Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Utku-Pehlivan şuanki surec içinde inanın bende birsey diyemem vebale girmek istemiyorum çünkü yanlış anlamayın lütfen. Ama elinizden geldiğince süreci orda geçirmeye çalışın iş yerinizden extra izin almaya çalışın yeri gelirse. Süreci konsolosluk tada gidip belirtin lütfen

• @yunustg ds260 da ilk isim soyisim bolumunde zaten tr karekter kabul etmez sonra bi altinda local dilde nasil yazilir diyor orada kabul eder tr karekter bende orada ö kullandim misal

• Merhaba arkadaşlar,

Dosyamı açtırmak için Bangkok konsolosluğuna mail atmıştım. Aşağıdaki gibi mail geldi. standart bir mail mi? "DS-260 formunuzun yeniden açılması talebinize devam etmek isteyip istemediğinizi teyit etmek için lütfen bu e-postayı yanıtlayınız" demiş en sonda

“Thank you for your email.

Effective immediately, the Department of State has paused all visa issuances to diversity immigrant visa applicants.

DV applicants may submit visa applications and attend interviews, and the Department will continue to schedule applicants for appointments, but no DVs will be issued.

Existing diversity visa appointments generally will not be rescheduled or cancelled.

There are no exceptions to this guidance.

For additional details, visit travel.state.gov here.

Please reply to this email to confirm whether you would like to proceed with your request to reopen your DS-260.

• @excan ds260 da ben de aynen öyle girdim ama ustraveldocs a kayıt olurken isim soyisim kısmında türkçe karakter kullanmadım bu uygun olur mu ?

• @Bugra0666 Sizi anlıyorum fakat tam terside olabilirdi.Bu sebep ile hiç bir karşılık beklemeden bize yardımcı olanları zan altında bırakmamalıyız diye düşünüyorum.Çünkü son karar merci biziz mesela bu konu hakkında yazılanları zamanında okudum hem sizin yazdıklarınızı hem tecrübeli arkadaslarımızı ve o an sizin yazdığınız bana mantıklı geldi ve o doğrultuda hareket etmeye karar vermiştim,Şunu demek istiyorum son karar merci biziz şimdiye kadar bize yardımcı olmaya calışan insanları üzmiyelim eminim ki onlar çok ama çok üzülmüşlerdir.bugun mülakata giremiyenlerin en kısa sürede tekrar mülakata girip vize alması dileğiyle,sağlıcakla kalın

• @Bugra0666, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Utku-Pehlivan tüm uyarılarımıza rağmen forumda kendini karar mercii olarak görüp insanları yanlış yönlendiren arkadaşlar pişman mıdır? Sanmam... Burda kimsenin yetkisine, ismine, cismine dayanmadan söylüyorum. Herkes doğru bildiğini konuşmakla yükümlü ancak gel gelelim insanlara kendi doğru bildiğimizi yansıtmamamız gerekir. Sadece seçenek sunmak lazım diye düşünüyorum. Maalesef en sevmediğim kelimeleri kullanmak zorundayım. Biz demiştik...

Polemik yaratmak istemiyorum ama kimse kimseye bunu yapmak zorundasın tarzında bir dayatma yapmıyor burada, herkes kendi bildiği doğruyu yazıyor isteyen istediğini yapabilir. Herkesin önünde iki seçenek var isteyen sağlık muayenesiz gider isteyen muayenesini olur da gider. Bu kadar emek verilip tecrübelerini paylaşan insanlara haksızlık yapmamak lazım. Şahsen ben siteye emeği geçen herkese teşekkür ederim, size de geçmiş olsun umarım en kısa sürede tekrar randevu alırsınız. Mülakata gireceklere de başarılar dilerim

• Yasaklı

@Bugra0666 “6 lı kristal takıma yemin ederim” ki doğru söylüyorsun

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@zakaria yeniden mülakat verme işlemini konsolosluk kendi müsaitlik durumuna göre planlıyor onun için son aya bırakmak doğru olmayacaktır

• @Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim, peki ödediğim parayı geçerlilik süresi var mıdır? Ve verdiğim belgeleri o zamanda yenileri de vermeye zorunda kalacağım doğru mu?
    Ben bir aya kadar ertelemeyi düşünüyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria verdiğiniz ücretle ve belgelerle alakalı yorum yapamayacağım çünkü bugüne kada rolan süreçte sağlık raporu olmadan mülakata gitsenizde mülakatı tamamlarlardı ve size sadece eksik evrak AP kağıdını verirlerdi siz tekrar mülakata gitmezdiniz ve eksik sağlık raporunu tamamlardınız. Onun için bu işlem yeni işleyişe sokulduğu için tekrar evrakları isterler mi ödeme alırlar mı bilemiyorum

• Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

@Firat-0 merhaba, siz yine de belgeyi burada paylasmayın kaldırın buradan. Bilgileriniz görünüyor

• @Firat-0 iletiyi düzenleyerek kişisel bilgilerinizi sansürlemeniz sizin faydanıza olacaktır.
    Ek olarak, herhangi bir resmi kurumda beyan ettiğiniz sözler doğru kabul edilip, aksi durumda aleyhinize kullanılabilir. Bilginize

• ⭐⭐⭐⭐

@Bugra0666, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Çelişkiler barındıran talihsiz bir mesaj olmuş.

tüm uyarılarımıza rağmen forumda kendini karar mercii olarak görüp insanları yanlış yönlendiren arkadaşlar

Forumda kimse kendini karar mercii olarak konumlandırmıyor. Yanlış yönlendirme yapılmadı, yalnızca öneriler paylaşıldı. Kaldı ki bu ifadeyi kullanırken siz de kendinizi karar mercii gibi konumlandırmış olmuyor musunuz?

Herkes doğru bildiğini konuşmakla yükümlü ancak gel gelelim insanlara kendi doğru bildiğimizi yansıtmamamız gerekir.

Bu cümle de kendi içinde çelişkili. Eğer doğru bildiğimizi konuşmakla yükümlüysek, bunu paylaşmamız neden sorun oluyor? Nitekim siz de kendi doğru bildiğinizi yansıtmışsınız.

Sadece seçenek sunmak lazım diye düşünüyorum.

Zaten yapılan da tam olarak buydu.. seçenek sunmak.

Bu forum olmasaydı, bugüne kadar vizesini alabilmiş pek çok kişi büyük ihtimalle bunu başaramayacaktı. Bunun herkes farkında. Arada bu tür yaklaşımlar çıkabiliyor, varsın olsun.

• @Peyk74 selamlar, polemiklik herhangi bir durum yok. Aynı şeyi söylüyoruz aslında. Tavsiye verilir daha sonra kişi kendi kararını verir bu çok net. Ancak size soruyorum. Verilen tavsiye apaçık yanlış ve mülakat sürecini etkiliyor ise biz buna tepki gösteriyorsak foruma haksızlık mı yapmış oluyoruz. Ben herhangi bir emeği görmemezlikten gelmiyor. Forumu oluşturan kişilerden allah razı olsun. Ben de ziyadesiyle istifade ettim. Ben de teşekkür ederim ancak ortada yapılan apaçık bir yanlışa ses çıkartmıcaksak forumun amacını sorgulamamız gerekir. @Serapp sunulan seçeneğin yanlış olduğunu dile getirmekle, karar mercii olmanın ne alakası var anlamış değilim. Ayrıca forumun öneminin insanlar için farkındayım ben de sizin vesilenizle tekrar başta adminlere olmak üzere diğer birbirine yardımcı olan forum kullanıcılarına teşekkür ederim. Ancak ortada apaçık bir yanlış yönlendirme vardı. Ben bu konudaki görüşümü ifade ettiğim zaman sanki ''ilahi'' bir kişiliğe karşı çıkıyormuşum gibi gerek özelden gerek forumdan bana karşı yazılanlar oldu. Ortada güzel bir topluluk var ve bu topluluğun ilerlemesi için açıkgörüşlülükle devam etmek gerekiyor. Yönlendirme yapılmadığını düşünebilirsiniz ancak insanların yazdığı tek kelimenin başka insanların geleceğini kötü etkileyebileceğini unutmamak gerekir. Yapıcı eleştiriniz için teşekkürler. Saygılar..

• Yasaklı

Artık tek bir şey biliyoruz. Ne olursa olsun belgeler doğru ve eksiksiz teslim edilmeli ve mülakata katılım sağlanmalı. Vizeler basıma hazır hale gelmeli. Süreç açıldığında ilk basılacaklar hazır olanlar.

• Viyana dan mail geldi evrak listesinin olduğu bir mail yalnız liste de özellikle sağlık muayenesi yaptırmayın diye belirtmişler. Ben şimdi sağlık muayenesi için randevu alacağım o zamana süreç normale dönerse sağlık raporu mu alarak gideceğim normal e dönmez ise konsolosluğun dediğini yapacağım sağlık raporu almadan gideceğim görüşmeye .moderwtörleri zan altında bırakmaya bizleri yanlış yönlendir di demeye hiç gerek yok onlar olmasa idi biz buralara kadar dahi gelemezdik yada danışman adı altındaki neydiii belirsiz şirketlwre paralar dökerek belki gelirdik. Her ne olırsa olsun forumdaki yönetici moderatör veya tecrübeli arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
    Şimdi bana gelen mail aynen bu şekilde..:

Please be prepared to submit at the time of the interview for each applicant
    Your valid passports and previous passports with valid U.S. visas
    Please don't take the medical exams yet, information will be provided at the interview.
    2 photos for each applicant, taken within the past 6 months: Photograph Requirements.
    Proof of your qualifications for the DV Program (diploma of educational institute) + one photocopy for main applicant
    Birth certificates + one photocopy each
    The marriage certificate + two photocopies
    Police certificate for Turkey for persons aged 16 and older and all other countries of residence for more than one year
    Proof of financial means (savings, stocks, bonds) for main applicant
    DV fee $330.00 per applicant (to be paid in cash either in U.S. dollars or Euros, or by credit card)
    Please bring a printout of your eDevlet documents with the barcode to the interview. No translation is required for the eDevlet documents.
    The eDevlet document should consist of your date of birth, marital status, high school and university graduation (if available). This applies to all applicants.
    There is no need to register for the return of your passport.

Our address:
    U.S. Consulate
    Parkring 12a (same building as the Marriott Hotel, side entrance, 4th floor)
    1010 Vienna

Documents which are not in English or German must be translated.
    We are looking forward to seeing you soon.

Kind regards,

• ⭐⭐⭐⭐

@yusufeymen38, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Viyana dan mail geldi evrak listesinin olduğu bir mail yalnız liste de özellikle sağlık muayenesi yaptırmayın diye belirtmişler. Ben şimdi sağlık muayenesi için randevu alacağım o zamana süreç normale dönerse sağlık raporu mu alarak gideceğim normal e dönmez ise konsolosluğun dediğini yapacağım sağlık raporu almadan gideceğim görüşmeye .moderwtörleri zan altında bırakmaya bizleri yanlış yönlendir di demeye hiç gerek yok onlar olmasa idi biz buralara kadar dahi gelemezdik yada danışman adı altındaki neydiii belirsiz şirketlwre paralar dökerek belki gelirdik. Her ne olırsa olsun forumdaki yönetici moderatör veya tecrübeli arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
    Şimdi bana gelen mail aynen bu şekilde..:

Please be prepared to submit at the time of the interview for each applicant
    Your valid passports and previous passports with valid U.S. visas
    Please don't take the medical exams yet, information will be provided at the interview.
    2 photos for each applicant, taken within the past 6 months: Photograph Requirements.
    Proof of your qualifications for the DV Program (diploma of educational institute) + one photocopy for main applicant
    Birth certificates + one photocopy each
    The marriage certificate + two photocopies
    Police certificate for Turkey for persons aged 16 and older and all other countries of residence for more than one year
    Proof of financial means (savings, stocks, bonds) for main applicant
    DV fee $330.00 per applicant (to be paid in cash either in U.S. dollars or Euros, or by credit card)
    Please bring a printout of your eDevlet documents with the barcode to the interview. No translation is required for the eDevlet documents.
    The eDevlet document should consist of your date of birth, marital status, high school and university graduation (if available). This applies to all applicants.
    There is no need to register for the return of your passport.

Our address:
    U.S. Consulate
    Parkring 12a (same building as the Marriott Hotel, side entrance, 4th floor)
    1010 Vienna

Documents which are not in English or German must be translated.
    We are looking forward to seeing you soon.

Kind regards,

@yusufeymen38

Viyana Konsolosluğun şahsınıza özel ve size hitaben yazdığı yazılı bir kanıtınız ve kesine yakın sağlık muayenesine katilmaksizin mülakatta bulunmanız yönünde talimati var. Geçmiş süreçlerde de görebileceğiniz üzere vize turunun özelinde (vizenin ana kuralları hariç - suspension veya milliyet bazlı ban gibi) konsolosluklar arasında uygulamada farklılıklar olabilir. Diğer talihli arkadaşların Ankara’da bugün yaşadığı üzücü olumsuz durum Ankara konsolosluğun bu konuda mülakat öncesi herhangi bir bildirimi olmamasından kaynaklı olabilir.

Tercih tamamen sizin yol haritanızı belirlerken, 17.02.26 tarihindeki mülakatınız öncesinde de önünüzde de 40 güne yakın bir süre var. Tahmin edebiliyorum seyahat planlaması (uçak, konaklama, iş ve aile planlaması vb) için kritik bir husus ancak konsolosluğun kararında olası bir değişiklik olursa yazılı bildirim ile size doneceklerdir veya sizde detaya girmeden konu ile ilgili talimatlarının geçerli olup olmadığını re-confirm etmek adına irtibata geçebilirsiniz. Süreçte edinilen bilgi, tecrübe ve edinimler ile sürecinizi kendiniz belirleyeceksiniz. Bol şans 🍀

• @yusufeymen38 Konsolosluğun talimatına uymanız gerekir...Almanız gereken zamanda zaten mail ile bilgilendirilirsiniz...

Benzer Başlıklar

• 16399
  • 180
  • 729
  • 83
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |