Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @gokcesak benim burada gordug cogunlukla terce ettirildigi. Ama nvc nin sayfasindan girdiginiz ulkenin disinda bir Dile aitse ceviri gerekiyor yaziyor. Yani aslinda Türkçe oluyor. Ama sanirim her ihtimale karsi ceviri yaptirip giriyirlar mulakata. Ben de ceviri yaptiracagim.

• @yeşim-yıldırım merhaba ne yaptiniz , yarin icin bol sans insallah guzel haberlerinizi alacagiz🌸

• @zeynep1212 evet sanırım bende ne olur ne olmaz öyle yapacağım

• @gokcesak Ben tercüme ettirmedim. Nvc’ye kendimle ilgili yüklediğim edevletten aldığım hiçbir belgeyi tercüme ettirmemiştim ve bu şekilde onaylanmıştı. Sonuçta bu belge de o belgelerin güncel hali. Nvc ve konsolosluk aşamasında tercümeye gerek yok diye biliyorum mailde falan başka bir dildeyse çevirisini getirin diyordu. En son tercümeyi i130 formunda yaptırdık.

Mülakata giren arkadaşlar ne yaptılar çeviri istendi mi, burada öyle bir şey okuduğumu hatırlamıyorum

• @zeynep1212 bizim avukatımız çevirttirdi sisteme o şekilde yükledi yanımda da götürmemi söyledi bilginize

• @serdil tesekkur ederim. Biz de sisteme hep cevirili yukledik. Guncel olarak tekrar alip ceviri yaptiracagim🙏

• @gigi25 aslında bende öyle hatırlıyorum ama şimdi arkadaşlar böyle yazınca tedirgin oldum

• @Refiks teşekkürler

• @serdil bu aşının tarihi geçtiği için götürdüysek de bir kenara konuldu. Anlamı yok artık.

• @zeynep1212 Bana yabancı bir konu. Tam olarak da anlayamıyorum. Mesela eşinizle beraber joint vergi doldurduysanız olur heralde dıyorum. Ama öbür taraftan babası Amerikan vatandaşıysa çocuk da otomatikman ABD vatandaşı sayılır. Biz benim oğlumu vatandaş olmadığı halde konsolosluğa gittik ben vatandaşlık belgemi gösterdim ve onun da Amerikan pasaportunu alıverdik hemen. Tecrübem bu. Siz eğer baba ABD vatandaşıysa neden böyle bir yola girdiniz bilemiyorum. Haliyle size kendi tecrübelerimle fikir veremiyorum. Belki çocuk 20 yaşın üzerindedir veya ikinci evlilik olabilir. Karışık durumlar varsa avukattan fikir almak daha doğru olur gibi.

• Dostlar selamlar. şükürler olsun vizem pasaportuma basıldı. Allah bekleyenlere yardımcı olsun. belki de en zor süreci ben geçirdim. totalde 3 sene sürdü. tam 3 sene... 2022 Kasım 22 de başvurdum. 2025 Kasım 18 de pasaportum geldi.

• @Beyza-Nur-Çakal belgelerin üstlerinde yada altlarında geçerlilik tarihi diye bir şey göremedim her ihtimale karşı belgeleri yükleyecekmiyiz güncel yoksa yanımızda götürsek yeterli mi ?

• @Mahmut-Can-Yapıcı geçerlilik süresi dolan belgelerin yenilerini yüklemiştik biz sisteme

• @sbsb2025 teşekkür ederim 🙏🏻

• @zeynep1212 Merhaba, bugün konsolosluk biraz geç açıldı 8:30’daki randevuma 11:30’da girdim. Çok şükür her şey yolunda gitti ve vizem onaylandı. Sponsorumuzun w2 ve tax transcriptlerini istediler benden sanırım yüklediğimiz dosyaları görmediler sistemde. Ama çok şükür onay aldım 🙏

• @yeşim-yıldırım Tebrikler! 🎉

• @yeşim-yıldırım tebrikler! İçeri girdiğiniz andan itibaren toplam ne kadar sürdü ?

• @yeşim-yıldırım tebrik ederim Yeşim Hanım 🙂

• Banada bir beyaz küçük kağıt verdi sonra sarı kağıt verdi. 1040 tax belgesini sisteme yükle pasaportunu bize yolla dediler. Transcript yanımdaydı onuda istediler. Avukat ile çalıştık sözde.

• @gigi25 teşekkür ederim 🙏

Benzer Başlıklar

• 6
  • 1589
  • 16
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |