Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @zeynep1212 Şimdi baktım bir adet çıkıyor, transaction complete sayfasına tıklayın, orada çıkan barkodlu evrağın çıktısını almanız yeterli olacaktır, yani kesin konuşamıyorum çünkü henüz daha mülakata girmediğim için, benim de bildiklerim bu kadar 🙂

• @zeynep1212 Bu kısmı bende bilmiyorum çünkü benim çocuğum yok yani baba değilim 🙂 Oğlunuzda vize alacaksa eğer, e devletten alınan yeterli olur diye düşünüyorum ama yine de bilen birisi yanıtlasa daha güvenilir olur gibi

• @Yuri-Spaky gerek olmadığı ile ilgili bir bilgim yok malesef, ama CR1 olan ben kayıt oldum ve IR1 olan arkadaşlarımızın da kayıt olduğunu biliyorum, sistem gerçekten kötü bu arada ama kayıt yaptırmak zorunlu diye biliyorum ama siz yine de bir araştırın tabii

• ustraveldocs dünyanın en saçma sitesi “yazılım olarak” sürekli sayfadan atması sürekli hata vermesi ilk denediğim de VPN ile giriliyordu ertesi gün VPN’yi kabul etmemeye falan başlamıştı, beni kanser etmişti… barkod alma kısmıda zaten sitedeki bilgileri doldurup işlemi tamamladıktan sonra son sayfa olarak karşınıza çıkacak orada kaydet ya da indir gibi seçenek olacak ona basıp masaüstüne kaydeceksiniz…
    Dipnot; bazı arkadaşlar sayfayı ingilizceye çevirince işlemi yapabildiler, bu bende işe yaramadı sorunu bilgisayarın ayarlarından dilini ingilizceye çevirince çözdüm.

• @gokcesak yok hayir olmaz, baklava , lokum olmaz. Sadece durust olun sorduklarinda,gerisi bos. Birde ABD ikamet adresinizi dogru verin. Yaninizda da 10 bin dolarin altinda nakit alin, ama asla 9999 u gecmeyin.

• Arkadaşlar sağlık muayenesine giren arakadaşlara bir sorum olacak. Yaklaşık kaç saat sürüyor tüm işlemler Ungan ofisinde ? Tetkikler yapıldıktan sonra ertesi günü beklememiz gerek var mı?

• @gokcesak Merhaba, benim unganların kapısından girmem ve çıkmam yaklaşık 1 saat 10 dakika gibi bir süre almıştı. Ancak bir sağlık probleminiz varsa bu süre uzayabilir. Benim röntgen sonucu çıkmamıştı, gişedeki hanımefendi bana şehirden ayrılmayın, sizi saat 3 e kadar bir sorun olursa arayabiliriz, aramazsak bir sorun yoktur demişti. Yani nacizane önerim, Ankara'da yaşamıyorsanız, dönüş biletinizi akşam 5 ten sonraya almanız olacaktır, Ankara'da gezilecek görülecek çok yer var 🙂 umarım sorunsuz geçer ve gider 🙂

• @Bircan valla hocam ben de size katılıyorum ben uçak biletimi dahi aldım umarım her şey herkesin gönlünce olur bu süreç baya yıpratıcı bir süreç zaten

• @erncndr teşekkür ederim

• @Seyduna çok teşekkür ederim, ben yine garantici davranıp ertesi gün döneyim. Hemde biraz Ankara'yı gezerim 🙂

• Arkadaşlar orjinallerini götürdüğümüz belgelerin (pasaportumuz, aile cüzdanı) fotokopilerini almaya gerek var mı?

• Eşim 3 aylık kızımızı emzirdiği için bu unganlar süreci nasıl işliyor bilen var mı? Yapılan aşıların emziren anneler için bir sakıncası oluyor mu? Yada farklı bir süreç mi ilerliyor? Bilgisi olan var mı? 🙂

• @gigi25 buna benim de kafam takıldı

• @Refiks biz de sponsor yok, EB1'de self-petitioner olduğumuz için istemediler. Sadece nerede çalışacaksınız, nereye gideceksiniz diye bir soru soruldu. Ben de bir üniversite ile görüşme halindeyim, ve oraya gitmeyi planlıyorum. Kendileri ile yakın bir süreçte görüşmeye niyetliyim dedim. Tamam dediler, kutlarız.

Bir de her greencard kategorisi için ayrı belgeler isteniyor. Mesela EB1 için bize Ankara IV email atmıştı, tam o belgeleri istediler. Kendim için CV yüklemiştik, CV istediler. Eşim için CV yazmıyordu, ama çevrem ve avukat ekleyin dediler. Ve tabi ki listede yazmadığı için istemediler onun CV'sini.

Görüşme konusu için burada pek çok kişi bahsetti, her şeyin adı önceden konulmuş oluyor aslında. Olağanüstü yetenek vizesi için 400 sayfa evrak hazırlanmış hepsi delillere dayalı, ve ABD Göçmen Ofisi bunu inceledi ve kabul etti. Konsolosluk da sizi yakından görmek ve bir onay vermek istiyor...olay bu aslında...

• @rock Şöyle bizim 400 sayfalık hazırladığımız dosya kendilerine gönderilmişti. Oradan kendileri çıktı almışlar. Ben yanımda hem eşim hem de kendim için yeniden fotokopi yapmıştım. Özellikle sordum, hayır dediler o bizde var. Hatta fotoğrafını cepten çekmiştim pdf yapmıştık. Siyah bir tonerle almışlar çıktısını, dedim elimde daha beyazı var, gerek yok dediler.. Mesela extraordinary ability visa kabul belgesini dahi sormadılar. DS260 onay sayfası ve diğer sayfalar da sorulmadı...

• @sbsb2025 Bu fotoğrafların albümünü nasıl yaptınız acaba ben fotoğrafçıdan alacağım ama nasıl alıp götürsem daha doğru olur

• IMG_5504.jpeg.
    Dostlar ds-260 formu onay sayfası mı

• @ahmetZ evet

• @esraozz biz albüm yapmadık, EB1 kategorisinde böyle bir şey yok, benimki farklı 2 biyometrik foto yetti bize...

• @erncndr tamam çok teşekkürler 🌼

Benzer Başlıklar

• 1
  • 3116
  • 1589
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |