Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

@Arthur-Morgan evet burada issuance olarak belirtilmiş. hayırlısı olsun ne diyeyim.

• Yapılan resmi açıklamanın çevirisi ;
    Kamu Yardımlarını Kullanma Riski Yüksek Olan Uyruklar İçin Göçmen Vizesi İşlem Güncellemeleri
    Son Güncelleme: 14 Ocak 2026
    Başkan Trump, göçmenlerin mali açıdan kendi kendine yetebilmeleri ve Amerikalılar için mali bir yük oluşturmamaları gerektiğini açıkça ifade etmiştir. Dışişleri Bakanlığı, yüksek riskli ülkelerden gelen göçmenlerin Amerika Birleşik Devletleri’nde sosyal yardımlardan yararlanmamasını veya “kamu yükü” (public charge) haline gelmemesini sağlamak amacıyla tüm politika, düzenleme ve rehberleri kapsamlı bir incelemeden geçirmektedir.
    21 Ocak 2026 itibarıyla, Dışişleri Bakanlığı aşağıda listelenen ülkelerin vatandaşları olan göçmen vizesi başvuru sahiplerine yönelik tüm vize düzenlemelerini geçici olarak durdurmaktadır:
    Afganistan, Arnavutluk, Cezayir, Antigua ve Barbuda, Ermenistan, Azerbaycan, Bahamalar, Bangladeş, Barbados, Belarus, Belize, Butan, Bosna-Hersek, Brezilya, Myanmar (Burma), Kamboçya, Kamerun, Yeşil Burun Adaları (Cape Verde), Kolombiya, Fildişi Sahili, Küba, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Dominika, Mısır, Eritre, Etiyopya, Fiji, Gambiya, Gürcistan, Gana, Grenada, Guatemala, Gine, Haiti, İran, Irak, Jamaika, Ürdün, Kazakistan, Kosova, Kuveyt, Kırgızistan, Laos, Lübnan, Liberya, Libya, Moldova, Moğolistan, Karadağ, Fas, Nepal, Nikaragua, Nijerya, Kuzey Makedonya, Pakistan, Kongo Cumhuriyeti, Rusya, Ruanda, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Senegal, Sierra Leone, Somali, Güney Sudan, Sudan, Suriye, Tanzanya, Tayland, Togo, Tunus, Uganda, Uruguay, Özbekistan ve Yemen.
    Sıkça Sorulan Sorular
    Göçmen vizesi mülakat randevuma ne olacak?
    Etkilenen ülkelerin vatandaşları olan göçmen vizesi başvuru sahipleri başvurularını sunabilir ve mülakatlara katılabilir. Bakanlık randevu vermeye devam edecektir; ancak bu duraklama süresince bu uyruklara göçmen vizesi düzenlenmeyecektir.
    Herhangi bir istisna var mı?
    Evet. Listede yer almayan bir ülkenin geçerli pasaportuyla başvuran çifte vatandaşlar bu duraklamadan muaftır.
    Bu durum mevcut geçerli vizemi etkiler mi?
    Hayır. Bu rehber kapsamında hiçbir göçmen vizesi iptal edilmemiştir. Amerika Birleşik Devletleri’ne kabul (admission) ile ilgili sorular için DHS’ye (İç Güvenlik Bakanlığı) başvurulmalıdır.
    Turist vizelerini etkiler mi?
    Hayır. Bu duraklama yalnızca göçmen vizeleri içindir. Turist vizeleri göçmen olmayan (nonimmigrant) vize kategorisindedir.

• DV2020'nin son 1 ayında mahkeme zoruyla birkaç bin vize basılmıştı. Bizim daha çok zamanımız olacak son 2 ayda mahkeme zoruyla bir şeyler olabilir.

AP'ye girebilenler ve current olmasa bile bulunduğu konsoloslukta önünde çok kişi olmayanlar için umut var (çünkü bülteni direkt current yaparlar), gerisi patladı bir mucize olmazsa.

• Yasaklı

@Arthur-Morgan mucize kısmı da biz zaten pek çok ülkeyi benefitten yasakladık diyip süreci kendiliğinden açmaları. umarım böyle düsünüp açarlar bunu da zaman gösterecek. gerisi malum zaten.

• Perde arkasında Dünya kupası", Amerika'da olacak,Acaba orada maça gelenlerin iltica eder ler korkusu ile yapmış olabilirler mi

• @Meliha-Yalın evet baktım tum sayfalara yok anlamadım sizin de cancelled mühürlü bir vizeniz ve normal geçerli bir diğer vizeniz mi var ?

• @Umut-P Aralık ayında ilan edilen pause tüm dünya ülkelerini kapsamıyor muydu zaten ? Şimdibu 75 ülkeyi listeleyip eskiden olduğu gibi pause var ama mülakatlara girebilirsiniz demenin anlamı nedir ?O zaman bu listeye girmrmiş ülkelerin diğerlerinden uygulamadaki farkı ne?

• @winter-is-coming benim düşüncem açıklanan ülkeler dışındakiler için süreç devam edicek. Bu ne zaman olur bilinmez tabii.

• @winter-is-coming Aralik ayindaki pause Diversity visa ile gocmenlik. Bu acikladiklari tum gocmenlik vizeleri icin. Ben bizim surecimiz icin kismen olumlu goruyorum son gelismeyi

• ⭐⭐⭐⭐

@winter-is-coming amerikanın birden fazla göçmen vize türü var dv lottery bunlardan sadece biri. Dv programını durdurmakla, bu 75 ülkeye göçmen vizesini durdurmak farklı şeyler

• @Mehmet-Aksoy evet bu 221(G) reddi. Yakın zamanda Pause olayı biter ve vizenize kavuşusunuz inşallah

• Özbekistan vatandaşıyım. Tam 18 yıl boyunca Green Card çekilişine katıldım ama sonuç hep hüsran oldu. Daha önce hiç başvurmamış olan erkek arkadaşım için başvurdum. Nisan 2025’te, yani DV-2026 sonuçları henüz açıklanmadan evlendik. Eşim T.C. vatandaşıdır. 1 ay sonra sonuçlar açıklandığında, eşim ilk denemesinde kazandığını öğrendik. Hayalim sonunda gerçek olduğu için çocuklar gibi sevinmiştim. Ama meğer sevinmek için çok erkenmiş... O günden beri okuduğum haberler beni hayal kırıklığına uğratıyor. Dalga geçiyorlar resmen. 😔 Umarım her şey yoluna girer. Hayırlısı olsun diyoruz.

• Şahsi düşüncem pause'un kaldırılmasıyla ile ilgili resmi kanaldan hiç bir zaman bir açıklama olmayacağı yönünde. Olacaksa da bunu sessiz sedasız yapacaklardır. Çünkü bu pausların asıl amacı dışarıya değil içerideki seçmen tabanına yönelik bir gösteri diye düşünüyorum. Tekrardan açtık diye ilan etmeleri aleyhlerine olabilir diye sessiz sedasız açacaklardır. Hatta resmi açıklamadaki "Are there any exceptions? Dual nationals applying with a valid passport of a country that is not listed above are exempt from this pause." ibaresine atıfta bulunup(her ne kadar çifte vatandaşlardan bahsetse de ) vize basacak konsolosluk bile olacaktır. Bu 75 ülkeden değilsin ve bize maddi olarak bir yük getirmeyeceğine kanaat getirdim diyip vize basmaya başlayabilirler ancak hemen olmayacaktır. Seçim havaları esmeye başlayınca arkasında çoğunluğu hissetmeyen hükümetlerin söylemleri, eylemleri ılımanlaşır ama arkasında çoğunluk varsa da sertleşebilir. Malum olaylarından dolayı da arkasının o kadar sağlam olmadığını biliyordur diye düşünüyorum ve mayıs gibi dilinin daha yumuşayacağını düşünüyorum. O zamanlarda vizeler basılmaya başlanacaktır ve bizler bir anda rüzgarı arkamıza alacağızdır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Parvina-Rafikovna Henüz hiçbir şey bitmiş değil. Sevinmek için erken olduğu kadar hayal kırıklığı için de erken. Umut da, ihtimal de halen devam ediyor. İnşallah bu uzun yolun sonu siz ve tüm talihliler için hayırlı ve güzel olur.

• @Emre-Kurtulmuş Aslında bu açıklamayla süreç şöyle bir duruma dönüştü. DV bir immigrant vize türü olduğu için DV'nin açılması halinde bu 75 ülkedeki kazananlar direkt elenmiş olacak. Hatta belki randevu bile alamayacaklar. Bir umut DV süreçleri açılırsa bültenin hızlıca yükseleceğini (belki current olabilir) ve sonrasında da bizler gibi sırası yüksek arkadaşlarımın da vize alma şansının yükseleceğini düşünüyorum. Çünkü aday sayısı yarı yarıya düşüyor. Sadece bildirideki "dual nationals" ibaresini tam anlamadım. Çifte vatandaşlar için diğer göçmen vize türlerinde yapılacak başvurulara yönelik bir açıklama sanırım.

• @Umut-P bu 75 ülkenin ban yemesi kararı dün alınmadı bildiğim kadarıyla açacak olsalardı şimdiye açarlardı.

• Yasaklı

@Peyk74 dün alındı. liste bu kadar kabarık değildi sadece.

• @Umut-P, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Peyk74 dün alındı. liste bu kadar kabarık değildi sadece.

Ama bu listeyi bir hafta 10 gün önce nerede bilmiyorum ama gördüm ve hangi ülkeler olduğuna baktım ben

• Hem yasaklayıp hem de görüşme randevusu vermeleri nasıl bir mantık. benim kaçırdığım bir nokta mı var acaba

• Yasaklı

@Peyk74 Trump Truth Social’da bu listenin neredeyse aynısını sosyal yardım alan ülke vatandaşları olarak paylaşmıştı. Dün ise bu yasaklar geldi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |