Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Umut-P şunu da unutmayın yalnız; aynı mahkeme DV2020 + 21'e de vize verin dedi.
    biz hala tokat niksar'da bağ yaprağı topluyoruz..

• Yasaklı

@gucarslan olaylar negatif giderse güvenecek başka bir kurum yok maalesef. tokat güzeldir 🙂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Umut-P, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@mertcank34 Abd hukuk sisteminde bir karar diğerine emsal olarak görülüyor. Burada bizi ilgilendiren tek şey mahkemenin USCIS’in yetkilerini sorgulaması. Dur bakalım, kafana göre karar alamazsın federal mahkeme süreci incelesin diyor. Burada “yetki ve idare bende” savları ortadan kalkmış oluyor. Bu tek kişinin davası, mülteci işlemleri devam eder mi, nasıl devam eder bilmiyorum. Ama davacı adına olumlu bir gelişme bu. Mülteci kanunları çok daha sıkıdır.

Doğrudan bir etki bekleyemeyiz ama dolaylı olarak yetkilerin sorgulanması ihtimali ortaya çıkıyor. Özellikle “güvenlik sebebiyle dv’yi askıya aldım çünkü yetkim var” savunması daha kırılgan hale geldi.

hani abd başkanına ve bağlı olduğu kurumlara dava açıp kazanmış olmama rağmen; "vizenizi vermiyoruz kardeşim aha kapı" demeseler bu söyledikleriniz gerçek sanardım ama; yok yere dava vb konuları gündeme getirmenize hiç gerek yok.

bahsettiğiniz adam, bir devlet başkanını, yatsı namazı sonrası yatağından alıp ülkesine getirdi.
    yani volkan demirel gibi "seni evinden aldırırım" tehditleri değildi bu. baya baya yaptı..

siz amerikan adaletini (!) gözünüzde büyütmeyin.
    emsal karar vs konuları iş başkanlık makamına geldiğinde lafonten'den hikayeye dönüyor.

adalet adalet olsa, emsal karar gerçek olsa ben bu mesajı montana'daki çiftliğimde yazıyordum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Umut-P değildir.

• ⭐⭐⭐⭐

@tumra bülten sabit kalmaz hep ilerler diye bir şey yok zaten. Yeri gelir az iler, yeri gelir sabit kalır, yeri gelir çok artış gösterir bu konsoloslukların mülakat verdiği kapasiteyle orantılıdır birazda. Fakat yanlış yorumladığınız nokta şu 2025de bülteni bir anda 6 binden 12bine çıkarttılar. Elinizdeki tabloyu doğru bir şekilde incelerseniz zaten nedenini görüyorsunuz ilk açıklanan bülten çok yüksek açıklandığı iki dönemde sabit kalmış yada bir önceki ay çok yüksek artış gösterdiyse bülten sabit kalmış konsolosluklar yetişsin diye. Ancak şu anda 7750den 8500 oradan 11000e çıkarılan bülten sabit bırakıldı

• Yasaklı

@gucarslan yaşadığınız deneyime saygı duyuyorum. Belki de gerçekten bahsettiğiniz gibi olur bu yıl da. Ancak öyle olacağının garantisi de yok. Tabi ki de kesinlikle o yolla gidilebilir diye de düşünmüyorum. Sadece elimden gelen her yolu denemek istiyorum. Sonuç olumsuz olsa dahi.

• ⭐⭐⭐⭐

@Umut-P hiçbir şeyin garantisi yok zaten onun için bir anda dv programını kaldırıcam diyerek süreci durdurabiliyor ancak yaşanan olayları mümkün olan en doğru şekilde yorumlamak buradaki olay ve maalesef ki en doğru yorumlama her zaman en pozitif yorumlama olmuyor

• @Emre-Kurtulmuş ben söylediğinize birebir katılıyorum sadece her sene kesin böyle bir şey olacak ya da bu yüzden oldu deme kısmına katılmadığim için böyle yorum yaptım yasal olan hiçbir şey yok yani kafalarına göre yapabiliyorlar her şeyi. Ankara Büyükelçiliği’nin sayfasında 221g ile alakalı idari işlem kaynaklıysa altı ay içinde sonuçlanması gerektiği yazıyor mesela buna uyacaklarının da garantisi yok keşke öyle olsa, kanuna göre hareket ettiklerine ben çok inanmiyorum.Bunu anlatmaya çalıştım sadece bekleyeceğiz biz

https://tr.usembassy.gov/tr/administrative-process-iv/

• Yasaklı

@Emre-Kurtulmuş her şey olacağına varır. eğer kısmetimizde varsa olacaktır. bizim düsünceler şu an varsayımdan öteye gidemiyor maalesef

• @Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@uonur26, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dublin de yaşıyorum ve mülakat için ds260 doldururken Dublin’i seçmiştim.Ayrıca dosya taşıma maili atmadım hiç. Az önce KCC den mail aldım. Mülakat yeriniz oturum kartınızı bize gönderene kadar Ankara olacaktır demişler.

Demek ki KCC tarama yapıyor.
    Ds260 formunda mülakat yeri olarak ikamet nerede ise orayı belirtmek gerekiyor. @merve-yalcinkaya bu iletisinde aynı durumdan bahsetmişti. Kendileri ikameti olmadığı halde Bangkok seçmişler.
    Sizin durumunuzdaki fark ise Dublin'de yaşıyor olmanız. Bunu ispatladığınız takdirde mülakat yeriniz yine Dublin olarak kalacaktır.

Bugün oturum kartımı mail attım KCC’ye ve Dublin’e taşıdılar dosyamı. Sadece vize görüşmesini planladığımızda doğru konsolosluk olduğunu verify etmeniz gerek demişler. 😊

• @Ceyda-Altun merhabalar konsolosa bunun bir ap süreci mi olduğunu söylediğimde ne dediğimi anlamadı askıya alınma durumu mu diye düzelttiğimde hayır cevabını verdi ve ben sağlık raporu almadan mülakata girdim ama sarı kağıda eksik belge olarak işaretlenmemiş bu yüzden ret olarak düşündüm yanılıyor muyum ? Sıra numaram cok düşük ds 260 formunu cok geç doldurdum bunun sebebi şuanda yedek astsubay olarak askerlik görevimi yapmaktayım mayıs ayında bitiyor eğer erkenden doldurdaydım 6 aylık abdye giriş sürem bunun için yetişmeyecekti

• Vallaha takip edebildiğim göre bildiğim ve kafamın bastığı kadarıyla adamlar kafalarına göre işlem yapıyorlar. o olur bu olmaz bu böyledir şu şöyledir hep hikaye bence, son olaylardan sonra 13-15.000 ler harici (ki benim 21.xxx) şansı yok gibi planları buna göre yapalım. ben ümidimi kaybettim. kusura bakmayın olumsuz yazdım ama ne gelir elden..

• Yasaklı

@Peyk74 Gün doğmadan neler doğar derler abi. Elbette çok umut edilirse hayal kırıklığı da ona göre yüksek olur. Oraya çok odaklanmadan buraya göre de planlarımızı yapmamız gerek. Onun haricinde bu olay kaderimizde varsa olur. Ben burada kitabına göre konusuyorum ama yine de kimse beni yanlıs anlamasın amacım umut vermek değil. Olaylar kitabına göre ilerlemediği de oluyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-Aksoy hayır başvurunuz elbette reddedilmedi.
    lütfen ceac'dan durumunuzu kontrol edin. her ne kadar refused olarak yazacak olsa da bu ret değil.
    siz de yasaklar kalktığındasağlık raporunuzu alır, vizenizi bastırırsınız.

• @tumra burada farklı bir kriter de şu ki; bu sene travel ban olan ülke vatandaşları geçen sene Ankara da işlem yapıyordu. Konsolosluk çok yoğundu ve dv için slot ayırmıyorlardı pek. Bu sene travel ban sebebi ile konsolosluk rahatladı ve direk bize hizmet vermeye başlayınca bir anda deli gibi vize basıldı. Dolayısı ile geçen sene şöyleydi bu sene böyle demeden önce tüm bu etkileri de değerlendirme kapsamına almak lazım. Çok fazla değişken olan bir süreçte direk karşılaştırmada bulunmak çok doğru olmaz.

• @İlayda-ilayda, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@uonur26 Merhabalar Karadağ’da ikamet ediyorum. Diversity Visa (DV) programına Karadağ’dan başvurdum ve seçildim. Ancak Karadağ’da DV dosyaları işlenmediği için dosyam Belgrad (Sırbistan) ABD Konsolosluğu’na yönlendirilmiş durumda. Daha önce Kentucky Consular Center (KCC) ile herhangi bir iletişim kurmadım veya talepte bulunmadım. Atılan maili aşağıya bırakıyorum.

Greetings,

We are unable to process your request to reassign your case to the U.S. Embassy Consulate General in BELGRADE without more information. To reassign your case, you must establish that you are legally resident in the requested country by providing evidence that could include:

-Copy of a legal permanent resident card, landing paper, or similar document
    -Other document(s) that establish your legal residency

Failure to respond or to establish you qualify for a change of interview location will result in your case remaining at ANKARA, which our records show is your country of nationality.

In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

Merhaba özelden attığınız mesaja dönüş yaptım. Siz doyanızı taşımak istediğiniz ülkeye göre ilettiğim taslağı düzenleyip mail atabilirsiniz. Hemen dönüş yaptılar bana

• https://www.reuters.com/world/us/us-suspend-visa-processing-75-nations-next-week-fox-news-reports-2026-01-14/

Umarım 75 ülke içinde yokuzdur.

"Representatives for the State Department did not immediately respond to a request for comment on the reported memo, which Fox News said directs U.S. embassies to refuse visas under existing law while the department reassesses its procedures. No time frame was provided."

DV'yi durdururken söyledikleri şeyin aynısı. Pause imiş de prosedürleri gözden geçireceklermiş 🙂

• Keske devam etse surecimiz 21 ocaktan sonra zaten sokmak istemedigini sokmayacak 75 ulke cok ciddi rakam 🙂

• @Arthur-Morgan The full list of 75 countries hasn't been officially released by the US State Department. However, Fox News reports it as: Afghanistan, Albania, Algeria, Antigua and Barbuda, Armenia, Azerbaijan, Bahamas, Bangladesh, Barbados, Belarus, Belize, Bhutan, Bosnia, Brazil, Burma, Cambodia, Cameroon, Cape Verde, Colombia, Cote d’Ivoire, Cuba, Democratic Republic of the Congo, Dominica, Egypt, Eritrea, Ethiopia, Fiji, Gambia, Georgia, Ghana, Grenada, Guatemala, Guinea, Haiti, Iran, Iraq, Jamaica, Jordan, Kazakhstan, Kosovo, Kuwait, Kyrgyzstan, Laos, Lebanon, Liberia, Libya, Macedonia, Moldova, Mongolia, Montenegro, Morocco, Nepal, Nicaragua, Nigeria, Pakistan, Republic of the Congo, Russia, Rwanda, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Senegal, Sierra Leone, Somalia, South Sudan, Sudan, Syria, Tanzania, Thailand, Togo, Tunisia, Uganda, Uruguay, Uzbekistan, Yemen

• @earslann Kasap et derdinde koyun can derdinde gibi oluyor ama bu ülkeler DV dahil göçmen vizesi alamıyorken zaten tüm bölgeleri current yapsa bile kotanın ancak yarısı dolar herhalde. Bakarsın nasıl olsa istemediğimizi almıyoruz deyip açarlar DV'yi hahaha gülüyorum artık çok saçma bir hâl aldı.

Benzer Başlıklar

• 728
  • 316
  • 180
  • 7344
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |