Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Seyduna bahsettiginiz siteyi sizden duydum inanın avukatla çalıştım ama burda sizlerden ogrendiklerimle eksiksiz yol aldım. Gerçekten haketmiyorlar.

• @sbsb2025 cv derken acaba

• @Seyduna Ben oğlum için Amerikada konsolosluktan doğum belgesi almıştım ve Türkiye’den de almıştım. Bu elimizdeki yani Amerika’dan aldığım doğum belgesinin de yenisini almam gerekiyor mu acaba konsolosluktan? Turkiyefen nüfus dan alacağım ama digerinin de yenisi gerekli mi acaba yani bir tanesi yeterli olur mu sizce.

• @seyyit1 teşekkür ederim. Askeri şubeye gitmeyi düşünüyordum bende

• @salsaadati No unfortuantely, I haven't received it. Are you a Turkish citizen or resident?

• Mülakat tarihi gelenlerin gözü aydın inş hepiniz onay alırsınız🙏bizim moraller bozuk damatımız İranlı yasaklı ülkeden maalesef sanırım mülakata çağrılmayacak, konsolosluğa giden olursa buraya iranlı yada yasaklı ülkelerden vardı yada yoktu diye bilgilendirirseniz çok mutlu oluruz🙏herkese bol şans🙏

• @sbsb2025 sponsor evraklarını götürmediniz mi?

• @sbsb2025 hocam evlilik cüzdanının fotokopisini çıktı mı aldınız ve orijinali ile birlikte aldılar çünkü daha önce bunu hiç duymadım

• Arkadaslar gorusme tarihi alan herkes adina cok sevindim simdiden hepimizin en kisa surede sorunsuz onayimizi alip sevdiklerimize kavusmamizi diliyorum.

Tarih yaklastikca heycanlaniyorum ve henuz bi evrak hazirligina baslamadim. Sizden ricam gorusmeden sonra yazmak isteyen olursa lutfen bizi bilgilendirebilirmisiniz? Ne istediler ne sordular diye ve benim icin onemli olan kargo yaptirab varsa pasaportu gorusmeden kaca gun sonra eline teslim oldu diye. Heycanla bekliyoruz
    Cok tesekkurler

• @ahmetZ
    https://ceac.state.gov/IV/ adres'ne giriş yapın.
    Ana sayfanın altında APPLICANT INFORMATION yazan yerde IV applıcation başlığında
    COMPLETED yazar. COMPLETED yazısına tıklayın..
    Orada DS260 formunuz var. Üstte SIGN yazan sekmeye tıklayın.
    Açılan sayfada eğer formu gonderdiysenız ve onayladıysa
    PRINT CONFIRMATION
    PRINT FORM DS-260 butonlarını göreceksiniz. Onları kullanıp çıktı alın.

Büyük ihtimal konsolosluğa gittiğinizde kapıdaki güvenlik oradaki barkodu tarayıp sizi tanıyacaktır. Barkod önemli diye biliyorum.

• @Seyduna ustraveldocs dan hangi evrakların çıktısını almam gerekiyor?

• @Yuri-Spaky bugün avukata sordum gerekli belgeler listesi diye; oğlum için bu başvuru ve listeyi şöyle sıraladı;

Sponsor yani eşimin;
    Doğum belgesi
    Bir önceki evliliği ne ait boşanma belgesi
    Bizim evlilik sertifikamız
    2024 tax return ve w2 1099
    Oğlum için ;
    2 adet fotoğraf
    Pasaport
    Tc kimlik kartı
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    Adli sicil kaydı
    I 130 onay belgesi
    Sağlık raporu
    Benim;
    Nüfus kayıt örneğim
    Boşanma belgem

DS 260 formu
    864 formu
    Mülakat bilgilendirme maili

(Sizin ve bir arkadasimizin daha bahsettigi ustraveldocs kısmından hiç haberim yok burdan hangi bölgelerin çıktısını almamız gerekiyor bilmiyorum. Bunu da soracağım.)
    Ve belgelerin orjinali olmalı dedim hepsinin kopyası yeterli dedi😒 ben yine de orijinallerini de ekleyeceğim.

Güncel gelir kanıtını sordum 2024 tax return yeterli dedi ama bilemiyorum bence 2025 I göremedikleri için en azından 2025 e ait W2 ve 1099 olmuşmuş olacak Ocak sonunda onlar eklenebilir. 2026 ya ait ise sadece paystub var ama o gelir biraz dusuk asik 1099 geliri yüksek o sebeple bunu tekrar soracağım belki işveren mektubu eklemek çözüm olabilir.

Sizin sorduğunuz soruyu da sordum belge yüklememize gerek yok dedi ceac a tekrar. Tüm bunları yanımızda götürmeniz yeterli dedi. Ne yapmalıyız bilemiyorum.
    Yakın zamanda mülakata girecek olan arkadaşlar belki paylaşırlar güncel belgeleri ceac a yüklemişler mi diye.

• @erncndr merhaba teşekkürler paylaşım için.
    Ups kayıt belgesi nedir? Bir de güncel gelir kanıtı olarak ne istedi avukatiniz

• @zeynep1212 Çok teşekkürler. Eşimden bir gün sonra sizin mülakatınız var. Daha zaman var. Ben de daha başlayamadım toplamaya. Ama DS-260 yanında bir de tek sayfalık DS260 confirmation belgesi de var. Onu da yukarıda yazmıştım. Ama aslında oradaki confirmation numarası normal uzun DS-260 ın ilk sayfasında da yazıyor zaten.
    Eşim bundan önce de başka bir vizeye başvurmuştu. Temel belgeleri almışlar gerisine bakmamışlardı bile. Ama gene de fazlası olsun da eksik bir şey olmasın diye gerekli şeyleri fazlasıyla toplamaya çalışacağız.

Birşey söyleyeyim mi? Bu belgelerin hepsini aylar önce topladım ve eşime gönderdim. Doğru olduklarına eminim. Diğerlerini de elektronik ortamda hazırladım, çıkış alacak. Hepsi tam ama aradan o kadar çok zaman geçti ki unuttum. BAşka vize için gerekli olanlarla da aklımda karıştılar iyice. İçim rahat etsin diye tekrar hepsini fırsat bulunca kontrol edeceğim.

• @Yuri-Spaky rica ederim
    Ds 260 I bana sadece barkodun olduğu sayfayı gönderdi avukat . Uzun olan I da almalı mıyım?

• @Seyduna
    Ben www.usvisascheduling.com dan belge almaya çalıştım ama şöyle dedi:
    This visa category does not support interview waivers

Belki de IR1 için buna gerek yoktur.

Şunları seçtim en mantıklı seçenekler bunlardı:
    ANKARA IV

ANK 2. Registration of document delivery information (all IV visa categories except K)

IR1

Başvuru yapıldığı görünüyor ama en başta da DS160 diyor zaten. Bizimki DS260

Belki de gerek yoktur buna herkers için. En azından adres bilgilerini girdim artık görürlerse görürler gerek yoksa da konsoloslukta zaten sorarlar diye düşünüyorum. Araştıracağım.
    Edit: This visa category does not support interview waivers dedmesine ragmen sayfada devam butonu var. İnatla devam ettim ve yaptım. Arada kargo ödemesi de yaptım. Gerekli bir adımmış sanıyorum. Pasaportunuz nereye gelecek onu belirliyorsunuz. Ben İngilizce siteden tamamladım.

• @zeynep1212 Almak isterseniz alması kolay. Yukarıda nerede olduğunu anlattım. Emin değilim ama biz aldık diyeyim. Çünkü o belgeyi online doldurduk ellerinde vardır zaten. 864 ile hemen hemen aynı bilgiler. Eminim sonra bana eşim kızacak bir yığın belge taşıttın, oysa azıcık yeterliymiş diye. Ama ne yapalım, riske atmamak için hepsini topla diyorum vakit varken.

• @Yuri-Spaky ustraveldocs ile aynı yer mi sizin giriş yapıp evrak almayla çalıştığınız yer aynı mı

• @zeynep1212 Sanıyorum evet. Bilgileri girdikten sonra bir yerde sitenin adresi değişiyor. Sanıyorum Türkiye ile bağladıkları için adres değişiyor olmalı. Sürekli tekrar tekrar şifre yazmaktan işlem bile zor yapılıyor. Aslında orası randevu alınıp pasaport su adrese gelsin diyeceğimiz site. Ama zaten biz o aşamayı geçtik gibi. Yani ben emin değilim oradan, bizim ihtiyacımız var mı emin değilim.
    Edit: yapabildim bitti. Pasaportunuza vize basılınca nasıl alacağınızı belirliyorsunuz. Gerekli bir adım sanıyorum.

• @zeynep1212 avukatımız istedi sanırım pasaportun geleceği adresin kaydıyla alakalı olabilir bir bilgim yok sorup cevabını öğrendiğimde yazarım 🙏🏻

Benzer Başlıklar

• 6
  • 226
  • 5890
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |