Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Burada çok güzel bir yardımlaşma ekibi olduğumuzu düşünüyorum. Geçmişten günümüze, bu güzel ortamın oluşmasında ve devamında emeği geçen tüm yöneticilere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.. herhangi bir hukuki danışmanlık bürosunda soru sorup bilgi almak bile ücretliyken, burada kendilerine ve diğer tecrübeli forum arkadaşlarımıza soru sorup istişare edebiliyoruz.. farkında olmadan yapılan sürç-ü lisan var ise de, gözümüze görünmemeli.. zira o kadar kusur Kadıda bile olur. İyi ki forum var, iyi ki birbirimizi tanıdık..

• Merhaba eşim mülakat yerini ilk başta bangkok olarak seçim yapmış. Mail geldi bugün ikamettah göstermeniz gerekiyor diye nasıl bir yol izlemeliyiz

• Yasaklı

@yusufeymen38 Bizim konustuklarımız tamamen Ankara üzerine. Diğer konsolosluklarda da herhangi bir farklı direktif almadıkça zaten eksiksiz girmek gerekiyor mülakata şu an için.

• Ben şahsen DÜŞÜNCEM VE KARARIM , süreç normale dönerse mecbur alacağız raporu ancak ben molnardan mülakat dan önceki bir tarihe randevu talep ettim süreç normal e dönme se bile almayı düşünüyorum , ve kabul ederlerse ikinci pasaportlarımızıda konsolosluğa bırakmayı düşünüyorum ,bu kritik ve her an farklı bir aksiyon alan süreçte giden benim param olsun giden benim zamanım olsun ben alacağı rapor , tabiki de molnarden randevu alabilirsek.

• @Bugra0666 Gerçekten de herhangi bir pişmanlık emaresi görünmüyor. Sadece fikrimizi söyledik diyerek işin içinden sıyrılıyorlar. Bu "pause" meselesi ilk kez karşılaşılan bir şey, haliyle bu konuda bir tane bile deneyim yokken "fikir" belirten kişilerin daha dikkatli olması gerekirdi. Sonuçta bu forumu bu forum yapan adminler, yıldızlılar çarşaflılar değil, buraya gelip deneyimini yazan insanlardır. Bugün Ankara'da bunu yaşayan kişiler buraya gelip bu bilgiyi aktarmasa, burada kendilerinden emin bir şekilde muayeneye girmeme "tavsiye"lerini vermeye devam edeceklerdi. Yani kerametin kendilerinde olmadığını, sizin deyiminizle karar mercii olmadıklarını anlaması gerek bazı kişilerin.

Ama bir konuda haklılar, kararı kişinin kendisi veriyor. Benim mülakatım olsaydı, forumda (atıyorum) 1000 aktif üyenin tamamı birden sağlık muayenesi olmadan git deseydi ben gene de sağlık muayenemi olur öyle girerdim. Son kararı kişinin kendisi veriyor nihayetinde, o açıdan haklılar diyebiliriz.

• Yasaklı

@Arthur-Morgan “yanlış bir yönlendirmede bulunduk, buna bakıp o şekilde hareket edenler varsa kusura bakmasınlar, bundan sonra daha dikkatli oluruz” demek dünyanın en zor şeyi sanırım.

kimse elbette kötü niyetli değil bundan eminim. ama ne 2020-2021 gibi katı, ne de diğer seneler gibi rahat bir senedeyiz. o yüzden bu seneye farklı yaklaşmak gerekiyor.

• Mulakata giremeyen arkadaslar icin uzuldum gercekten. Peki sonra girme sansiniz varmi arkadaslar? Yoksa muamma bir durummu? Umarim tekrar girebilirsiniz

• @yusufeymen38, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Viyana dan mail geldi evrak listesinin olduğu bir mail yalnız liste de özellikle sağlık muayenesi yaptırmayın diye belirtmişler. Ben şimdi sağlık muayenesi için randevu alacağım o zamana süreç normale dönerse sağlık raporu mu alarak gideceğim normal e dönmez ise konsolosluğun dediğini yapacağım sağlık raporu almadan gideceğim görüşmeye .moderwtörleri zan altında bırakmaya bizleri yanlış yönlendir di demeye hiç gerek yok onlar olmasa idi biz buralara kadar dahi gelemezdik yada danışman adı altındaki neydiii belirsiz şirketlwre paralar dökerek belki gelirdik. Her ne olırsa olsun forumdaki yönetici moderatör veya tecrübeli arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
    Şimdi bana gelen mail aynen bu şekilde..:

Please be prepared to submit at the time of the interview for each applicant
    Your valid passports and previous passports with valid U.S. visas
    Please don't take the medical exams yet, information will be provided at the interview.
    2 photos for each applicant, taken within the past 6 months: Photograph Requirements.
    Proof of your qualifications for the DV Program (diploma of educational institute) + one photocopy for main applicant
    Birth certificates + one photocopy each
    The marriage certificate + two photocopies
    Police certificate for Turkey for persons aged 16 and older and all other countries of residence for more than one year
    Proof of financial means (savings, stocks, bonds) for main applicant
    DV fee $330.00 per applicant (to be paid in cash either in U.S. dollars or Euros, or by credit card)
    Please bring a printout of your eDevlet documents with the barcode to the interview. No translation is required for the eDevlet documents.
    The eDevlet document should consist of your date of birth, marital status, high school and university graduation (if available). This applies to all applicants.
    There is no need to register for the return of your passport.

Our address:
    U.S. Consulate
    Parkring 12a (same building as the Marriott Hotel, side entrance, 4th floor)
    1010 Vienna

Documents which are not in English or German must be translated.
    We are looking forward to seeing you soon.

Kind regards,

Şuana kadar sadece Viyana konsolosluğundan böyle farklı email geldi. Ayrıca askerlik belgesi de sormamışlar sanırım

• @Emre-Kurtulmuş tekrar ödeme almayacaklarını söylediler bize. Ödeme fişlerini kaybetmeyin bidaha ödeme yapmak zorunda kalırsınız dendi. Tabi tekrar mülakat verilirse.

• Arkadaşlar öncelikle çok zor bir gün geçirdik eşim Utkuyla,telefonları elimize yeni aliyoruz.Uykulu ve kahrolmus bir bedenle eve dönüyoruz.Öncelikle sağlık raporu alamamamızın sebebi benim sağlık sorunumdu ve beni dosyaya ekleyememizdi.Forumda yazan fikirler başka arkadaşları kişisel bir durumları yokken etkilemiş olabilir fakat bizde kişisel durumlar da söz konusuydu.Mülakata giremedik fakat dosyaların alındığı penceredeki görevli en kısa sürede sağlık randevunuzu alın ve tekrar mülakat için randevu planlayın dedi.330 dolar ödediğimize dair olan fişleri de kaybetmememiz gerektiği,kaybedersek tekrar ödememiz gerekeceğini belirtti.Biz bu olaydan sonra unganlara gittik ve randevumuz olmamasına ragmen büyük bir nezaketle karsilayip işlemlerimizi tamamladilar.toplam 4 adet asimizi olduk ,ödemeyi yapip sağlık işlemini başlattığımıza dair makbuz aldık.Bu makbuzla konsolosluga gittik ve girişte resepsiyonla konuşma sansi bulduk,öğleden sonra gc vizelerinin işleme alinmadigini ve dosyanın halihazirda kapandigini fakat sağlık muayenesi olduğumuzu belirterek yeniden mail atip planlama yapılmasını istersek planlama yapılacağını söyledi.Benim şimdilik aktaracaklarım bu kadar.ANKARA İÇİN SAĞLIK RAPORU OLMADAN MÜLAKATA GİREBİLME DURUMU BİTMİŞTİR.Bu bir MÜLAKAT DENEYİMİ DEĞİLDİR ÇÜNKÜ MÜLAKATA ALINMADIK

• Arkadaşlar, bildiğiniz gibi sağlık belgesini aldığımız andan itibaren ABD’ye giriş yapmak için 6 ay süremiz var. Vize durdurma kararından dolayı vizeyi 6 aydan sonra alabilme ihtimaline karşı, bu süreyi uzatmak için yeniden sağlık belgesi alabilir miyiz? Veya süresi geçtiği için konsolosluk bizden yeniden sağlık belgesi ister mi?

Belki daha önce konuşulmuştur ama başlıklar arasında bulamadım. Şimdiden teşekkürler.

• Yasaklı

@Utku-Pehlivan verirler bence önümüzde mülakat dağıtılacak koskocaman 7 ay var. geçmiş olsun canınızı sıkmayın.

• @bkaraca evet daha önce konuştuk, ben ve benim gibi tecrübelicek arkadaşlar var. 25 aralıkta sağlık muayeneme girdim 25 haziranda sağlık raporumun süresi doluyor. Eğer haziran ayının içinde halen vizemi alamamış olursam tekrardan sağlık muayenesine girip raporumu teslim alıcam. Sürecin devamında ne yaşanacak hep birlikte görücez. Şimdilik aşama aşama gitmek en mantıklısı. Bekleyip göreceğiz.

• @Ceyda-Altun Ceyda Hanım merhabalar. Yaşadığınız tecrübeden dolayı çok üzgünüz. Salı günü ben ve birkaç arkadaşım daha mülakata giriyor olacağız. Umarım en kısa sürede mülakat tarihiniz tekrar düzenlenir. Onun haricinde 13 Ocak Salı günü olacak olan mülakatımız sonrasında buradan tecrübelerimizi paylaşıyor olacağız. Takipte kalın derim.

• @Bugra0666 biz de inanılmaz üzgünüz.. dosyaya beni eklemek için ne kadar ugrastiysak yine aynı şekilde mülakat almak için de ugrasacagiz Utkuyla beraber . Deneyimlerinizi bekliyoruz tabiki.

• @merve-yalcinkaya daha detaylı bilgi verir misiniz? Ne zaman taşıdı ve maili durduk yere mi aldı?

• @bahadir90s DS-260 formunda Bangkok olarak seçmişler anladığım kadarıyla. Bazı kişilerin başına geldi bu. Siz KCC'ye eposta göndererek taşıdıysanız endişelenmenize gerek yok.

• Tavsiyede bulunan arkadaşlara biraz fazla tepki gösterilmiş sanki, zira tavsiye veren arkadaşlar şahsi görüşü yada kendisince mantıklı olanı söylemekten ziyade daha önceki tecrübelerden yola çıkarak daha az kayıpla ilerlenebilmesi (ilerleme olacakmı orasıda muamma) adına katkıda bulunmak istemişler 30 yıllık dvlotery tarihinde ilk defa sağlık muayenesine girmediği için mülakata alınmama durumu oldu onlarca yüzlerce dv kazananı arkadaşımız mülakata sağlık muayenesi olmaksızın gittiler ve sağlık muayenesinin 6 aylık süresi olmasından ilk girişlerinin daha geç olacağından dolayı böyle yaptıklarını söylediğinde tebrikler muayeneye girdiğinizde pasaportunuzla birlikte ulaştırın vizenizi basalım diyip kendikerini göndermişlerdi ve o arkadaşlar birkaç ay sonra muayene olup sadece posta ile gönderip vizelerini alıp gittiler, artık biliyoruz ankara kendi içinde aldığı yeni bir kararla muayeneye girmeyeni mülakata almıyor aksi yöndeki tecrübelerimizi güncellememize sebep oldu mülakata giremeyen arkadaşlar adına üzgünüm.

• @merve-yalcinkaya ds 260 formunda mı bangkong işaretlemiştiniz? Yoksa sonra mı taşımıştınız? Çok önemli bu mail 😕

• ⭐⭐⭐⭐

@Ceyda-Altun, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar öncelikle çok zor bir gün geçirdik eşim Utkuyla,telefonları elimize yeni aliyoruz.Uykulu ve kahrolmus bir bedenle eve dönüyoruz.Öncelikle sağlık raporu alamamamızın sebebi benim sağlık sorunumdu ve beni dosyaya ekleyememizdi.Forumda yazan fikirler başka arkadaşları kişisel bir durumları yokken etkilemiş olabilir fakat bizde kişisel durumlar da söz konusuydu.Mülakata giremedik fakat dosyaların alındığı penceredeki görevli en kısa sürede sağlık randevunuzu alın ve tekrar mülakat için randevu planlayın dedi.330 dolar ödediğimize dair olan fişleri de kaybetmememiz gerektiği,kaybedersek tekrar ödememiz gerekeceğini belirtti.Biz bu olaydan sonra unganlara gittik ve randevumuz olmamasına ragmen büyük bir nezaketle karsilayip işlemlerimizi tamamladilar.toplam 4 adet asimizi olduk ,ödemeyi yapip sağlık işlemini başlattığımıza dair makbuz aldık.Bu makbuzla konsolosluga gittik ve girişte resepsiyonla konuşma sansi bulduk,öğleden sonra gc vizelerinin işleme alinmadigini ve dosyanın halihazirda kapandigini fakat sağlık muayenesi olduğumuzu belirterek yeniden mail atip planlama yapılmasını istersek planlama yapılacağını söyledi.Benim şimdilik aktaracaklarım bu kadar.ANKARA İÇİN SAĞLIK RAPORU OLMADAN MÜLAKATA GİREBİLME DURUMU BİTMİŞTİR.Bu bir MÜLAKAT DENEYİMİ DEĞİLDİR ÇÜNKÜ MÜLAKATA ALINMADIK

Gecmis olsun size ve bugun bu olumsuz durum ile Ankara'da karsilasan talihlere.

Tum gocmen vize basvurulari dahil dikkate alindiginda yasal gocmenlik surecinde olan, nufus ile karsilastirildiginda gorece olarak daha ufak olan bir topluluk icerisindesiniz. Mevcut gocmen politikalarinda yapilan degisiklikler, politik gundem, siyasi yasanan durumlarin sureclere ani etkisi, daha onceden deneyim edilmemis yeni uygulamalarin da bir nevi "kurbani" olmus durumdasiniz. Gecmiste bu sizin yaptiginiz ve tercih ettiginiz sekilde saglik kontrolu muayenesini mulakat tarihi sonrasina oteleyen ve surecin normale donmesine muteakip vizesine kavusan onlarca talihli varken su an bu durumdan olumsuz etkilenmenizin nedenini daha onceden yururlulukte olmasina ragmen tekrar yuksek ses ile dile getirilen USCIS'in Public Charge Ground of Inadmissibility konusundaki 1999 yili ve 2022 yili kural ve yonergeleri dogrultusunda *"public charge test" hususundaki hassasiyetten ve saglik kontrolu raporu eksikliginden kaynakladigini "sahsen" dusunuyorum. Tamamen kisisel gorusumdur, katki sunmak isteyen talihli ve/veya forum yoneticisi var ise de bilgi edinmekten memnuniyet duyarim, bu pencereden de konuyu dusunmek gerektigine inaniyorum.

Public charge test: If you are subject to a public charge test, the immigration officer deciding your application will look at your age, health, income, education, and other factors to determine whether you appear likely to rely on certain public benefits programs (like CALWORKs) in the future.

Iki farkli konsoloslugun yaptigi iki farkli uygulama var (Ankara mulakata bile almazken Viyana'nin saglik raporu almaksizin mulakata gelin seklinde talihlinin ozelinde sahsa yazili bildirimi var) ve ne yazik ki siz bugun cok stresli ve uzgun bir gun yasadiniz Ankara'da alinan karar nedeniyle.

@Ceyda-Altun @utku-pehlivan @zakaria sorunsuz bir sekilde mulakat tarihinizi tekrar planlamaniz dilegiyle, surecinizde bol sans!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |