@Ekto-Oktan I-864 formunu ben kendim doldurmuştum, ancak doldurmak için sponsorun ve eşinin(kim için doldurmak istediğine bağlı) 1040 tax formuna ve ID'sine ihtiyacın var. Kısaca form diyor ki, bu formun sahibi vize alacak kişiye kefil oluyor ve ayrıca kefil olma gereksinimlerini de taşıyor. Bu gereksinimler de işte sponsorun gelirleriyle gösterilebiliyor. Bu gelir kanıtlarını da sunduğunda bir sorun kalmıyor. Nedir bu gelir kanıtları? Paystub falan.
Sponsor formulu ise şu şekilde; vize alacak kişi + sponsorun kendisi+ aynı evde yaşadığı diğer aile üyeleri = Sponsorun yıllık geliri NVC'nin belirlediği limitin üstünde kalması gerekiyor. Yani vize alacak kişi sanki sponsorun evinde yaşayacakmış gibi hesap yapmanız gerekiyor. Limitler 2026 yılına göre güncellenmiş olması gerekiyor. NVC'nin sitesinde formül ve limitler vardı diye hatırlıyorum
Nasıl yaptım? Ksenya diye biri var youtube'de o açıkça anlatıyor. Rehber yapmış yani, ancak ona rağmen anlamam biraz vakit aldı. USCIS'den apporeved aldıktan sonra google I-864 formu yazıp pdf indirip, pdf üzerinden doldurmaya başlayabilirsin.
Hangi tax evrakları zorunlu dersen de, inan bende bilmiyorum ancak bana verilen 221g formunda adamlar açıkçası 1040 tax formu, w2 ve tax transcript istediler. Üzerine tüm evrakların tamam olduğundan emin olduktan sonra pasaportunuzu gönderin dediler.
Bence I-864 formunun orjinaline gerek yok ama tedbirden zarar gelmez değil mi?