DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Umut-P Kararname olmaması neyi değiştirir ki?
-
@Mert-A Nasıl neyi değiştirir?
-
@Umut-P Şu anda kararname olmaması neden bütün mülakatların AP ile sonuçlanması ve DV kazanmış olmamızın boşa gitmesi ihtimalini etkilesin ki? Konsolosluklar kararname olmadan da Trump'ın dediğini yapıyor zaten. Dava açılacak ve o şekilde buradan dönecekse kararname olup olmaması neyi değiştirir?
-
@Mert-A Proclamation daha bağlayıcıdır da ondan. Bizim kanun hükmünde kararname gibi düşün. Burada daha önceki davadan örnek veren arkadaşların sürecinde proclamation vardı ve 212f yüzünden alsalar da giremiyorlardı ülkeye. Mahkeme kararnameyi bozmakta daha ürkek davranır. Şu anda 39 ülkeye benzer bir 212f yasağı uygulanıyor mesela.
-
@Umut-P Yani kararname olmadığı için mahkeme müdahalesinin hemen sorunu çözeceğini mi söylüyorsun doğru mu anlıyorum?
-
DV2020'nin son ayında basılan 7000 vizenin nasıl basıldığını araştırın bence, benim gözlemim çoğu kişinin bundan haberi yok.
O zaman kararname ve pandemi vardı üstelik.
-
@Mert-A Mahkeme kesinlikle sorunu çözer demek doğru olmaz. Ama süreç mahkeme müdahalesinr çok daha açık olur. Zaten bunun için pause ve restart ifadelerini kullandılar çünkü sessiz sedasız bir günde süreci açma ihtimalleri var. Daha yeni Nikaragua ve Honduraslılarla ilgili kararlar bozuldu. O yüzden gerçekten ekstra önlemler getirip açma ihtimalleri daha yüksek görünüyor. Kişisel yorumum.
Kararname olmadığında bir talimatla süreç açılabiliyor. Kararname varken bu mahkeme müdahalesini zorunlu hale getiriyor. İkisi de birbirine bağlı durumlar tamamen.
-
@Umut-P Tamamen doğru bir tespit, katılıyorum ve ben de kendi yorumumu eklemek isterim: Mahkeme müdahalesi süreci hızlandırabilir veya tıkanıklığı açabilir. Ancak şu aşamada yönetim, süreci tamamen kapatmak yerine ek güvenlik önlemleriyle devam ettirmek niyetinde. 'Pause' ve 'restart' terimlerini, zaman kazanmak için bu yüzden kullandılar. Bakanlık talimatı olduğu için mahkeme yoluyla veya kurum içi bir kararla bir sabah aniden 'restart' tuşuna basılabilir. Ancak şu an yaşanan durum, bürokratik bir yavaşlatma stratejisidir.
AP kalanlar için; Bir sabah gelecek bir e-posta ile işlemleriniz kaldığı yerden devam edecektir. Tahminimce bu durum Ocak sonu veya Şubat başı gibi gerçekleşir.
-
@Serkan-Mustafa-Ozturk, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar herkese, 28 ağustos'tan önce dosyasına viyana'ya taşımış olan ve 1 kasımdan sonra viyana'dan mülakat maili alan ve mülakatını başarılı şekilde geçen kimse var mı? Burada öğrenmek istediğim Viyana büyükelçiliği dosyasını taşıyan kişilerden oturum izni istedi mi istemedi mi?
Lütfen arama butonuyla geçmiş paylaşımlara göz atın. Ayrıca DV 2026 mülakat deneyimleri başlığını inceleyin. Excel’de 2026 listesine bakın..
-
YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki başlıktaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532
Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli.
-
@Can2026 merhaba, bizim mülakat yerimiz Hong Kong. Ankara deneyimlerini geçmiş sayfalardan incelerseniz sorunuzun net cevabı mutlaka vardır.
-
10k üzeri dosyasını tekrardan ankaraya taşıyan oldu mu bu süreçte
-
Merhaba, daha önce okuduğum bazı tecrübelerde Sosyal Güvenlik Kaydı diye bir belgeden bahsedilmiştir, belki Ankara'dan başka bir yerde mülakata giren biri bahesetmiş tam hatırlayamıyorum. O belge nedir? e-devletten bakıyorum bir şey çıkmıyor. 4A hizmet dökümü alsam yeterli mi?
-
Arkadaşlar selamlar, vize mülakatım 20 ocakta sağlık muayenem ise 14 ocakta. Duraklatılmadan dolayı sağlık muayenesine girip girmeme konusunda ikilemde olduğum için Bangkok konsolosluğuna mail atmıştım fakat geri dönüş alamadım. Bir arkadaşım da benzer bir mail attı ona dönüş yapmışlar ama sorusunu cevaplamayıp sadece duraklatılmadan bahsetmişler (adeta otomatik mail gibi cevap vermişler)
Bangkok’un bu tutumundan dolayı hala kesin karar veremedim ama muayeneye girmeme kararı verirsem ve mülakatta bununla ilgili bir soru gelirse nasıl yanıtlamalıyım? (Aklımda duraklatılmadan dolayı raporun 6 aylık geçerliliğini kaybedeceğinden bahsetmek var)
Veya muayene olmamı önerir misiniz bu tutumdan sonra?
Görüşlerinizi merak ediyorum.Edit: Benim mailime de dönüş yapıldı şimdi birebir aynı cevap sorumu yanıtlamadan sadece duraklatılma var ayrıntılı bilgi için travel.state.gov’u ziyaret edin diyor.
-
@zakaria Bahsettiğiniz konu Hong Kong’ta mülakata girecek olanların yanlarında tedbiren götürmesi gereken belgelerdir: https://yesilkartforum.com/forum/post/467884
Ankara’da girecek olanların sgk belgesi almasına gerek yok.
Size konsolosluktan evrak listesi içeren bir eposta gelmediyse mülakat deneyimlerinde diğer talihlilerin götürdüğü belgeleri hazırlamanız yeterli. Bol şanslar -
@Firat-0 ustravel sitesin de bir talep açıp, ben şu ülkede görüşme yapacağım bilgilerimi düzeltir misiniz dersen, kayıt olurken görüşme yeri ankara diye açtın diye düşünüyorum, onlar yeri tayland diye düzeltir.
Yazdıklarından böyle anladım umarım faydalı olur...
-
@onur12 kasım ve aralık aylarında dosyalarını Ankara'ya geri taşıyanlar oldu, arama kutusunu kullanarak o iletilere ulaşabilirsiniz.
-
@wizzie bu iki ileti size yardımcı olacaktır diye umuyorum.
DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları -
@MusaAtakan Açıkçası daha öncesinden okudum bunları ve forumu sürekli güncel olarak takip ediyorum ama Bangkok’un bu tutumu zaten beni arada bırakıyor, çünkü 6 aylık süreçten dolayı girmemek bence de mantıklı ama otomatik cevap veren bir konsolosluk mülakatta bu konuda farklı bir sıkıntı yaşatır mı onu bilemedim.
-
@wizzie endişelerinizi çok iyi anlıyorum ancak bu konuda size yap ya da yapma diyecek biri olacağını pek düşünmüyorum. Konu daha önce çokça konuşuldu siz de takip etmişsinizdir. Size en uygun gelen seçenekle devam etmelisiniz. Umarım süreciniz sorunsuz geçer.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum