Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-Aksoy aslında sormanıza da gerek yok, burada bütünd etayları paylaşmıştık;

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4847/ceac-status-check-visa-status-check-niv-iv?_=1768463499098

• @Umut-P aynen hatirliyorum su an 75 ulke gocmen tipi visa durdurma geldi, dv de dahil tabiki ama tr yok

• ⭐⭐⭐⭐

@mertcank34 dediğinizin olabilme imkanı var ancak açıklamadaki şu noktalar bahsettiğiniz şekilde ilerlememe ihtimalini ortaya doğuruyor. Açıklamada mülakat alabilir ve katılım sağlayabilirler ama vizeleri basılmaz yazıyor yani şu anki gibi APye bıraktırmaya devam etme ihtimalleri yüksek yada red verseler bile mülakat almış olacaklar. Ama dediğiniz ihtimalde bar tabii. Kaldı ki asıl odaklanmamız gereken durum ülkelerin banlanmasından ziyade sürecin açılması noktası olması lazım yoksa türkiye dışındaki bütün ülkeleri yasaklasa bile süreç için bir katkısı olmayacak durdurulma kararı devam ettikçe

• Yasaklı

@tolga-ozfidan dv’yi uzun süre böyle askıda bırakamayacağını aslında biliyor arka kapıdan istemediği ülkeleri zaten yasakladı şu anda. eğer bir ihtimal açarlarsa zaten amaçlarına çoktan ulaşmış olacaklar. zamana oynadıkları bir gerçek ama bu sefer kendilerini garanti altına aldılar. bu liste gerçekten almak istemedikleri sıralı tam liste.

• @kemal85 turist vizelerini kapsamıyor.göçmen vizelerini kapsıyor

• @uonur26 Turkmenistan da banli ulkeler arasindaydi diye hatirliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@koci, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan Sizce bu 75 ülkenin (eğer FOX’un paylaştığı ülkelerse) suspend edilmesi, pause açısından olumlu bir süreci başlatır mı? Ya da olumlu/olumsuz etkileri olur mu?

ilgili konuya genel bir cevap vermiş olayın bu ileti vesilesiyle;
    bahsigeçen ülkelere göçmen vize verilmeme kararı aslında sümen altından yürütülen bir uygulamaydı baktığınızda.
    bu ülkeler resmiyette yasaklı olmasa da, gayrı resmi zaten konsolosluklarda özellikle göçmen vizede tabir-i caizse kesip atılan kesimdi.
    trump yönetimi şimdi bu ülkeler için resmi bir yasak getirerek yürüttükleri politikayı resmiyet kazandırdıl

bu teknik açıdan güzel bir karar olsa da, insani olarak rezalet bir durum elbette.
    insani açıdan değerlendirmeye gerek yok ama teknik olarak neden diğer göçmen vize süreçlerine olabileceğini değerlendirelim;

75 ülkenin göçmen vize rakamlarını / iş yükünü düşündüğümüzde bunun belirli bir süre olmaması hem konsolosluklara, hem NVC'ye, hem KCC'ye hem de son adımda USCIS'e iş yükü olmaması anlamına gelmiyor. bu da yasaklı olmayan ülkelerin dv hariç göçmen vizlerinde hızlanma olabilme ihtimalini açar.

asıl merak edilen konu, dv için ise şunları söyleyebilirim;

sona söyleyeceğimiz başta söyleyeyim; bence dv yasağına hiçbir faydası olmaz.
    çünkü, 75 ülkeye yasakladıkları vize statüsünde dv de var. kalan ülkelere dv verelim de, bu 75 ülkeye vermeyelim diyemezler. işte o zaman mahkeme karşısında bütün kozlarını kaybederler. DV2020 gomez davası'nda da bunu yaşamıştık.

kısaca, bir vize belirli bir zümreye verilirken, kalanlara verilmemesi durumunun çok da yaşanılacak ihtimaller dahilinde olduğunu düşünmüyorum. onlar bunu şu şekilde deklare edecekler; "biz ulusal güvenliğimizi savunmak için ilgili ülkelere göçmen vize verilmesini durdurduk. çünkü bu vizelerle gelen kişilerin ulusal güvenliğimize zarar verdiğini görüyoruz."

burada karşılarına çıkabilecek; "peki madem öyle neden diğerlerine verdin?" sorusunu kendilerin sorduracaklarını düşünmüyorum.

bu yorumlar elbette şahsi fikrim, inşallah böyle olmaz ama; bir yerden alırken diğer yerden vermemezlik yapacaklarını zannetmiyorum.
    göçmen olmayan vizelere devam edeceklerini belirtiyorlar ama zaten o ülkelere aman aman göçmen olmayan vize de vermiyorlar.

yasaklar, yasakları getirirken; buradan olumlu bir sonuç çıkartmaya çalışmak çok da mümkün değil.
    durdurdukları tek şey, istemedikleri ülkelerin göçmenlik ihtimalleri.
    kalanlara da dv için bir engel koydular, net olarak sonlandırmadılar. bekletiyorlar..
    mülakata gidiliyor, vize ücretleri ödeniyor, mülakatlar yapılıyor. tek eksik basılması gereken vizeler..

çarşaf çarşaf "şu kadar vize iptal ettik" duyuru yapan adamların, sonrası için geri adım atması ne kadar mümkün açıkçası bilemiyorum.
    evet, sonunda iptal edecekler ama; bunu ağustos'un sonunda yapıp, yasakları kaldırdık şeklinde yaparlarsa o zaman pek bir anlamı olmaz.
    hele de bülteni dv için çok ilerletmezlerse o zaman hiç olmaz.

ez cümle; senenin başında "yasakların olmadığı bir yıl olsun" temennim çok de gerçekleşmedi 😞
    en korktuğum şey buydu ve şuan bunu yaşıyoruz.

umuyorum ki en kısa sürede normal işleyişine döner ve herkes vizelerine kavuşur.

• @mertcank34 dual nationals cümlesinden benim anladığım şu: şayet bir kişi yasaklı 75 ülkede yaşıyor ancak yasaklı olmayan bir ülkeden ikinci bir vatandaşlığı varsa sürecini devam ettirebilecek.

benim kafamın yetmediği tek kısım şu: madem durdunuz hatta 75 ülkeyi dv sürecinden çıkardınız, mülakatlar neden devam edecek? dalga mı geçiyorsunuz?

current olduk diye erken sevinmişim. herkes yeni bültende rakamın artmasını bekliyor haliyle. benim gibi current olup mülakat maili almayan da bolca kişi var.

Kadere bıraktım artık, eski heyecanım da kalmadı açıkçası

• Selamlar, ankara yeniden vize görüşmesi planlayabilmemiz için onay verdi fakat ustraveldocs da eşimi bakmakla yükümlü olunan kişiler kısmına ekleyememiştim. "Schedule appointment" kısmına tıkladığımda "group members" yazan yerde sadece benim adım yazıyor. Ben bu durumdayken mülakat planlarsam eşim benimle mülakata katılabilir mi? Yoksa başvuruyu kapatıp tekrardan başvurmam mı gerekiyor, ama zaten yine ekleyemiyorum öyle yapsam bile. Bir bilgisi olan var mı acaba?

• @rhabdo, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kemal85 turist vizelerini kapsamıyor.göçmen vizelerini kapsıyor

Ben sizi anlıyorum fakat siz beni anlamıyorsunuz, daha açık yazsam iyi olacak.

Örnek veriyorum, adam Amerikan güvenliği diyor ve ülke banlıyor, dv durduruyor ama önümüz "dünya kupası" orda olacak ve bende dv talihlisi olarak orda maçı izleme fırsatım olur umuduyla sevindirik filan oldum. Fakat vize ilerlemiyor ve ben şimdi gitsem dünya kupası var desem, turist vizesine başvursam ne cevap alacağım?

1. bir örnek: varsayalım ben sahte belge edinecek kötü biriyim, dünya kupasını bahane edip turist vizesi aldım ve orada kaçak şekilde kalmayacağımın garantisi ne?

2. örnek: var sayalım ben kupa dedim vize aldım, oraya gidip bu vizeyi öğrenci vizesi yaparsam, orda kalabilir miyim en az 4 yıl, bu durum da ne olacak!?

yani demem o ki bizim kemal'in dv'si mi battı, neden sadece biz cezalandırılıyoruz kaçak göçek girenin işi neden tıkırında... (sarı gazoz a selam)

• Merhaba arkadaşlar. Foreign state chargebility özbekistan. Vatandaşlığım bulunmuyor ve türk varandaşıyım. BNK da 03. Şubatta mülakatımız var. Sorun yaşatırlarmı? Yada ek götürmem gereken belge var mı? Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kamile-1 doğum ülkeniz özbekistan ama türk vatandaşı ve türk pasaportuna sahip olduğunuz için bu yasak sizi kapsamıyor.
    ancak elbette yine yasaklar sebebiyle vize alamayacaksınız.

• Merhabalar, uygun konu başlığı burası mı emin olamadım ama değilse mağzur görün lütfen. Haftaya çarşamba green card mülakatım var(su sartlar altinda bir umuttur yasamak diyelim) öncesinde pasaport teslim için sanırım https://www.ustraveldocs.com/tr/en/ bu adresten üye olmamız gerekli ama buraya girince de beni https://www.usvisascheduling.com/tr-TR/ bu siteye yönlendirdi burada da başvuraya başla seçeneği var. yanlış bir şey mi yaptım acaba? yakın zamanda pasaport teslim için bu işlemleri yapmış birisi yardımcı olabilirse çok memnun olurum.
    69eb8be7-7ecb-4ca8-bb46-9cfc2111f0e9-image.png

• @gucarslan teşekkürler

• Arkadaslar 21 Aralikta giris yapmistik 10 ocakta ssn gelmisti bugun itibari ile Green Cardlar being produced asamasina gelmis. JFK den giris yapmistik

• Selamlar, 2NL maili geldi. Çok anlamı olmasa da bilgi vermek istedim

• Yasaklı

@ersinors Anlamlı olmaz olur mu bakalım Ankara kaça kadar ilerledi o da ayrı bir mesele aslında. Hayırlı olsun şimdiden.

• @ersinors Tabii ki anlamı var, AP'ye girdiğiniz zaman eylül'ün sonlarına kadar süreniz olmuş oluyor.

• @Umut-P teşekkür ederim. Issued basılmayacak diye eskisi kadar yükselemiyorum ama doğru diyorsunuz en azından tüm currentlar eritilirse sırası yüksek arkadaşlar için olumlu haber olur şayet pause da kalkarsa

• Bize de 2nl geldi. Mülakat tarihi henüz yazmıyor

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |