Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @oktay3847 baktım zaten 11. Ayda Viyanada herhangi bir mülakat görünmüyor en erken 10.2. 2026 görünüyor

• @aysegul teşekkür ederim Ayşegül Hanım 🙂

• @kemal85 Mail gönderdim teşekkürler ilginiz için

• @yigit55 Hayır sorun olmaz çünki bende sizin gibi yaptım sorun olmadı.

• @excan evet aynen oyle soylediler, bizimle iletisime gececeklermis sonraki adimlar icin.

• @gulsensatici4 Şu karar en çok beni mutlu edebilirdi keşke gerçek olsaydı, benim de sicil kaydım gelince Bangkok tavrını görmüş olacağız

• Bugun youtube bi avukat tum konsolosluklara public charge talimati gitti dv de etkiliyor demis bu bizlerin ap de beklerilmesi ile ilgili olabilirmi ne isteyecekler public charge da adaylardan acaba?

• Yasaklı

@excan muhtemelen süreç açılırsa maddi denetimi sıkılaştıracaklar çünkü abd’de şu an aid alan göçmen muhabbeti var

• 28.08 kararından sonra dosya taşıma hakkında bir çok şey söyledik ama hala farklı ülkelerden vize alan arkadaşlarımız var. Yayınlanan bildiriler tam olarak ne kadar geçerli inanmakta zorluk yaşıyorum.

• @bketcrsur

Merhaba Buket hanım. 28.08 tarihli karar, bu karardan önce dosyasını taşıyanları etkilemediği için şu anda hâlâ farklı ülkelerden vize alabilen arkadaşlarımız bulunmaktadır.

• @Umut-P aid dediginiz yardim parasi degilmi?

• İyi günler herkese,

USTRAVEL sisteminde kayıt oluştururken başlangıçta case number hatası alıyordum, daha sonra bu sorunu düzelttim. Ancak bu süreçte eşimi bağlı kişiler (dependents) kısmına birkaç kez ekleyip çıkarmak zorunda kaldım.

Şu anda ise sistemde bir sorun (bug) oluşmuş gibi görünüyor. Eşimi tekrar eklemeye çalıştığımda “bu kişiye ait bir hesap zaten mevcut” şeklinde bir hata alıyorum ve eşimi ekleyemiyorum. Eşimin daha önce USTRAVEL üzerinde açılmış ayrı bir hesabı yok. Ayrıca eşim adına yeni bir hesap oluşturmaya çalıştığımızda da yine “zaten mevcut” uyarısı çıkıyor.

Bu konuyla ilgili olarak site üzerinden geri bildirim (feedback) talebi de oluşturdum ancak henüz herhangi bir dönüş almadım.

Bu hatayı daha önce yaşayan veya çözüm bulan oldu mu? Süreçle ilgili tecrübesi olanların paylaşımını rica ederim.

Teşekkürler.

• Merhaba, yarın sağlık raporu olmadan mülakata katılacağım. Sağlık muayenesine girmedim veya rapor almadım diye eksik evrak deyerek beni mülakata almama durumu olur mu? Neden almadınız sorarsa durdurulma olayından dolayı yaptırmadım demek yanlış olur mu? Kusura bakmayın bu soruları şimdi soruyorum ama heyecan tavan yaptı

• @ATS16, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Bugra0666, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Emre-Kurtulmuş bence halen insanları sağlık muayenesine girmemeyi önererek hata ediyorsunuz...
    Şöyle söyleyim tekrardan, eğer ki süreçte ilerleme olursa sağlık raporu ile mülakata girmiş bir kişi rahatlıkla vizesini bastırabilecekken, sağlık muayenesine girmeyen kişi tekrardan muayeneye girip belge teslim etmek zorunda kalacak. Bu hiç mantıklı gelmiyor bana. Bir tarafta eksik dosyadan AP var, diğer tarafta bürokratik süreçten AP kalmak var. İkisi bambaşka şeyler...

Kişinin maddi ve manevi tercihine kalmış.

Senaryo 1: Mevcut konjonktürde (suspension) talihli ve varsa diğer aile üyeleri mülakatın gerçekleşeceği konsolosluğun yetkilendirdiği sağlık kuruluşunda sağlık muayenesine katılır, sağlık muayenesi ücretini öder, herhangi bir sağlık sorunu (TB testi, psikolog görüşme vb) yok ise sağlık muayenesi tarihi itibariyle 6 ay geçerli raporu ile mülakata katılır, AP’ye kalır, AP’ye kalmasına neden olan başka bir sebep (suspension hariç) yok ise pasaportu kendisinde kalarak konsolosluktan ayrılır (yurtdışı konsoloslukta mülakata girdiyse Türkiye’ye döner), gündemi takip eder, olası değişiklik doğrultusunda (değişiklik olursa süreçte 30.09.26 mesai bitimine kadar vize basımı gerekiyor) mülakata katıldığı konsolosluk ile iletişime geçer, konsolosluğun bildireceği yol doğrultusunda (ustraveldocs veya Bangkok gibi konsolosluğun üçüncü bir şahıs aracılığıyla elden ulaştırılan AP’ye kalmış talihlilerin pasaportlarına vizeyi bastığını ve yine pasaportu üçüncü şahısa teslim ettiğini biliyoruz deneyimlerden) pasaportunu konsolosluğa iletir ve vizesi basılır. Konjonktürün düzeldiği tarihte talihlinin sağlık muayenesi raporunun süresi bitti ise tekrar o ülkeye veya Ankara’ya seyahat eder, tekrar ücret ödeyerek raporunu yeniler ve yeni rapor ile pasaportunu konsolosluğa ulaştırır. İlk muayenede TB durumu ortaya çıkar ise ve tekrar rapor yenilemesi gerekir ise TB balgam kültür ve yayma testi süresinin 8 hafta süreceğini de düşünmek gerekir.

Senaryo 2: Mevcut konjonktürde (suspension) talihli ve varsa diğer aile üyeleri sağlık raporu olmaksızın mülakata katılır, AP’ye kalır, pasaportu kendisinde kalarak konsolosluktan ayrılır, gündemi takip eder, olası değişiklik doğrultusunda (değişiklik olursa süreçte 30.09.26 mesai bitimine kadar vize basılması gerekiyor) mülakatının gerçekleştigi konsolosluğun yetkilendirdiği sağlık kuruluşu ile irtibata geçer, sağlık kuruluşundan en yakın tarihe muayene müsaitliği bulmaya çalışır (yurtdışında mülakata girdiyse talihli o ülkeye tekrar seyahat eder ve raporunu almayı bekler), muayene ücretini öder, herhangi bir sağlık sorunu (TB testi vb) yok ise sağlık muayenesi tarihi itibariyle 6 ay geçerli raporu ile pasaportunu konsolosluğa ulaştırır, talihlinin diğer evrakları da dikkate alınarak sakıncalı bir durum yok ise vizesi basılır.

Sağlık muayenesine girmeden mülakata katılan talihlinin durumun (suspension) düzeleceği tarihte, süreli bir vize olan DV vizesi sürecine uygun sağlık kuruluşundan istenilen tarihe muayene müsaitliği bulmak, olası bir TB balgam kultur ve yayma test sürecine kalarak sürecin uzayacağını hesaplamak, muayene ücretini ikinci defa ödemek, kaç defa/kaç kişi seyahat edileceğine bağlı olarak ulaşım & konaklama gibi seyahat masraflarını hesaplamak her bir talihlinin kendi alacağı risk ve karar.

Süreçte unuttuğum atladığım bir husus var ise diğer forum kullanıcılarının alıntılayarak katkı sunmasından memnun olurum. Sabırlar ve kolaylıklar 🙏🏻

Arkadaş çok iyi özetledi süreci. Benim ve diğer arkadaşların yönlendirmelerini inceleyin isterseniz. Zaten bu saatten sonra sağlık muayenesine girmeniz mümkün değil. Mülakatdan sonra tecrübenizi buradan paylaşırsanız sevinirim. @zakaria

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria sağlık raporu olmadan mülakata girilebiliyor, sorun yok merak etmeyin.
    Sizin vesilenizle, sizinle birlikte yarın mülakata girecek bütün talihli arkadaşlarımıza bol şans diliyorum, önemli deneyimler olacak sizinkiler. Hakkınızda hayırlısı, süreçlerinizin tamamının bir an önce olumlu sonuçlanmasını diliyorum.

Edit : Ankara teamüllerin aksine bir tutum sergilemiş malesef, bu sebeple iletimin ilk kısmını güncelledim (7.1.2026)

• Yarın mülakata girecek herkese en içten dileklerimle bol şans diliyorum,Düşünsenize geri planda değişen birşeyler olmuş ve bizim haberimiz yok ve yarın birde bakmışız vize basılan arkadaşlarımız olmuş,Ne kadar güzel olur.

• Herkese en içten dileklerimle kolaylıklar diliyorum temennim bir anda herkese yarın vizeyi basmaları ama olmazsada elbet o vizeler alınacak

• ⭐⭐⭐⭐

@Umut-P konsolosluklar üstünden mülakat sırasında maddi denetimi arttıracaklarını sanmıyorum her konsoloslukta dikkate alınan bir konu bile değil. Amerikada verilen yardımlarla alakalı başından beri bu duruma karşı zaten göçmenlerle özel değil bu tutumu, SNAP vs yardımlarının şartlarını zorlaştırmaya kalkıştı daha öncede.

• merhabalar. ustraveldocs kaydı yaparken ds260 a girdiğim e mail adresini kullanmam zorunlu mu ve soyadımı girerken türkçe karakterli mi girmeliyim yoksa türkçe karakter olmasın mı ? teşekkür ederim.

• Yasaklı

@Emre-Kurtulmuş bugün sosyal medyada bir avukatın dv dahil herkes için public charge talimatı yaptıklarını iddia ettiğini gördüm ben de o yüzden belki de ekstra olarak hesap dökümüne daha dikkatli bakabilirler diye düsündüm

Benzer Başlıklar

• 83
  • 728
  • 57
  • 7344
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |