DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Pause ifadesi yerine göçmen vize mülakatı komple yasak olsa daha olumlu olurdu bizim için. Pause kalkar umuduyla bu ülkedeki insanlar mülakat alıp katılmaya yüksek oranda devam edecektir.
-
Bu ileti silindi! -
@Umut-P, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@uonur26 göçmen vize mülakatlarını da kaldırdılar o ülkeler için. direkt consular processing kalktı şu an. bu sadece bir travel ban değil yani.
Umarım öyle olur ve green card süreci başlar tekrar.
Birisi Avrupa için şöyle bir tablo çıkartmış
-
@uonur26 abd nin bu listedeki not banned ülkelerle hiçbir sorunu yok. bakalım ilerleyen süreçte neler olacak.
-
@Umut-P Resmi açıklama yayınlanmadı daha. Belki mülakatlarını yapıp AP'ye bırakılacaklar onu henüz bilmiyoruz. Bizim X açıklamamız da çok ağırdı ama sonra mülakatlar yapılacak dendi resmi metinde.
-
Bu ileti silindi! -
@Umut-P Resmi açıklama geldi. Bizimkiyle neredeyse aynı.
Maalesef iki durdurmayı da kaldırmaya hiç niyetleri yok, çünkü ikisi için de aynı yolu izliyorlar.
Bu iş mahkemede bitecek gibi.
-
@Arthur-Morgan evet burada issuance olarak belirtilmiş. hayırlısı olsun ne diyeyim.
-
Yapılan resmi açıklamanın çevirisi ;
Kamu Yardımlarını Kullanma Riski Yüksek Olan Uyruklar İçin Göçmen Vizesi İşlem Güncellemeleri
Son Güncelleme: 14 Ocak 2026
Başkan Trump, göçmenlerin mali açıdan kendi kendine yetebilmeleri ve Amerikalılar için mali bir yük oluşturmamaları gerektiğini açıkça ifade etmiştir. Dışişleri Bakanlığı, yüksek riskli ülkelerden gelen göçmenlerin Amerika Birleşik Devletleri’nde sosyal yardımlardan yararlanmamasını veya “kamu yükü” (public charge) haline gelmemesini sağlamak amacıyla tüm politika, düzenleme ve rehberleri kapsamlı bir incelemeden geçirmektedir.
21 Ocak 2026 itibarıyla, Dışişleri Bakanlığı aşağıda listelenen ülkelerin vatandaşları olan göçmen vizesi başvuru sahiplerine yönelik tüm vize düzenlemelerini geçici olarak durdurmaktadır:
Afganistan, Arnavutluk, Cezayir, Antigua ve Barbuda, Ermenistan, Azerbaycan, Bahamalar, Bangladeş, Barbados, Belarus, Belize, Butan, Bosna-Hersek, Brezilya, Myanmar (Burma), Kamboçya, Kamerun, Yeşil Burun Adaları (Cape Verde), Kolombiya, Fildişi Sahili, Küba, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Dominika, Mısır, Eritre, Etiyopya, Fiji, Gambiya, Gürcistan, Gana, Grenada, Guatemala, Gine, Haiti, İran, Irak, Jamaika, Ürdün, Kazakistan, Kosova, Kuveyt, Kırgızistan, Laos, Lübnan, Liberya, Libya, Moldova, Moğolistan, Karadağ, Fas, Nepal, Nikaragua, Nijerya, Kuzey Makedonya, Pakistan, Kongo Cumhuriyeti, Rusya, Ruanda, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Senegal, Sierra Leone, Somali, Güney Sudan, Sudan, Suriye, Tanzanya, Tayland, Togo, Tunus, Uganda, Uruguay, Özbekistan ve Yemen.
Sıkça Sorulan Sorular
Göçmen vizesi mülakat randevuma ne olacak?
Etkilenen ülkelerin vatandaşları olan göçmen vizesi başvuru sahipleri başvurularını sunabilir ve mülakatlara katılabilir. Bakanlık randevu vermeye devam edecektir; ancak bu duraklama süresince bu uyruklara göçmen vizesi düzenlenmeyecektir.
Herhangi bir istisna var mı?
Evet. Listede yer almayan bir ülkenin geçerli pasaportuyla başvuran çifte vatandaşlar bu duraklamadan muaftır.
Bu durum mevcut geçerli vizemi etkiler mi?
Hayır. Bu rehber kapsamında hiçbir göçmen vizesi iptal edilmemiştir. Amerika Birleşik Devletleri’ne kabul (admission) ile ilgili sorular için DHS’ye (İç Güvenlik Bakanlığı) başvurulmalıdır.
Turist vizelerini etkiler mi?
Hayır. Bu duraklama yalnızca göçmen vizeleri içindir. Turist vizeleri göçmen olmayan (nonimmigrant) vize kategorisindedir. -
DV2020'nin son 1 ayında mahkeme zoruyla birkaç bin vize basılmıştı. Bizim daha çok zamanımız olacak son 2 ayda mahkeme zoruyla bir şeyler olabilir.
AP'ye girebilenler ve current olmasa bile bulunduğu konsoloslukta önünde çok kişi olmayanlar için umut var (çünkü bülteni direkt current yaparlar), gerisi patladı bir mucize olmazsa.
-
@Arthur-Morgan mucize kısmı da biz zaten pek çok ülkeyi benefitten yasakladık diyip süreci kendiliğinden açmaları. umarım böyle düsünüp açarlar bunu da zaman gösterecek. gerisi malum zaten.
-
Perde arkasında Dünya kupası", Amerika'da olacak,Acaba orada maça gelenlerin iltica eder ler korkusu ile yapmış olabilirler mi
-
@Meliha-Yalın evet baktım tum sayfalara yok anlamadım sizin de cancelled mühürlü bir vizeniz ve normal geçerli bir diğer vizeniz mi var ?
-
@Umut-P Aralık ayında ilan edilen pause tüm dünya ülkelerini kapsamıyor muydu zaten ? Şimdibu 75 ülkeyi listeleyip eskiden olduğu gibi pause var ama mülakatlara girebilirsiniz demenin anlamı nedir ?O zaman bu listeye girmrmiş ülkelerin diğerlerinden uygulamadaki farkı ne?
-
@winter-is-coming benim düşüncem açıklanan ülkeler dışındakiler için süreç devam edicek. Bu ne zaman olur bilinmez tabii.
-
@winter-is-coming Aralik ayindaki pause Diversity visa ile gocmenlik. Bu acikladiklari tum gocmenlik vizeleri icin. Ben bizim surecimiz icin kismen olumlu goruyorum son gelismeyi
-
@winter-is-coming amerikanın birden fazla göçmen vize türü var dv lottery bunlardan sadece biri. Dv programını durdurmakla, bu 75 ülkeye göçmen vizesini durdurmak farklı şeyler
-
@Mehmet-Aksoy evet bu 221(G) reddi. Yakın zamanda Pause olayı biter ve vizenize kavuşusunuz inşallah
-
Özbekistan vatandaşıyım. Tam 18 yıl boyunca Green Card çekilişine katıldım ama sonuç hep hüsran oldu. Daha önce hiç başvurmamış olan erkek arkadaşım için başvurdum. Nisan 2025’te, yani DV-2026 sonuçları henüz açıklanmadan evlendik. Eşim T.C. vatandaşıdır. 1 ay sonra sonuçlar açıklandığında, eşim ilk denemesinde kazandığını öğrendik. Hayalim sonunda gerçek olduğu için çocuklar gibi sevinmiştim. Ama meğer sevinmek için çok erkenmiş... O günden beri okuduğum haberler beni hayal kırıklığına uğratıyor. Dalga geçiyorlar resmen. 😔 Umarım her şey yoluna girer. Hayırlısı olsun diyoruz.
-
Şahsi düşüncem pause'un kaldırılmasıyla ile ilgili resmi kanaldan hiç bir zaman bir açıklama olmayacağı yönünde. Olacaksa da bunu sessiz sedasız yapacaklardır. Çünkü bu pausların asıl amacı dışarıya değil içerideki seçmen tabanına yönelik bir gösteri diye düşünüyorum. Tekrardan açtık diye ilan etmeleri aleyhlerine olabilir diye sessiz sedasız açacaklardır. Hatta resmi açıklamadaki "Are there any exceptions? Dual nationals applying with a valid passport of a country that is not listed above are exempt from this pause." ibaresine atıfta bulunup(her ne kadar çifte vatandaşlardan bahsetse de ) vize basacak konsolosluk bile olacaktır. Bu 75 ülkeden değilsin ve bize maddi olarak bir yük getirmeyeceğine kanaat getirdim diyip vize basmaya başlayabilirler ancak hemen olmayacaktır. Seçim havaları esmeye başlayınca arkasında çoğunluğu hissetmeyen hükümetlerin söylemleri, eylemleri ılımanlaşır ama arkasında çoğunluk varsa da sertleşebilir. Malum olaylarından dolayı da arkasının o kadar sağlam olmadığını biliyordur diye düşünüyorum ve mayıs gibi dilinin daha yumuşayacağını düşünüyorum. O zamanlarda vizeler basılmaya başlanacaktır ve bizler bir anda rüzgarı arkamıza alacağızdır.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum