Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Aynen dv almak.istedigi ulkeri acik birakir belki ama bu 75 ulke de hersey duruyor sanirim turist vs aile birlesimi yatirim vize falan da , sadece dv degil yani

• @Arthur-Morgan Türkiye ve ABD'nin ilişkileri gayet iyi durumda, Türkiye'nin bu listeye girmesi için hiçbir geçerli sebep yok.

• Yasaklı

@yasinaf Türkiye en çok yardım alanlar listesinde yok. Olay tamamen bizim ABD ye yerleşen milletimizin yüksek profiliyle ilgili

• Bir sonraki ay açıklanacak bültende her şey netleşecektir.

• @gucarslan emin olmak için soruyorum ceac’dan kontrol ettiğimde şu şekilde yazıyor
    A U.S. consular officer has adjudicated and refused your visa application. Please follow any instructions provided by the consular officer. If you were informed by the consular officer that your case was refused for administrative processing, your case will remain refused while undergoing such processing. You will receive another adjudication once such processing is complete. Please be advised that the processing time varies and that you will be contacted if additional information is needed. For more information, please visit TRAVEL.STATE.GOV or the website for the Embassy or Consulate at which you made your visa application.
    For more information, please visit U.S. Embassy Ankara.

• @earslann Tayland olması problem yaratır mı?

• Yasaklı

@Eyupp Hayır. Konsolosluk çalışır

• Arkadaşlar selam, benim 5 gün sonra tayland’da mülakatım vardı da kesin olarak etkilemez değil mi bu ban vatandaşlık bazında mı?

• @abdiyos ileri sayfalarına da baktınız mı pasaportunuzun? Bizim düzenleme yapıldı sizinle aynı vakitlerde canceled damgası basılarak ancak ileri sayfada düzenlenmiş hali mevcut

• @wizzie ban kısmı tayland vatandaşları için geçerli. Taylandda mülakata giren kişileri (ban ülkesi vatandaşı değilse) bağlamayan bir konu

• Bu 75 ülke içinde çok şükür kİ biz yokuz ve Arnavutluk, Azerbaycan, Ermenistan, Moldova, Özbekistan gibi ülkeler var Avrupa bölgesinden ve sadece bu saydığım ülkelerden çekilişi kazanan 10 bin civarı kişi vardı, öyle gördüm.. vizelerin basılmaya başlaması bizim ülkemizi bir hayli rahatlatacak diye düşünüyorum.

• Yasaklı

Bu ileti silindi!

• @Umut-P almamaları bizim için oldukça sevindirici olur. Son zamanlarda yaptıkları ekstra analizler sonucu devlet yardımından faydalanma, suça bulaşma, vergi verme vs gibi kriterlere bakmış olabilirler. Özellikle Afrika kıtası ve orta Doğu ülkeleri baya bir engel yemiş.. bize faydası dokunacak bunun, şayet kısıtlama kalkarsa

• Yasaklı

@oktay3847 gerçekten enteresan bir sene. her gün her şey olabilir. dünyanın yarısı zaten yasaklandı diye açabilirler de. bu karardan sonra zaten istediklerini alıp istemediklerini almıyorlar. ne şekilde ilerletirler bekleyip göreceğiz. bülten ilerlemesiyle ilgili zaten normalde sorun olmamalı.

• @Umut-P evet, böyle büyük çaplı bir kararın çıkması birçok dengeyi değiştirebilir. Şu son listeye baktığımda Avrupa bölgesinden toplam 14 ülke ve buradan DV kazanan 25.961 kişi var, hesap hatam varsa affola.. dış haber kaynaklarında da, başkanın 3. Dünya ülkelerinden göçü kalıcı olarak durdurma sözünden sonra bu listenin açıklandığı belirtiliyor.. eğer bunlar elek üstünde kalan ülkeler ise diğer ülkelere green card yolu açılabilir

• ⭐⭐

@oktay3847 Yani bu listede sadece “3. Dünya ülkeleri” yok; bazı Avrupa ülkeleri ve bazı orta gelirli ülkeler de dahil edilmiş. Liste sadece coğrafi veya “gelişmiş yada gelişmemiş” ayrımına dayanarak yapılmamış;
    ABD yönetimi bu ülkeleri göçmenlik başvurularında kamu yükü riski gibi kriterlerle değerlendirdiği yazmış. Bu kararla birlikte diğer ülkelere Green Card yolu otomatik olarak açılır diye bir şey olamaz ABD’nin belirlediği kriterlere göre değerlendirme yapılacak ve o değerlendirmeye göre vizeler verilip verilmeyeceği belirlenecek.

“Kamu yükü” denilen kavram, bir kişinin devletten sürekli ve ağırlıklı maddi destek alması anlamına geliyor. Ancak genel tabloya bakıldığında, yıllık kamu yardımı ve destek harcamalarının yaklaşık %75’i ABD vatandaşlarına, sadece %25’i göçmenlere gidiyor. Yani yükün büyük kısmı göçmenlerden değil, zaten sistemin doğal yararlanıcısı olan vatandaşlardan kaynaklanıyor. Buna rağmen kamuoyunda, özellikle televizyon ekranlarında, bu yükün tamamı göçmenlermiş gibi sunulup halk desteği göçmen karşıtlığı üzerinden konsolide edilmeye çalışılıyor.

• Bu bu ay aldığımız en iyi haber olabilir. Olası bir mahkeme süreciyle uğraşmak yerine direkt suspension kaldırılır gibi geldi bana, sonuçta hemen hemen kimseyi almıyorlar artık.

• @Ramazan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@oktay3847 Yani bu listede sadece “3. Dünya ülkeleri” yok; bazı Avrupa ülkeleri ve bazı orta gelirli ülkeler de dahil edilmiş. Liste sadece coğrafi veya “gelişmiş yada gelişmemiş” ayrımına dayanarak yapılmamış;
    ABD yönetimi bu ülkeleri göçmenlik başvurularında kamu yükü riski gibi kriterlerle değerlendirdiği yazmış. Bu kararla birlikte diğer ülkelere Green Card yolu otomatik olarak açılır diye bir şey olamaz ABD’nin belirlediği kriterlere göre değerlendirme yapılacak ve o değerlendirmeye göre vizeler verilip verilmeyeceği belirlenecek.

“Kamu yükü” denilen kavram, bir kişinin devletten sürekli ve ağırlıklı maddi destek alması anlamına geliyor. Ancak genel tabloya bakıldığında, yıllık kamu yardımı ve destek harcamalarının yaklaşık %75’i ABD vatandaşlarına, sadece %25’i göçmenlere gidiyor. Yani yükün büyük kısmı göçmenlerden değil, zaten sistemin doğal yararlanıcısı olan vatandaşlardan kaynaklanıyor. Buna rağmen kamuoyunda, özellikle televizyon ekranlarında, bu yükün tamamı göçmenlermiş gibi sunulup halk desteği göçmen karşıtlığı üzerinden konsolide edilmeye çalışılıyor.

Ben Green Card yolu otomatik olarak açılır diye birşey söylemediğim gibi ima da etmedim. Kastettiğim, Avrupa’da vize almaya aday ülke vatandaşları arasında avantajlı duruma geçmiş olmamız hususu. İncelediğim dış haberlerde, başkanın devlet yardımlarından en çok faydalanan ülkelerle ilgili yayınladığı liste var, bu yasağın da gerekli taahhütler gelene dek süreceği yazıyor.
    Bizim için, vize almaya aday Avrupa ülkelerinden ne kadarı kısıtlanırsa avantaj. Kota doldu sözünü duyup vizesini alamama riskiyle hiçbirimizin karşılaşmasını istemem.

• @Mert-A, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bu bu ay aldığımız en iyi haber olabilir. Olası bir mahkeme süreciyle uğraşmak yerine direkt suspension kaldırılır gibi geldi bana, sonuçta hemen hemen kimseyi almıyorlar artık.

Bu ihtimal benim de aklıma geldi, zaten banlanan ülkeler çok sayıda kazananı olan ülkeler. DV'yi açsa bile kotanın yarısı dolar ancak şu şartlar altında.

Ama diğer yandan şuradan kırpacakları 20 bin göçmenin bile peşine düşmüşler sanki. Rezil bir durum oluştu maalesef. Birkaç hafta daha haber çıkacağını sanmıyorum bizle alakalı.

• @Arthur-Morgan bu 20k göçmen nereli, o da önemli. Avrupalıysa zaten uğraşmazlar bence.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |