IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Bircan valla hocam ben de size katılıyorum ben uçak biletimi dahi aldım umarım her şey herkesin gönlünce olur bu süreç baya yıpratıcı bir süreç zaten
-
@erncndr teşekkür ederim
-
@Seyduna çok teşekkür ederim, ben yine garantici davranıp ertesi gün döneyim. Hemde biraz Ankara'yı gezerim :)
-
Arkadaşlar orjinallerini götürdüğümüz belgelerin (pasaportumuz, aile cüzdanı) fotokopilerini almaya gerek var mı?
-
Eşim 3 aylık kızımızı emzirdiği için bu unganlar süreci nasıl işliyor bilen var mı? Yapılan aşıların emziren anneler için bir sakıncası oluyor mu? Yada farklı bir süreç mi ilerliyor? Bilgisi olan var mı? :)
-
@gigi25 buna benim de kafam takıldı
-
@Refiks biz de sponsor yok, EB1'de self-petitioner olduğumuz için istemediler. Sadece nerede çalışacaksınız, nereye gideceksiniz diye bir soru soruldu. Ben de bir üniversite ile görüşme halindeyim, ve oraya gitmeyi planlıyorum. Kendileri ile yakın bir süreçte görüşmeye niyetliyim dedim. Tamam dediler, kutlarız.
Bir de her greencard kategorisi için ayrı belgeler isteniyor. Mesela EB1 için bize Ankara IV email atmıştı, tam o belgeleri istediler. Kendim için CV yüklemiştik, CV istediler. Eşim için CV yazmıyordu, ama çevrem ve avukat ekleyin dediler. Ve tabi ki listede yazmadığı için istemediler onun CV'sini.
Görüşme konusu için burada pek çok kişi bahsetti, her şeyin adı önceden konulmuş oluyor aslında. Olağanüstü yetenek vizesi için 400 sayfa evrak hazırlanmış hepsi delillere dayalı, ve ABD Göçmen Ofisi bunu inceledi ve kabul etti. Konsolosluk da sizi yakından görmek ve bir onay vermek istiyor...olay bu aslında...
-
@rock Şöyle bizim 400 sayfalık hazırladığımız dosya kendilerine gönderilmişti. Oradan kendileri çıktı almışlar. Ben yanımda hem eşim hem de kendim için yeniden fotokopi yapmıştım. Özellikle sordum, hayır dediler o bizde var. Hatta fotoğrafını cepten çekmiştim pdf yapmıştık. Siyah bir tonerle almışlar çıktısını, dedim elimde daha beyazı var, gerek yok dediler.. Mesela extraordinary ability visa kabul belgesini dahi sormadılar. DS260 onay sayfası ve diğer sayfalar da sorulmadı...
-
@sbsb2025 Bu fotoğrafların albümünü nasıl yaptınız acaba ben fotoğrafçıdan alacağım ama nasıl alıp götürsem daha doğru olur
-
.
Dostlar ds-260 formu onay sayfası mı -
@ahmetZ evet
-
@esraozz biz albüm yapmadık, EB1 kategorisinde böyle bir şey yok, benimki farklı 2 biyometrik foto yetti bize...
-
@erncndr tamam çok teşekkürler 🌼
-
@gigi25 benim buradan gördüğüm kadarıyla orijinal ve fotokopilerin birlikte goturuyorlar. Aslında hepsi onların sisteminde var fakat elden talep edilirse diye sanırım önlem amaçlı. Ben de kopya olarak da hazırlayacağım.
Benim de merak ettiğim mesela orijinal belge yanımızda ama aynı zamanda onun çevirisi de var ve bu çeviri bana email olarak geldi yani onun orjinali yok, bu sıkıntı olur mu acaba? -
@Seyduna teşekkür ederim🙏
-
@gokcesak Merhaba, benim 9:10'da olan randevumda işlemler ve doktor muayenesinin bitmesi 12:30'a doğruydu. Ben aralık ayında muayeneye gittim.
-
Merhabalar, dün annem ir5 vizesi için vize görüşmesine gitti. Sponsor yeterli olmadığı için sarı kâğıt vermişler ve pasaportu teslim edip evrakları yükleyin demişler. Evrakları bugün yükledik fakat pasaportu nasıl göndereceğiz tam emin değilim. Mahall Ankara’daki Vfs global ofisine mi teslim etmemiz gerekiyor bilen var mı?
-
@Seyduna Gerek var sanıyorum. Üşenmeyip yazdığın için teşekkür ederim. Sakin kafayla oturdum baştan başladım yapabildim. Hatta arada kargo parası da ödedim. Eve teslim edecekler. UPS ile çalışıyorlar sadece.
-
@Beyza-Nur-Çakal teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
-
@Samet-Ünlü selam sponsorun geliri ne kadardı ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum