıda yanıma almıstım ama geri verdiler

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 3116
  • 2
  • 77
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |