Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @zeynep1212 sadece adli sicil kaydımın en güncel olanını çıkartıp elimde götürdüm tekrardan bir şey yüklemedim zaten gerekmiyor. Paystub eklemedim.

• Bu arada herkesin kafasını karıştıran I-864a hakkında bilgi vermek istiyorum. Joint sponsor eşiyle beraber vergi dolduruyor olsa bile (married filing jointly) 1040- tax transcript- W2 verdiğiniz zaman I-864a’ya gerek kalmıyor. Ayrıca dependent(bakmakla yükümlü olduğu kişiler) azsa ve tek başına sponsorun yıllık geliri minimum kazancın üzerindeyse rahatlıkla kabul ediliyor. Ama gelir sınırdaysa ve w2 sunmadıysanız o zaman I-864a soruluyor. Ayrıca şunu belirtmeliyim ki dosyadan dosyaya “CASE BY CASE” istedikleri şeyler değişiklik gösterebilir. Benim eşim ve ailesi Amerikalı olduğu için bu şekilde ilerledi süreç. Herkese kolaylıklar diliyorum. 🙏

• @yeşim-yıldırım Hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar dilerim 🌸 mülakatta ne soru sordular detay iletme şansınız varsa sevinirim teşekkürler.

• @yeşim-yıldırım Öncelikle tebrikler Yeşim Hanım!! Yanılmıyorsam geçmiş entrylerden siz mülakattan 4 gün sonrasına uçak bileti almıştınız değil mi? Pasaport o kadar hızlı teslim ediliyor mu? Bugün bizde uçak bileti almayı planlıyoruz mülakattan 1 hafta sonrası için ama pasaport yetişir mi yetişmez mi arada kaldık.

• @yeşim-yıldırım Çok teşekkürler bu bilgi için 🙏🏼😊

• @serdil teşekkürler 🙏 şu soruları sordular
    -Eşiniz x kişisi mi?
    -evet
    -Nerede tanıştınız?
    -Aynı iş yerinde çalışırken
    -Eşiniz Türkiye’de mi şuan aynı evde misiniz?
    -Evet
    -Joint sponsorunuz kim
    -Eşimin halası x kişisi
    -Amerika’da mı yaşıyor?
    -Evet
    -Eşiniz Green Card’lı mı?
    -Hayır
    -Eşinizin babası nereli?(ilk defa duydum böyle bir soru)
    -Amerika
    -Ne iş yapacak eşiniz orada?
    -Eyalet işlerinde hukuk bölümünde çalışacak
    -Resimlerinizi görebilir miyim?
    -Tabii buyrun
    Albümü geri verdi bana
    Sessizlik…
    -Vizeniz onaylandı gidebilirsiniz 😂
    Adama bakıp kaldım doğru duyduğuma emin olmak için, tekrardan gidebilirsiniz onaylandı dedi eliyle göstererek.Ne eksik ne fazla hepsi bu kadar.

• @gigi25 rica ederim :)

• @yeşim-yıldırım şahane 😍

• @Aylin-Hodge-0 merhaba teşekkür ederim 🙏 Sanırım karıştırıyorsunuz çünkü biz uçak biletlerimizi daha almadık vize elimize geçtikten sonra almayı planlıyoruz.

• Arkadaşlar, vize basılıp kargoya verildiğinde sms ya da e-mail geliyor mu? ustraveldocs sitesine giriş yapamıyorum hata verip duruyor. Bilgisi olan var mı?

• @Beyza-Nur-Çakal Merhaba, sanıyorum bu site pasaportunuzun geleceği adresi bildireceğiniz ve kargo ödemesini yapacağınız site. Eğer öyleyse kısa yolu şurda gidebilirsiniz:
    www.usvisascheduling.com

Oradan üye olup adres bilgilerinizi giriyorsunuz. Türkçe kısmına çalışmıyor diyenler oldu. Bu adreste İngilizce ilerleyince oluyor.

Öteki türlü https://www.ustraveldocs.com/tr/en/immigrant-visa adresinden
    Select Document Delivery Address başlığı altında
    To register your document delivery return address online, select here butonuna tıklamanız gerekli. O da yukarıda kısa yol verdiğim linke gidiyor.

SignUp yapın. Bazen siteden atabiliyor devam edin tekrar girip. En sonda bir barkod no alacaksınız. Ondan çıkış alın. O kadar.

• @yeşim-yıldırım gözünüz aydın🎊herşey gönlünüzce olsun bundan sonrası için🙏🙏

• Selamlar, Abd vatandasiyim. Esim ve 2 cocugu icin basvuru yaptim, sonunda bizim de randevu tarihimiz geldi ve https://www.usvisascheduling.com/ adresine girip tum belgelere yazdigimiz esimin email adresi ile register oldum. Fakat profil kucuk kizinin adina gorunuyor. Ben 3 kisi icin ayri ayri email adresleri mi almaliyim acaba bilgisi olan var mi kafam cok karisti.

• İyi akşamlar, onay alan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum gözleriniz aydın. Belge talep edilip bekleme sürecine geçen arkadaşlarımızdan da en kısa zaman da güzel haberler almayı diliyorum.
    Nasip olursa cuma günü saat 07:30’da randevumuz var. Çanta ve telefonları emanet dolabına bırakacağımız bir yerden bahsedilmişti. Saat 07:00 veya öncesin de açık olur mu? Bilen arkadaşlarımız yardımcı olabilirse çok memnun olurum.
    Kişisel eşyalarımızı otelde bırakmaktan tarafım ancak eşim ihtiyaç olabileceğini düşündüğü için yanımızda olmasından taraf.
    Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz?

• @Beyza-Nur-Çakal Mail olarak bilgilendirme mesajı geliyor diye biliyorum.

• @Turhan-0 Selamlar, cok eski bir tarih olmasi ile birlikte (Ekim 2016) su anda da okudugum kadariyla kisisel esyalarinizi belli bir ucret karsiligi birakabileceginiz yerler varmis. Teyit ederek bence birakabilirsiniz. Biz de birakmistik. Bazen eksik belgesi olan ve gun icinde halledebilecek olanlar icin izin kagidi yaziyorlarmis. Umarim gerek kalmaz ama boyle bir durumda en azindan cikip hemen telefonunuza ulasabilirsiniz. Su gibi aksin gorusmeniz!

• @Turhan-0 tesekkur ederim🙏🏼

• @ceen çok teşekkür ederim. Arkadaşlarımızdan güncel bilgileri ediniriz 🙏

• @ceen Eşim kızım ve benim için başvuru yapmıştı. Sizi yanlış yönlendirmek istemem ancak biz iki farklı mail adresiyle işlemleri yaptık.
    Konu ile bilgisi olan arkadaşlarımız daha detaylı bir bilgi vereceklerdir.
    Platform gerçekten çok faydalı. Sağlık muayenesi gittiğimiz de birden fazla kişinin bu sayfayı takip ettiğini görmüştüm. Önümde oturan yabancı bir çift sayfayı kendi dillerinde çeviri yaparak takip ediyordu. O zaman bir kez daha anladım en doğru yerde olduğumuzu☺️

• @yeşim-yıldırım ya cok iyi ınsallah bizimde böyle hızlı ve net geçer. cok sevındım sızın adınıza hayırlı olsun tekrardan

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    219 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    466 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k